Spring naar bijdragen

halloa

Members
  • Aantal bijdragen

    216
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door halloa

  1. Quote:
    Op donderdag 09 maart 2006 23:03:15 schreef efgcap het volgende:

    [...]

    Hoi snuffie,

    Laat ik teneerste zeggen dat ik het niet met Halloa eens ben dat dit een gelijkenis is, Jezus spreekt over hier juist over gelijkenissen. In mijn bijbel staat na deze tekst een tekstverwijzing naar Jesaja en die verwijst ook weer naar Mattheus 13:14-15
    Daarom spreek Ik tot hen in gelijkenissen, omdat zij ziende niet zien en horende niet horen of begrijpen. En aan hen wordt de profetie van Jesaja vervuld, die zegt: Met het gehoor zult hij horen en gij zult het geenzins verstaan, en ziende zult gij zien en gij zult het geenszins opmerken; want het hart van dit volk is vet geworden, en hun ogen hebben zij toegesloten, opdat zij niet zien met hun ogen, en met hun oren niet horen, en met hun hart niet verstaan en zich bekeren, en Ik hen zou genezen.

    Het gaat hier om de mensen die Gods woorden gehoord en Gods daden gezien hebben, maar toch niet willen luisteren en hun hart toegesloten hebben. Ik geloof dat er voor zo'n persoon een moment komt dat hij zich niet meer kan bekeren, (bijv. Farao in de tijd van Mozes; God verharde zijn hart).

    Daarnaast spreekt Jezus in gelijkenissen omdat mensen met een oprecht hart deze gelijkenissen zullen verstaan en mensen met een onoprecht hart niet. Jezus wil namelijk dat alleen de oprechte mensen de geheimenissen van het Koninkrijk der hemelen leren kennen. (Matt. 13:11)

    Ik hoop dat dit een verklaring geeft. God wil zeker dat iedereen gered word, maar als je weigert naar zijn stem te luisteren, dan kan God zich wel eens van zo'n persoon afkeren....

    Vriendelijke groeten,

    Eduard

    Ja, je hebt gelijk

  2. Quote:
    Op donderdag 09 maart 2006 22:42:47 schreef hopeloos het volgende:

    Was weer net te laat.... Maar de stukken worden toch niet met elkaar vergeleken halloa? Het zijn gewoon 3 stukken die ze niet begrijpt...

    Je hebt gelijk sorry, verkeerde aanname van mij

  3. @snuffie

    2 Johannes 1 vers 10 en 11

    Als je dit stukje leest (vanaf vers 7) zie je dat het gaat om een waarschuwing tegen mensen die niet het evangelie van Jezus Christus verkondigen, maar een dwaalleer verkondigen. Met andere woorden een leer die lijkt op het evangelie van Jezus Christus, maar dan verdraait. Het is verstandig om niet met deze mensen om te gaan omdat je zo weleens van het ware geloof in Jezus Christus zou kunnen afvallen.

    markus 4:11-12 (i.p.v markus 5)

    Dit is een gelijkenis. Het gaat over het feit dat niet iedereen het evangelie van Jezus Christus kan/wil begrijpen.

    Leviticus 21:16/17 en 24

    Het 3e stukje gaat over de regels volgen het oude verbond, Wij leven in de tijd van het nieuwe verbond. Dat stukje dat jij hier beschrijf is niet meer op ons van toepassing.

    Kort door de bocht: Deze 3 teksten hebben niks met elkaar te maken

    Tip: Lees het hele hoofdstuk voordat je bepaalde verzen met elkaar gaat vergelijken. Je kunt niet willekeurig het ene vers uit de bijbel naast een ander vers uit de bijbel leggen.

  4. Quote:
    Op zaterdag 25 februari 2006 16:30:00 schreef Testor_X het volgende:

    God wil ook daden zien, met een hart alleen kom je echter niet dichter bij God. Volg God's instructies om goed te leven, God aan te bidden.

    Je hart aan God geven is echtwel genoeg. Het verlangen om goede daden te doen, en te leven naar Gods wil wordt daarna in je hart gelegd. Het word je verlangen om te zoeken naar Gods doel met je leven, en te doen wat Hij van je vraagt.

  5. Quote:
    Op zaterdag 25 februari 2006 11:10:33 schreef Dombeer het volgende:

    Maar hoe zou een christen nu moeten leven zodat God blij met hem is?

    God is blij met ieder mens die zijn hart aan de Here gegeven heeft.Dus het feit dat je christen bent is genoeg om God blij te maken.

  6. Quote:
    Op donderdag 23 februari 2006 17:56:25 schreef Joozt het volgende:

    * Joozt begint lichtelijk nerveus te worden nu zijn doop dichterbij komt...

    Woow Joozt, wat gaaf dat je je laat dopen. wat een Geweldige beslissing heb je genomenparty.gif

    P.S. die nerveusiteut is normaal hoor, niks om je zorgen over te maken... En uh ga je ook nog iets zeggen voordat je koppie onder gaat?

    Maarja in ieder geval wens ik je een doop toe die voor de rest van je leven in je geheugen gegrift zal staan, en God's vrede in de dagen voor de doop.

  7. o.k. ik zal er wat commentaar bij zetten, ik neem even de citaten van K.

    Quote:

    Op zondag 19 februari 2006 19:51:57 schreef K. het volgende:

    Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen.

    Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: 'Allah is Eén der Drie.

    Ontkenning van de drie-eenheid vader zoon en de Heilig en tevens het verdoemen van christenen naar de hel.In de bijbel staat dat als iemand de drie-eenhied ontkent het een anti-christ is.

    Quote:
    De Messias, de zoon van Maria was slechts een boodschapper;

    een boodschapper, dus niet de zoon van God die voor onze zonde aan het kruis gestorven is en na 3 dagen opstond uit de dood.In de bijbel staat dat als iemand Jezus ontkent als zoon van God, dan is het een anti-christ

    Quote:
    en de Christenen zeggen: 'De Messias is de zoon van Allah.' Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; Allah's vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!

    Tja, hoe zijn de christenen zo afgekeerd, doem christen alla's vloek is over de christenen. hier wordt het weer duidelijk dat de koran en de bijbel niet samen kunnen.

  8. Quote:
    Op dinsdag 21 februari 2006 22:36:14 schreef one het volgende:

    Voor mij spreken ze elkaar niet tegen.

    Maar daarvoor moeten we willen begrijpen, in plaats van willen blind te zijn.

    Het grootste verschil tussen de koran en de bijbel is hoe er geschreven staat over Jezus. Als je dat niet gezien hebt vraag ik me serieus af of jij niet degenen bent die blind wil zijn. (begrijp me niet verkeerd, ik heb nog steeds respect voor je zoektocht)

  9. Jesaja 43:1-5

    1 De Heer zegt:

    ‘Israël, ik heb je geschapen, ik heb je gevormd.

    Daarom zeg ik: Wees niet bang, want ik koop je vrij.

    Ik heb je geroepen, je bent van mij.

    2 Waad je door het water, ik sta naast je.

    Steek je rivieren over, je wordt niet meegesleurd.

    Loop je door vuur, je zult niet verbranden, de vlammen verschroeien je niet.

    3 Want ik ben de Heer, je God, de heilige God van Israël, je bevrijder. Egypte, Nubië en Seba,

    ik geef ze prijs in ruil voor jou. 4 Zoveel ben je mij waard, zoveel beteken je voor me, zoveel houd ik van je, dat ik de mensheid geef in ruil voor jou,

    alle volken in ruil voor jouw leven.

    5 Wees niet bang, ik sta naast je.

  10. Quote:
    Op maandag 10 oktober 2005 17:04:39 schreef loesjah het volgende:

    Hoi mensen!!

    Ik moet voor school een stukje schrijven over de uitleg van de gelijkenis van de verloren zoon (lucas 15:11-32). Ik ben dit verhaal gaan lezen, en had dit verhaal wel vaker gehoord. De uitleg van de eerste zoon, die weg loopt van huis begrijp ik wel. Maar mijn vraag is: Waarom kreeg de tweede zoon, als hij al die jaren aan zijn vader trouw was gebleven, geen evengrote beloning voor zijn daden als dat de eerste zoon die een heel losbandig leven had geleid? Hij heeft toch recht op een even grote beloning?

    Weet een van jullie misschien waar het hele verhaal van de verloren zoon voor staat?

    Hoezo kreeg hij geen evengrote beloning? Hij had een hele grote beloning, maar was zich er kennelijk niet van bewust.

    Vers 31

    31 Maar hij zei : “Jongen, jij bent altijd bij me en alles wat ik heb is van jou.

    Wij hadden vandaag toevallig ene preek over dit stukje. Er zit nog een veel diepere betekenis achter dan dat je in eerste instantie ziet.

    De verloren zoon staat hier ook voor het volk Israel.

    En bepaalde versen gaan ook over Jezus en de opstanding uit de dood.

    Ik vond het vannochtend een vrij vage preek, maar mischien dat jij hier wat mee kunt als je vanuit dit oogpunt nog een keer de gelijkenis leest, en ook de versen op zichzelf.

  11. Quote:
    Op dinsdag 07 februari 2006 12:02:59 schreef Yloony het volgende:

    [...]

    Wat je voor jezelf zoekt, geef dat aan een ander. Als je gelukkig wilt zijn, maak dan een ander gelukkig. Als je voorspoed zoekt, bezorg dan een ander voorspoed. Als je meer liefde in je leven wilt, zoals bijvoorbeeld Diana wilde, zorg dan dat een ander meer liefde tegenkomt.

    Doe dit oprecht - niet als een manier om er zelf beter van te worden, maar omdat je dat de ander werkelijk wilt geven - en alles wat je geeft, zal jou toekomen. Het is zoals het ook in Mat. 7:12 staat: Doe voor anderen wat u graag voor uzelf gedaan wilt hebben.

    Wat je hier omschrijf doet me erg veel denken aan het 2e gebod

    Marcus 12:29-31

    29 Jezus antwoordde: ‘Het eerste is dit: Luister Israël, de Heer onze God is de enige Heer; 30 u zult de Heer uw God liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel, met heel uw verstand en met heel uw kracht. 31 Het tweede is dit: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Een ander gebod, groter dan deze twee, is er niet.’ 32 De schriftgeleerde zei Hem: ‘Juist, Meester, terecht zegt U: Hij is de Enige en er is geen ander dan Hij.

  12. Duidelijk genoeg?? de Koran ontkent Jezus als zoon van God.

    De Koran 4:171-173

    Voorzeker, zij zijn ongelovig die zeggen: 'Allah is de Messias, zoon van Maria.' Hoewel de Messias zei: 'O Kinderen van Israël, aanbidt allah, mijn Heer en jullie Heer.' Voorwaar, hij die deelgenoten aan Allah toekent: Allah heeft hem waarlijk het Paradijs verboden. En zijn bestemming zal de Hel zijn. En voor de onrechtvaardigen zijn er geen helpers.

    Voorzeker, zij zijn ongelovig die zeggen: 'Voorwaar, Allah is éénderde van drie (goden).' Want er is geen god dan de Ene God. En indien zij niet ophouden met wat zij zeggen: dan treft zeker een pijnlijke bestraffing degenen van hen die ongelovig zijn.

    Waarom tonen zij geen berouw aan Allah en vragen zij Hem niet om vergeving? En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.

    De Messias, zoon van Maria, is niet anders dan een Boodschapper, hij werd waarlijk voorafgegan door Boodschappers en zijn moeder was een oprechte vrouw. Zij plachten beiden voedsel te eten (net als andere mensen). Zie hoe Wij voor hen de Tekenen duidelijk maakten en zie dan hoe zij (de ongelovigen) zich afwendden.

    De Koran (5:116)

    En (gedenk) toen Allah zei: 'O Jezus, zoon van Maria, heb jij tegen de mensen gezegd: 'Neemt mij en mijn moeder tot twee goden naast Allah?' Hij (Jezus) zei: 'Heilig bent U! Nooit zou ik kunnen zeggen waarop ik geen recht heb. Indien ik dat gezegd had, zou U dat zeker geweten hebben. U weet wat er in mijn ziel is, en ik weet niet wat er in Uw Ziel is. Voorwaar, U bent de Kenner van het verborgene.

    Ik heb hen niet anders gezegd dan U mij heeft geboden te zeggen: 'Dient Allah, mijn Heer en julie Heer.' En ik was getuige van hen zolang ik onder hen was, en toen u mij tot U opnam was U de Waker over hen en U bent Getuige van alle zaken.

    Indien U hen straft: voorwaar, zij zijn Uw dienaren. En indien U hen vergeeft: dan voorwaar, U bent de Almachtige, de Alwijze.'

    Allah zie: 'Dit is een Dag waarop hun waarachtigheid de waarachtigen zal baten; er zijn voor hen Tuinen (het Paradijs) waar onder door de rivieren stromen, zij zijn eeuwig levenden daarin. Allah is welbehaagd met hen en zij zijn welbehaagd men Hem. Dat is de geweldige overwinning.'

    Aan Allah behoort het Koninkrijk van de hemelen en de aarde en wat daarin is. En Hij is Almachtig over alle zaken.

    Een halve waarheid is een volledige leugen.

  13. @one

    1 Johannes 2:21-22

    21 Ik schrijf u niet omdat u de waarheid niet zou kennen, maar juist omdat u die kent en omdat uit de waarheid nooit een leugen

    voortkomt. 22 Bestaat er een grotere leugenaar dan iemand die ontkent dat Jezus de christus is? De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent. 23 Ieder die de Zoon niet erkent, heeft ook de Vader niet. Wie de Zoon erkent, heeft ook de Vader.

    1 Johannes 4:2

    2 Hieraan herkent u de Geest van God: iedere Geest die erkent dat Jezus Christus mens is geworden, komt van God; 3 iedere geest die dit van Jezus loochent, komt niet van God. Het is de geest van de antichrist. U hebt gehoord dat Hij zal komen, maar Hij is al in de wereld, nu al.

    2 Johannes 1:7-8

    7 Er zijn veel dwaalleraren in de wereld verschenen die de komst van Jezus Christus als mens niet belijden. Dat nu is de verleider, de antichrist! 8 Wees op uw hoede en verspeel niet wat we bereikt hebben, maar zorg dat u het volle loon ontvangt

  14. Quote:

    Die laatste impliceert dus dat je uit alle geloven/religies moet halen wat je het leukste vindt waardoor je je eigen geloof creeert omdat er wel 'iets' is maar men niet 'in hokjes' wil denken.

    Veel mensen denken zo, tegenwoordig... het 'iets-isme'

    Wordt wel lastig dan om je geloof met andere mensen te delen

  15. Quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 21:59:36 schreef living stone het volgende:

    [...]

    Zoals ik dus al eerder aangegeven heb, maar volgens mij niet totaal duidelijk is is dat zowel de bijbel als de koran geschreven is door mensen...

    Erm.... wat je vergeet is de werking van de Heilige Geest. De mensen die de bijbel geschreven hebben waren slechts instrumenten die God voor het schrijven van de bijbel gebruikt heeft.

    De mensen die de koran hebben geschreven hebben waren ook slechts instrumenten, maar niet die van God.

  16. Quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 16:24:08 schreef Helena het volgende:

    [...]

    Niet om een discussie op gang te brengen hoor, maar

    weet je een paar teksten of een tekst die dat ondersteunen. En dan doel ik op je mening dat God de controle over de verspreiding van het evangelie (zo, hele mond vol) niet uit handen heeft gegeven.

    Want de tekst die ik in mijn hart heb bewaard is:

    Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen

    Alsjeblieft, hier een paar bijbelteksten flower.gif

    Romeinen 19:15-24

    16 Alles hangt dus af van God en zijn barmhartigheid, niet van de wil of de inspanning van de mens. 17 Zo zegt hij volgens de Schrift tegen de farao: ‘Ik heb u alleen in leven gelaten om u mijn macht te tonen en om iedereen op aarde te laten weten wie ik ben.’ 18 Dus God is barmhartig voor wie hij wil en maakt halsstarrig wie hij wil.

    19 Maar nu zult u vragen: ‘Waarom roept God ons dan nog ter verantwoording? Niemand gaat toch in tegen zijn wil?’ 20 Wie bent u eigenlijk dat u, een mens, iets tegen God zou inbrengen? Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: ‘Waarom hebt u me gemaakt zoals ik eruitzie?’ 21 Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken? 22 God heeft degenen die het voorwerp van zijn toorn zijn en die hij heeft bestemd voor de ondergang, met veel geduld verdragen omdat hij zijn toorn ook wil tonen en zijn macht kenbaar wil maken. 23 En omdat hij zijn overweldigende majesteit wil tonen, heeft hij degenen die het voorwerp zijn van zijn barmhartigheid ertoe voorbestemd om in zijn majesteit te delen. 24 Hen heeft hij ook geroepen: ons, die niet alleen uit het Joodse volk afkomstig zijn, maar uit alle volken

    Johannes 5:21

    21 Want zoals de Vader doden opwekt en levend maakt, zo maakt ook de Zoon levend wie hij wil.

    Matteüs 11:27

    27 Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren.

    Die tekst die jij op je hart hebt is heel mooi, en daar moet je zeker mee doorgaan. Maar Gods wegen zijn ondorgrondelijk. Vaak is het een kettingreactie van gebeurtenissen die God gebruikt om de harten van mensen te openen voor de waarheid. Je hebt ook nog zoiets als zaaien en oogsten. Maar daar zou je weer een nieuw topic voor moeten starten.

  17. Quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 16:15:38 schreef AkkA het volgende:

    Ik denk dat het fout gaat wanneer we ook maar 1 beeld van God maken. Als we ons een voorstelling van God maken dan doen we bijvoorbaad al afbreuk aan God. Dat komt omdat wij fragmentarisch waarnenmen. Als jij aan 1 iemand denkt of met 1 iemand praat dan kies je er al voor om de andere paar miljard mensen links te laten liggen. God kan op de een of andere manier het geheel overzien. Daarom moet je geen beeld van God maken.

    1 Korintiërs 13:12

    Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben.

    wat niet wil zeggen dat je er niet naar hoeft te streven om hem te leren kennen, iedereen ziet een stukje van God in zijn leven, daarom is gemeenschap met andere christenenen ook zo belangrijk. Op die manier leer je meer en meer (maar nooit alles, tenminste niet zolang we nog in ons aardse velletje zitten) van God kennen.

    Maar we dwalen af.

    Er is maar een God en er is maar 1 manier om bij God te komen namelijk door Jezus-Christus. Vor de rest geld dwaalleer. Heel hard, maar wel de waarheid. Dat is ook waarom de christenen in het einde der tijd vervolgt zullen worden omdat zij vast blijven houden aan de enige weg die lijdt tot verlossing.

    Johannes 14:6

    Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

    1 Johannes 4:2-3

    2 De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God. 3 Iedere geest die dit niet belijdt, komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen – nu al is hij in de wereld

  18. Ik heb hier slechte ervaringen mee (dit gaat over mezelf dus wil niet zeggen dat dat ook op jullie van betrekking is, het is mijn ervaring en mijn mening.) 2 lange relaties achter de rug. Alebei met niet-christelijke meisjes en beide keren is het fout gegaan. Ik geloofde wel in God, maar van een relatie was geen sprake, het stond op een heel laag pitje, en ik was voornamelijk bezig met de dingen die ik graag in dit leven wou bereiken, i.p.v. daarvan had ik bezig moeten zijn met de dingen die God in mijn leven wil bereiken.

    Denk aan Simson met zijn mooie lange haren, en hoe die zichzelf door deze keuze behoorlijk in de nesten werkt.

    Rechters 14:3

    3 Maar zijn ouders zeiden: ‘Waarom zoek je een bruid bij die onbesneden Filistijnen? Er is onder de dochters van je verwanten toch wel een vrouw voor je te vinden, of in elk geval onder de meisjes van ons eigen volk.’ ‘Nee, vader,’ antwoordde Simson. ‘Dit meisje moet u voor me vragen, want zij bevalt me.’

    Of koning Salemo

    1 Koningen 11:2-6

    Ze waren afkomstig uit de volken waarover de HEER tegen de Israëlieten had gezegd: ‘Jullie mogen je niet met hen inlaten en zij mogen zich niet met jullie inlaten, anders zullen zij jullie ertoe verleiden hun goden te gaan dienen.’ Juist tot die vrouwen voelde Salomo zich aangetrokken. 3 Hij had zevenhonderd hoofdvrouwen en driehonderd bijvrouwen, en deze vrouwen maakten hem ontrouw: 4 op zijn oude dag verleidden zij hem ertoe andere goden te gaan dienen en was hij de HEER, zijn God, niet meer met hart en ziel toegedaan zoals zijn vader David dat was geweest. 5 Salomo zocht zijn heil bij Astarte, de godin van de Sidoniërs, en Milkom, de gruwelijke god van de Ammonieten. 6 Hij deed wat slecht is in de ogen van de HEER en was de HEER niet zo trouw als zijn vader David.

    ( Wat belachelijk veel vrouwen had die vent eigenlijk zeg....)

    2 Korintiërs 6:14 Loop niet in een en hetzelfde span met ongelovigen.

    Verder ken ik een behoorlijk aantal mensen die echt veel pijn hebben gehad, omdat de partner niet christelijk was. Doordat je niks met je partner kunt delen over je relatie met God krijg je een afstand die vaak tot oneenigheid en verschil in interrese lijdt.

    Kort samengevat: door een relatie met een on-christelijke partner dwaal je makkelijker van je geloof af. De kans is groot dat er veel pijn en moeite zal komen omdat Je de reatie die je hebd met goed niet kunt delen met je partner. Er zijn mij ook situaties bekend waar de partner tot bekering gekomen is maar ik ken meer van deze situities die pijn en/of dwaling met zich meegebracht hebben.

    Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, maar dat het afgeraden wordt is mij wel duidelijk.

    Mijn advies: Stel jezelf de vraag: Is God het allerbelangrijkste in mijn leven? Is je antwoord ja? Mooi bid er dan voor of Hij je duidelijk wil maken, wat Hij wil dat je in deze situatie doet

  19. Quote:
    Op zondag 05 februari 2006 23:00:36 schreef Helena het volgende:

    Na aanleiding van de preek van Baan7.

    Er werd een vergelijking gemaakt tussen de aankondiging van Jezus door Johannes de Doper en het eindtijd leger van de wederkomst van Jezus.

    Het religieuze, de tradities, de beperking van God's Geest zijn vergelijkbaar met de farizeers.

    En Johannes bereidde Jezus' weg voor, dwars door de tradities heen.

    Zijn volgens jou deze generaties jongeren het eindtijdleger die de kerk moeten wakkerschudden?

    Zijn we klaar?

    Of worden we nog klaargemaakt?

    Waarom denk je dat?

    Ik was ook op die baan 7, Die spreker had het ook over muren beklimmen van de traditionele kerk enzo. Ik moet zeggen dat ik het fijn vind om te zingen te springen en te klappen om God op die manier eer te geven. Heerlijk zoals ze dat op baan 7 doen. Maar er waren ook mensen die omvielen, 2 mensen uit onze groep gingen angstig naar buiten. Wat ik wil zeggen is dat ook baan 7 net als iedere andere gemeente zo zijn fouten maakt. Die zijn ook nodig om te kunnen groeien.

    Afgelopen zondag zij een predikant in onze gemeente:

    'ik had een gemeente gevonden die perfect was, totdat ik er lid van werd'

    Waarmee hij wilde zeggen:'Mensen zijn niet perfect dus ook gemeentes zijn niet perfect.'

    Hou je oren en ogen open en toets alles aan de waarheid. Naar welke samenkomst/gemeente je ook gaat.

    Johannes 16:13

    De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat.

    hier nog even een tekst over waakzaamheid (dus niet als beschuldiging tegen Baan 7, dat zou wel een Grove beschuldiging zijn)

    Handelingen 20:30-31

    30 Uit uw eigen kring zullen mensen voortkomen die de waarheid verdraaien om de leerlingen voor zich te winnen. 31 Wees daarom waakzaam en vergeet niet hoe ik ieder van u drie jaar lang dag en nacht onder tranen steeds weer raad heb gegeven.

    Quote:
    Op maandag 06 februari 2006 11:28:02 schreef Hester het volgende:

    Tsja, en ik heb dan weer andere ervaringen met zgn. traditionele kerken. Niet elke kerk is zo als jij beschrijft. De gemeente waar ik lid van ben zou je wel een traditionele kerk kunnen noemen, tenminste, we zijn Christelijk Gereformeerd. Ik voel me daar, ondanks dat ik het niet altijd met de gang van zaken eens ben, wel op mijn plek. En trouwens, ik ben déél van die gemeente! Het is niet de kerk vs. mij, ikzelf heb in mijn gemeente een verantwoordelijkheid.

    Of je je thuisvoelt in een kerk verschilt echt per gemeente en per persoon. Ik denk dat het te kort door de bocht is om een stroming per defenitie als 'beter' aan te merken. Ik zit er persoonlijk niet echt op te wachten dat een jongerenkerk ons eens even komt vertellen dat we wakkergeschud moeten worden. De jongerenkerken zitten doorgaans toch ook niet op invloed vanuit de traditionele kerken te wachten? Men zet zich er alleen maar tegen af. En zolang dat het geval is zal er echt niet veel veranderen.

    Misschien zouden we eens moeten samenwerken in plaats van ons alleen nog maar van elkaar distantiëren.

    Hier ben ik het volledig mee eens (behalve dan dat ik naar een vol evangelise gemeente ga) vooral dat laatste zinnetje vind ik erg mooi

  20. Quote:
    Op donderdag 09 februari 2006 21:21:48 schreef efgcap het volgende:

    [...]

    Is er iemand die een antwoord hierop heeft? Tot nu toe alleen maar gelezen dat een gave van God altijd tot eer van God is....

    Er zijn twee soorten Gaves. De eerste soort gaves die je van God hebt gekregen heeft iedereen bij zijn/haar geboorte gehad. iedereen is wel ergens goed in. Dit zij de gaves die jij in je quote bedoeld. En dat kan ook best onderwijzen zijn, of dienen. Maar als je een goede geschiedenis leraar bent wil dat nog niet zeggen dat je ook een goede predikant zult zijn. Dat je een goeie personeels-chef bent wil nog niet zeggen dat je een goede voorganger bent.

    Er zit een groot verschil tussen wie God als een goede leider ziet, of wie in wereldse termen een goede leider is (denk aan Mozes, hij kon amper uit zijn woorden komen. Vanuit zijn geboren talenten was hij echt geen leider. Toch wordt hij door God tot een grote leider werd gemaakt.)

    Exodus 4:10

    Maar Mozes antwoordde: ‘Neemt u mij niet kwalijk, Heer, maar ik ben geen goed spreker. Dat is altijd al zo geweest, en daar is geen verandering in gekomen nu u tegen mij, uw dienaar, gesproken hebt. Ik kan nooit de juiste woorden vinden.’

    Daarnaast zijn er nog de gaves van de Heilige Geest die je krijgt als je opnieuw geboren wordt.(christen wordt) de Gaves van de Heilige Geeest ontdek en ontwikkel je in de gemeente. Ze zijn bedoeld om de gemeente te dienen, dat lees je ook in romeinen 12.

    Korintiërs 12:4-12

    4 Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest; 5 er zijn verschillende dienende taken, maar er is één Heer; 6 er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is één God die ze allemaal en bij iedereen teweegbrengt. 7 In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente. 8 Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde Geest het overdragen van kennis; 9 de een ontvangt van de Geest een groot geloof, de ander de gave om te genezen. 10 En weer anderen de kracht om wonderen te verrichten, om te profeteren, om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is, om in klanktaal te spreken of om uit te leggen wat daar de betekenis van is. 11 Al deze gaven worden geschonken door een en dezelfde Geest, die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hij wil.

    12 Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus.

    1 Korintiërs 12:28-30

    28 God heeft in de gemeente aan allerlei mensen een plaats gegeven: ten eerste aan apostelen, ten tweede aan profeten en ten derde aan leraren. Dan is er het vermogen om wonderen te verrichten, de gave om te genezen en het vermogen om bijstand te verlenen, leiding te geven of in klanktaal te spreken. 29 Is iedereen soms een apostel? Of een profeet? Is iedereen een leraar? Kan iedereen wonderen verrichten? 30 Of kan iedereen genezen? Kan iedereen in klanktaal spreken en kan iedereen die uitleggen?

    Lees Romeinen 12 en 1 Korintiërs 12-13 eens door.Wat mij opviel is hoe nauw 'de liefde' betrokken is bij 'de gave van de geest'en de gemeente. Volgens mij wordt er hier ook op gewezen dat je het niet uit eigen kracht kunt doen, maar dat het God is die door ons heen werkt.

    Zacharia 4:16

    6 Toen zei hij: ‘Luister, dit zegt de HEER over Zerubbabel: Niet door eigen kracht of macht zal hij slagen – zegt de HEER van de hemelse machten – maar met de hulp van mijn geest.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid