Spring naar bijdragen

HeisWorthy

Members
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door HeisWorthy

  1. Quote:
    Op zaterdag 04 maart 2006 22:12:39 schreef living stone het volgende:

    [...]

    juist ja, jij komt met een engelse link en een ander moet het komen uitleggen... hoop dat diegene die dat moet komen doen zelf wel op de hoogte is
    puh2.gif

    [...]

    En we gaan vrolijk verder met oordelen... het houd echt niet op he... vind ik wel jammer dat jij kan bepalen waarom mensen dingen doen...

    [...]

    Dus je loopt eerst de 1 te beschuldigen en te veroordelen vanwegen onverantwoord gedrag en daarna doe je het vrolijk zelf... sorry dit gaat een beetje heel hard tegen elkaar in...

    Gelukkig geef je zelf toe dat je oordeelt over hun zonder metallica te kennen... dus waar is je oordeel dan op gebaseerd, op niets...

    kom met feiten en niet met vage uitspraken, want hiermee maak je niet duidelijk...

    Walgelijk hoe jij sta te praten living stone! Waar is de liefde die je van Jezus hebt mogen ontvangen???

    overigens zegt Bronze als!!! je zo leeft doe je het voor een kaartje naar de hemel. Hij zegt niet dat je het doe. Maar mischien voelde je je wel errug aangesproken met je reactie naar hem toe. Hij oordeeld daar niet. Hij heeft met die zin gelijk en zegt hem tegen zijn eigen wil in omdat ie zelf er niet aan kan voldoen. Toch wordt de waarheid gesproken en niet verdraait.

    Heb je naaste lief gelijk jezelf en zijk niemand af maar onderricht de ander met het Woord van God ter Ere van Hem.

  2. Ik stop hier nu echt mee. Ik heb jullie allemaal echt lief! en wens jullie echt ook de volheid in de relatie met God :-) Want NIETS is meer waard dan dat! Het kost je vaak meer dan je denkt maar dat zul je leren als je van God hou :-) en ik ga er maar vanuit dat jullie dat doen smile.gif Ik ken de harten niet, die kent God alleen. Duz ik ga niet zeggen of je van God hou of niet.

    Lees de woorden van Jezus eens goed door smile.gif Heel waardevol om te ontdekken hoe je HEM lief moet hebben en hoe je Zijn dicipel kan worden. Mischien heb je het niet nodig omdat je dat al ben dat zou super wezen big-smile.gif maar toch altijd goed om te lezen ookal ken je het al en er nog eens over na te denken hoe Jezus het bedoelde! smile.gif

    Gods zegen allemaal, en ik hoop dat ik van hulp kon wezen met de dingen die ik over dit onderwerp wou delen. Wat je ermee doe moet je echt zelf weten. Lees je bijbel en als wat ik zeg niet waar was gooi je het weg. Zo simpel is het smile.gif

  3. Quote:
    Op dinsdag 28 februari 2006 20:27:33 schreef Gorthaur het volgende:

    [...]

    Emmenem zegt idd niet bezeten te zijn. En ik heb hem zelfs al eens op tv tot God zien bidden.

    Maar ach, als je wilt oordelen over die mensen moet je dat vooral doen. Wie oordeeld zal geoordeeld worden. Ik hoef me gelukkig niet voor God te verantwoorden wat anderen over anderen zeggen.

    Mat 7:1

    Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt.

    Oja, en Manson.

    Ach, die zal denk ik zeker zeggen dat hij bezeten is. Al zou het wel of niet zo zijn, hij zou het alleen al zeggen om christenen te schockeren.

    Kap met die tekst oordeel niet. Want dat doe ik niet. Jullie zeggen dat je christen ben. Dan heb ik de verplichting je te vermanen! Dat zegt de bijbel heel duidelijk. En dat mag! Ik oordeel niet want ik ken je motieven niet. Maar als ik zie dat er iets is dat in de relatie tussen jou en God iets tekort komt dan moet ik jou erop wijzen!

  4. Quote:
    Op dinsdag 28 februari 2006 20:21:27 schreef holla het volgende:

    [...]

    Je klinkt als een volwassene die een kind dat stout is de les leest.

    Misschien heb jij wel niet alle wijsheid in pacht. En suggereer niet dat Gorthaur niet dingen voor de Eer van God doet.

    Ik zeg niet dat ik alle wijsheid heb ik ik kan je garanderen dat ik dat niet heb. God heeft alle wijsheid en door Zijn woord mag je wijsheid leren kennen. En ik zeg niet dat Gorthaur geen dingen doet ter Ere van God. Maar als je met dingen bezig ben die van satan zijn dan kom je tekort aan Zijn Eer daarmee! En dan moet dat uit liefde voor God weg!

  5. Quote:
    Op dinsdag 28 februari 2006 20:19:09 schreef holla het volgende:

    [...]

    [...]

    [...]

    Zou je ook kunnen proberen Bronze.

    @beiden: dat je een paar songteksten hebt gelezen wil NIET zeggen dat je je erin hebt verdiept.

    Ik word er doodmoe van dat mensen zeggen dat u2 duivels is enzovoorts... dit is net zoiets, alleen ligt metallica niet bepaald aan mijn hart, maar wel aan dat van anderen. Dat betekent niet dat je het automatisch goed moet keuren, maar wel dat je met
    goede argumenten
    waaruit blijkt dat je er onderzoek naar gedaan hebt, komen.

    Dit is pas mooi, je draait de rollen om. Als jij bezig ben met luisteren naar satanistische muziek en je bevuilt en God tekort doe in je relatie met Hem dan heb jij een probleem. JIJ moet je verdiepen in waar je naar luister en ik niet! Ik luister en niet naar als ik zie wat ze zeggen en zingen. En daardoor komt dat zowizo niet tussen God en mij te staan in de relatie met Hem!

  6. De band Metallica zingt in hun cover van Motorhead’s “Prince†onder andere: “Duivel, neem mijn ziel, betaal er voor met diamanten. De hemel kan me niet schelen, dus huil niet om mij. Ik zal eeuwig branden in de hel, vanaf mijn sterfdag.†Ook hier komt het thema van het verkopen van hun ziel duidelijk naar voren, terwijl ze zich zelfs bewust zijn van de hoge prijs: eeuwig branden in de hel.

  7. Ik zal nooit tegen je zeggen je zoekt het maar uit. Maar zou het haast hebben gedaan. Maar hier hou ik nu echt op. Je weet wat ik heb verteld, en daar moet je mischien eens diep over nadenken.

    Ik sta echt niet voor mzelf hier dingen te vertellen. Alleen maar voor de Eer van God. Want Hij komt zoveel Eer tekort doordat wij eerst doen wat wij willen en daarna pas bezig gaan met de dingen van God!

  8. Ik wil gwoon duidelijk maken dat satan achter die band zit en dat duidelijk te zien is aan hun lyrics. En als je God echt liefhebt boven alles dan ga je niet rotzooien met dingen van satan zo simpel is het! En dan kun je met die liefde voor God makkelijk zoiets wegdoen ookal zou je niet beivloed worden omdat je van God hou! en niets te maken wil hebben met de dingen van satan!

    Ik ga verder niet eens meer op je opmerkingen in want als je dit niet snapt wil je het denk niet eens snappen.

    Overigens hoef je niets geen respect voor mij hebben. Ik ben netzow zondig mens als iedereen en ben ook tekort gekomen aan de Glorie van God. Alleen door het werk van Jezus en door Zijn kracht en Liefde kan ik leven voor Hem en naar Zijn wil. Niemand is goed alleen de Heer! Niemand krijgt respect of eer alleen de Heer.

    Ik wil je wel God's zegen meegeven. En ik hoop dat je iedere dag bid, en de bijbel bestudeerd op wat God van ons mensen vraagt en hoe God ons mensen ziet. Want daardoor alleen leer je God kennen zoals Hij is en dan krijgt Hij de Eer die Hem toekomt.

    Hartelijke groeten,

    Peter

  9. En om sommige nog verder uit de droom te helpen gwoon leukraak nog 1 gepakt. Lees deze tekst gewoon eens serieus, en zie in dat het ziek is in de ogen van de Heer wat hier gezegt wordt. Als je niet inziet hoe erg Gods Eer hierin tekort schiet en satan eer krijgt dan vraag ik me echt echt heel zorgelijk af hoe je relatie met God door Jezus heen gesteld is. Ik bedoel niets lullig of wat dan ook ik wil alleen dat God de Eer krijgt die Hem toekomt! STOP FEEDING YOUR LOST! ( stop met het voeden van je oude mens ):

    Hier is de songtekst van: Metallica - Devil's Dance

    I feel you too

    Feel those things you do

    In your eyes I see a fire that burns

    To free the you

    That's wanting through

    Deep inside you know the seeds I plant will grow

    One day you will see

    And dare to come down to me

    C'mon, c'mon now take the chance

    That's right, let's dance

    Snake, I am the snake

    Tempting, that bite to take

    Let me make your mind

    Leave yourself behind

    Be not afraid

    I've got what you need

    Hunger I will feed

    One day you will see

    And dare to come down to me

    C'mon, c'mon now take the chance

    Come dance

    One day you will see

    And dare to come down to me

    C'mon, c'mon now take the chance

    I feel you too

    Feel those things you do

    In your eyes I see a fire that burns

    To free the you

    That's running through

    Deep inside you know

    Seeds I plant will grow

    One day you will see

    And dare to come down to me

    C'mon, c'mon now take the chance

    That's right

    Let's dance

    It's nice to see you here

  10. Ok, nog een willekeurig voorbeeld waarin wordt gezegt dat God veraden heeft en de belofte heeft gebroken. Terwijl de bijbel duidelijk leerd dat God NOOIT Zijn belofte zal breken! Ik kan wel huilen als ik zulke rotzooi lees! Over een God die GOED is en LIEFDE is en alles maar dan ook ALLES WAARDIG is! Mijn God mijn Heer mijn Heilland mijn Verlosser wordt hier de grond in getrapt als 'The God that failed'. Met dit soort bands wil ik NIETS te maken hebben omdat ze GODS Eer beschadigen!:

    Metallica - The God That Failed

    (Hetfield / Ulrich)

    Pride you took

    Pride you feel

    Pride that you felt when you'd kneel

    Not the word

    Not the love

    Not what you thought from above

    It feeds

    It grows

    It clouds all that you will know

    Deceit

    Deceive

    Decide just what you believe

    I see faith in your eyes

    Never you hear the discouraging lies

    I hear faith in your cries

    Broken is the promise, betrayal

    The healing hand held back by the deepened nail

    Follow the god that failed

    Find your peace

    Find your say

    Find the smooth road on your way

    Trust you gave

    A child to save

    Left you cold and him in grave

    It feeds

    It grows

    It clouds all that you will know

    Deceit

    Deceive

    Decide just what you believe

    I see faith in your eyes

    Never you hear the discouraging lies

    I hear faith in your cries

    Broken is the promise, betrayal

    The healing hand held back by the deepened nail

    Follow the god that failed

    I see faith in your eyes

    Broken is the promise, betrayal

    The healing hand held back by the deepened nail

    Follow the god that failed

    Pride you took

    Pride you feel

    Pride that you felt when you'd kneel

    Trust you gave

    A child to save

    Left you cold and him in grave

    I see faith in your eyes

    Never you hear the discouraging lies

    I hear faith in your cries

    Broken is the promise, betrayal

    The healing hand held back by the deepened nail

    Follow the god that failed

    Follow the god that failed

    Broken is the promise, betrayed

    Betrayal

  11. Quote:
    Op zondag 26 februari 2006 21:32:39 schreef living stone het volgende:

    Tja zullen we de bekeerde metal/rock artiesten ook maar weggooien dan vanwegen hun verleden en hun teksten ?

    want voorlopig prediken ze nog niets wat tegen de wetten in gaat...

    Dit is ook onzin om te zeggen. Want als zulke artiesten zich echt zouden bekeren is dat letterlijk omkeren en dan leven ze niet meer hun oude leven voor hunzelf maar een nieuw leven ter Ere van Hem! Dan zijn ze een nieuwe schepping en zullen nieuwe dingen doen voor de Heer. Dan zijn mag ik die mensen broeders noemen. Hun oude muziek zou ik dan zeker weggooien maar hun nieuwe God lovende muziek luisteren! big-smile.gif

    Je zei ook net 'En of het kwade jou beinvloed ligt aan jou al zie ik niet het kwade van metallica in...'

    Maar als je weet dat het niet van God is waarom zou je er dan naar luisteren?

    Als je weet dat het roken van een sigaret je in eerste instantie niet gelijk laat doop vallen is geen reden om het te doen??? Langzamerhand zal het je gezondheid toch schade berokkenen.

    En als je het kwade van een band zoals metallica en hun uitdrukkingen in hun lyrics niet ziet vraag ik me af of je ook wel het goede kent. Best hard mischien maar wel een feit!

    En ff over het stukje over dat ze niets prediken dat tegen de wetten ingaat. Ik denk dat je dan nog eens goed de wetten moet bestuderen zoals Jezus deze voorlegde

    Matteüs 22:36 ‘Meester, wat is het grootste gebod in de wet?’ 37 Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. 40 Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

    Ow wat zal ik nu wel weer veel commentaar krijgen omdat mensen hun dingentje willen goedpraten tegenover mij. Maar mij hoef je niet te overtuigen van de goedheid en onschuldigheid van metallica.

    Wist je dat alles wat ik zeg ook tegen mij elke dag ingaat! Het kost mij ook elke dag weer allemaal muziek die ik had kunnen luisteren maar nu niet meer kan omdat ik Hem wil volgen boven alles wat ik liefheb! En Hij is alles Waard duz zeker zulke goedkope muziek! Maar God zegent het tot Eer van Hem!

    Ik kan best telkens op allemaal argumenten ingaan maar dat kost me teveel kostbare tijd die ik beter in mensen kan stoppen die God oprecht zoeken en als ze de waarheid vinden in de bijbel instaat zijn volledig alle Eer willen geven die Hem toekomt ten koste van alles wat ze zelf liefhebben! Ik zeg wat op mn hart was over dit onderwerp en spreek uit ervaring en vervolgens schud ik het stof van mn voeten en ga ik weer verder en blijf niet onnodig hangen. Omdat wat ik op mn hart had gezegt is hoef ik daar geen verandwoording er meer voor te dragen. Vroeger hield ik ook echt van bands zoals metallica enz. Maar toen ik God echt leerde kennen leerde ik dat als ik die dingen vasthield God me niet tot Zijn Eer kon gebruiken! En God komt ALLE Eer toe. Duz alles moest weg tegen mijn eigen wil in. En God gebruikte het en leert me steeds meer en meer over Hem en steeds meer en meer in Zijn naam weg te doen om dichter in een leven met Hem te komen!

    Dit stukje wordt ook al veel te lang. Lees het maar en kijk maar wat je ermee doe. En kijk niet mijn jou eigen wil naar zown stuk maar met Gods wil!

    Vriendelijke groet,

    Peter

  12. Quote:
    Op zondag 26 februari 2006 15:50:48 schreef Gorthaur het volgende:

    [...]

    Zozo, dus dat nummer maakt ze satanistisch.

    Dus als ze een een christelijk liedje zouden zingen zouden ze plots een christelijke band worden?

    Of moet er dan plots wel meer zijn dan één nummertje?

    - Neej niet alleen om die reden dat ik ze satanistisch vind, maar ook omdat ze zelf over hun ziel verkopen aan satan hebben. -

    Op zondag 26 februari 2006 15:50:48 schreef Gorthaur het volgende:

    [...]

    En al zouden alle nummers die teksten hebben (wat niet zo is, de meeste nummers hebben dat nl. niet), waarom zou de band dan satanistisch zijn?

    Waarom zouden ze niet een beetje shockeren bijvoorbeeld?

    - Als je weet dat ze verkeerde teksten hebben waarom zou je nog naar de andere muziek van ze luisteren? Wat is dat nou voor liefde tegenover Jezus???? Je moet eens in gaan zien dat je als christen niet alles kan vasthouden wat je leuk vind!!! En als je daartoe niet bereid ben vraag ik me af of je de liefde van Jezus wel ervaren heb? Hij is alles waar duz ook zulke waardeloze muziek! Klein ding om weg te doen toch? -

    [...]

    Ja? Is dat zo duidelijk? Waaruit haal je dat? Waarom zou het bijvoorbeeld niet metaforisch zijn? Als iemand zegt dat z'n leven een hel is neem je dat toch ook niet letterlijk? Of heb je soms de uitleg horen geven over dat nummer dat je het plots zo zeker weet?

    - Als je een tekst telkens herhaal is het eerst mischien afschikkend voor je, hoor je het telkens weer en weer dan ga je het automatisch aannemen zonder er bij na te denken. Zown tekst kan je beinvloeden, en zeker niet gelovigen! En als gelovigen moet je niet eens naar zulke teksten luisteren want dat is echt hoereren met de wereld!!!!

    [...]

    Ach, als ik een kroket bij de snackbar haal, dan doe ik dat ook niet tot Gods eer. Dat doe ik omdat ik trek heb in iets ongezonds.

    [...]

    Wat is dat nou weer voor een onzin. Gooi jij soms ook alle mensen weg die je iets hoort zeggen wat misschien niet christelijk is? Lees je ook alleen maar christenvriendelijke teksten? Praat je alleen met mensen die christelijke dingen zeggen?

    - Ik heb niet uitmezelf maar door Jezus liefde gekregen voor mijn naaste mensen. Niemand gooi ik weg. Ik vertel ongelovigen mensen op straat en mn vrienden over Jezus en de weg naar de Vader!!! Niet om mij mening door te drukken maar hun uit liefde tot God te brengen ter Ere van God! Als ik het ze niet zou zeggen zou dat liefdeloos zijn van me want ik weet dat ze anders verloren zouden gaan! En daarnaast doe ik alle niet christelijke teksten en muziek wat tegen God ingaat weg! Vervolgens gooi ik nooit mensen weg! Ik vertel ze het Woord van God! Maar ik ga niet meedoen aan de dingen van die mensen die tegen God ingaan!

    [...]

    Ja. En jij denk ik ook, maar dan zonder muziek onder de woorden.

    - Ik luister geen muziek die tegen Gods wil of Eer ingaat. Ik heb nog zeer weinig muziek over mag ik eerlijk zeggen. Maar ow wat is dat toch een klein offer om tot Eer van God te mogen leven!

    [...]

    Wat trek je het toch weer lekker uit z'n verband.

    Als het aan mij zou liggen, dan zou bijbelteksten uit z'n verband trekken de 8ste hoofdzonde worden.

    Waar haal jij uit die teksten dat je aangehaalde teksten over het aanhoren van muziekteksten gaan?

    Deze teksten slaan precies op waar we het over hebben. We hadden het over dingen van de wereld liefhebben en over dat het geen dingen zijn ter Ere van God. Als jij wacht totdat in de bijbel exact staat 'Gij zult metallica niet liefhebben' of 'Gij zult geen wereldse muziek liefhebben' dan kun je wachten tot je een ons weegt! God is niet achtelijk, en jij bent geen klein kind meer die alles uitgelegt moet krijgen! Lees je bijbel en bestudeer deze!

    Stel je voor je hebt een vriendin waarvan je veel hou.. Je wilt dan ook niet dat zij met een andere jongen gaat rotzooien! Is met God netzo als je een relatie met God aangaat moet je niet aanrotzooien met de satan. En alles waarvan je weet dat het met satan te maken heeft zoals zown band dat moet je dan weg doen als je een goede relatie wil met God!

    En omdat je die ene tekst niet snap leg ik hem heel kort ff uit:

    1 Joh 2,15

    Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem.

    Als je ziet dat een band nummer zingt over de hel en over satan en over vrije sex en drankmisbruik dan mag jij antwoorden: Zijn ze werelds? Of zijn ze naar Gods wil? Als ze van de wereld zijn dan moet je ze gewoon weg doen! Want als je ze liefheb heb je ze boven God lief! Als je Gods liefde hebt ontvangen door Jezus Christus en Zijn Heillige Geest! Hoe kun je dan dat soort troep luisteren???? Dat kan niet als je Jezus liefheb!!! want je weet dat je Hem ermee pijn doe! Als je Jezus heb leren kennen en je leven aan Hem gegeven heb en je je bekeerd heb (echt omkeren) dan ervaar je Zijn liefde en mag je ook liefde ontvangen van Hem! En dan wil je Hem ook liefhebben en niet meer jezelf!

    Als je houd van dingen van deze wereld is de vraag: Is je leven wel een leven voor Hem? of toch ook nog steeds wel voor jezelf?

    Vriendelijke groet,

    Peter

  13. Quote:
    Op donderdag 23 februari 2006 23:10:45 schreef Raido het volgende:

    [...]

    Die zie ik ook bij Demon Hunter, satanisme is een religie, satanistische bands zijn dus bands die het satanisme uitdragen/propaganderen een soort satans worship, en dat is Metallica niet.

    Metallica niet satanistisch? check ff heel simpel al hun lyrics van hun nummers ok? ik pak er gwoon 1tje tussenuit voor je. Deze roept mensen de hel in te gaan omdat ze daar zouden 'horen'.

    Metallica - Jump in the Fire

    Down in the depths of my fiery home

    The summons bell will chime

    Tempting you and all the earth

    to join our sinful kind

    There is a job to be done and I'm the one

    You people make me do it

    Now it is time for your fate and I won't hesitate

    to pull you down into this pit

    So come on

    Jump in the Fire

    So come on

    Jump in the Fire

    With hell in my eyes and with death in my veins

    The end is closing in

    Feeding on the minds of man

    and from their souls within

    My disciples all shout to search out

    And they always shall obey

    Follow me now my child not the meek or the mild

    But do just as I say

    So come on

    Jump in the Fire

    So come on

    Jump in the Fire

    Jump by your will or be taken by force

    I'll get you either way

    Trying to keep the hellfire lit

    I am stalking you as prey

    Living your life as me I am you you see

    So reach down grab my hand walk with me through the land

    Come home where you belong

    So come on

    Jump in the Fire

    So come on

    Jump in the Fire

    Dit is duidelijk een satanistische tekst en zker niet van God en al helemaal niet tot Gods eer!

    Dan wordt het heel makkelijk, heb je God lief door Jezus? dan luister je dit echt niet en gooi je het weg. Of je wilt liever gewoon lekker luisteren wat je wil ook al is niet niet van God en dan luister je het. God geeft je de ruimte om te kiezen maar je kan niet van de wereld houden en van God tegelijk. Het is 1 of de ander.

    Openbaring 3:16  Zo dan, omdat gij lauw zijt, en noch koud noch heet, Ik zal u uit Mijn mond spuwen.

    Dit betekend dat je niet van twee walletjes kan eten!

    Mat 7,21

    Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader.

    Ken je de wil van de Vader niet?? Bestudeer elke dag je bijbel en bid iedere dag voor wijsheid zodat niet jou wil maar ZIJN wil geschiedde! Begin met de wet, en breek met de dingen die de wereld te bieden heeft omdat dat je alleen bij God weg trekt! Ontvang kracht om dat te doen door het geloof in Jezus!

    1 Joh 2,15

    Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem,

  14. Ik begrijp wat je bedoel. En zowizo moeten wij niet tegen elkaar in gaan. Het draait erom dat God de Eer krijgt die Hem toekomt!!! En ik denk dat we daar over eens zijn en allebij daar ons leven toe leven door Jezus zodat Hij ook daadwerkelijk de Eer krijgt die Hem toekomt!

    En ook al zouden we het op andere punten het niet eens zijn zal ik nooit boos of kwaad op je kunnen zijn. Ik heb daartoe niet eens het recht. Altijd goede vrienden smile.gif En broers door het geloof in Jezus sterven en opstaan big-smile.gif Op een dag zullen wij Hem zien en mogen wij bij Hem wezen voor altijd en samen Hem alle Eer en Glorie geven! En op die dag zal ik mischien ook jou daar hartelijk de hand schudden als we samen daar naar Jezus opkijken smile.gif

    Zegen en de aanwezigheid van God door de Heillige Geest zij met ons totdat Hij komt om ons te halen op de wolken!

    Zegen van God toegewenst door het volbrachte werk in Jezus Christus!

    ,peter

  15. Het oude verbond was dat we door de wet gered zouden kunnen worden.

    Nieuwe verbond is dat we door Jezus offer gered zouden kunnen worden.

    Omdat wij het eerste verbond niet konde vervullen deed Jezus dat!

    Hij zei aan het kruis 'Het is volbracht'. En ik zie nergens staan 'Het is ook verscheurd'.

    Jezus zegt toch zelf duidelijk dat de wet er gewoon blijft:

    Mat 5,17

    Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    Hij is niet gekomen om hem te verscheuren maar om te volbrengen!

    En als je Jezus heb leren kennen en je Houd van Hem boven alle andere dingen in je leven dan ga je uit Liefde voor Hem je aan de wet proberen te houden met behulpt van Hem! ga het niet zelf proberen want dat lukt niet want als dat kon dat had Jezus niet hoeven sterven!

    Zeggen dat de wet verscheurd is is onbijbels. Het oude verbond is volbracht en het nieuwe is gekomen. En Gods wet is niet afgeschaft! Alleen de weg tot behoud door de wet is afgeschaft!

  16. Quote van Dave: Nee hoor, maar je leest niet goed en blijft hangen in het OT en de wet. Ik zeg dat deze wet volbracht is en aan het kruis verscheurd is. Wij hebben een nieuw verbond gekregen, het oude is voorbij. Jezus Christus is in ons, Hij maakt ons rechtvaardig en Zijn genade is groter dan onze zonden ooit nog kunnen zijn.

    De wet is helemaal niet verscheurd snap dat dan! Alleen vervult omdat wij dat zelf niet kunnen en verloren zouden gaan. Het is een feit dat je nu door aan de wet te houden niet meer behouden kan worden. Maar alleen door Jezus offer. Maar nadat je Jezus offer aan heb genomen ga je uit liefde voor wat Hij heeft gedaan door Zijn kracht en hulp je leven beteren en daarbij kun je de wet nooit aan de kant schuiven! Dat is ff mn punt. Jij kan niet zeggen dat je niet meer hoef te houden aan de wet. Als jij van Jezus houd zul je je aan de wet proberen te houden anders hou je niet van Hem maar nog steeds van jezelf en ben je nog steeds een oude schepping!

    Ik wil helemaal geen commentaar leveren op wat je zegt enz zker niet en ik wil helemaal geen ruzie met mensen want ik heb voor niemand kwade woorden in zin. Maar ik wil wel vanuit de Vader spreken als ik zie dat Hij Zijn Eer die Hem toekomt misloopt!

    Als jij denkt dat je door geloof in Jezus niet meer zondig en Jezus daarvoor zorgt heb je het mis. Hij vergeeft je zonden, en wil je helpen ertegen in tegaan omdat je doordat je een nieuwe schepping ben je zonden niet meer lief wil hebben. Hij wil je er van verlossen maar dan moet je het zelf wel willen. Want als je je hart aan Jezus geeft kun je nog altijd zondigen ookal vertrouw je erop dat Jezus jou geen zonden meer laat doen. Je moet zelf kijken wat de dingen zijn tussen God en jou en die door Jezus weg doen. En dingen wegdoen die zondig zijn kost ons vaak heel wat omdat het dingen zijn die we vaak liefhebben. Maar dit zie ik onder het kruis op je nemen vallen. Dan pas zullen we Jezus echt meer en meer leren kennen! Dan pas zullen we een dicipel kunnen worden. Tenzij je niet streeft naar dicipelschap en door wil gaan met je eigen leventje en je eigen dingentjes.

    Mat 7,21

    Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader.

    Op 3:19 Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt.

  17. De vraag is, ken je Jezus en hou je van Hem om behouden te zijn en meer niet. Of heb je uit dank gezegt: niet meer mijn leven maar Uw leven in mij door Uw Geest. En omdat ik van U hou wil ik uw wil doen waaronder de geboden.

    Dit zei Jezus over de liefde naar Hem toe.

    Johannes 14:

    15 Indien gij Mij liefhebt, zo bewaart Mijn geboden.

    16 En Ik zal den Vader bidden, en Hij zal u een anderen Trooster geven, opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid;

    17 [Namelijk] den Geest der waarheid, Welken de wereld niet kan ontvangen; want zij ziet Hem niet, en kent Hem niet; maar gij kent Hem; want Hij blijft bij ulieden, en zal in u zijn.

    18 Ik zal u geen wezen laten; Ik kom [weder] tot u.

    19 Nog een kleinen [tijd], en de wereld zal Mij niet meer zien; maar gij zult Mij zien; want Ik leef, en gij zult leven.

    20 In dien dag zult gij bekennen, dat Ik in Mijn Vader [ben], en gij in Mij, en Ik in u.

    21 Die Mijn geboden heeft, en dezelve bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en die Mij liefheeft, zal van Mijn Vader geliefd worden; en Ik zal hem liefhebben, en Ik zal Mijzelven aan hem openbaren.

    22 Judas, niet de Iskariot, zeide tot Hem: Heere, wat is het, dat Gij Uzelven aan ons zult openbaren, en niet aan de wereld?

    23 Jezus antwoordde en zeide tot hem: Zo iemand Mij liefheeft, die zal Mijn woord bewaren; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen tot hem komen, en zullen woning bij hem maken.

    24 Die Mij niet liefheeft, die bewaart Mijn woorden niet; en het woord dat gijlieden hoort, is het Mijne niet, maar des Vaders, Die Mij gezonden heeft.

  18. Wat versta jij onder liefde? De bijbel zegt god is liefde! En ga niet Gods liefde met menselijke liefde verwarren! Gods liefde voor ons is niet zelfzuchtig. Als wij Jezus echt liefhebben dan hebben we Hem lief boven onze eigen dingen. En tuurlijk wil God dat wij gelukkig worden, maar het draait altijd eerst om Gods Eer en dan pas om ons geluk! Zoek eerst het koninkrijk van God en de rest ontvangt u bovendien.

    Quote: Wil God dan dat we niet gelukkig zijn? Je doet het voorkomen alsof het een last is om God te volgen.

    Klopt helemaal big-smile.gif want je kruis op je nemen is niet gemakkelijk. Maar Jezus wil je daarin helpen! Tuurlijk is je kruis op je nemen een last!!!

    Quote: Dus je zegt het wel. Wellicht moet je de context van teksten uit mattheus eens bekijken met de bril van genade en niet met de wettische bril. Dat schilt al een heleboel verwarring.

    Tuurlijk is er genade van God maar niet zonder bekering! En hoe kun je je bekeren van iets waarvan je niet eens weet dat je het FOUT heb gedaan??

    Rom 7:

    6 Maar nu zijn wij vrijgemaakt van de wet, overmits wij dien gestorven zijn, onder welken wij gehouden waren; alzo dat wij dienen in nieuwigheid des geestes, en niet in de oudheid der letter.

    Dit is een hele mooie tekst. Wij zijn vrijgemaakt van de wet MITS wij dien gestorven zijn. Heb jij de last, het kruis op je genomen?? Ben jij met Jezus het kruis opgegaan, het graf in, en weer opgestaan als een NIEUWE schepping nieuw van geestes??? Een nieuwe geest is niet meer egoistisch en leert zonden te haten ipv ze lief te hebben. Hoe kun je zonden gaan haten als je ze niet ken?? Jezus heeft niet voor nix gezegt dat Hij de wet NIET heeft afgeschaft. Je moet hem nog steeds lezen, en samen MET Hem te bewandelen in je leven! Want Gods wet is Gods wil. Met of zonder Jezus is het nog steeds Gods wil! Alleen zonder Jezus zul je nooit vrij worden van de wet, je zal nooit zonder Jezus kunnen sterven en een nieuwe schepping worden!!

    ik vind nog steeds dat jij met dit commentaar beweerd dat de wet niet meer gehouden hoeft te worden! Terwijl deze er nog steeds is en je deze NOOIT mag negeren!

    En kijk niet wat GOD voor jou kan doen maar wat jij voor GOD kan doen. Zoek eerst Zijn koninkrijk. De rest komt daarna wel. Jou geluk heeft een tweede plaats!! God is nummer 1 en Zijn wil geschiedde boven je jouwe!

    Maar ik wil duidelijk wezen, met al je commentaar en woorden kun je best proberen mij te overtuigen hoe je het beste met God zou moeten wandelen. Maar God hou je nooit voor de gek. Hij gaf jou Zijn woord! Lees het woord en leer in gebed en door verdere studie in Zijn woord Gods wil kennen!!!

    HIJ is WAARDIG alle EER!!! mee eens of niet?

  19. Beste Dave,

    Jezus zegt zelf duidelijk : Mat 5,17

    Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    Ik weet best dat je met de wet niet behouden word maar door het persoonlijk geloof in Jezus. Maar jij doet alsof de wet niet meer van belang is.

    Wij kunnen niet de wet vervullen dus zouden verloren gaan. Jezus vervulde de wet voor ons! waardoor wij door Hem behouden kunnen worden.

    Nergens staat dat de wet niet meer geld, Jezus zegt zelf dat Hij de wet NIET heeft afgeschaft maar slechts vervult!

    Dat betekend dat de wet er nog steeds IS! Hou je je niet aan de wet dan kom je ZEKER tekort aan de Glorie van God want dat ben je voor JEZELF aant leven!

    Openbaring 3:16  Zo dan, omdat gij lauw zijt, en noch koud noch heet, Ik zal u uit Mijn mond spuwen.

    Volgende punt richting de wet.

    De wet laat ons duidelijk zien wat zonden zijn. Als wij willen weten wat wij fout doen moeten wij beginnen de wet te begrijpen, deze gaat heel wat dieper dat je denkt als je kijkt naar uitspraken van Jezus. Als je ECHT van God hou dan ga je uitzoeken dmv de wet wat je zonden zijn, om door Jezus hulp deze weg te mogen doen.

    Rom 3,20

    Daarom is voor hem geen sterveling onschuldig omdat hij de wet naleeft, want juist de wet leert ons de zonde kennen.

    Hand 3,19

    Betert u dan, en bekeert u, opdat uw zonden mogen uitgewist worden; wanneer de tijden der verkoeling zullen gekomen zijn van het aangezicht des Heeren,

    Besef heel goed wat bekeert u inhoud! bekeren is letterlijk omkeren. Betert u betekend letterlijk dat je je moet beteren. Kunnen wij dat??? Neej want wij zijn immers mensen, en de bijbel spreek duidelijk over een mens dat uit een mens niets goeds kan komen, God is immers Goed. Zonder God hebben wij geen goed. Maar waarom denk je dat Jezus is gestorven? Om de WEG naar DE VADER open te maken. Jezus vergeeft onze zonden en maakt ons vrij van zonden. Daarom moemt men Jezus ook vaak de grote verlosser :-d

    Zijn wij vrij van zonden? of vinden wij vergeven al genoeg en gaan we liever verder met onze egoïstische dingen, onze zonden, een leven voor onszelf? Dan zul je zeker tekort doen aan de Glorie van God!!! Terwijl God alles toekomt!!! Jou hele leven! Jij gestorven in Christus en nu niet meer jou leven door en voor jou, nee Zijn leven door Hem en voor Hem!

    Leef je voor jezelf of voor God????

    Neem je Jezus als vergever van de zonden aan? of neem je Jezus ook als verlosser en Heer aan?

    Verloochen je jezelf en alles wat je liefheb en neem je je kruis geheel tegen je eigen wil en geluk in op je???

    Mag het lam dat geslacht is dan niet de beloning ontvangen voor Zijn Lijden?????

    Zijn wil geschiedde of de jouwe? De wet is duidelijk Gods wil!!! iets wat daarin tegenspreekt in je leven zal dan wel iets van je eigen wil wezen.

    Let op ik zeg je niet dat je jezelf moet verloochenen je je kruis op je moet nemen om behouden te zijn. Verdraai mijn bedoeling niet! Maar wil je Jezus leren kennen, wil je Zijn volgeling zijn? dan zul je dat toch moeten doen!

    Matt 8:34, Hij riep de menigte samen met de leerlingen bij zich en zei: ‘Wie mijn volgeling wil zijn, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en zo achter mij aan komen.

    Ik wil hier niet mijn mening verdedigen. Ik sta geheel open voor Gods woord. Staat er iets in waar ik anders over heb gedacht dan schrap ik dat uit mn hoofd en zet ik daar het juiste voor neer. Als ik aan mijn meningen en theorieen zou vast gaan houden dan zou het niet goedkomen met me. Ik wil alleen maar Gods woord aanhouden en Zijn wil doen!

    De enigste reden waarom ik dit soort dingen veel vertel, ook op straat aan mensen is omdat ZOVEEL mensen God veel meer eer kunnen geven als ze naar Gods Woord zouden luisteren en het zouden WILLEN begrijpen! God zij alle Eer toe!!! Boven alles! Koste wat het kost. Het draait om Gods eer want we zijn immers tot Zijn Eer geschapen! Zodra je daaraan tekort doe zondig je!! want wij Zijn tot Gods Eer geschapen en zodra je niet tot Zijn Eer maar tot je eigen eer bezig ben dan loop je het doel waarvoor je geschapen ben mis!!! Zonden betekend letterlijk 'je doel missen' Het Hebreeuwse woord voor zonde is 'chet', wat 'het doel missen' betekend.

    Door het offer van Jezus is het weer mogenlijk om ons doel te krijgen waarvoor we geschapen zijn! Dat we behouden zijn straks is echt maar een bijzaakje want het streven door geloof in Jezus moet niet eeuwig behoud wezen maar Gods Glorie! Dan pas kun je tot Zijn Eer leven door je geloof!

    Het zou eigenlijks zo moeten zijn: Dat als je aan het einde van een leven voor Hem toch nog in de hel zou belanden dat je dat leven dat toch nog voor Hem leeft omdat Hij het gewoon WAARDIG is!

    Sorry het wordt al laat en deze tekst wordt al erg lang om te lezen.

    Ik wil alleen duidelijk maken dat 1= Of je streven is God 2= Of je streven is jezelf

    En zonder Gods wet kan je streven niet God wezen want je zal niet zien wat Gods richtlijn is voor een rechtvaardig leven!

    Vriendelijke groet,

    Peter

  20. Op woensdag 15 februari 2006 23:25:37 schreef living stone het volgende:

    [...]

    Dus als ik het helemaal goed begrijp wordt je uit liefde naar de hel gestuurd...

    Wat snap ik in dit verhaal niet...

    Sorry met zulke liefde kan ik weinig...

    Ik sprak hier over aardse straffen die we vaak moeten doormaken of meemaken.

    Hel is de plek waar God niet is, en nix is erger dan van God gescheiden wezen voor altijd. Maar een zondig mens zal door God van Hem weggezonde worden. En de plek waar je dan gezonden word kennen we maar al te goed lijkt me.

    God geeft de mens een kans om toch bij Hem te kunnen wezen voor eeuwig! Maar de mens verkiest deze wereld boven Hem en dat is de keuze van die mens. En niet een daad van God. God heeft Zijn stap al gezet. Hoor is sta voor de deur en ik klop zegt Hij! Het is aan de mens of hij/zij voor altijd bij God zal wezen na deze wereld of voor altijd gescheiden te zijn van God!

  21. Quote:
    Op dinsdag 07 februari 2006 12:26:56 schreef Dave het volgende:

    [...]

    Waar staat dat?

    Deut 27,26

    “Vervloekt is eenieder die zich niet houdt aan de bepalingen van deze wet.†Dan antwoordt heel het volk: “Amen.â€â€™

    1 Joh 3,4

    Ieder die zondigt overtreedt Gods wet, want zondigen is Gods wet overtreden.

    Mat 5,17

    Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.

    Lucas 25 Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ 26 Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ 27 De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ 28 ‘U hebt juist geantwoord,’ zei Jezus tegen hem. ‘Doe dat en u zult leven.’

    Rom 2,13

    Niet wie de wet slechts aanhoort zal voor God rechtvaardig zijn, maar wie de wet naleeft.

    Rom 3,20

    Daarom is voor hem geen sterveling onschuldig omdat hij de wet naleeft, want juist de wet leert ons de zonde kennen.

    Je wordt niet gered door de wet te vervullen want dat kunnen we niet zegt de bijbel heel duidelijk. Alleen we moeten de wet wel naleven, het vervullen van de wet heeft Jezus al gedaan! Maar als we eeuwig leven willen doorbrengen met God dan moeten we ons aan de wet houden zo goed mogelijk door de kracht en hulp van Jezus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid