Spring naar bijdragen

EyE-ScrEam

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door EyE-ScrEam

  1. Finck,

    jij zegt precies wat ik denk! Als je seks met iemand hebt gehad, ben je als het ware getrouwd in God's ogen. Dus iedereen die seks met iemand heeft, doet dit binnen het huwelijk. Het is echter wel echtscheiding wanneer je ook met iemand anders seks hebt.

    Dat is wat je zegt toch?

  2. Bedankt voor jullie reacties, ik wist niet dat Paulus waarschijnlijk wél getrouwd was, is interessant om te weten!

    Verder wil ik zeggen tegen veel andere mensen in dit topic dat er wel erg veel over elkaar wordt geoordeeld. De enige dit dat kan is God! Laat je dus niet van de wijs brengen door een ander!

    We zijn samen op weg naar God, hou de discussies dan ook MET elkaar en niet TEGEN elkaar. Respecteer elkaars mening.

    *edit*

    Het lijkt wat moraal ridder achtig wat ik zeg, maar meen het wel

  3. Lo iedereen!

    Ik wil jullie dit voorleggen:

    Ik ben al tijden op zoek (en zo te zien anderen met mij) naar het antwoord op de vraag: "mag sex voor het huwelijk?"

    Ik ben tot nu toe tot de volgende conclusie gekomen:

    Er staat nergens in de bijbel dat je moet trouwen voordat je sex met elkaar hebt (correct me if i'm wrong knipoog_dicht.gif ).

    Wel staat er dat je voor God getrouwd bent wanneer je gemeenschap (sex) met elkaar hebt gehad. Dit betekend dat wanneer je daarna nog sex met iemand anders hebt, je echtbreuk pleegt in de ogen van God. In de bijbel wordt ook dit als hoererij gezien.

    Als je zoekt op internet of waar dan ook, krijg je vage teksten te lezen, waarin er al vanuit wordt gegaan dat je getrouwd bent.

    Trouwens, de tekst (die vaak wordt aangehaald) "Het is beter te trouwen dan te branden van begeerte" zegt niks over sex! Het gaat er over dat Paulus nooit een vrouw heeft gehad, om zich beter te kunnen richten op het leven voor en met God. Hij zegt daarbij dat iedereen die dat ook kan volhouden gezegend is, maar zegt hij: Je kunt beter een vrouw trouwen dan dat je er diep naar verlangt om dat te doen (het is beter te trouwen dan te branden van begeerte).

    Kortom, ik heb uit dit alles opgemaakt dat sex bedoeld is tussen 2 personen. Niets meer en niets minder.

    Als jullie (met goede BIJBELSE onderbouwing) kunnen laten zien dat het anders is, zeg het me als je blieft!

    Ik denk namelijk dat de kerk veel regels maakt (net als de farizeërs in de bijbel) die op gewoonten en uitspraken zijn gebaseerd en dat ze daardoor zijn "vergeten" wat er over in de bijbel wordt gezegt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid