Spring naar bijdragen

mcgregor

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door mcgregor

  1. Beste allemaal...

    Precies 1 jaar geleden heb ik het allerallerleukste meisje leren kennen van de hele wereld. Meteen toen we elkaar zagen wisten we van elkaar dat wij gewoon bij elkaar hoorden. We groeiden langzaam maar zeker meer tot elkaar en toen konden we er eigenlijk niet meer onderuit dat we eigenlijk 'godse' veel van elkaar hielden. Er is niemand op de wereld waar ik me zo vertrouwd bij voel als bij haar en omgekeerd.

    Het grote 'probleem' is dat zij christelijk gelovig is. Voor mij is het geen probleem. Ik kan het dus beter een obstakel noemen voor haar.

    Voordat ik haar leerde kennen had ik helemaal niks met het christenom. Ik ben helemaal vrij opgevoed en zat ook op een vrije school. Ik kwam dus voor het eerst in aanraking met dit geloof door haar. Ik begrijp dat dit voor haar heel erg lastig is. Voor haar is het zelfs zo lastig dat voor haar de relatie nooit zou kunnen werken. Maar het grootste probleem voor mij daarvan is dat ik niet kan bewijzen dat het wel kan. Dat wij wel van elkaar kunnen houden. Ik heb dan ook meer het gevoel dat als wij een relatie zouden beginnen dat het tussen mij en haar wel zou kunnen werken maar tussen haar en god niet. Ze komt op een afstandje te staan van god. Maar ondertussen hebben wij eigenlijk in principe al een relatie. Zij wil het alleen niet zo noemen. Voor mij is dit moeilijk te aanvaarden en vooral ook superlastig om mee om te gaan. Zo probeer ik me wel te verdiepen in het geloof. Ik heb een christelijke cursus gedaan van de EO maar iets zegt me dat het geloof niks met me doet. Mischien sta ik er wel niet open genoeg voor. Maar ik kan niet begrijpen dat als 2 mensen *Ongeacht geloof* superveel van elkaar houden, deze relatie niet wordt 'goedgekeurd' door de lieve heer. Mijn vraag is aan jullie of jullie ervaring hebben met een soort gelijke situatie waarin de liefde eigenlijk onmogelijk is maar ondertussen wel draaiende is. Ik zou graag willen weten hoe ik daar beter op in zou kunnen gaan. Want voor mij is het ook moeilijk om met haar te communiceren over het geloof. Aangezien ik altijd het gevoel heb dat zij me wil overtuigen. Ze geeft ook wel eens aan dat het probleem tussen ons opgelost zou zijn als ik me had bekeerd tot het christendom. Maar ik kan daar niet in komen.

    Het enige wat ik altijd heb gevoeld is dat je je HART moet volgen.

    graag reactie ? smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid