Spring naar bijdragen

Zonnestraal

Members
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Zonnestraal

  1. ik ga naar een gemeente waar het is als in cor. staat:

    Orde in de gemeente

    26 Hoe staat het dan, broeders? Telkens als gij samenkomt, heeft ieder iets: een psalm of een lering of een openbaring of een tong of een uitlegging; dat alles moet tot stichting geschieden. [en zo verder] God is geen God van wanorde, maar van vrede.

    wat hier staat kun je niet organiseren. maar luisteren we alemaal naar wat de Geest in ons binnenste werkt, dan is er automatisch orde.

    op zo'n manier wordt een onderwerp aan alle kanten belicht en ga je altijd naar huis met voedsel. op één bijeenkomst horen we wel 20 mensen. of met een woord, of getuigenis of lied. of de hele jeugd [in onze gemeente +- 120] zingen samen een lied en daarna horen we van hen die willen een getuigenis. zo leer je iedereen kennen en komt er eenheid, liefde en zorgzaamheid.

    het woord is scherp, zoals het er staat, maar daardoor krijg je juist de meeste hulp.

    ik heb een stukje op een ander forum-onderdeel geschreven en de link plak ik hier bij.

    daarin lees je een beetje resultaat van deze verkondiging. ik ga al vanaf mijn negende naar christelijke gemeente nederland en ben nu 61 jaar. ik heb altijd een verlangen naar meer gehad en dat heb ik daar gevonden.

    viewtopic.php?f=13&t=23629&start=240

    er is ware broederschap en eenheid, zoals er staat van Jezus zoals Hij één was met zijn Vader, dat het ook zo bij ons zou zijn.

    de eenheid wordt steeds meer, omdat niemand iets wil zijn. als de Heilige Geest je hoogmoed aanwijst en je erkent het en doet dit weg, dan kun je ook rustig je beurt afwachten. iedereen is even belangrijk.

    ik word hier elke dag meer gelukkig van.

    groetjes van zonnestraal. [een naam die ik niet zomaar verzonnen heb]

  2. ik kom toevallig op dit stukje forum en lees iets over slaaf zijn en de dag des Heren.

    ik heb er niet zoveel van gelezen, omdat het best veel is. ik geef alleen maar mijn eigen inzicht hier in door.

    je kunt slaaf zijn en toch vrij en je kunt vrij zijn en toch slaaf. Jezus laat duidelijk zien dat het niet gaat om de omstandigheden waar we in zijn.

    werk je bij de supermarkt, dan ben je de "slaaf" van de baas, al wordt het nu verwoord met "werknemer". Je krijgt je loon als je je werk goed doet en anders vlieg je er uit.

    in tit. 2:9 staat: De slaven moeten hun meesters onderdanig zijn in alles, het hun naar de zin maken zonder tegenspraak, 10 of oneerlijkheid, maar alle goede trouw bewijzen, om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken.

    dus werk je bij de supermarkt, dan werk je als voor de Here en kun je daar je Godsvrucht tonen.

    Je kunt ook eigen baas zijn, maar dan ben je toch nog een slaaf van de wetten van ons land. je mag niet door rood rijden, enz.

    in al die situatie's is het alleen maar belangrijk om niet te zondigen. want daar zijn we allemaal slaaf van. we kunnen dus vrij worden, in welke aardse situatie we ons ook bevinden. en ik kan jullie vertellen dat dit een heerlijk leven is. dat er niets meer is wat over mij kan heersen.

    als ik wandel in het licht dat God mij geeft door de Heilige Geest, ik ben dus gehoorzaam, dan wordt stukje bij beetje mijn zonden zichtbaar en erken ik die, dan kan ik er vrij van worden.

    Rom. 6:12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen, 13 en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God. 14 Immers, de zonde zal over u geen heerschappij voeren, want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade.

    Hebr. 4:16 Laten wij daarom met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om hulp te verkrijgen te gelegener tijd.

    genade ter gelegener tijd betekent, hulp/kracht om niet te zondigen.

    we hebben allemaal een vlees waar geen goed in woont, ook wel het zondelichaam genoemd.

    deze hebben we gekregen door de zondeval.

    door gehoorzaam te zijn aan de wetten die God in ons hart schrijft door de Heilige Geest en de overleveringen uit de bijbel, kunnen we stukje bij beetje vrij worden van de zonde die in ons vlees [zondelichaam] woont. zolang wij nog zondigen zijn we nog slaaf van de zonde.

    Hebr. 12:4 Gij hebt nog niet ten bloede toe weerstand geboden in uw worsteling tegen de zonde.

    1Joh. 3:3 En een ieder, die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, gelijk Hij rein is. 4 Ieder, die de zonde doet, [bewust zondigt] doet ook de wetteloosheid, en de zonde is wetteloosheid. 5 En gij weet, dat Hij geopenbaard is, opdat Hij de zonden zou wegnemen, en in Hem is geen zonde. 6 Een ieder, die in Hem blijft, zondigt niet; een ieder, die zondigt, heeft Hem niet gezien en heeft Hem niet gekend.

    7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; 8 wie de zonde doet is uit de duivel, want de duivel zondigt van den beginne. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.

    9 Een ieder, die uit God geboren is, doet geen zonde; want het zaad (Gods) blijft in hem en hij kan niet zondigen, want hij is uit God geboren. 10 Hieraan zijn de kinderen Gods en de kinderen des duivels kenbaar: een ieder, die de rechtvaardigheid niet doet, is niet uit God, evenmin als wie zijn broeder niet liefheeft.

    rom. 6:12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen, 13 en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God. 14 Immers, de zonde zal over u geen heerschappij voeren, want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade.

    Tweeërlei dienst

    15 Wat dan? Zullen wij zondigen, omdat wij niet onder de wet, maar onder de genade zijn? Volstrekt niet! 16 Weet gij niet, dat gij hem, in wiens dienst gij u stelt als slaven ter gehoorzaamheid, ook moet gehoorzamen als slaven, hetzij dan van de zonde tot de dood, hetzij van de gehoorzaamheid tot gerechtigheid? 17 Maar Gode zij dank: gij wáárt slaven der zonde, doch gij zijt van harte gehoorzaam geworden aan die vorm van onderricht, die u overgeleverd is; 18 en, vrijgemaakt van de zonde, zijt gij in dienst gekomen van de gerechtigheid.

    rom. 6:6 dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn;

    we beginnen met vergeving van zonden en maken alles in orde wat ons bewust is. dan begint een leven van heiligmaking, dus een gezindheid om niet meer te zondigen.

    God kent ons hart en onze gezindheid en zal daarom alle hulp en kracht geven die we nodig hebben om niet meer te zondigen. [zonde te doen. bewust]

    door gehoorzaam te zijn aan het oordeel van de Heilige Geest, hij overtuigt van zonde, wordt er stukje bij beetje iets van het lichaam der zonde afgehaald. elke keer een beetje minder kracht. bijv. ik word steeds minder verzocht om boos te worden.

    stel je voor, i.p.v. boos, wordt je vriendelijk. i.p.v. ongeduldig wordt je geduldig. en vul maar alle deugden in die in Gods woord staan.

    dan kun je je voorstellen dat een huwelijk alleen maar beter wordt en een gezin in harmonie. er is rust en vertrouwen, enz. enz. dit is mogelijk, anders zou het er niet staan. ik ben inmiddels 61 jaar en heb mij bekeerd toen ik 9 jaar was.

    ik heb dit leven met mijn man en kinderen beleeft. en nog.

    het is iets waar je nooit over uitgepraat raakt.

    morgen zou ik nog graag iets zeggen over de dag des Heren.

    een hartelijke groet van een steeds in ontwikkeling blijvend gelukkig mens.

  3. een gemeente die al meer dan honderd jaar bestaat en waar je de bewijzen kunt zien dat Gods woord waar is. je kunt vernieuwd worden in je denken en een nieuwe schepping worden, naar het beeld van Jezus. er is niet alleen zondevergeving, maar vervolgens ook overwinning over de zonde, zodat je er geen slaaf meer van bent, maar er vrij van wordt. ben je snel boos of geirriteerd of ongeduldig, noem maar op die je bij jezelf herkent. ochtendhumeur bijv. dat hoeft niet meer. met de kracht van de Heilige Geest kun je ze overwinnen.

    in Openb. 3:21 staat: Wie overwint, hem zal Ik geven met Mij te zitten op mijn troon, gelijk ook Ik heb overwonnen en gezeten ben met mijn Vader op zijn troon.

    als hier staat dat we overwinnen zullen gelijk precies zoals Jezus heeft overwonnen, dan moet dat ook voor ons mogelijk zijn. anders stond het er niet.

    er staat ook ergens dat Hij met de verzoeking ook voor de uitkomst zal zorgen en hulp zal geven te gelegenertijd om niet te zondigen.

    in hebr. 12:4 staat:Gij hebt nog niet ten bloede toe weerstand geboden in uw worsteling tegen de zonde,

    het is dus mogelijk om van al dat menselijk vrij te worden.

    dat maakt pas gelukkig.

    ik kan hier wel uren over schrijven, want als je in een broederschap terecht komt met mensen die allemaal hetzelfde verlangen hebben, dan is het warm en goed en er komt steeds meer eenheid en we zijn blij om elkaar te zien en te spreken.

    tot zover maar weer.

  4. ik heb niet alles gelezen, want dat duurt zo verschrikkelijk lang. ik wil hier alleen maar vertellen dat het ook Goddelijk kan worden. er is zoveel meer.......

    door eenvoudig te beginnen met naar de geboden te luisteren, opent God zijn woord voor ons. dat is de enige weg. Jezus is het woord, dat lees je aan het begin van johannes.

    mijn lievelingstekst is dan ook: Joh. 14:21 Wie mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal geliefd worden door mijn Vader en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.

    Jezus openbaart zich aan mij, door het woord te verlichten.

    hier worden de geboden uit de bijbel bedoelt, bijv. de Bergrede en de geboden die Jezus in ons hart schrijft. ben ik hier gehoorzaam aan, dan wordt de bijbel stukje bij beetje verlicht en weet ik hoe ik voor God kan leven. het wordt spannend en interessant.

    toen ik 9 jaar was heb ik mij bekeerd en ben gelukkig geworden en nu ik 61 ben is het nog steeds zo, ondanks alles wat er in mijn leven gebeurd is.

    enkele voorbeelden zal ik hierbij plakken.

    http://www.brunstad.org/nl/christelijke ... kau-canada

    http://www.brunstad.org/nl/christelijke ... t-wijsheid

    http://www.brunstad.org/nl/mijn-geloof

    http://www.brunstad.org/nl/christelijke ... er-bestond

  5. Mooi dat je hier mag vertellen hoe je dingen ziet en ervaart. En dat we vrij zijn om te denken zoals we willen.

    Zo neem ik het tenminste en bedoel ik het ook, mocht het anders overkomen.

    Ja, ik vind ook dat vrouwen in de gemeente mogen praten.[profeteren]

    Maar zoals ik ook schreef, er staat: Als we samen komen heeft =een ieder iets=, dus niet alleen een voorganger en zijn vrouw.

    [en, ja, ik kan me voorstellen als je ruzie hebt gemaakt, dat het moeilijk is om iets te zeggen en dat het niet zo gemakkelijk is om andere mensen te onderwijzen op dit gebied. Maar heb je spijt, en vergeving gevraagd, aan de dochter en aan God, dan kun je alle vrijmoedigheid hebben om vanuit een nederig hart iets te zeggen.]

    Er staat in: Ef. 3:17 opdat Christus door het geloof in uw harten woning make. Geworteld en gegrond in de liefde, 18 zult gij dan =samen met alle heiligen=, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is, 19 en te kennen de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, ===opdat gij vervuld wordt tot =alle= volheid Gods.===

    Dat is duizelingwekkend om te lezen.

    Wil dit gebeuren, dan behoor ook ==jij== hier in mee te zijn, wil je aan zoiets groots deel krijgen. Dan kun jij ook van je leven en geloof vertellen in je kerk, tot hulp van de anderen. Dat is de bedoeling.

    Ik heb helemaal geen zin eigenlijk om me er mee bezig te houden of er een man was of een mens of mannin.

    Gods woord is een =geheim= voor allen die het =niet gehoorzaam zijn= en dan val je in al dit soort discussies en bijzaken.

    Maar zeg ik, lieve God, hier ben ik om Uw wil te doen.

    Ik wil graag een discipel zijn. Wilt U mij alles leren.

    [ Lukas 14:26 Indien iemand tot Mij komt, en niet =haat= zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broeders en zusters, ==ja zelfs zijn eigen leven==, die kan mijn discipel niet zijn.]

    Dat betekend, als je ouders, of wie dan ook je belemmeren, door bijv. te zeggen, maar zo nauw hoef je het toch niet te nemen? Enz.

    Geef ik ==alles== op wat dit belemmerd, dan geeft Hij de Heilige Geest en dan houdt je je bezig met de ==hoofdzaken==, hoe je een nieuwe schepping kan worden.

    Hoe je kunt wandelen naar de Geest en niet naar het vlees.

    Hoe je je naaste lief kunt hebben.

    Hoe je een harmonisch, gelukkig huwelijk krijgt, omdat je leeft volgens 1Cor. 13.

    Dat is wat ik het liefst op deze site wil zeggen.

    Groetjes van Zonnestraal.

    ps ik heb dit eerst in word geschreven, omdat ik sommige woorden graag dik wilde hebben.

    Maar plak ik het hier, dan is het weer weg.

    Hoe doen jullie dat?????

    Anders is het zo moeilijk om net dat uit een lange tekst te halen wat ik bedoel.

    Ik zet het nu tussen iets anders.

  6. Jeroezie, je hebt mijn dag blij gemaakt, dat ik iets voor je mocht betekenen.

    Wat fijn dat jullie huwelijk ook zo goed is.

    Door de verkondiging in onze gemeente zie ik echtparen alleen maar op deze manier groeien, jong en oud.

    Echtscheidingen zijn ons bijna vreemd.

    Je ziet bijna alleen maar de liefde toenemen.

    Ik ben blij met zulke voorbeelden om mij heen, van mensen die door gehoorzaamheid aan het woord zo gelukkig worden, of zijn geworden.

    Wat mooi om te ervaren, dat een dochter van ons, die nu anderhalf jaar geleden getrouwd is, bij mij komt en zegt, lieve mam, nu begrijp ik wat u altijd bedoelt hebt. Ook haar begin van het huwelijk is leven naar het woord, voor 100% wandelen naar het licht wat zij heeft, samen met haar man die dezelfde gezindheid heeft. Dat moet God wel zegenen.

    Ze straalt, ondanks dat ze pas een miskraam heeft gehad, maar ook weer vertelde dat ze zwanger is.

    Het is fantastisch om zo met je eigen kinderen broederschap te ervaren en te merken dat er geen generatiekloof is, ook niet in onze gemeente.

    We zijn allemaal even kostbaar voor elkaar, jong en oud.

    Er is wederzijdse dankbaarheid en liefde.

    Groetjes Zonnestraal.

  7. Ik kon vanacht niet slapen en heb toen bovenstaande geschreven, maar toen ik vanmorgen wakker werd schoot me nog iets in mijn gedachten.

    Waarom zijn vrouwen er toch zo mee bezig om gelijk aan de man te willen zijn.

    Op het werk vind ik dat wel.

    Als een vrouw hetzelfde werk doet als een man, moet ze ook hetzelfde salaris, dat vind ik ook rechtvaardig.

    Maar God heeft alles zo uniek bedacht. Hij schiep man en vrouw.

    Mannin noemde Hij de vrouw en Hij maakte haar als een hulp die bij de man pastte. Als een aanvulling. Want de man alleen was niet compleet.

    Wat een interesant leven hebben wij als vrouw, als we gaan verstaan wat Gods bedoeling hier mee is.

    Gen. 2:23 Toen zeide de mens: Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente en vlees van mijn vlees; deze zal „mannin†heten, omdat zij uit de man genomen is. 24 Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen, en zij zullen tot één vlees zijn.

    Gen 2,18

    En de HERE God zeide: Het is niet goed, dat de mens alleen zij. Ik zal hem een hulp maken, die bij hem past.

    Wij zijn tot een hulp voor onze man gemaakt. Tot een aanvulling.

    We hadden deze week een voorval wat dat betreft.

    Er kwam iemand aan de deur met een verhaal over groene stroom en we hadden recht op een korting.

    Zij waren leveranciers van de Nuon , maar die kon die korting niet geven.

    Dus werd dat door hun op onze rekening gestort.

    Ik kon het vanuit de keuken horen en ik ging naar mijn man toe en zei, ik vind dit een raar verhaal.

    Geef je rekeningnr. nu niet, want dan weet je niet wat er gebeurt.

    Maar mijn man was eigenwijs en gaf zijn nummer en zette zijn handtekening en zeitegen mij, ik ben toch niet gek??

    Maar toen ik ging lezen wat hij had ondertekend, bleek dat het een automatische incasso was, voor een nieuwe stroomleverancier. En ik liet het hem lezen. [in alle vriendelijkheid hoor!]

    Gelukkig kon hij het met een mailtje ongedaan maken.

    En 's avonds zei hij, ik had naar jou moeten luisteren, ik was dom.

    Dit is geen eis van mij, ik laat het aan hem over wat hij verder doet, maar het is wel fijn om elkaar je excuses aan te bieden. En het is leerzaam om fouten te maken, ben je de volgende keer meer voorbereidt op dit soort dingen.

    Het lijkt er op dat God de vrouw een extra antenne heeft gegeven voor bep. dingen. [het kan ook andersom zijn natuurlijk, dat ik als vrouw domme dingen doe.]

    maar ik ervaar het ook met de kinderen.

    Alsof wij een extra intuitie hebben en sterker aanvoelen als een kind niet zo lekker in het vel zit.

    En komt er een boze buurman aan de deur, omdat één van de kinderen iets hebben uitgehaald, dan roep ik graag mijn man om het pobleem op te lossen.

    En een vrouw mag de moeder van zijn kinderen zijn.

    God heeft ons het voorrecht gegeven om kinderen te krijgen en te verzorgen.

    Dat is zoiets moois.

    De hele dag mag ik ze verzorgen en opvoeden enz. [als er geen situatie is dat ik moet werken]

    Ik had het voorrecht om bij al onze vijf kinderen thuis te zijn.

    En als moeder leg je de grootste basis voor hun verdere leven.

    Alsof die taak minder is dan van een man die de hele dag misschien op kantoor zit en het zijn baas naar de zin moet maken.

    Ik ben de hele dag eigen baas.

    Ik bepaal zelf wanneer ik iets doe, zonder dat iemand mij op de vingers kijkt. Laat ik het werk het werk en ga ik lekker met de kinderen in de sneeuw spelen of ik doe een spelletje, dan zegt niemand mij wat, dat beslis ikzelf allemaal.

    God heeft het volmaakt bedacht, maar de mensen zijn van die dwarskikkers en maken het zo ingewikkeld.

    Ik ben blij om vrouw te zijn.party.gifparty.gifparty.gifparty.gifparty.gif

    Groetjes van Zonnestraal.

  8. Star schrijft:

    We zijn allemaal gelijk. God houdt evenveel van de man als van de vrouw.

    Waarom denk je dat Eva uit de rib van Adam is gehaald. En niet uit zijn hoofd of uit zijn voeten??

    Omdat we gelijk zijn. Man en vrouw staan zij aan zij

    -------------------------------------------------------------------

    Je hebt gelijk dat onze ontwikkeling in Christus voor man en vrouw gelijk zijn. Daar kan een vrouw zelfs wel verder in komen.

    Dat ligt aan haar ootmoed en gehoorzaamheid, aan wat God in haar hart kan bewerken.

    Want er staat immers: De OOTMOEDIGEN geeft Hij genade? [ik kan het niet zo gauw vinden]

    Ps 25,9 9 Ootmoedigen doet Hij wandelen in het recht,

    en Hij leert ootmoedigen zijn weg.

    In Micha 6:8 staat hetzelfde:Ootmoedigen doet Hij wandelen in het recht, en Hij leert ootmoedigen zijn weg.

    We hebben het dus zelf in de hand. Als mijn gezindheid is om naar de Geest te leven en niet naar het vlees, dan helpt God ons ook om naar ZIJN WOORD te leven.

    In het oude testament kregen ze aardse zegen als ze aan de wet gehoorzaamden, maar in het nieuwe testament krijgen we hemelse zegen, als we gehoorzamen aan de Heilige Geest en al het aardse wat we nodig hebben, krijgen we op de koop toe. Dat is toch de moeite waard he?

    [ maar een vrouw mag niet preken, dat is boven de man staan. Ze mag bidden en profeteren.]

    God is geen God van wanorde, maar van vrede.. 1 Kor 14,33

    En zo hoort het ook in Gods huis te zijn als we daar bij elkaar zijn. Daar zal ook alles in orde gebeuren, onder de leiding van de Heilige Geest.

    Dan kan een ieder iets hebben en dat doet zo goed en is er rust en harmonie.

    Je leert elkaars hart kennen en dat geeft broederschap.

    Groetjes van Zonnestraal.

  9. Jeroezie schrijft:

    En dan, gek genoeg, blijkt die Bijbel toch weer heel aktueel.

    Ik denk tot het einde toe.

    2 Tim 3:16 Elk van GOD INGEGEVEN schriftwoord is ook nuttig om te onderrichten, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden IN DE GERECHTIGHEID .............

    Het woord is door God ingegeven.

    De Bijbel is een geheim en blijft een geheim, voor hen die aan Zijn woord ongehoorzaam zijn.

    Mijn lievelingstekst is: Joh 14,21

    Wie mijn geboden HEEFT en ze BEWAART, [dat is hetzelfde als gehoorzamen]die is het, die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal geliefd worden door mijn Vader en Ik zal hem liefhebben EN MIJZELF AAN HEM OPENBAREN.

    Door gehoorzaam te zijn aan Zijn woord, leren we Jezus kennen.

    Dat kan op geen enkele andere manier, en dan zijn er ook niet al dit soort vragen.

    En dan wordt een huwelijk harmonisch en liefdevol.

    Ik heb nooit één keer hoeven denken, zou mijn man mij trouw blijven? En andersom ook niet. Wij waren ook de eersten voor elkaar.

    Ook mijn drie kinderen die met iemand uit onze gemeente getrouwd zijn hoeven dat niet te denken.

    Op kantoor horen ze angstige verhalen van, we trouwen maar niet, want we weten niet hoe het gaat in de toekomst. En er is helemaal geen vertrouwen.

    Wat een spanning. Wat een rust om niet zo te hoeven leven.

    ------------------------------------------------------

    Het bewijs dat je de Heilige Geest heb en als je er aan gehoorzaam bent, dan krijg je een nieuwe Bijbel, want het woord wordt licht voor jou. Je krijgt, zoals het er staat: Verlichte ogen des harten.

    Daarom kan ik bijv. mijn kinderen niet bekeren.

    Ik kan ze een basis meegeven en het leven voorleven, maar uiteindelijk moeten ze zelf kiezen en gehoorzaam zijn.

    Dan zal het hun ook goed gaan.

    Vanaf mijn negende heb ik gekozen voor Jezus en de eerste daad van gehoorzaamheid was, om geen ruzie meer te maken met mijn twee jaar oudere broer.

    Wat was ik een kattekop en daagde ik hem uit, maar vanaf dat moment werden we vriendjes.

    Ik ben altijd enthousiast geweest om gehoorzaam te zijn, en dat kwam door het GEVOLG wat ik daardoor ondervond.

    Toen ik ouder werd en mijn vader zei, om tien uur thuis, dan was ik zo laat thuis. [ik had een ongelovige vader]

    Er staat in: Ef. 6:1 Kinderen, weest uw ouders gehoorzaam [in de Here], want dat is recht. 2 Eer uw vader en uw moeder – dit is immers het eerste gebod, met een belofte – 3 opdat het u welga en gij lang leeft op aarde. Dat is het eerste wat ik op de kindersamenkomst heb geleerd en dat ben ik gaan doen.

    Niet dat ik zo goed ben, maar de Geest kon al jong in mijn hart spreken, en ik heb er nooit spijt van gehad.

    Ik stond niet alleen.

    Ik had allemaal geloofsvrienden en die heb ik nog.

    Ik ben een erg gelukkig mens.party.gifparty.gifparty.gifparty.gifparty.gif

    Vandaar ook mijn nikname.

    Zonnestraal

  10. Verder mooi omschreven, Levi en goddelijke vonk.

    Als je goed over de aardse dingen nadenkt, brengt het even geluk.

    Maar er is een geheim achter het lijden, want lijden bevrijdt.

    En bevrijding is heerlijk.

    Denk maar aan de bevrijding van ons land in 1945.

    Wat een feest.

    Zonnestraal.

  11. Levi schrijft:

    Vervolgens legt Paulus uit dat net zoals Christus geleden heeft, ook wij moeten delen in dat lijden. Als wij delen in het lijden van onze Heer, dan delen wij ook in de heerlijkheid.

    Wat is volgens jou dit lijden?

    Gr. Zonnestraal.

  12. En nee, ik houdt er niet van als vrouwen preken..... schrijft Jeroezie.

    Nee, ik ook niet.

    Maar een vrouw kan een fijne aanvulling geven aan het geheel.

    Dat kunnen soms drie regels zijn, waardoor iemand net datgene gaat verstaan wat er bedoeld wordt.

    Zo ervaren wij het tenminste in onze samenkomst.

    Wij komen samen zoals er staat, dat een ieder iets heeft.

    [ik kan het niet opzoeken, want mijn verbinding werkt even niet]

    Twee of drie voeren het woord en daarna is er beoordeling.

    En daar kunnen ook vrouwen een fijne bijdrage leveren.

    Op een samenkomst horen we wel 15-20-25 mensen die iets zeggen of doen. Ook jeugd is hier aktief.

    Luisterend naar wat de Geest in ons hart zegt, in volle harmonie.

    Er staat, dat we samen met alle heiligen de diepte, hoogte, enz. van alles zullen begrijpen.

    Ook bidden we wie dat graag wil, mannen, vrouwen, jeugd.

    De volgorde is wel eerst mannen.

    En bid ik, dan draag ik als vrouw ook hoofdbedekking.

    Ik kan God vragen of Hij mij een zacht hart wil geven, zodat Zijn woord ingang vind, zodat ik er mee kan werken overdag.

    En of Hij ons allemaal wil zegenen deze avond. Dat we het woord niet tevergeefs horen.

    Ik kan bidden voor een zieke.

    Ga ik tijdens de dienst iets zeggen, dan kan ik geloof uitspreken voor mijzelf of de ander, [dat is ook profetie] of bemoedigend iets zeggen, omdat een bep. woord in mij zoiets goeds heeft uitgewerkt.

    En dat dan heel kort. NIET PREKEN.

    Dat werkt bij ons altijd heel verfrissend.

    Iemand van de jeugd geeft bijv. een getuigenis en zegt daarna, ik wil graag met de hele jeuegd een lied zingen.

    Dat is altijd indrukwekkend.

    Dan staan daar een honderd jongelui, die allemaal oprecht God liefhebben.

    Dan blijven er vaak nog een stel staan om nog iets te zeggen over wat hun licht is geworden, of wat God heeft gedaan door dit woord.

    Jongemensen die gegrepen zijn van wat de blijde boodschap kan bewerken als we gehoorzaam er aan zijn.

    En jij ervaart hoe fijn het is, samen met je vrouw, als je eenvoudig doet wat er voor jou staat.

    Dan wordt het met ons zoals ik onderaan heb geschreven, hoe het op het pad van de rechtvaardige gaat........

    Ik stop, want ik kan wel uren hierover schrijven.

    Groetjes, Zonnestraal.

  13. Hallo Jeroezie.

    Je schrijft:

    Wanneer je vrouw onderdanig moet zijn, zullen wij moeten zorgen dat dit voor hen niet onmogelijk moet worden.

    Dat is nu precies wat ik er ook over wilde schrijven.

    Als we allemaal op ons plekje doen wat er voor ONS geschreven staat, dan komt er harmonie.

    De man kan nl niet van zijn vrouw eisen dat ze onderdanig aan hem moet zijn. Deze tekst is voor de vrouw.

    Maar als je ook leest wat er voor een man staat, dat hij zijn vrouw lief moet hebben, ik geloof dat er staat, als zijn eigen lichaam.

    Dat hij haar moet koesteren en behandelen als brozer vaatwerk.

    Dat is dus een tere vaas. Dan hoeft een vrouw over dat onderdanig zijn niet eens te denken.

    Zo'n man heb je toch vanzelf lief en is er harmonie.

    Wij zijn 33 jaar getrouwd en ook wij hebben het zo en het wordt alleen maar fijner.

    God geeft ons Zijn geboden niet om ons te plagen, maar om ons goed te doen.

    Hij heeft ons geschapen, dus wie weet dat dan beter als Hij wat goed voor ons is?

    Nu krijg ik misschien weer op mijn kop, omdat ik over brozer vaatwerk schrijf.

    Veel vrouwen willen dat niet horen, maar we weten heel goed dat we op bep. dagen gevoeliger zijn en dat de tranen dan sneller gaan stromen.

    En zo is er nog wel meer.

    Ik hoorde een leuke uitdrukking.

    Emancipatie is, de vrouw op de man z'n plaatsie.

    Daar worden wij vrouwen echt niet gelukkiger van.

    Dat betekend niet dat we minder kwaliteiten hebben dan de man. Kan soms veel meer zijn, maar die kunnen we op onze plek heel goed gebruiken.

    Zonnestraal.

  14. Hierboven staat:

    [Het staat al in genesis, God schiep man en vrouw naar zijn beeld, dus de vrouw terecht als gelijke van de man, en niet ondergeschikt.]

    1Kor. 11:3 Ik wil echter, dat gij dit weet: het hoofd van iedere man is Christus, HET HOOFD DER VROUW IS DE MAN, en het hoofd van Christus is God.

    Gen 2,23

    Toen zeide de mens: Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente en vlees van mijn vlees; deze zal „mannin†heten, omdat zij UIT DE MAN genomen is.

    1Kor. 11:7.............maar de vrouw is de heerlijkheid van de man. 8 Want de man is niet uit de vrouw, maar de vrouw uit de man. 9 De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man...

    Er is dus wel duidelijk verschil in orde. Maar daarom is een vrouw in Gods ogen niet minder.

    Ze heeft alleen een andere taak.

    Denk alleen al aan het opvoeden van kinderen.

    We hebben vijf kinderen grootgebracht en dat is geen geringe zaak.

    Vaak is daar de moeder het meest van de tijd mee bezig en legt de basis.

    Alleen al de eerste vijf jaren van een kind zijn het belangrijkste.

    Wat een taak heeft een vrouw. [En Zonnestraal is een vrouw]

    ------------------------------------------------------------------

    5 Maar iedere vrouw, die blootshoofds bidt of PROFETEERD, doet haar hoofd schande aan,.....

    [de man is haar hoofd. Zonnestraal]

    Er staat wel duidelijk dat een vrouw bidt en PROFETEERD.

    Maar ga je naar een traditionele kerk, dan is daar voor een vrouw niet veel gelegenheid. Dan staat een dominee op de kansel en de rest van het volk zit in de banken te luisteren en te zingen.

    Dan kun je als vrouw met een hoed op naar de kerk gaan, maar als je daar niet bidt of profeteert, heeft dat niet veel zin.

    Maar lees je in 1 Kor 14,26

    Hoe staat het dan, broeders? Telkens als gij samenkomt, HEEFT EEN IEDER IETS: een psalm of een lering of een openbaring of een tong of een uitlegging; dat alles moet tot stichting geschieden.

    Er staat ook in: Ef. 3:Geworteld en gegrond in de liefde, 18 zult gij dan SAMEN MET ALLE HEILIGEN, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is, 19 en te kennen de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, opdat gij vervuld wordt tot alle volheid Gods.

    Als we allemaal ons aandeel leveren in een kerk, samenkomst of gemeente [hoe je het ook noemt] dan leren we God kennen en het plan van Hem.

    En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over wat staat in:

    Ef 5,22

    Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here,

    5. Ef 5,24

    Welnu, gelijk de gemeente onderdanig is aan Christus, zo ook de vrouw aan haar man, in alles.

    Misschien ook iets voor discussie?

    Gr. Zonnestraal.

  15. Zal ik doen.

    Ik las later bovenstaande tekst over opvoeden verder. Ook duidelijk.

    13 verwachtende de zalige hoop en de verschijning der heerlijkheid van onze grote God en Heiland, Christus Jezus, 14 die Zich voor ons heeft gegeven om ons vrij te maken van alle ongerechtigheid, en voor Zich te reinigen een eigen volk, volijverig in goede werken.

    15 Spreek hiervan, vermaan en weerleg met alle nadruk: niemand mag u verachten.

    God wil ons reinigen van de zonde die in ons vlees woont. [door de zondeval gekomen] En dat kan als we naar de Geest gaan leven.

    De H.Geest geeft ons hulp en kracht op het juiste moment om niet te zondigen. Onze gezindheid is om niet naar het vlees te leven, maar te luisteren naar de Geest. En het luisteren naar de Geest kunnen we ontwikkelen.

    Hoemeer ik daaraan gehoorzaam ben, hoe sterker Hij wordt.

    In het begin kan ik steeds vallen. Belijdt ik dan wat ik fout heb gedaan [iets wat ik dus helemaal niet wilde], dan kan ik weer opstaan en verder gaan. Ik hoef me dan niet aan te laten klagen.

    Want God is bezig met mij op te voeden.

    Een klein kind wat moet leren lopen, leert het ook met vallen en opstaan.

    Gr. Zonnestraal

  16. Wat denken jullie van: [NBG vert.] Heb 4,16

    Laten wij daarom met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der GENADE, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om HULP te verkrijgen TE GELEGENER TIJD.

    [andere vert.] We kunnen dus vol vertrouwen naderen tot de troon van de genadige God. Daar zullen we barmhartig en genadig behandeld worden en OP DE JUISTE TIJD hulp ontvangen.

    Er is genade om vergeving van zonden die we begaan hebben te krijgen, maar er is ook genade en kracht van God om NIET TE ZONDIGEN. [bewust] Bewust zondigen, is iets doen, waarvan we op dat moment weten dat we dat niet moeten doen.

    Dat is de genade die ons opvoedt: Titus 2:11 Want de GENADE Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat WIJ, de goddeloosheid en wereldse begeerten VERZAKENDE, bezadigd, rechtvaardig en godvruchtig in deze wereld leven,.......

    Dit is toch iets wat God van ons vraagt om nu te doen.

    En dit is mogelijk. Anders had het er toch niet gestaan?

    Wanneer heeft de man hulp op de juiste tijd gekregen, toen hij in de put was gevallen en daar lag met gebroken armen en benen, of is hulp op de juiste tijd, niet in de put vallen???

    Zonnestraal [nieuw op dit forum]

  17. 1Kor. 11:3 Ik wil echter, dat gij dit weet: het hoofd van iedere man is Christus, het hoofd der vrouw is de man, en het hoofd van Christus is God. 4 Iedere man, die bidt of profeteert met gedekten hoofde, doet zijn hoofd schande aan. 5 Maar iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd

    [de man is haar hoofd. Z.straal]

    schande aan, want zij staat gelijk met ene, die kaalgeschoren is. 6 Want indien een vrouw zich het hoofd niet dekt, moet zij zich ook maar het haar laten afknippen. Doch indien het een schande is voor een vrouw, als zij zich het haar laat afknippen of zich kaal laat scheren, dan moet zij zich dekken. 7 Want een man moet het hoofd niet dekken: hij is het beeld en de heerlijkheid Gods, maar de vrouw is de heerlijkheid van de man. 8 Want de man is niet uit de vrouw, maar de vrouw uit de man. 9 De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man. 10 Daarom moet de vrouw een macht op het hoofd hebben vanwege de engelen. 11 En toch, in de Here is evenmin de vrouw zonder man iets, als de man zonder vrouw. 12 Want gelijk de vrouw uit de man is, zo is ook de man door de vrouw; alles is echter uit God. 13 Oordeelt zelf: is het voegzaam, dat een vrouw met ongedekten hoofde tot God bidt? 14 Leert de natuur zelf u niet, dat, indien een man lang haar draagt, dit een schande voor hem is, 15 doch dat, indien een vrouw lang haar draagt, dit een eer voor haar is? Immers, het haar is haar tot een sluier gegeven.

    16 Maar, indien het er iemand om te doen is gelijk te hebben, wij hebben zulk een gewoonte niet, en evenmin de gemeenten Gods.

    Er staat dus duidelijk dat een vrouw mag bidden en profeteren.

    Maar niet leren, zodat ze boven de man staat.

    Dat wil niet zeggen dat een vrouw niet zo kan profeteren, dat mannen niet geoordeeld kunnen worden door wat ze horen en zich kunnen bekeren. Haar ontwikkeling in Christus kan nl verder zijn, door trouw op de plek die God haar gegeven heeft, dan verschillende mannen die zitten te luisteren.

    In die zin hebben we allemaal dezelfde mogelijkheid om in Christus te groeien.

    Jezus sprak met gezag, omdat Hij had geleefd wat Hij verkondigde.

    Zo kan het ook met vrouwen zijn. Al profeteren zij, dan kan daar meer gezag vanuit gaan, doordat ze gedaan heeft wat ze zegt, dan een man die een mooie preek ophangt en leeg is.

    Zonnestraal

  18. Hallo Senja.

    Ik kon vanacht niet slapen en zag je verwijzingen naar de site Jubilee.

    Ik heb geluisterd naar een toespraak van een zekere Hans over leven naar het vlees of naar de Geest.

    Voor mij heel herkenbaar. Op deze manier heb ik het nog nergens anders gehoord, behalve dan in onze gemeente.

    En juist zondag werd bij ons ook over Rom. 8:1 enz. gesproken.

    Ook heb ik de helft gehoord van 'De wordtel van.... Mooi

    Gr. Zonnestraal

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid