Spring naar bijdragen

hopeloos

Members
  • Aantal bijdragen

    11.001
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door hopeloos

  1. Quote:
    Hij respecteert gelukkig wel dat ik geloof. En hij vindt het niet erg als ik naar de kerk ga. Ook staat er wel open voor als ik er over wil praten. Al zou ik dat zelf niet zo snel doen. Ik praat er liever met mede-gelovigen over, omdat ik bang ben dat er dan al snel een discussie ontstaat. Vaak weet ik de antwoorden dan niet. Ik ben zelf ook niet 100 % met het geloof bezig. Ik ben nu wel opzoek naar een kerk die bij me past

    nix mis met een goede discussie. Dat je niet alle antwoorden weet is dan ook helemaal niet erg, daar kan je altijd naar op zoek gaan (ook samen met hem). Maar erover praten is zeker wel belangrijk! Aangezien het geloof jouw basis is (neem ik aan.. of in ieder geval erg belangrijk), brengt het jullie alleen maar dichter bij elkaar als je erover praat. Hij verdient het om te weten wat er in jouw omgaat, ook op dit gebied.

    Quote:
    Maar heb zelf ook veel verkeerde ervaringen met christenen. Daarmee bedoel ik vooral m'n ouders. Ik heb een tijdje geen contact met ze gehad, omdat ze het er niet mee eens waren dat ik met een ongelovige vriend ging. Ook nu is het contact niet meer hoe het was.. Mijn vriend was gelijk fout in hun ogen.

    Herkenbaar knipoog_dicht.gif Maar als je ouders eenmaal geaccepteerd hebben dat deze jongen jou gelukkig maakt en dat het geen bevlieging is, dan neem ik aan dat ze je vriend uiteindelijk wel beter willen leren kennen en erachter komen dat hij misschien toch ook wel heel veel goede eigenschappen heeft smile.gif

    je ouders willen nou eenmaal het beste voor je, en hun ideeen komen niet altijd overeen met die van jou (dat kwaaltje hebben niet-christelijke ouders ook wel denk ik puh2.gif)

    Quote:
    Ik twijfelde eerst ook of ik iets met hem zou nemen of niet. Ik ben toen naar een christelijke coach gegaan die heeft me bijbelteksten laten lezen e.d. Zij vertelde dat haar man vreoger ook niet geloofde. Nu leefden ze samen voor de Heer. Het kán dus wel. Bij haar was het goed gegaan, maat ja. het kán ook niet.

    'goed gegaan' klinkt me een beetje raar in de oren. ik denk dat je relatie uiteindelijk ook heel goed kan gaan als hij niet gelovig wordt. Natuurlijk zou het kunnen dat dat wel gebeurt, maar daar moet je niet vanuit gaan.

    Belangrijkste vraag is of jij een leven met hem kan opbouwen als hij blijft zoals hij is.

    Quote:
    Waardoor ik het meeste twijfel is doordat ik bang ben, dat hij mij minder leuk zal gaan vinden als ik vaker naar de kerk ga, dat hij eerder vreemd gaat dan een gelovige jongen en dat hij mij eerder zal verlaten. Bijvoorbeeld als hij minder van me houdt. Christenen gaan dan vaak nog bidden of God het gevoel wil terugbrengen.

    hij vind je leuk zoals je bent (neem ik aan). dat zal echt niet veranderen als jij vaker naar de kerk gaat.

    maar dan nog... iedereen verandert in een relatie. soms groei je met elkaar mee, soms juist uit elkaar. als je dat risico niet wilt nemen kan je beter maar helemaal geen relatie aangaan denk ik smile.gif

    Quote:
    Het is dus vooral angst voor de toekomst. Dat komt denk ik ook door mijn ouders die altijd zeggen dat een christelijke jongen veel beter is en dat je relatie sterker is doordat je samen voor problemen kunt bidden en dat zo'n jongen trouwer is.

    daar hebben ze op zich wel een punt. maar zolang je maar blijft communiceren over de dingen die belangrijk voor jou zijn, denk ik dat een relatie met iemand die niet christelijk is ook heel goed kan gaan.

    Quote:
    Ik ben echt gek op deze jongen, maar wat vinden jullie ervan?

    ga ervoor als jij ermee kan leven dat hij niet christelijk is en ook niet gaat worden. als je denkt dat je dat niet kan, maak er dan zo snel mogelijk een einde aan, want hij verdient het niet om aan het lijntje gehouden te worden.

  2. mijn broer en zus hebben me vroeger (toen ik nog errg jong was) wijsgemaakt dat er een toverland was waar je alleen heen kon als je heel hard met je hoofd tegen de muur aan beukte. Of uit het raam springen, dat kon ook...

    Ik heb ernstig lopen afwegen wat makkelijker zou zijn om te doen nosmile.gif

    uiteindelijk durfde ik geen van beiden gelukkig smile.gif

    oh, en m'n moeder heeft vroeger toen ze zwanger was van m'n zusje (dus ik een jaar of 3/4 was) heel duidelijk uitgelegd hoe babies gemaakt werden (eitje, zaadje, dat verhaal). Alleen heb ik toen jaren gedacht dat dat hele proces zich afspeelde als een man en een vrouw naast elkaar lagen met de kleren aan en dat die zaadjes dan door een broek heen konden ofzo widegrin.gif het hele proces leek me vrij ingewikkeld puh2.gif

  3. Quote:

    Nou ja je weet dat het spul verslavend en slecht voor je is. Het spreekt niet voor een sterk karakter wanneer je het dan toch gaat proberen om te proberen.

    proberen om te proberen verbaasd.gif

    uit nieuwsgierigheid bedoel je? (zoals bij mij het geval was). In hoeverre is nieuwsgierig zijn hetzelfde als een zwak karakter hebben volgens jou?


    Samengevoegd:

    Quote:

    Naja zeg, vet lange post geplaatst met een eigen conclusie en niemand die erop reageert
    noparty.gif

    was erg herkenbaar smile.gif zowel de ghb (alleen was het bij mij dan xtc ipv ghb, maar het effect was zo'n beetje hetzelfde) als de cocaine (waar ik ook weinig van merkte) als het blowen...

  4. grappig smile.gif nooit van gehoord.. ik ken alleen deze

    Jonas in de wallevis

    Die vannacht gevangen is

    In het zoute water

    Visje houd je snater

    Visje houd je lachebek

    Van je een, twee, drie


    Samengevoegd:

    wat een onnozel liedje eigenlijk :S een vis met een snater en een lachebek verbaasd.gif

  5. Quote:

    Ik heb er geen ervaring mee, maar hoe kun je jezelf leren kennen met cocaïne?

    Ik heb mezelf behoorlijk geholpen door paddo's, 2c-b, xtc, speed en lsd. Maar cocaïne heb ik nooit gebruikt omdat het effect en de naweeën me zo rot lijken.

    hmm.. cocaine was ook niet echt bijzonder (maar 1x gedaan ook, heeft niet echt indruk gemaakt puh2.gif). bedoelde meer speed en xtc smile.gif

    van naweeen geen last gehad trouwens.. maar ook drang om het nog een keer te doen.

  6. Quote:

    De keren dat ik getript heb was het meer een soort reis. Ja, OK, ik heb een keer een goed gesprek gehad met een toilet en met de wasbak (en de wasmachine), maar is dat zo afschuwelijk?

    widegrin.gif

    ik zie het echt helemaal voor me...

    ik zie de problemen met drugs ook niet zo. Mits je goed weet waar je aan begint, wat de effecten kunnen zijn en duidelijke grenzen stelt. Ik heb het een paar keer gedaan (coke, speed en xtc) en je leert jezelf op een totaal andere manier kennen (in positieve zin), dus ik heb er achteraf zeker geen spijt van gehad.

    Nu zou ik het aan de andere kant niet meer doen, omdat ik redelijk snel paniekaanvallen heb en er niet helemaal op vertrouw dat ik mezelf rustig zou kunnen houden als het toevallig een keertje niet zo goed valt.

    Wel jammer aan de ene kant, want paddo's leek me nog wel erg gaaf om een keertje te doen....

    Al met al heb ik met harddrugs in ieder geval een een stuk minder problemen gehad dan met alcohol, wat voor mij veel verslavender was...

    Maar een paar keer per maand gebruiken (zoals de topicstarter aangeeft) vind ik dan wel weer redelijk vaak. Hoe prettig het ook is, het is wel chemische troep (niet alles, maar het meeste wel) en kan een hoop schade aanrichten in je lichaam.

  7. pet.gif wat is ermee gebeurd dan?


    Samengevoegd:

    Quote:

    K: Ja, mijn beeld is heel slecht. Ik kan het niet lezen
    nooo.gif

    M: In welk opzicht niet lezen? Is het te klein, is het troebel, is het 180 graden gedraaid, staat het beeldscherm uit*?

    K: Geen idee, ik kan het niet lezen.

    M: Oh, nouja, ga naar bureaublad, klik rechtermuisknop

    K: Klikt rechtermuisknop op een pictogram, en gaat naar eigenschappen, en noemt op wat daar staat

    M:
    * zucht
    Klik aub op Annuleren.

    M: Ga naar het bureaublad, niet op een icoontje klikken, maar iets daarnaast, en kies Eigenschappen.

    K: Noemt alle tabbladen, labels, opties per dropdownmenu

    M: Ga naar tabblad Eigenschappen

    K: Is daar 'aangekomen'.

    M: Ziet u iets staan van Beeldscherm resolutie?

    K: Noemt alle tabbladen weer op, kleurdieptes, en uiteindelijk inderdaad de resolutie.

    M: Zet de resolutie aub op 1280x1024.
    * Hopend dat dat het probleem was

    K: Nee, dit is helemaal klein!

    M:
    idea8.gif
    , schuif dat balkje dan maar naar links, en totdat er 1024x768 staat.

    K: Dat is beter ja!

    K: Er staan trouwens een aantal secondes, 7,6,5,4 met een 'Ja' daaronder. Moet ik daar op klikken?

    * Beeldscherm gaat terug op vorige waarde

    M: Ehh, ja, dat is wel de bedoeling ja. Schuif dt balkje nogmaals naar links, totdat er 1024x768 staat, druk op Toepassen, en klik dan op 'Ja'.

    K: Ah, gelukt. Nou, dank je wel hoor.

    Aaaargh
    muur.gif

    *Dit zijn serieus dingen die je ècht tegenkomt
    puh2.gif

    * K: Ja, mijn computer doet het niet.

    M: Oh, staat uw beeldscherm aan?

    K: Oh, hehehe, nee.

    K: Hij doet het! Je bent geweldig!

    M:
    noparty.gif

    widegrin.gif

    rofl.gif

    ach... op die manier voel je je al snel briljant widegrin.gif nix mis mee toch? puh2.gif

  8. blegh nosmile.gif weer blaasontsteking volgens mij...

    en m'n huisarts zit een redelijk eindje weg... Goed te doen op de fiets, maar laat die nou net gejat zijn... En heb niet zoveel zin om mijn mannetje helemaal te laten rijden nosmile.gif

    dus loop ik de hele dag al als een bezetene water naar binnen te gieten in de hoop dat het vanzelf weer wegspoelt widegrin.gif (geef het weinig kans, maar je weet nooit). Maargoed, daar wordt ik dan ook weer misselijk van... nosmile.gif

    blijf toch stiekem hopen dat het morgen beter gaat..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid