Spring naar bijdragen

Kluivertnr1

Members
  • Aantal bijdragen

    1.216
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Kluivertnr1

  1. Quote:

    Me maatje heeft een zuig zoen vlek. Die komt niet door een zoen.... Misschien niet vreemd gegaan? En kan het wat anders zijn?

    In de bijbel staat als je iets vreemd bevonden hebt bij haar. Waar slaat dat op? (die vraag in positieve zin bedoeld!)

    Dat slaat op niets. Kom op zeg, dat weet je net zo goed als mij en anderen.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Kick anders geen 2-maanden oude topics omhoog, dat heeft geen zin
    smile.gif

    Haha, hou je zelf toch niet voor de gek. Als er mensen gedurende een periode niet op een topic reageren, kan dat gewoon. Als iemand anders 2 maanden later dan gebruik maakt van dat topic, kan dat ook gewoon. Heel simpel.

  2. Quote:

    Hallo allemaal, is het slecht om muzieksoorten als Trance en Dance te luisteren? Ik heb het dus niet om de eventuele teksten die er in zouden kunnen zitten, maar misschien meer de snelle beats...? Alvast bedankt!

    gr. mackie

    De snelheid van het liedje zal God een rotzorg zijn, voor de rest lijkt het me ook wel allemaal ok.

    Ik zie niet in wat er van welke soort van dance, trance, techno en elektro dan ook verkeerd zou zijn.

  3. Quote:

    [...]Wel nee. Ze speelde weer dramatisch slecht. Weer geen lijn, schop de bal naar voren, Enoh teveel fouten (hoelang staat hij nog in de basis?), De Jong onzichtbaar, Suarez en Hamdaoui moeten elke wedstrijd aan elkaar wennen. Niemand bij Ajax speelt momenteel goed, zijn hopeloos uit vorm en geen enkele lijn en overtuiging in het spel. Die eerste goal slapende verdediging, tweede had Stekenlenburg moeten hebben.

    Juist. Totaal geen lijn te bekennen, zoals het al vanaf minuut één sinds de komst van Jol is dat er geen enkele lijn in het spel zit.

    Enoh en De Jong kunnen het niveau niet aan of staan op de verkeerde positie. De Jong moet banken en kan dan Eriksen in de tweede helft vervangen die een beetje half op rechts staat. ( in mijn opstelling )

    Enoh kan het niveau totaal niet aan. Tegen een ploegje als Excelsior ( met alle respect hoor ) komt hij tig keer in de problemen. Zet Anita op die positie, Blind op linksback en het zal dan waarschijnlijk een stuk beter gaan. Maar ja, Jol staat niet open voor veranderingen.

    Nu had Enoh de scheidsrechter wel tegen, maar dat hij het niveau zélf ook niet aankan is idd waar. Ongelofelijk, wat kwam hij tekort.

    De opdracht van Jol is zoals je zegt: 'schop die bal naar voren'. En dan maar hopen op een klasseflits van Suarez of El Hamdaoui.

    Dat Jol het nog steeds niet ziet is onbegrijpelijk.

    Suarez en El Hamdaoui, totaal geen chemie tussen hun. Soms lijkt het alsof, maar teveel keer zijn ze uit op eigen succes. Dat El Hamdaoui dat doet, is denk ik omdat hij zich ongekend ergert aan Suarez.

    Zelden zo'n egotripper gezien als Suarez. Ik zou bijna zeggen: Jol, bescherm hem en wissel hem een keer.

    Maar dat laatste zal Jol nooit doen. Hij rekent op Suarez, na van achteruit de lange ballen te hebben gegeven.

    Stekelenburg had die bal idd moeten hebben. Daarbij is hij natuurlijk wel beter dan Verhoeven, al is het zeker geen betere lijn keeper, maar Stekelenburg mag dan wellicht slecht zijn in de lucht op hoge ballen, Verhoeven liet in zijn half uurtje tegen Excelsior zien dat hij daarin nog slechter en onzekerder is.

    Ik hoop maar dat Stekelenburg snel weer genezen is.

    Door het uitvallen van Anita ging Jol wéér maar een keertje met Emanuelson op linksback spelen. Ik vraag me af: 'wil die Hagenees nou écht tegen problemen oplopen?' Het is te gek om los te lopen, maar Jol moet toch ook inzien dat dat helemaal niet de plek is voor Emanuelson. Emanuelson voelt zich ontzettend slecht op die plek.

    Véél logischer was geweest dat Blind de plek op linksachter had ingenomen. Wat heeft Jol toch tegen Blind? Daley Blind kan het niveau van Ajax met gemak aan, maar waarom krijgt hij ( die op linksback véél beter kan spelen dan Emanuelson ) niet de kans om te laten zien wat hij kan. De spaarzame keren dat hij mocht invallen onder Jol vond ik hem meteen één van de betere. Een échte back, die trouwens ook op sommige andere plekken perfect kan spelen.

    Woensdag thuis tegen Heerenveen vrees ik het duel Anita - Beerens. Beerens zal veel buitenom gaan en het is maar te hopen dat Anita dan genoeg rugdekking krijgt, anders wordt het maar weer eens bibberen.

    De invalbeurt van Mido vond ik tegen de perfectie aan. Voetballend moet hij nog véél sterker worden, maar hij is fysiek ijzersterk en kopte de ballen perfect door op o.a. Suarez. Geweldig dat Mido er weer zit aan te komen. Zijn invalbeurt was een stuk beter dan tegen NAC. Hieruit blijkt maar weer dat hij er zéér serieus mee bezig is. Ik voorzie binnen niet al te lange tijd een basisplaats.

    Mido is een héle slimme speler, waarvan het lot van de doorkopbal op Suarez ( die toen vrij voor de doelman stond ) de winnende treffer had verdiend.

    Ik ben ontzettend benieuwd wat Jol gaat doen als hij weer helemaal terug is.


    Samengevoegd:

    Ik las op het Ajax-netwerk topic een zin wat druipt van het sarcasme:

    Een aantal details zijn nog niet helemaal goed maar voor de rest is Jol prima.

    rofl.gifrofl.gifrofl.gif

    Haha. Een aantal details zijn wél in orde en de rest niet. Maar het sarcasme was mooi gedaan van die persoon. widegrin.gif

  4. Grutjes zeg, nu is Lodeiro wéér geblesseerd geraakt. Net op het moment dat hij weer terug kon aansluiten en zijn rentree weer zou kunnen maken.

    Voor de winterstop zien we hem niet meer terug.

    Ik ga uit van half februari. Dood- en doodzonde. cry.gif

    Dan zou ik graag deze opstelling willen zien:

    Stekelenburg

    vd Wiel Alderweireld Vertonghen Blind

    --------------Anita------------------

    ---Eriksen -------------------Lodeiro

    -- Suarez ------ El Hamdaoui -Emanuelson .

    Mod-edit: Cursief woord neergezet als vervanging voor een woord dat op dit forum niet zo heel erg gepast is. Gelieve hierop te letten. Dank u.

  5. Quote:

    [...]

    Het kan aan mij liggen, maar ik vat die eerste opmerking eerder sarcastisch op, waardoor zijn twee uitspraken elkaar weliswaar woordelijk tegenspreken, maar qua boodschap niet

    En zo is het.

    Trouwens hondsbelachelijk dat Lodeiro zondag wéér niet bij de selectie zit.

    Jol daarover:

    Jol: Lodeiro en Atouba nog niet klaar voor eerste elftal

    22 oktober 2010 Ajax.nl

    Martin Jol liet vrijdag op het perspraatje weten dat Nicolas Lodeiro en Timothée Atouba nog niet klaar zijn voor het eerste elftal. Nicolas Lodeiro speelde afgelopen maandag met de Beloften een helft tegen Jong PSV, maar zit nog niet bij de selectie voor zondag. "Hij was zelfs één van de beteren op het veld. Maar hij moet eerst een volledige wedstrijd spelen. Hetzelfde geldt voor Atouba. Hij zal toch een keer moeten beginnen. Maar er zit nog een verschil in kracht tussen links en rechts en dat moet eerst weg zijn."

    Jol laat wel een totaal niet fitte Mido bij selectie komen en zélfs invallen ( vorig weekend tegen NAC ) maar een Lodeiro en een Atouba zijn er zogezegd nog niet klaar voor.

    Nu weet iedereen dat Lodeiro iig al fitter is dan Mido.

    Zéér spijtige zaak. De Jong en Anita wel bij de selectie. Moeten die twee geen duels in Jong-Ajax afwerken voordat ze weer bij de selectie aan kunnen sluiten? Ongelofelijk wat Jol flikt.

    Daarbij kan Alderweireld zijn plekkie ook wel vergeten:

    Anita en De Jong fit voor Excelsior

    22 oktober 2010

    Ajax reist zondag af naar Rotterdam voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van de - voor dit duel - geschorste trainer Alex Pastoor vergaarde in de vorige negen duels tien punten.

    Excelsior behaalde zijn laatste punten in de competitie op 11 september; in de thuiswedstrijd tegen Heracles. Van de tien behaalde punten werden er negen op het eigen Woudestein veroverd en eentje in Alkmaar. Feyenoord, NEC en dus Heracles gingen in Rotterdam zonder punten weg; De laatste twee bezoekers van Woudestein, Vitesse en Roda JC, slaagden er wel in met de overwinning huiswaarts te keren.

    Nu is Ajax aan de beurt op het kunstgras van Excelsior. ,,We hebben in onze voorbereiding niet op kunstgras getraind", vertelde Jol vrijdag tijdens het persmoment op de Toekomst. ,,Trainen op kunstgras vind ik een risico, want straks vallen er spelers uit."

    Dat wil Jol uiteraard voorkomen, ook omdat hij net weer kan beschikken over Siem de Jong en Vurnon Anita. ,,Zij zijn fit en gaan mee naar Rotterdam. Ook Jan Vertonghen is denk ik geen probleem. Hij kreeg dinsdag tegen Auxerre een tik bij zijn heup, maar ik verwacht dat hij inzetbaar is. De keuze voor Alderweireld of Ooijer heb ik wel gemaakt, maar wie speelt, horen jullie een uur voor de wedstrijd wel. Toby is niet minder dan vorig seizoen, maar als je ook Ooijer en Oleguer hebt, ben je - gezien het aantal tegendoelpunten tegen Vitesse, Groningen en Utrecht - wel geneigd iets anders te doen."

    Wat vindt Jol van de opponent van zondag? ,,De wedstrijden die ze winnen hebben ze thuis gewonnen. Excelsior heeft een mobiel elftal. Ze hebben kwaliteiten, spelen gegroepeerd om er snel uit te komen met een spits die loert op de counter."

    Jol dekt zich wéér al in:

    ,,We hebben in onze voorbereiding niet op kunstgras getraind", vertelde Jol vrijdag tijdens het persmoment op de Toekomst. ,,Trainen op kunstgras vind ik een risico, want straks vallen er spelers uit."

    Dan had Ajax dat moeten doen. Er zijn genoeg amateurvelden waar ze dat nu al hebben en waar Ajax makkelijk naar toe had kunnen gaan.

    Maar ja, nu heeft Jol tenminste een excuus voor het mis gaat. Jol neem ik totaal niet meer serieus.


    Samengevoegd:

    Héérlijk hoe Roda JC voetbalde. Zo zeg, dat is al een hele lange tijd geleden dat ik zulk voetbal in de Eredivisie heb gezien. Wat een combinatievoetbal en wat een intelligentie en gogme in het spel. worshippy.gif

    Hopelijk heeft Jol het gezien of krijgt hij alle hoogtepunten te zien. Zo zeg, wat was Roda JC voetballend ijzersterk. Daarbij is het natuurlijk geweldig om een voetballende ploeg aan het werk te zien. Dat is weer eens wat anders dan het hotseknotsebegonia-voetbal van Ajax met lange trappen van achteruit.

    Roda JC voetbalde écht om te winnen en dat doen ze al héél het seizoen, maar deze wedstrijd toonden ze het héél duidelijk.

    En dan mist Roda, bij een 1-0 stand in het voordeel van NAC nog een strafschop. Geweldig gekeept van Ten Rouwelaar. Daarna houdt Roda JC het hoofd recht ( mentaal dus écht ijzersterk ) en maken ze een onwaarschijnlijk mooie 1-1 en de 1-2 was ook om in te lijsten. Voorzet vanaf rechts en in één keer op de pantoffel genomen.

    P.S. de 1-1 was de voorzet vanaf rechts en dan erg goed afgemaakt. De 1-2 was de kiezelharde en mooie vrije trap.


    Samengevoegd:

    Quote:

    In dat geval zou het logischer zijn ja
    smile.gif
    We zullen het vast snel horen

    Je zat er vast al op te wachten. Nou, je hebt het antwoord al kunnen lezen. Ach ja, de ene keer zie je het sarcasme wat later dan de andere keer. Is niet erg hoor.


    Samengevoegd:

    De Zeeuw: "Excelsior heeft een hele slimme coach"

    Demy de Zeeuw is vol lof over Alex Pastoor, de trainer van komende tegenstander Excelsior. Volgens de Ajax-middenvelder is Pastoor een belangrijke oorzaak van de knappe seizoenstart van de Rotterdammers.

    "Ze hebben een hele slimme coach die heel tactisch is en volgens mij ook veel met de spelers praat", zegt De Zeeuw op de clubsite. "Dan merk je dat je – ondanks de beperkte middelen – met een goede trainer die een goede visie heeft altijd wat kan bereiken. Dat zie je bij Excelsior heel duidelijk."

    Excelsior won in eigen huis al van Feyenoord (3-2), NEC (4-2) en Heracles Almelo, terwijl er op bezoek bij AZ een mooi punt werd veroverd. De laatste vier wedstrijden gingen echter verloren.

    "Het wordt lastig", blikt De Zeeuw vooruit. "Ze hebben kunstgras dat aan alle kanten kleiner is gemaakt. Dat wordt lastig voetballen, maar we moeten van onze eigen krachten uitgaan en zo snel mogelijk een goal maken. We moeten het niet moeilijk krijgen zoals de andere clubs die daar op bezoek kwamen."

    Pastoor: ‘We gaan tegen Ajax zelf proberen te voetballen en aanvallen’

    Excelsior maakt zich op voor het treffen met Ajax, zondag in Rotterdam. Trainer Alex Pastoor weigert zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag en ziet wel degelijk perspectief voor zijn ploeg: “'In elke wedstrijd maak je kans.†Kaj Ramsteijn, een twintigjarige Feyenoord-huurling, maakt waarschijnlijk voor het eerst zijn opwachting in de basiself van de Kralingers.

    “Kaj zit al een tijdje dicht tegen een andere plaats aan dan die op de bankâ€, zegt Pastoor in gesprek met Voetbal International over de jongeling. De jonge centrumverdediger neemt de plaats in van Norichio Nieveld, die vanwege zijn rode kaart in het duel met ADO Den Haag een schorsing uitzit. Diens eerste vervanger, Wouter Gudde, kampt al enige tijd met een blessure.

    Ondanks de favorietenrol van Ajax ziet Pastoor kansen voor zijn ploeg. “In elke wedstrijd maak je kans. Wij richten ons op de kansen die we hebben. We hebben er deze week dan ook zeker niet alleen op getraind om te voorkomen dat Ajax wint, maar juist ook op dingen waardoor wij zouden kunnen winnen. Wij willen niet alleen tegenhouden en zorgen dat Ajax niet scoort. Wij willen zeker ook zelf proberen te voetballen en aanvallen.â€

    Pastoor moet het duel met Ajax vanaf de tribune volgen, aangezien hij voor één duel is geschorst. “Ik heb me er even in verdiept maar de regels zijn duidelijk. Ik moet gewoon in mijn vak blijven en zeker geen wegwerpgebaren maken. Normaal gesproken ben ik altijd rustig op de bank, dus in die zin zegt het ook wel iets over de situatie. Maar ik ben fout geweest, dus je zult mij niet over deze straf horen zeurenâ€, berust de oefenmeester.

    Enorm véél respect voor Pastoor. Hij wil tenminste zélf het initiatief nemen en goed proberen te voetballen.

    Het bovenstaande stukje:

    “In elke wedstrijd maak je kans. Wij richten ons op de kansen die we hebben. We hebben er deze week dan ook zeker niet alleen op getraind om te voorkomen dat Ajax wint, maar juist ook op dingen waardoor wij zouden kunnen winnen. Wij willen niet alleen tegenhouden en zorgen dat Ajax niet scoort. Wij willen zeker ook zelf proberen te voetballen en aanvallen.â€

    zegt alles over deze fantastische trainer. Een trainer met een visie zoals Jol ook zou moeten hebben. Een trainer die weet hoe voetbal het beste uitgevoerd moet worden.

    party.gif Pastoor for president party.gif

    Ajax moet zondag natuurlijk gewoon winnen, alleen makkelijk zal het niet worden. Maar absoluut geen enkele excuses. Puur op kwaliteit moet Ajax winnen. Maar één ding is zeker: Pastoor is zoveel slimmer dan een trainer als Jol. smile.gif

  6. Quote:

    [...]

    Die kaart was hartstikke terecht. Hij houdt die gast vast en als je dan gaat liggen, dan is het gewoon een penalty. Je schiet gewoon niet lekker langs de keeper in het doel als er tegelijkertijd een of andere gast aan je schouder hangt. En als ie dan er niet ingaat, heb je helemaal niets. Kan je je beter laten vallen.

    Ik weet niet wat ik van de actie van Ooijer vond. Veel mensen roepen dat Stekelenburg hem wellicht had gehad, maar als die vrije trap er niet in was gegaan, roept men dat het de juiste beslissing was. Het is gebeurd, er valt verder niets meer aan te doen.

    Harstikke terecht. Die gozer van Auxerre had kunnen blijven staan. Ooijer raakte hem wel, maar die spits had makkelijk door kunnen gaan op Stekelenburg.

    Als Oliech nou écht een fikse duw kreeg, dan had hij kunnen gaan liggen. Niet nu.

    Ooijer voetbalde voortreffelijk. Ajax in zijn geheel niet. Jol teert alleen maar op de bevliegingen van Suarez. Aan het voetbal wat gebracht wordt heeft hij lak.

    Dood- en doodzonde.

    De rode kaart voor de reservespeler van Auxerre was wel grappig. Ben benieuwd wat hij heeft gezegd. Haha.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Ja precies.. lekker consequent enzo..

    Tsja, reken er maar niet op dat Jol ook maar denkt om er uberhaupt positiespel in te kweken.

  7. Quote:

    Nou, nu jij het startsignaal fluit, laat ik dan maar aftrappen: AJAX
    party.gif
    AJAX
    party.gif
    AJAX
    party.gif

    Zo zo, heb je ook zo genoten van het waanzinnig goede positiespel? rofl.gifrofl.gif

    Afgezien van de schitterende goal van De Zeeuw ( die trouwens sterker dan ooit speelde, zelden zo goed gezien van hem ) en het doelpunt van Suarez ( die ongekend irritant, voor de zoveelste keer, bezig was ) waren er weinig dingen waar er genoten van kon worden.

    De rode kaart voor Ooijer vond ik twijfelachtig. Wat ging die spits van Auxerre makkelijk liggen. Ik kan het Ooijer wel vergeven.

    Jol, ga nu eens werken aan het positiespel. Dat slaat namelijk nergens op, al sinds jouw komst.

    Oleguer is trouwens een échte bikkel, wat een held zeg, speelt hij met een gebroken neus gewoon verder.

    Alsof het niets is. Magistraal. Natuurlijk is het wel klote dat hij een gebroken neus heeft, maar het feit dat hij verder speelde, zegt zéér veel over hem. Een absolute held.

  8. Quote:

    Lodeiro lijkt me op alle fronten tekortkomingen hebben. Maar goed. We wachten het af.

    Verder heb ik soms best wel hoop, maar van geloof is nooit sprake. Daarbij hoop ik dat Cruijff dat zichzelf niet aan zal doen.

    Idd, afwachten. Maar iets in me zegt ( gezien de speelminuten van Lodeiro in Ajax-1 vorig seizoen, ook al waren het weinig minuten ) dat Lodeiro Ajax naar een véél hoger niveau gaat slepen dan waar ze nu mee bezig zijn.

    Over Cruijff is het volgens mij ook afwachten. Als Jol weg is, wil ik nog zien wat Cruijff gaat doen met betrekking tot Ajax. smile.gif


    Samengevoegd:

    En wellicht blijft Emanuelson. party.gif

    Emanuelson: steun fans speelt rol in mijn besluit

    18 oktober 2010

    Urby Emanuelson werd afgelopen zaterdag zowel in spreekkoren als via spandoeken gesteund. De linkerflankspeler liet in De Telegraaf weten daar erg blij mee te zijn. "Het is geweldig dat de fans me steunen en waarderen. De supporters weten dat ik een aflopend contract heb en ontevreden was over de eerste aanbieding die Ajax me deed. ,Ik heb met Rik van den Boog gesproken en een nieuw voorstel gehad. Binnen twee weken beslis ik of ik bijteken of transfervrij vertrek. De inhoud van het contract speelt daarbij inmiddels een kleine rol. Het gaat nu meer om mijn gevoel. En ja, het gebaar van de fans speelt een rol in mijn besluit. Ik ben een echte Ajacied, maar moet gewoon heel goed nadenken." party.gif

  9. Quote:

    Geloof je echt dat Cruijff dat ooit nog gaat doen?
    widegrin.gif

    Waar geloof is, is hoop en andersom.

    Jeps, ik geloof erin, alleen moet héél het bestuur dan wel opkrassen. Alleen dat laatste zal moeilijk worden.

    Toch blijk ik erin geloven dat Cruijff Ajax komt redden.

    worshippy.gif Cruijff de verlosser van Ajax worshippy.gif

    Nog nieuws over Ajax:

    Jong PSV - Jong Ajax 2-1 (1-0)

    18 oktober 2010

    Jong Ajax, met de van een blessure terugkerende Nicolas Lodeiro in de basis, heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong PSV met 2-1 verloren. Mitchell Donald schoot in blessuretijd de aansluitingstreffer binnen. Jong Ajax eindigde de wedstrijd met negen man.

    Jong Ajax heeft niet gekregen waar de ploeg van trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy op hoopte; een zege. Nadat vorige week nipt van Jong FC Groningen was gewonnen, wilde de jonge ploeg die ingeslagen weg voortzetten. Maar het resultaat was niet zo goed als het spel.

    Want Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd op de Herdgang in Eindhoven. Vooral Nicolas Lodeiro viel positief op. De tijdens het WK geblesseerd geraakte Uruguayaan stond dit seizoen voor het eerst weer in wedstrijdverband op het veld en maakte een prima indruk. Het middenveld van Ajax was helemaal goed op dreef en PSV moest regelmatig aan de noodrem trekken. Dat leverde de gastheer al drie gele kaarten binnen tien op. Maar Ajax profiteerde niet van die foutenlast. ,,In plaats van dat we 2-0 maakten, stonden we opeens met 1-0 achter", verwoordde trainer Bryan Roy voor de camera van Ajax TV. ,,Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan."

    Het was Labyad die PSV op voorsprong zette. Kort na rust, toen Lodeiro inmiddels was vervangen door Mitchell Donald, scoorde Stefan Nijland de 2-0. Beide ploegen speelden toen al met tien man nadat Rodney Sneijder en Funso Ojo met een rode kaart werden weggestuurd.

    Na een uur gebruikte het trainersduo Van der Dussen/Roy de twee laatste wissels van Jong Ajax. Met Darko Bodul en Lorenzo Ebicilio brachten ze twee verse aanvallers in het veld. Dat leek effect te sorteren, want Ajax werd dreigender. Özbiliz schoot in de tachtigste minuut uit een vrije trap op de kruising. Pas in blessuretijd wisten de Amsterdammers middels invaller Donald wel te scoren: 2-1.

    ,,Voor het publiek was het een leuke wedstrijd", constateerde Roy. ,,Er werd een hoog niveau gehaald, er waren veel kansen. Alleen jammer van die rode kaarten." In de slotfase moest ook Ricardo van Rhijn van het veld. Hij was tegen zijn tweede gele kaart opgelopen. Zo eindigde de wedstrijd met tien PSV'ers en negen Ajacieden.

    Jammer van het verlies, maar fantastisch dat Lodeiro een goede rentree heeft gemaakt.

    A.s. zondag hopelijk bij de selectie en dan met Lodeiro ipv De Jong spelen. party.gif

    worshippy.gif Nicolas Lodeiro, een enig goede voetballer worshippy.gif

  10. Wat een laffe, bizarre coach is Jol toch. Ongelofelijk dat hij met 3 controleurs voor de verdediging heeft gespeeld vandaag.

    Deze trainer is de meest laffe trainer die Ajax ooit in zijn bestaan heeft gehad. Eriksen kreeg niet de kans in de basis omdat Jol dan bang is dat Ajax écht goed gaat voetballen. De kritiek op Jol kan niet groot genoeg zijn. Wegwezen met die man.

    In een thuiswedstrijd met 7 verdedigend ingestelde mensen spelen. nosmile.gifnosmile.gifnosmile.gif Ik geloof het meer dan een half uur na de wedstrijd nog steeds niet. Dat dit heeft kunnen gebeuren. En al die ex-Ajacieden op de tribune ( soort van reunie, was georganiseerd en dan zien ze zo'n wedstrijd.

    Cruijff, keer a.u.b. terug bij Ajax. Verwijder iedereen van het bestuur en begin ( net als in 1965 ) hélemaal van 0.

    Dan zal Ajax binnen no-time aan de top van Nederland, Europa EN de Wereld zijn.

    worshippy.gif Cruijff, keer naar huis en bevrijdt ons van dat laffe smerige verdedigende voetbal van Jol worshippy.gif

    Admod note: Taalgebruik gekuist.

  11. De selectie voor morgen tegen NAC. ( duel begint om 18.45, lekker vroeg puh2.gif )

    De wedstrijdselectie bestaat uit de volgende achttien spelers:

    Maarten Stekelenburg

    Jeroen Verhoeven

    Gregory van der Wiel

    Toby Alderweireld

    Jan Vertonghen

    Eyong Enoh

    Miralem Sulejmani

    Christian Eriksen

    Mounir El Hamdaoui

    Urby Emanuelson

    André Ooijer

    Luis Suarez

    Daley Blind

    Rasmus Lindgren

    Teemu Tainio

    Demy de Zeeuw

    Florian Jozefzoon

    Mido

    Geen Olegeur, Bonevacia, Lodeiro, en Atouba. Erg jammer dat hun er niet bij zijn. Gelukkig is Mido er wel weer bij, na jaren afwezigheid is hij terug thuis gekeerd.

    Ik hoop dat hij weer ouderwets lekker gaat voetballen bij Ajax.

    Lodeiro gaat maandag een wedstrijdje met Jong-Ajax spelen, dus die zal volgende week weer in de selectie voor Ajax-1 zitten.

    Atouba is nog niet geheel fit, maar komt er ook aan. Wellicht ook al volgende week. Olegeur begrijp ik niet goed. Zulke goede verdedigende vervangers zitten er niet in de selectie.

    Bonevacia is erg jammer omdat dit gewoon een goede kans was op speelminuten.

    Mijn gehoopte opstelling voor morgen.

    ------------------------Stekelenburg--------------------

    V.d.Wiel-------Alderweireld----------Vertonghen----Blind

    ------------------------Tainio--------------------------

    -----------Eriksen-------------------Emanuelson---------

    ----Suarez--------------El Hamdaoui------------Sulejmani

    Uitgaan van eigen kracht en oprollen die hap. Mido de gehele tweede helft laten invallen.

    Maar Jol zal wel weer willen spelen met De Zeeuw en met Emanuelson op de linksbackpositie. Het is toch ongelofelijk dat Jol niet inziet dat Emanuelson van voren veel meer in zijn as is en daar vrijwel altijd tot de beste Ajacieden behoort en dat hij niet op de linksbackpositie moet staan. Zet daar gewoon Blind.

    Het is niet zo moeilijk en toch maakt Jol het zichzelf moeilijk.

    En waarom vast blijven houden aan De Zeeuw.

    Straks spelen we morgen met een middenveld:

    De Zeeuw - Enoh - Lindgren.

    Dat zou verschrikkelijk zijn. En toch zie ik Jol daar voor aan. Waarom dat verdedigende nou toch altijd Jol?

    Beter veldspel krijgen we er niet door, positioneel is het zo abominabel slecht. Jol zijn tactiek: ( voor zover je over tactiek kan praten) alle ballen op Suarez en dan hopen dat hij er wat goeds mee doet.

    Nee Jol, zo werkt dat niet. Vorig jaar is Ajax geen kampioen geworden en zolang de 'tactiek' onder Jol niet gewijzigd wordt, veranderd er niets.

    Jol denkt alleen maar aan de korte termijn, terwijl Ajax daar niets aan heeft. Geen enkele club trouwens.

    Ik als Ajax-supporter wil trouwens ook dat Feyenoord morgen wint van Twente. Als Feyenoord namelijk degradeert, ( en die kans zit er in dit jaar ) is er geen klassieker meer volgend jaar en dat zou doodzonde zijn.

    In normale tijden zou het Ajax zijn dat de dienst uitmaakt in Nederland, waarbij Feyenoord op een goede tweede plaats zou staan.

  12. Quote:

    Ik vond het een geweldige wedstrijd, en dan heb ik nog niet eens alles gezien.

    Verder wel met Kluivertfan hierboven eens dat Seedorf al op 120 interlands had moeten staan. Maar goed dat is verleden tijd en was vooral enkele jaren geleden een schande, nu vind ik dat het niet meer zoveel uitmaakt, we barsten nu van de goede middenvelders in Nederland.

    Ik vind dat nu nog steeds zo. Seedorf heeft veel meer genialiteit, rust en een surplus aan klasse dan Sneijder. Sneijder hoort er opzich wel in, maar dan wel rechtshalf. Seedorf linkshalf en Van der Vaart op 10. Ik vrees dat dat nooit meer bewerkstelligt gaat worden. Eeuwig zonde. Dan heb je pas een écht topmiddenveld waar de andere landen het water van in de broek krijgen.

    En natuurlijk is Seedorf geen momentenvoetballer en Sneijder des te meer.

  13. Zoals iemand anders al zei op een ander forum. Keihard de waarheid:

    Puntje bij paaltje speelt Bart gewoon weer met twee echt controlerende middenvelders. Je hoorde dat ook al in het interview na afloop met Bert.

    "Als de spelers zo spelen zoals vanavond dan kunnen we zo spelen". Vrij vertaald "Ik hoop elke keer maar dat spelers op een bepaalde manier spelen, ik heb dat niet zelf in de hand. Om het zelf in de hand te hebben kies ik als het er om gaat weer voor verdedigers".

  14. Quote:

    Ja joh je hebt helemaal gelijk! Lekker je mening baseren op 1 gebeurtenis :S

    van Marwijk heeft tenslotte niet de Uefa Cup gewonnen met een team dat daar de kwaliteit niet voor had. En van Marwijk heeft ook absoluut niet de WK-finale gehaald met het Nederlands Elftal..

    Wat een ongelooflijk slechte coach zeg!! Niet te geloven!


    Samengevoegd:

    Trouwens terecht dat de Jong alsnog uit de selectie gezet is.. Het moet maar eens afgelopen zijn met die asociale overtredingen elke keer. Waarschuwen blijkt niet te helpen, dus dan maar zo. Prima beslissing van van Marwijk.

    Ik hoop echt heel erg dat van der Vaart speelt ipv de Jong. Eindelijk vd Vaart en Sneijder in 1 elftal waarin ze allebei op een plek spelen waar ze het ook kunnen laten zien. vd Vaart dan wel iets controlerender, maar dat heeft ie vaker gedaan. En tegen de 'kleintjes' kan je zelfs overwegen om Sneijder en vd Vaart allebei aanvallend te laten spelen.
    yes.gif

    Moet je jezelf nou eens horen. rofl.gif

    Van Marwijk heeft de UEFA-cup gewonnen ja. Weet je hoe dat komt? Grotendeels door Van Hooijdonk.

    Van Marwijk heeft ook de WK-finale gehaald, maar vraag niet met wat voor een grafspel en zoveel geluk.

    En in de finale speelde Nederland ongekend hard en unfair. Het doel was puur en alleen om de tegenstander zoveel mogelijk pijn te doen, het liefst met een aantal flinke doodschoppen. Een schande is het.

    Dat De Jong uit de selectie is verbannen, tsja, die komt wel tot inkeer met zijn tackles. Trouwens, die laatste tackle wordt overdreven. Absoluut, kijk het dan allemaal nog eens na. Dan zie je het misschien ook. Hij heeft eerst de bal en hij trekt zijn been nog terug. Nuff said.

  15. Ik ben het volledig eens met hetvolgende wat op een ander forum werd geschreven:

    Van Marwijk is een principeloze dwaas die alleen maar dingen doet die de status quo bewaken. Denk je nu echt dat Van Marwijk Nigel de jong had geschorst als de media hem daartoe niet hadden aangezet? Van Marwijk doet alleen maar wat in de media wordt gezegd. Iemand anders zei hier dat Van Marwijk geen opportunist is. Hij is juist een enorme opportunist. Bij Feyenoord deed hij wat de oudjes hem opdroegen, nu doet hij wat de media hem opdraagt. Hij is een slappe zak.

    Ongelofelijk zeg, wat een klote coach is Van Marwijk. Absoluut ongeschikt ( met hoofdletters ) om coach van het Nederlands elftal te zijn. It's a nightmare. boosrood.gif

    Urby Emanuelson GELUKKIG voor het Nederlands elftal opgeroepen.

  16. De selectie van het Nederlands elftal is een lachertje. Van Marwijk nosmile.gif

    Of nah ja... ben eigenlijk ook niet verrast met zo'n pummel aan het hoofd bij het Nederlands elftal.

    Vier Ajacieden in definitieve selectie Nederlands elftal

    1 oktober 2010

    Bondscoach Bert van Marwijk heeft Maarten Stekelenburg, Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Zweden.

    Selectie:

    Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Hércules Alicante), Michel Vorm (FC Utrecht).

    Verdediging: Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente).

    Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Demy de Zeeuw (Ajax).

    Aanval: Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Ruud van Nistelrooij (Hamburger SV)

    Ten eerste Anita. Hij is geblesseerd geraakt, dus laat Anita dan ook bij Ajax aan zijn herstel werken Bertje. Snap je het dan écht niet?

    "Aanvankelijk zag het er goed uit, maar de blessure van Vurnon is wat verslechterd. Het kan dus zijn dat hij alsnog afvalt," aldus Van Marwijk op Nu.nl.

    Praat toch niet zo slap man, Van Marwijk. Roep hem dan ook niet op.

    Heitinga, Mathijsen en Pieters dan. Heitinga lijkt heel wat bij Everton, maar maakt domme en onbegrijpelijke fouten. Mathijsen imponeert mij niet. En Pieters is net zo ongelofelijk. Dan kan je nog beter Emanuelson oproepen. Weliswaar is hij véél beter in het aanvallende gedeelte, maar hij is ook minstens zo goed als Pieters in het verdedigende gedeelte. Bouhlarouz kan trouwens ook op de flanken spelen, dus ipc hoefde Pietiers zowiezo niet opgeroepen moeten worden.

    Bruma en Van Aanholt, dat zijn de voetballers die opgeroepen hadden moeten worden voor in de verdediging.

    Met deze voetballers kan je verder. Die hebben meer talent in hun linkerteen dan Heitinga, Mathijsen en Pieters in hun hele lichaam.

    Van Marwijk kijkt alleen maar naar de korte termijn, maar zelfs dan kan je beter Bruma en Van Aanholt oproepen. Dan leren ze weer bij en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling. Ik zou het toejuichen.

    En dan natuurlijk nog Wisgerhof, wat een lachwekkend iets dat zo'n matige voetballer met een ongelofelijk slechte motoriek opgeroepen wordt voor het 'grote' Nederlands elftal.

    Jammer dan Maduro, Vlaar en Bouma af moesten haken.

    Op het middenveld heeft De Zeeuw absoluut niet het 'recht' om opgeroepen te worden. Wat een dramatisch seizoen speelt die gozer en ook al het tweede gedeelte van vorig seizoen. Onbegrijpelijk dat hij opgeroepen wordt, zeker als je ziet dat DE GROTE SEEDORF weer niet opgeroepen wordt. De meneer die zo ONTZETTEND GROOTS VOETBAL liet zien tegen Ajax. Eén der beste middenvelders die Ajax ooit heeft voortgebracht en die al jaren de dienst uitmaakt bij Milan.

    Het Nederlands elftal zou aangepast moeten worden aan Seedorf, niet meer dan normaal.

    Een middenveld met Seedorf - Van der Vaart - Sneijder biedt veel mogelijkheden. Seedorf en Van der Vaart kunnen dan switchen gedurende de wedstrijd en Sneijder kan aan de rechterkant goed spelen.

    Afellay is een goede speler, dus dat snap ik. Janssen ook, maar veel te gehypt. Emanuelson als middenvelder is een stuk beter.

    En voorin de onbegrijpelijke keuze voor Van Nistelrooy en Huntelaar. Hou nou toch op Bertje. Van Nistelrooy moet en zal topscorer aller tijden van het Nederlands elftal worden en dat is te genant voor woorden. Daar is het Bertje alleen om te doen, niet om wille van zijn voetbalkwaliteiten. Een Lens en zélfs een Kuyt ( wat ik absoluut een slechte voetballer vind, maar natuurlijk nog altijd beter dan de mythe uit Geffen ) kunnen prima in de spits staan.

    Daarbij kan Elia natuurlijk ook nog als één van de twee spitsen dienen. Daarbij heeft Babel wat mij betreft ook nog voorrang op Van Nistelrooy. Het Nederlands elftal hoeft niet persé met 3 spitsen te spelen. Daar hebben ze nu de spelers niet voor.

    Robben is tot nieuwjaar out. Van Persie is er jammergenoeg ook nog niet bij.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Ik vind het jammer dat de Jong tot nu toe erg tegenvalt. Hoop dat ie de beloftes waar kan maken en niet wegzakt en uiteindelijk bij een middenmoter komt te spelen.

    Sulejmani vind ik erg goed dit seizoen. Eindelijk gaan mijn woorden waarheid worden en laat hij zien dat hij het weldegelijk in zich heeft. Dit wordt zijn seizoen!

    Verder laat ook El Hammie zien dat hij de 5 miljoen meer dan waard is
    smile.gif

    De Zeeuw hoort in de basis, hoop dat ie het vertrouwen weer snel krijgt van Jol en een stuk beter zal gaan spelen

    De Jong tegenvalt? Dit is gewoon zijn niveau. Vorig jaar verbloemde hij dat door de redelijk aantal doelpunten. Dit jaar heeft hij niets om op terug te vallen.

    Maar Lodeiro komt terug:

    Lodeiro kan over een week bij de groep aansluiten

    1 oktober 2010 Ajax.nl

    Martin Jol liet tijdens de persconferentie weten dat de terugkeer van Nicolas Lodeiro aanstaande is. "Over ongeveer een week zal Lodeiro de groepstraining kunnen hervatten. Daarna duurt het dan nog een aantal weken voordat hij weer wedstrijdfit is", zo liet Jol weten.

    worshippy.gif Nicolas Lodeiro worshippy.gif

    Na de interlands tegen NAC ( geloof ik toch ) zijn rentree laten maken ipv De Jong. De Jong kan eventueel als rechtshalf, ( daar zal zijn rendement voor het elftal hoger zijn ) maar ik zie meer in een systeem met de punt naar achteren. Anita, tegen die tijd hopelijk al weer fit, als achterste middenvelder ( kan dezelfde rol als Enoh vervullen, maar brengt voetballend zoveel méér, vandaar ook mijn keuze ) en Emanuelson en Lodeiro als voorste middenvelders die samen met de voorhoede de tegenstander gek moeten maken. party.gif

    Sulejmani is erg goed vergeleken met zijn vorige seizoenen bij Ajax, maar Sulejmani kan véél beter. Hij is al lekker bezig dit seizoen, toch verwacht ik van hem nog veel meer. Dat hij elke keer weer écht zijn acties durft te maken, de één tegen één duels weer opzoeken. Binnen no-time zal hij dan weer opgeroepen worden bij het Servisch nationale elftal.

    Sulejmani heeft het in zich om één van de beste spelers ter wereld te worden.

    Over El Hamdaoui ben ik het met je eens, maar geef me één reden waarom De Zeeuw in de basis moet staan en hij het zo verdient?

    De Zeeuw speelde krankzinnig slecht tegen Real Madrid, daarom terecht op de bank tegen Feyenoord.

    Zijn vervanger tegen Real Madrid, Taino, deed in het kwartier dat hij mee mocht doen zoveel meer goeds dan De Zeeuw in 75 minuten.

    Maar goed, beiden zouden bij mij niet in het elftal staan.

    Nog goed nieuws over Mido:

    Jol: Mido al inzetbaar

    1 oktober 2010

    Volgens Martin Jol is Mido inmiddels al inzetbaar als pinchhitter. Jol liet dat Ajax Life weten tijdens het persmoment vanmiddag. "Ik kan hem inzetten zoals ik hem wil gebruiken, maar eigenlijk heeft hij nog een weekje nodig." Of Jol hem al opneemt in de selectie voor het duel tegen FC Utrecht kon hij nog niet zeggen.

    Zondag wellicht de rentree, na vele jaren, van Mido. Met Mido won Ajax voor het laatst het kampioenschap.

    Ik ben een groot voorstander van Mido.

  17. Wat een contrast bij Ajax tussen de eerste helft en de tweede helft tegen Twente. Kan bijna niet groter. Alhoewel, nu overdrijf ik wellicht, maar ik vind dat iig zo.

    De eerste helft had Ajax al met 1-5 voor moeten staan. Niet alleen kunnen, nee, MOETEN.

    Erg jammer dat dat niet gebeurd en Ajax totaal anders uit de kleedkamer kwam.

    De eerste helft leek Ajax te beseffen dat het eindelijk zo geliefde combinatiespel datgene was wat nodig is om beter voetbal te laten zien.

    Emanuelson was méér dan briljant bv. Sodejuh zeg, wat speelde hij met een gemak, de briljante tikjes wanneer hij aan de bal is, de manier waarop hij vervolgens de bal steeds naar rechts tikt om er vervolgens links langs te gaan.

    Rosales wist in de eerste helft Emanuelson totaal niet te verdedigen.

    Emanuelson was heer en meester. Dat hij dit niet in de tweede helft 'kon' brengen, had meer te maken met de manier waarop heel Ajax voetbalde. Heel vreemd zeg. Het leek wel of Jol die gasten bang had gemaakt. Dat is natuurlijk niet zo, maar er is in de kleedkamer wel wat gezegd waardoor het zo anders ging.

    Jol had het gewoon moeten laten staan met dezelfde opdrachten. Dan wals je over dit Twente heen.

    Suarez was dit keer een groot voetballer. Eerste helft fantastisch schot op de lat, die El Hamdaoui onbegrijpelijk miste. Alleen maar er tegen aan koppen was voldoende, maar hij wilde het met de voet doen.

    Daarbij nog een heerlijk schot van Emanuelson op de paal. Nogmaals: wat swingde Emanuelson. worshippy.gif

    Emanuelson lag ook aan de basis van de 1-1. Geweldige pass op De Jong, die hem vervolgens goed naar de hoek kopte. Keeper hield hem tegen, maar daar was alles mee gezegd. El Hamdaoui kon makkelijk binnen tikken.

    Het doelpunt van Janssen was erg mooi natuurlijk, maar Stekelenburg had eerder uit moeten komen. De aanname van Janssen was niet je van het. Daar lag de kans voor Stekelenburg. Wat Janssen daarna deed was van grote klasse. Ongekend veel gevoel in zijn 'poten' zeg.

    Ondanks het doelpunt van Twente, werden ze in de eerste helft volledig overklast door een nog niet eens op zijn best draaiend Ajax.

    De tweede helft was Twente de betere ploeg. Waarom Ajax zover terugzakte is mij een raadsel.

    Het tweede doelpunt van Janssen mag nooit vallen. Hoe is het toch mogelijk dat de Ajaxverdediging en Stekelenburg net zo goed niet ingrijpen?

    Het doelpunt van Enoh was magnifiek. 'Ik zal hem eens lekker op mijn pantoffel nemen' moet Enoh gedacht hebben. Heerlijke trap. Soort van drop-shot leek het wel. Keeper keek er naar en stond aan de grond genageld.

    Suarez was magnifiek op het allerlaatst. Hij bewaarde op een geweldige wijze de rust, om vervolgens De Jong een 100% kans te geven, maar De Jong wist de bal er naast te schieten.

    Het was in deze situatie een kwestie van overdraads inschieten. Dan zit hij vrijwel altijd of iig veel meer kans dan wat hij nu probeerde. De doelman stond aan de kant waar hij schoot. Schiet je de bal naar de andere kant, dan kan de doelman vrijwel onmogelijk de bal hebben.

    Wat vooraf ging aan het bijna-zekere-doelpunt was een goede inspeelpass van De Zeeuw op Suarez. De klasse droop van Suarez af, zoveel rust, precies op het juiste moment gegeven.

    Stekelenburg heeft ons in de tweede helft een paar keer fantastisch gered. Trouwens, wat ongelofelijk klote dat Vermeer zo zwaar geblesseerd is geraakt. Hopelijk is hij er volgend jaar maart weer bij.

    Hopelijk ziet Jol dit seizoen ooit in dat je met een Lodeiro of een Eriksen achter El Hamdaoui ( straks Mido ) tot veel beter spel kan komen. Eén voetballer kan zoveel veranderen. De Jong mag dan fysiek sterk zijn, maar als je veel kopduels verliest en daarbij verkeerd staat, heb je er nog niets aan. Dat hij een enorm loopvermogen heeft, is leuk, maar er wordt van een voetballer achter de centrumaanvaller andere dingen verwacht dan bv. fysiek sterk zijn.

    Onder Jol niet, maar misschien ziet Jol het toch nog in. Het zou doodzonde zijn mocht dat niet gebeuren.

    Ik zie het al zo voor me. Lodeiro of Eriksen die de bal komt vragen en de andere middenvelders in het spel meetrekt naar voren en met hen de combinatie wil aangaan.

    Emanuelson zou dan linkshalf moeten spelen. Perfecte plek voor hem. Rechtshalf De Jong, want daar heeft hij wel de kwaliteiten voor.

    4-3-3 met de punt naar voren dus.

    --------------------------El Hamdaoui---------------------

    ---Sulejmani--------------------------------Suarez---------

    --------------------------Lodeiro-------------------------

    --------Emanuelson-------------------------De Jong--------

    --------------------------Alderweireld---------------------

    Anita-------------------------------------------V.d.Wiel---

    --------------------------Vertonghen---------------------

    --------------------------Stekelenburg--------------------

    Van deze opstelling is het voordeel dat er enorm veel voetbal in het elftal zit.

    Daarvan hoort Ajax het te hebben. Alderweireld de inschuivende man. Een soort van '4'. Wellicht Alderweireld en Vertonghen omdraaien. Misschien logischer.

    Het voordeel van Lodeiro achter El Hamdaoui neerzetten is dat hij wel die steekpass kan geven op El Hamdaoui en ook de andere spelers vrij kan zetten voor het doel.

    Daarbij heeft Lodeiro bij Uruguay al bewezen zéér goed met Suarez te kunnen spelen. Ze begrijpen elkaar zowat blindelings. Voetballers met gogme. Nu begrijp ik ook wel dat Suarez vaak alleen gaat als je een De Jong achter je hebt staan die de combinatie niet eens aangaat, simpelweg omdat hij daar de kwaliteiten niet voor heeft.

    Maar Eriksen is natuurlijk ook een héle goede optie voor achter El Hamdaoui te spelen. Dan kan i.p.c. Lodeiro ook nog in de basis staan. Maar dan moet er wellicht met de punt naar voren gespeeld worden en dan bv. een De Jong als achterste middenvelder. Dan heeft hij het spel voorzich en wellicht voetbalt hij dan ook beter. Maar ik denk toch dat de '6' de ideale positie voor hem is. Men gaat mij niet wijs maken dat De Zeeuw een betere optie is voor die plek. Overschatte voetballer vind ik hem.

    Dan Emanuelson als verkapte linksbuiten, Sulejmani in de punt van de aanval.

    Dat laatste meen ik. Waarom zou hij slechter zijn dan een El Hamdaoui. Ik geloof er niets van. Hij is snel, kan erg goed kaatsen ( wat niet onbelangrijk is voor die positie, zeker met het oog op de komende middenvelders ) en heeft een neusje voor het doel. Dat hij doelpunten kan maken heeft hij bij Jong-Ajax al bewezen. Maakt niet uit dat dat een niveau lager is, feit blijft dat een kans in Jong-Ajax net zo goed een kans is als bij het eerste elftal van Ajax.

    Dat Suarez op rechts staat, behoeft geen uitleg.

    Over de verdediging. Van der Wiel en Stekelenburg lijkt me logisch. Alderweireld net zo, alleen blijf ik Vertonghen niet overtuigend vinden.

    En ik hoop enorm dat Atouba snel terug is, dan kan Anita zich op de verdedigende middenvelders plek gaan concentreren. En niet alleen verdedigend. Hij kan rechtshalf, linkshalf en verdedigende middenvelder spelen. Extra concurrentie kan geen kwaad.

    Als Atouba weer volledig fit is, ben ik benieuwd wat Jol doet.

    En dan is er natuurlijk nog Mido. Sensationeel toen ik hoorde dat Ajax bezig was met hem terug te halen.

    Wanneer hij fit is, wordt hij een te duchte concurrent voor de andere kandidaten in de spits.

    Tainio is een aardige aankoop. Iig beter dan De Zeeuw, maar dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk.

    Maar toen Tainio in mocht vallen tegen Real Madrid ( voor De Zeeuw geloof ik ) deed hij het goed. Zijn passes waren wel goed ingespeeld, hij was wel fel. Hij wil de wel voetballen, daarbij is het een zoveel slimmere speler dan De Zeeuw. Het wordt dringen geblazen voor een plekje op het middenveld, want Enoh is er ook nog.

    Beter een super-de-luxe selectie dan een selectie die net-aan 11 goede spelers voor in de basis bevat.

    Morgen Milan. 2 topploegen tegen elkaar. Ajax en Milan, de historie zegt voldoende. Het heden is dat beide ploegen een stuk zijn teruggevallen.

    Ik denk dat Ajax zeker kansen heeft tegen Milan, maar dan moet er écht naar voren worden gevoetbald en héél geconcentreerd zijn.

    Bij Milan loopt er zoveel individuele kwaliteit rond dat één foutje dodelijk is.

    Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Seedorf, één der beste middenvelders van Ajax geweest en nu nog steeds van de wereld, een GROOTS ONTHAAL krijgt van de club waar hij opgroeide.

    Zo'n zeldzaam goede speler die een surplus aan klasse heeft.

    Verdedig je Seedorf niet goed, dan heeft Ajax een probleem. Het grote technisch vermogen van Seedorf, met daarbij de rust die hij uitstraalt + het feit dat hij zoveel ervaring heeft maakt hem een heel moeilijk te bespelen speler. Ik denk dat Enoh en De Zeeuw ( Jol zal hun wel opstellen ) het héél moeilijk gaan krijgen. De aanvoer naar een Ronaldinho mag niet gegeven worden.

    Ajax moet gewoon lekker zelf voetballen, aanvallend en attractief. Zoals Cruijff het al zei. Dat is de kracht van Ajax. Doet Ajax dat, dan maakt Ajax zeker kans tegen Milan.

    Milan verkeerd niet in grootse doen. Tegen Lazio en Genoa bv. speelden ze gewoon 'ruk'.

    Ik verwacht een goed Ajax dat de tegenstander probeert zijn wil op te leggen. Ajax pakt de drie punten met goed en mooi spel en Ajax is weer in de race. Makkelijk gezegd, maar het kan zeker.

    Urby Emanuelson

  18. Quote:

    Waar stond Pantelic dan?
    hamer.gif

    Op dezelfde positie, maar El Hamdaoui is een stuk jonger en kan minstens zoveel als Pantelic. Wel een ietwat ander type.

    Quote:

    Is een leuk feitje.. maar 'heerlijk' vind ik wat overdreven

    Je mag vinden wat je wilt, maar ik vind het héérlijk. Héél wat kennissen van mij zijn Marrokaans, dus waarschijnlijk snap je me nu beter.

    En iedere aankoop die bij Ajax komt voetballen ( nationaliteit is volstrekt van onbelang, vanzelfsprekend ) en die daadwerkelijk iets kan toevoegen ( soms zie je dat pas op de langere termijn ) is welkom en zal ik toejuichen.

    Quote:
    Want je denkt dat hij hier meeleest?

    Ik denk het niet, maar ik ben gewoon zo ontzettend blij. Ik maak dat kenbaar, of anderen dat nou achterlijk vinden of niet.

    Quote:
    Op basis waarvan?
    verbaasd.gif

    Op basis van zijn uitmuntende techniek en zijn scorend vermogen en heel zijn spel. Het combinatievoetbal beheerst hij als geen ander, het slim spelen heeft hij als vanzelf in zich.

    Quote:

    Dat betwijfel ik dan weer

    Ach, zijn sportzaak mag dan in Rotterdam liggen, maar feitelijk hoeft dat niet zo héél veel goed te maken.

    Jij vindt El Hamdaoui toch ook een goede voetballer of niet?

  19. Héérlijk dat Ajax El Hamdaoui heeft ingelijfd. Wát een speler zeg. Dat is al jaren geleden dat nog eens zo'n speler had voor de centrale positie.

    Toen ik het gisteren hoorde, was ik zo ontzettend blij.

    Héérlijk ook dat het de eerste Marokkaan is die bij Ajax komt te voetballen.

    Echt héél veel succes bij Ajax El Hamdaoui en dat jij ons vanavond voorbij Twente mag loodsen.

    El Hamdaoui begint trouwens vanavond op de bank. Dit omdat hij nog niet heeft meegetraind. Logische beslissing om hem dan nog niet meteen in de basis te zetten. Hopelijk mag hij in de tweede helft zijn debuut maken en schiet hij Ajax naar de eerste prijs van het seizoen.

    worshippy.gif Mounir El Hamdaoui, een VoetbalGod, dat je sportzaak ook fantastisch mag blijven lopen yes.gifworshippy.gif

  20. Ajax speelde een goede eerste helft, maar ow ow ow wat speelde Ajax in de tweede helft als een stel nietsnutten. Ongelofelijk zeg. 90 minuten moet een ploeg geconcentreerd zijn en zeker tegen Paok. Dat zijn échte strijders.

    Je kan alleen maar je volledige kwaliteiten ten toon spreiden als je vechtersmentaliteit toont.

    1-1 is een zéér slechte uitgangspositie voor Ajax een een uitstekende voor Paok.

    Mooi doelpunt van Suarez, maar wat heb ik me ook weer aan hem zitten ergeren. Bij elk klein tikkie gaat hij liggen en altijd is er dan wat aan de hand, maar als hij zelf dan een tikkie krijgt is het huis te klein.

    Daarbij was hij irritant bezig al aan het begin van de wedstrijd toen Sulejmani op de doelman schoot en Suarez daar vrij stond. Dat terwijl de doelman de bal gewoon goed greep.

    Het is niet dat Sulejmani niet wilde overspelen, maar wel dat de doelman ( zoals gezegd ) goed ingreep. Suarez moet eens ophouden om zich aan dit soort dingen te ergeren. Hij vergeet dat hij zelf vaker niet dan wel afspeelt.

    Sulejmani vond ik verhelderend spelen. Laat hem vaker spelen Jol.

    Aangezien hij herstellende was van een hamstringblessure snap ik wel dat Jol hem naar de kant haalde, maar ik had hem toch nog een minuut of 10 laten staan.

    Stukken van zijn genialiteit komen weer boven drijven. Straks, als hij weer volledige wedstrijden speelt, zal hij er voor zorgen dat Ajax kampioen wordt en over een week gaat hij er persoonlijk voor zorgen dat Ajax in de hel van Thessaloniki overleefd.

    De centrale spits van Paok vond ik indrukwekkend, wat een geniale spits is dat toch. ZIjn doelpunt was van briljante makelij. De aanval vooraf trouwens ook, na oliedom balverlies van ik geloof De Zeeuw.

    Salpingidis kreeg de bal op links, zag zijn vrijstaande ploeggenoot staan die de bal met links controleerde en vervolgens met rechts fabelachtig mooi in de hoek schoot. Pure klasse. Hem zou ik graag bij Ajax willen zien.

    Ajax speelde het spelletje goed in de tweede helft. Zo jammer dat Ajax niet op dat elan doorgingen in de tweede helft. Anders had het wellicht heel anders gelopen.

    De wedstrijd volgende week wordt absoluut héél interessant. Geweldige sfeer zal het iig worden. Hopelijk zijn de Ajacieden daar niet teveel van onder de indruk, want dat zou wel eens nadelig kunnen werken.

    Kom op Ajax, laat zien dat er niet te sollen valt met Ajax Amsterdam.

    worshippy.gif Ajax Amsterdam worshippy.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid