Spring naar bijdragen

Schriftgeleerde

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Schriftgeleerde

  1. Alle vragen beantwoord aangaande de werking van de Heilige Geest als je Gedoopt bent, gelijk Christus:

    De Geestesgaven: een 'geschenk bij de doop?'

    Uit Handelingen 2:38 weten we het volgende:

    'Petrus antwoordde: Bekeert u, en dat ieder uwer gedoopt worden met den naam van Jezus Christus tot vergeving van uw zonden; dan zal u de gave des Heiligen Geestes tendeelvallen.'

    Betekent dit nu, dat ieder die zich laat dopen in Jezus naam meteen de Heilige Geest/Geestesgaven ontvangt

    Doop in Jezus-naam: niet automatisch ontvangst Geestesgaven

    De Bijbel geeft zelf antwoord op deze vraag en wel in Handelingen 8 en 19. In deze hoofdstukken worden er mensen gedoopt in 'Jezus naam' (de Jezus-doop), maar zij krijgen de Geestesgaven niet eerder dan dat erna de handen opgelegd worden en er specifiek gevraagd/gebeden wordt om de Geestesgaven !

    Handelingen 8:15 - Ondanks doop In Jezus géén Geestesgaven

    'Zij kwamen en baden voor hen dat zij den Heiligen Geest mochten ontvangen; want die was nog op niemand hunner neergedaald; zij waren slechts door den doop gebracht onder den naam van den Heer Jezus. Nu legden zij hun de handen op, en zij ontvingen den Heiligen Geest.'

    Handelingen 19:5-6 - Na doop handoplegging en Geestesgaven

    'Toen zij dit hoorden, werden zij door den doop tot den naam van den Heer Jezus gebracht, en toen Paulus hun de handen oplegde, kwam de Heilige Geest op hen: zij spraken tongetaal en profeteerden'

    Oorzaak: 'slechts een doop in Jezus-naam' ?

    Sommige mensen -gek genoeg veelal mensen die in de 3-eenheid geloven- denken dat het komt 'omdat ook de naam van de Vader en de Geest nodig zijn'. 'En als je die ook noemt tijdens de doop, dan krijg je wel de Geestesgaven…'.

    Behalve dat mensen die dat zeggen dus de 3-eenheid 'tegenspreken' (want dan zou je toch één naam nodig hebben ?!), spreken zij dus ook de tekst uit Handelingen 2 tegen. De tekst, waarin Paulus aangeeft, dat ieder die zich op dat moment laat dopen in de naam van Jezus de Geest zal ontvangen. De mensen die dus zeggen, dat 'het in het aantal namen tijdens de doop zit' kunnen dus onmogelijk gelijk hebben. Hoe zit het dan wel in elkaar ?!

    In Mattheus zegt Jezus dat zijn doop -een doop uit Zijn Naam- een doop uit naam van de Vader, Zoon en Geest moet zijn:

    Mattheus 28:19

    'Gaat daarom alle volken tot mijn leerlingen maken en brengt hen door den doop onder den naam des Vaders, des Zoons en des Heiligen Geestes, terwijl gij hun leert alles te onderhouden wat ik u bevolen heb'

    Vanaf dat moment worden de mensen die door de Apostelen gedoopt worden -in Jezus naam- dus gedoopt uit naam van de Vader, Zoon en Geest.

    Maar deze doop staat bekend als de doop ten naam van Jezus. Als 'tegenhanger' van de Johannesdoop dus. Zeggen dat de doop in Handelingen 8 en 19 slechts in 'Jezus naam' was en dat dus de Vader en Geest waren vergeten klopt dus beslist niet.

    Dan zouden de Apostelen immers zich niet aan de doopopdracht van Jezus uit Matteus 28 hebben gehouden. En de Apostelen kennende hebben zij zich zeker wél aan de opdracht gehouden en hebben zij wel degelijk uit naam van Vader, Zoon en Geest gedoopt. Dit is de doop uit naam van Jezus. 'De Jezus-doop'. Een doop uit naam van Vader, Zoon en Geest en wel in opdracht van Jezus zelf.

    Handelingen 2: de speciale gebeurtenis;

    - Heilige Geest wordt uitgestort! -

    Dé reden waarom de dopelingen van Handelingen 2 meteen de Heilige Geest wordt beloofd moet dus wel een speciale reden hebben. We lezen immers in de latere hoofdstukken van Handelingen, dat de Geestesgaven niet meteen na de doop in Jezus-naam meteen worden ontvangen.

    Zeer waarschijnlijk was de reden van onmiddellijke ontvangst dé speciale gebeurtenis van die dag: de uitstorting van de Heilige Geest. Ieder die voor Jezus had gekozen of -door de doop die dag voor Jezus zou kiezen- zou die uitstorting meteen krijgen. Net als alle anderen. Gods Geest was er die dag zelf bij!

    Nu zou de kritische (bijbel)lezer kunnen zeggen: 'luister eens, in Handelingen 2 staat meteen achter het stuk over 'meteen de Geestesgaven ontvangen het volgende: 'Want u en uwen kinderen is deze belofte, en allen, die verre zijn, welke de Heer onze God hiertoe roepen zal.'

    'En dus wordt hier wel degelijk beloofd, dat iedereen die dat doet onmiddellijk de Geestesgaven zal ontvangen.' Wel, op het eerste gezicht lijkt dat inderdaad zo te zijn, maar helaas: de realiteit van Handelingen 8 en 19 laat zien, dat deze interpretatie [onmiddellijk krijgen van de Geestesgaven voor iedereen later] dus niet klopt.

    Waarschijnlijk dient na het moment van de uitstorting van de Geest de nadruk te liggen op de belofte, dat ieder die zich laat dopen in naam van Jezus de Heilige Geest mag/kan ontvangen. Er blijkt immers, dat er door handoplegging (na de doop met gericht gebed met vraag om de Geestesgaven) wel degelijk de Geestesgaven worden gegeven!

    Wat betekent deze kennis nu voor ons Christenen ?

    De wetenschap, dat de Geestesgaven niet meteen volgen na een doop in Jezus-naam - waarbij tevens in de naam van de Vader, Zoon en Geest wordt uitgesproken- zal moeten leiden tot een nieuw besef.

    Een besef dat handoplegging door iemand die de Geestesgaven reeds ontving benodigd is én wel ná de doop(plechtigheid).

    Uit de eerdere studies over 'handoplegging' weten we ook:

    Dat de Geestesgaven voor iedere Christen bedoeld zijn; niemand uitgezonderd

    Dat de Geestesgaven ontvangen tevens betekent, dat je deel wordt van De Geest

    Dat ieder die deel heeft aan de Geest en zich desondanks afkeert van geloof of God NOOIT MEER terug kan komen bij God !

    Uitgesteld krijgen van Geestesgaven: ter bezinning !

    Met al deze kennis weet je nu, dat 'het krijgen van de Geest' 'deelhebben aan de Geest is'. En dat het behalve 'verplichtingen' ook zeer grote gevolgen zal hebben voor keuzes in de toekomst.

    Daarom is het ook zo, dat je niet meteen de Gaven krijgt na de doop. Slechts als je -weliswaar met behulp van de Geest- gegroeid bent in kennis over geloof en in geloof dat je de Gaven op speciaal gebed kan ontvangen en wel door 'handoplegging'. Een bescherming tegen onszelf van God. En Gods Geest bepaalt vervolgens zelf wanneer het voor ons tijd is om deel aan Hem te krijgen!

    Dus de Doop betaat uit twee onderdelen: Doop in of op de naam van Christus + de Doop in de Heilige Geest, door de handoplegging. Dat hoieft trouwens niet direct na de Doop door onderdompeling, omdat er eerste groei tot besf mag zijn. Maar de handelin, handoplegging, moet wel gebeuren.

    Veel succes met je Bijbelstudie

  2. Politiek is geen basis voor ee Christen. Ee Christen kan en mag zich niet verenigen met het Rijk van Zijn tegenstander. Als een ware Christen in de essentie van het Geestelijk Israël een boodschap te brengen heeft, dan kan het geen twee heren dienen.

    Christus Rijk is niet van deze wereld. Als wij ons als ware Christenen in de essentie van dezelfde opdracht als Christus ontving van Zijn Vader en God, dan kunnen wij geleid door de Heilige Geest mensen tot God brengen. Niet andersom!

    Geen enkele politieke partijd die zich christelijk noemt, kan voldoen aan de maatstaf van een Hemels Rijk.

    Christenen die politiek bedrijven worden alleen christelijk in de essentie van een politiek-werelds kader zoals ook Constatijn was in de relatie tot een wereld (-se) kerk!

    De Christen Unie kan natuurlijk nooit een Bijbelse opdracht zijn. Er staat nergens in de Bijbel dat wij een politieke partij moeten oprichten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid