Spring naar bijdragen

Contemplate

Members
  • Aantal bijdragen

    86
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Contemplate

  1. Quote:
    Op vrijdag 04 november 2005 20:18:13 schreef Jo-kind het volgende:

    jezus ziet er niet zo uit als hij word voorgesteld. dat krijg je van alle kanten te horen als je op zoek gaat naar mensen die naar de hemel zijn geweest.

    Laten ze eens wat doen aan dat langharige beeld van Jezus. Dan zijn de voor de hand liggende grapjes over mijn haar ook afgelopen. Kan hij geen hanekam of rastakrullen krijgen? clown.gif

  2. Quote:
    Op donderdag 17 november 2005 00:04:39 schreef diakio het volgende:

    [...]Zielig doen is een beetje zielig, beste satanist.

    Krijg nou wat, je vierde foute constatering. Een satanist? Ikke? Dat zou betekenen dat ik me bij een groep met eenzijdige denkbeelden had aangesloten. Dat doe ik nou net niet. In tegenstelling tot veel anderen. Ik heb er wel een zwak voor. Maar dat heb ik ook voor spareribs. Toch ben ik geen sparerib.

  3. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 23:59:20 schreef diakio het volgende:

    [...]

    'de meeste'? kom, kom. Met alle respect, maar je ziet een groep over het hoofd: de christenen die er gewoon een beetje moe van worden om iedere keer dezelfde nikserige kretelogie te moeten beantwoorden, elke keer geblaat serieus moeten nemen, elke keer weer hetzelfde gezeik. Inhoudelijk lust ik je rauw, maar ik heb er gewoon geen zin in. Ik ben
    sinterklaas.gif
    niet. Ik heb gewoon geen lol in onnozele discussies waar ik zelf
    niets
    mee op schiet. Als ik het topic zie dat je geopend hebt dan is dat intellectueel totaal niet uitdagend, het biedt geen opening, het toont geen interesse, het is alleen een beetje gebral. Dat is je natuurlijk van harte gegund, maar om jezelf nou op de borst te kloppen, dat je die slome christenen toch weer mooi tuk hebt omdat ze niet durven debateren, terwijl ze van verveling in slaap zijn gesukkeld, dat lijkt me wat overdreven.

    Dit alles natuurlijk met het grootste respect, en diepe naastenliefde he
    widegrin.gif

    Jij vind de discussie al onnozel voordat die gevoerd is. Dat is erg voorbarig en onredelijk. Als jij een discussie niet wilt voeren omdat jij er nix mee opschiet is het heel simpel; bemoei je er niet mee en zoek een topic op waar je zonder ergernis aan mee kunt doen. Voor de derde keer trek je een scheve conclusie, nl. dat ik mezelf op de borst zit te kloppen omdat ik hier iedereen wel even heb laten voelen hoe bang christenen zijn voor een open discussie richting hun gedachtengoed. Terwijl ik juist zei dat ik dat jammer vind. Hierdoor twijfel ik ernstig aan jouw capaciteiten een discussie te voeren zonder dat je er van alles bij verzint zodat je daarmee een scheef beeld kunt schetsen van degene waar je het over hebt. Maar daar hoef ik me niet druk om te maken want jij gaat helemaal niet mee doen aan een discussie. Want daar schiet jij nix mee op en beleef je geen lol aan. Zeg jij.

  4. Quote:
    Op donderdag 17 november 2005 00:04:39 schreef diakio het volgende:

    [...]Zielig doen is een beetje zielig, beste satanist. Kijk eens naar Huskarl, toch bepaald geen christen-liefhebber. Of DD, Brains, Wever, atheïsten die hier groot respect genieten. Anastasia, LaRosa, Liefde, P.S., Ann, mensen met een zacht gezegd aanvechtbaar arsenaal aan ideeën over (christelijk) geloof. Allemaal mensen die de ruimte krijgen en op een respectvol-kritische manier nemen. Wat mij betreft de interessantste users hier, juist omdat van hen wat valt te leren. En wat doe jij? Gebral, en dan achteraf mekkeren dat je geen respect krijgt. Hou nou toch een eind op zeg. Niet meer zeuren, en gewoon opnieuw proberen. Niemand neemt je een valse start kwalijk, open gewoon je kritisch-respectvolle nieuwe topic, laat zien dat je in staat bent tot een normale discussie, en niemand legt je een strobreed in de weg. Niet als een kleutertje gaan zitten mokken nu.

    Hoe kom je er bij dat ik zielig doe? Ik vertel alleen maar wat er gebeurd als er een kritisch topic getart wordt. Jij noemt dat gebral maar ik vindt verzinnen dat iemand zielig doet veel erger, jij probeert een beeld van mij te schetsen die op jouw eigen kromme waarnemingen gebaseerd is. Dat doe jezelfs 2 keer want nergens mekker ik dat ik geen respect krijg, ik geef juist aan dat het logisch is dat ik geen respect krijg. Of je leest niet goed, of je probeert je ergens in te mengen zonder goed gelezen te hebben waar het over gaat.

    En dan kom jij ook niet veel verder dan brallen. De gebruikers die jij trouwens opnoemt zijn niet de moderators die de slotjes op topics gooien. En daar doeldde ik op. De gebruikers die jij opnoemt schat ik redelijk hoog in betreffende het kunnen voeren van een gezonde (open) discussie.

  5. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 23:07:15 schreef ArjenV het volgende:

    Je vrijheid van meningsuiting is hier niet beperkt, de manier van hoe je het brengt wel. Als ben je nog zo'n harde anti-Christ, dan kun je hier nog je zegje doen. Als het maar op een normale manier kan.

    ***Kortom; ik mag wel een topic starten die niet strookt met jullie doelstellingen mits ik me 'normaal' uitdruk. 'normaal' is een breed begrip. Dat is voor meerdere betekenissen uitlegbaar.***

    Als je onze aanpak een aanpak vindt die ze vroeger hanteerde, ben je het niet met onze FAQ eens. Dit kan een vrij groot probleem vormen ben ik bang.

    ***Voor mij niet. Zoals jullie gemerkt hebben ben ik best wel in staat een verstandige discussie te voeren maar staat de toon van 1 gestart topic jullie niet aan. Daarmee vervalt dus blijkbaar de reden dat jullie het topic vanwege afwijkende doelstellingen op slot gegooit hebben. Daarmee creeëren jullie voor mij genoeg ruimte om een nieuwe discussie te starten. Ik twijfel alleen ernstig aan jullie oprechtheid. Zoals ik al zei; volgens mij weigeren jullie iedere discussie tussen christenen en anti-christenen. En dat heeft nix te maken met de toon van die discussie. Maar we zullen zien. Morgen.***

  6. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 23:02:26 schreef JohnM het volgende:

    [...]

    Bedenk er dan wel bij dat je akkoord bent gegaan met de door jouw vermeende 'rusland & oost-blok' praktijken toen je je aanmelde op dit forum.

    Het zal vast wel ergens staan maar ik heb de Stazi-behandeling nog niet kunnen vinden in de regeltjes.bye.gif

  7. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 22:32:44 schreef ArjenV het volgende:

    Ik denk dat het nu wel duidelijk is hoe jij tegenover ons geloof staat.

    ***Je wekt de indruk alsof jullie dat laten weten mijn enige doel is. Dat is dus niet zo***

    Ook je signature zegt veel.

    ***mooi zo. Mensen met gevoel voor humor kunnen er om lachen.***

    Het beste is denk ik voor beide partijen, als jij een topic verzint, het idee mailt naar crew [@] credible.nl, en dat wij dan wel kijken of het mag of niet. Haal je jezelf niet in allerlei problemen, en je zult zien dat wij best begrip kunnen tonen.

    ***Ja daag. Dat slaat nergens op. Dat is de omgekeerde wereld. Je vergeet gemakshalve dat het topic niet vanwege mijn taalgebruik op slot is gegooit maar omdat het niet aan zou sluiten bij de doelstellingen van het forum. Die doelstelling is echter nogal dubieus want er mogen wel discussies gevoerd worden maar jullie bepalen welke discussies. Door mijn te posten topics eerst door jullie te laten lezen geef ik toe aan een vorm van controle die je alleen nog in Oost-Duitsland en Rusland tegen kwam. Vroeger. Dat beperkt mijn vrijheid van meningsuiting. En daar ben ik, net zoals jij, erg op gesteld. Ik start (morgen, kga nu eerst op bed) wel weer een topic en zie wel waar het schip strand. Aan mij zal het niet liggen. Maar daar zullen de meningen wel verdeeld over zijn.

  8. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 22:20:08 schreef ArjenV het volgende:

    En waarom zorg je er dan niet voor dat je er ook op let hoe het er staat, zodat het niet meer vijandelijk overkomt?

    Omdat op deze manier duidelijker te merken is hoe ik er tegenover sta. Voordat ik een vraag stel mag men ook weten hoe ik tot die vraag kom en dat het niet een kwestie is van zich vertwijfeld iets afvragen maar meer een kwestie van tot in de botten de prangende vraag 'hoe is het mogelijk?!?!' voelen. Het is mij ernst. Dat is het.

    En hoe ik het topic ook had opgesteld, ik ben er van overuigt dat er zowieso een slotje op was gegooit. Als dat niet zo is; laat het me weten, dan start ik nog een keer een topic met dezelfde vraag maar dan met de deken van verbale kuisheid bedekt. Maar volgens mij vallen de moderators niet over mijn taalgebruik maar over de mogelijkheid een discussie te starten met iemand die tegen de leer van het christendom is.

  9. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 22:04:51 schreef anastasia het volgende:

    Ik zeg niet dat ze aanvallend zijn, maar dat ze zo klinken, een subtiel verschil.

    Als jij bij mij op visite komt, dan verwacht ik dat je mijn regels respecteert en zo niet, dan zet ik je buiten. Kom ik bij jou op visite, dan krijg je dat respect en hou ik me aan jouw regels.

    Er zijn hier veel mensen die zonder enige moeite rondwandelen, wicca, satanist, gnost, atheisten etc. Ze verkondigen hun mening, ze discussieren en er wordt over en weer geluisterd.

    Misschien zou je je eigen topic ook eens kritisch moeten doorlezen, want at is waar je hier kritiek op krijgt. Niet dat je erover wilt praten,maar de manier waarop.

    Maar er zijn hier wel meer topics waar een mening met krachtige taal verkondigt wordt. Wat is daar mis mee? Het maakt alleen maar duidelijk dat ik een stevig gefundeerde mening heb. Nogmaals; had me de kans gegeven een discussie te voeren met de gebruikers alvorens die voortijdig af te breken. Je moet lezen WAT er staat, niet alleen HOE het er staat.

  10. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 21:49:31 schreef Hester het volgende:

    Contemplate, zou het niet zo kunnen zijn dat het een selffulfilling prophecy is? Worden de toon waarop je 'ons' aanspreekt en de argumenten die je gebruikt niet beinvloed door een eventuele vooronderstelling dat 'ze toch wel niet zullen willen luisteren'?

    ***Mijn veronderstelling wordt bevestigt door het verwijderen van het topic dat door mij was gestart. Het is niet eens een kwestie van niet WILLEN luisteren. De gebruikers MOGEN niet luisteren. Dat is nog veel erger***

    Wanneer jij echt graag opbouwend wilt discussiëren dan kun je in bijna alle mogelijke topics terecht. Je wekt niet bij voorbaat weerstand op met jouw opvatting, want niet-gelovigen hebben we hier genoeg en dat gaat prima. Er zijn genoeg momenten dat iedereen elkaar eens even goed de waarheid zegt, dus van oogkleppen of iets dergelijks is niet direct sprake.

    ***Ik had juist opzettelijk een topic gestart om discussies met mij te voeren. Dat was veel beter geweest dan wanneer ik ga reageren op allerlei andere onderwerpen. Mijn opvattingen wijken nou eenmaal erg af. Dat zou juist ergernis opwekken. Door mijn meningen en opvattingen in 1 topic te houden wek ik juist geen of minder ergernis op***

    De reden dat jouw eigen topic gesloten is dat het volgens ons veel onnodige irritaties en onrust zal opwekken. Niet omdat je geen kritische vragen mag stellen, maar omdat je gefundeerde mening over een onderwerp geven iets anders is dan in één keer op tafel gooien hoe belachelijk je het allemaal wel niet vindt. Voor zover wij tot nu toe kunnen beoordelen heb je niets met geloof op en het is dan ook niet vreemd dat bij ons de vraag rijst wat je hier zoekt.

    ***Ik weet niet of je de kans hebt gekregen het door mij gestarte topic te lezen maar daarin kon je lezen dat ik niet 1 keer heb gezegd dat ik het allemaal belachelijk vind. Ik vraag me iets af en die vraag heb ik, met toevoeging van de reden van die vraag, in het topic gezet. Niet aanvallend maar wel kritisch.

    Wat ik hier zoek: een gezonde discussie. Discussies waarin de christelijke jongere antwoord mag geven op door mij opgeworpen vraagstukken, met als doel; wijsheid vergaren voor alle partijen. Uit discussies verbieden ontstaan alleen maar domme mensen***

    Voel je vrij om je te mengen in allerlei discussies, maar houd in de gaten dat men hier in de eerste plaats is om elkaar in het geloof op te bouwen en zich daarin gerespecteerd en veilig weet. Het mag nooit zo zijn dat de christenen die hier komen zich niet meer op hun gemak voelen omdat een niet-gelovige per sé met de botte bijl te werk wil gaan.

    ***Botte bijl? volgens mij gedraag ik me tot nu toe heel aardig. En ik kan me niet in andere discussies mengen want als een discussie met mij al geweigerd wordt in een door mijzelf gestart topic dan al helemaal in andere topics.***

  11. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 21:45:17 schreef anastasia het volgende:

    Je opvattingen zijn aanvallend van toon. Juist jij met je intresse in satanisme zou moeten begrijpen dat deze richting vaak geoordeeld wordt op uitwassen die weinig te maken hebben met de ware aard van het satanisme.

    Zo ook met het christendom.

    Ik kn uit je post niet lezen dat je respect had voor het christendom en dat is op dit forum een voorwaarde.

    Voor de zoveelste keer; mijn opvattingen zijn niet aanvallend maar kritisch. Je zou iedere discussie met voor en tegenargumenten als aanvallend kunnen beschouwen maar met dat stempel er op gedrukt word niemand hier 1 snars wijzer.

    En respect moet je verdienen. Dat krijg je niet zomaar. Net zo min heb ik nog weinig respect gezien van de kant van de moderators. En gelijk hebben ze, ik heb nog niet genoeg laten zien om respect te verdienen. Maar ze gunnen me die kans ook niet.

  12. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 21:29:33 schreef Iggi het volgende:

    [...]

    Andere optie is, kijk eens naar de al bestaande topic's en reageer daarop. Succes..
    big-smile.gif

    Dat zou ik kunnen doen. Maar als mijn opvattingen in een door mijzelf gestart topic al niet getolereerd worden dan in andere topics al helemaal niet.

    Jammer, maar zoals gezegd, ik ben dit gedrag veel vaker tegengekomen bij christenen.

  13. De opbouw van een discussie hangt niet alleen af van degene die de discussie start. Van opbouw is uberhaupt geen sprake want iedere poging daartoe word gelijk de kop ingedrukt. Ik blijf erbij dat ik niet aanvallend ben geweest, alleen kritisch. Het had een opbouwende discussie kunnen worden als jullie daarvoor de kans hadden gegeven. Er zijn hier genoeg jongeren die graag aan de discussie mee hadden willen doen. Maar jullie ontmenen hun de kans om te reageren.

    Als ik jullie was geweest had ik eerst de koers van de discussie afgewacht ipv iedere vorm van meningsuiting (van beide kanten) te weigeren.

  14. Quote:
    Op woensdag 16 november 2005 21:19:50 schreef Joëlle het volgende:

    Contemplate: wij hebben zo onze eigen redenen om bepaalde dingen niet toe te staan en daar ben je mee akkoord gegaan toen je je registreerde.

    Dat is een veel te gemakkelijk antwoord. Dat is net zoiets als zeggen 'ja dat kan wel zijn, maar je hebt de kleine lettertjes niet gelezen'.

  15. Oja, van afbreken is geen sprake. Van een kritische kijk op het christendom wel.

    Als jij zegt dat je aardbeien-thee niet lekker vind omdat je kotsneigingen ervan krijgt, ben je dan afbrekend bezig of laat je gewoon merken dat je het absoluut niet lekker vind?

    Wees niet zo angstig en kom met repliek die laat zien dat jullie weten waar jullie voor staan.

  16. Volgens mij kent Credible meerdere doelen en is het uitwisselen van gedachten daar eentje van. Maar de voornaamste reden schijnt te zijn: jonge christenen op te bouwen in het geloof. En daar past blijkbaar visie tussen die daar niet op aan sluit.

    Eigenlijk willen ze bij credible voorkomen dat christelijke jongeren zien dat het ook mogelijk is een andere kijk te hebben op hun geloof. Want dit staat 'de opbouwing' waarschijnlijk in de weg. In plaats van de discussie an te gaan en iedereen te laten zien dat ik er naast zit word er voor deze vorm van censuur gekozen.

    Verwerpelijk en slap.

    Er worden tenslotte wel vaker kritische noten losgelaten op dit forum.

    Jammer dat ik wederom moet constateren dat de meeste christenen bang zijn voor een open, goed gefundeerde discussie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid