Spring naar bijdragen

Blind Priest

Members
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Blind Priest

  1. Quote:
    Op vrijdag 10 februari 2006 21:56:17 schreef Tom het volgende:

    Stormfront
    en vroeger op jeugdkerken.nl maar dat ging me vervelen. Dat is een beetje het niveau van dit forum maar dan in het kwadraat.

    Ik mag hopen dat je een geintje maakt. Is Stormfront niet die uit Amerika overgewaaide neo-nazi site mondhouden.gif?

  2. Interessante vraag. Ik ben zelf asperger-autist. Dat wil zeggen dat ik aan een lichte sociaal-verminderende aandoening lijd.

    De gevolgen zijn dat ik al vanaf mijn kleutertijd minder goed ben in het maken van vrienden, een matige grove motoriek heb en een vrij beperkte interesse (met name technisch, bijv. pc's focus ik heel sterk op, de rest boeit me minder).

    Pas sinds 2004 is deze aandoening officieel bij me vastgesteld, voor die tijd bleek alleen dat ik 'enigzins afweek'. Ik ben echter wel al 6 jaar bezig met mijn sociale vaardigheden te trainen, heb een vriendin (sinds 4 jaar), ben programmeur omdat dat een beroep is wat prima aansluit bij mijn 'focus' en let op hoe ik beweeg en probeer dat bij te schaven.

    Dus ja, ik ben van mening dat waarmee je geboren wordt, je moet kunnen aanpassen, zeker als het anders in je nadeel werkt.

  3. Wat betreft de opmerking om nuttige tips te plaatsen, misschien kan ik nog een duit in het (collecte)zakje doen puh2.gif

    Als ik het een beetje inschat kan je te maken krijgen met 2 belemmeringen:

    - een groot leeftijdsverschil tussen de deelnemers. Ik neem even ruwweg aan dat de jongste meetingdeelnemer iets van 12 jaar oud is. De oudste misschien boven de 30. Dat dit verschil ook verschillen in interesses met zich meebrengt hoef ik niet uit te leggen lijkt me.

    - een groot verschil in kerkelijke gezindheid. Je kan aanmeldingen van orthodoxe / reformatorische mensen krijgen naast liberaal-hervormden, baptisten, atheisten enz. Aan de ene kant leuk voor een discussie, maar de zwaar orthodoxen zie ik bijv. net zo min een cafeetje induiken als een atheist een kerkconcert bijwonen...

    - verschil in behoefte voor een actieve cq. passieve meeting. Ik geef zelf de voorkeur als 24 jarige om lekker in een cafe met een colaatje (of biertje bloos.gif) te kleppen met mede-Christenen. Anderen rennen misschien liever die verrekte domtoren 20x op en af, bezoeken elke kerk die Utrecht rijk is en hobbelen vervolgens de oude gracht nog even heen en terug.

    Conclusie: denk goed na voor je iets concreets naar voren brengt, en probeer iets te bedenken wat elke doelgroep enigzins aanspreekt. Of splits de groep halverwege de meeting in 2en in een jong/oud of passief/actieve groep.

  4. Quote:
    Op woensdag 25 januari 2006 15:56:21 schreef Testor_X het volgende:

    Vragen jullie niet af waar ijzer vandaan komt?

    Sowieso niet van de aarde. Dat kan ik jullie al verklappen.

    Uhm, ijzer is wel degelijk een element wat van nature op de aarde voorkomt hoor. Naast het feit dat het grootste gedeelte van de kern van de aarde uit ijzer bestaat. Waar denk je dat het aardmagnetisch veld anders vandaan komt?

    Maar je hebt gelijk als je bedoelt dat een groot deel van de meteorieten die de aarde bereiken ijzer bevatten.

  5. Quote:
    Op dinsdag 24 januari 2006 20:31:10 schreef Videl het volgende:

    Als er 1 op amerika of irak zou vallen zou dat denk ik ook erorm veel invloed op de rest van de wereld hebben. Zoals dat de zon geblokkeerd wordt door stofwolken. Dan gaan we ook vrijwel allemaal dood.

    Dus nee, dat zou ik niet zo leuk vinden.

    Uhm, ik doelde in dit opzicht eigenlijk niet op een komeet zo groot dat die een wereldwijde uitsterving zou veroorzaken. Ik doelde meer op een komeetje wat bijv. alleen Bagdad of Washington d.c. weg zou vagen...

  6. Het lijkt me leuk om eens een topic puur over kometen en meteorieten te hebben en welke invloed ze hebben op het leven op aarde nu en in de tijd van de bijbel.

    Eerst om een ieders geheugen op te frissen wat verklarende begrippen.

    Komeet - kleine hemellichamen van ijs, gas en stof, in essentie niets anders dan vieze sneeuwballen.

    Meteoriet - Een meteoriet is een stofdeeltje, stukje steen of een stukje ijs dat op aarde inslaat omdat het niet volledig in de dampkring verbrand is.

    Mijn vragen en discussiepunten:

    - Welke kometen en meteorieten komen er in de bijbel voor en hebben ze een speciale betekenis?

    - Stel er slaat er een in die groot genoeg is om de hele wereldbevolking in 1 klap weg te vagen. Is dit dan het eindoordeel van God, of is dit een natuurlijk verschijnsel?

    - Gevoelsvraagje: Stel er slaat er een in die zwaar genoeg is om massale schade in Irak, of Amerika te veroorzaken met miljoenen doden. Zou je je opgelucht voelen of zou je het verschrikkelijk vinden? Zou je het een straf van God vinden of iets wat bij het leven hoort?

    Ik begin niet met mijn eigen mening hier neer te gooien, ik wil nl. de discussie niet meteen een bepaalde kant opsturen of lading geven smile.gif.

    Dus geef je mening!

  7. Quote:
    Op maandag 23 januari 2006 22:22:02 schreef Fujaro het volgende:

    [...]

    Iedereen mag plezier hebben. Wat dat betreft heb ik geen ironie bedoeld Blind Priest. En met iemand discussiëren die meningen onderbouwt, reken ik tot een van de meest plezierige bezigheden.

    Aangenomen dat je aan mij refereert ben je redelijk ego-strelend bezig flower.gif. Maar ik snap jou punt idd ook wel. Het lijkt alsof ik hier alleen maar de spot wil drijven met bijbel-afhankelijke mede-Christenen, maar da's niet zo. En om het off-topic gepraat misschien maar eens b.o.t. te sturen: ik denk juist dat het het aandragen van allemaal onderbouwde links en bronnen zijn die het ontkennen of erkennen van ijstijden tot zo'n leuke discussie maakt.

    Wat dat betrfet heb ik het idee dat wij (en een paar anderen) op een lijn zitten wat betreft de stelling 'ijstijden kwamen 10K jaar geleden tot een paar miljoen jaar geleden voor'. Ik zou het wel leuk vinden om eens te horen waarom mensen zo vast aan de bijbel houden dat er zelfs zoiets simpels als een half bevroren aardbolletje zo'n ophef veroorzaakt en perse in de bijbel moet inpassen.

    Het feit dat er in het hele OT niet over een andere regio als het midden oosten wordt gesproken verklaard voor mij al het gebrek aan een ijstijd in de bijbel. Immers, het Weichsel (of Wurm) glaciaal bereikte nog niet eens het toenmalige west Europa, laat staan het midden oosten smile.gif.

  8. Quote:
    Op maandag 23 januari 2006 21:14:09 schreef Fujaro het volgende:

    [...]

    Pas maar op, dat is meestal geen goed voorteken. Vooral de rekkelijken vallen nogal eens op deze manier van hun geloof. En dan zitten we in hetzelfde schuitje, fora afstropend op zoek naar zingeving in een wreed universum
    knipoog_dicht.gif

    rofl.gif Alsof je als Christen geen plezier mag hebben. Ik snap je post wel (en zie de humor er ook wel van in), maar na de afgelopen pagina's zie ik het toch somber in voor alle God-vrezende Christenen die geen plezier in hun leven mogen hebben maar elke letter in de bijbel moeten volgen op straffe van de hel.

    Dan voel je je als verlicht Christen toch hemels bevrijd yes.gif

    Nota voor de mods, om een opmerking cq. waarschuwing te vermijden: Ik ben wel degelijk overtuigd Christelijk, en alhoewel mijn posts niet bij iedereen in de smaak zullen vallen heb ik er goed over nagedacht en ze serieus bedoeld. Dus wees bij voorbaat niet te zwaar op de hand a.u.b. smile.gif

  9. Quote:
    Op maandag 23 januari 2006 20:46:42 schreef Fujaro het volgende:

    [...]

    Ja, nou, geeft niet joh, ik mis wel vaker op ironische wijze cruciale afslagen in het leven
    knipoog_dicht.gif
    . Maar gelukkig neem ik alles met een dikke korrel zout. Als ik alles letterlijk moest nemen....

    widegrin.gif Dan zat je nu ook met handen en voeten aan elke regel uit de bijbel vast, zoals ik net verhaalde.

    Maar ik ben blij dat ik kan geloven zonder elke seconde bang voor God te moeten zijn. Dat ik ook wetenschap in mijn leven toesta, omdat zonder wetenschap we geen pc's hadden en dus ook geen Credible. En omdat juist discussies met streng gelovige mensen mij ervan overtuigt dat ik een stuk gelukkiger in het leven sta en mijn relatie met God net zo goed is smile.gif.

    Verrek, ik ben eigenlijk zelfs in een opperbest humeur party.gif

  10. Quote:
    Op maandag 23 januari 2006 20:26:53 schreef Fujaro het volgende:

    Ik denk dat Blind Priest wel een punt heeft. Het kan toch zijn dat het ijs op de Noordpool een illusie is, een zinsbegoocheling. Het lijkt me, op de lijn van de letterlijke bijbeltekst, standvastiger om deze weg te blijven gaan. Anders beginnen alle betweters hier, mezelf incluis, weer te zeuren over boorkernen in de noordpool van wel tienduizend jaar oud.

    Uhm, nogmaals mijn excuses, maar je mist de ironie (of is het cynisme) in mijn post. Ik geloof wel degelijk in het bestaan van ijstijden, de noord en zuidpool alswel in de overige 3 continenten. Ik probeer Blentkje Wotskje alleen duidelijk te maken dat als je alleen naar de bijbel kijkt je een hoop onverklaard en onmogelijk houdt.

    En nogmaals rechtstreeks aan B.W.:

    Opnieuw presteer je het een groot deel van mijn post te negeren en je vast te klampen aan een enkele uitspraak ('de bijbel op de letter volgen is waanzin'). Ik heb nooit beweerd dat de hele bijbel onzin is, integendeel zelfs. Maar als je er letterlijk vanuit gaat dat Adam en Eva de eerste mens waren en ze begonnen met 3 kinderen (waarvan 1 vermoord), dan zal je ook de realiteit moeten zien dat de eerste mensen flinke perverselingen waren met een partij incest waar de honden geen brood van lusten.

    Opnieuw mijn excuses dat ik me zo bot uitdruk, maar ik wordt helemaal lamlorie van iedereen die Genesis zo letterlijk neemt. Beschrijft Genesis de uitvinding van het schrift? nee. Wie heeft ons leren schrijven en hoe werden verhalen voor die tijd nauwkerig doorgegegeven?

    En nogmaals: beantwoord aub. eens mijn vraag waar de mensen in Noord / zuid Amerika en Australie vandaan kwamen? Of de andere volken die buiten de hof van Eden woonden? En trouwens, waar is de hof van Eden gebleven?

    Waarom weten we helemaal niks van Amerika totdat Columbus er per vergissing eens tegenop botste?

    Waar komen de Maya's en de Azteken vandaan?

    Waarom zijn er na Openbaringen geen nieuwe bijbelboeken geschreven terwijl er meer dan genoeg bijzonders en wonderbaarlijks is gebeurd sinds die tijd?

  11. Ik denk ook dat ik het langzaamaan door begin te krijgen smile.gif. Als ik (of iemand anders) met Blenskje Wotskje wil discussieren, moeten we het vanuit haar standpunt benaderen. Dus daar ga ik:

    -Er bestaan geen ijstijden want er staat niks over in de bijbel. IJs is feitelijk ook een fabeltje, want er komt (voor zover mij bekend) geen ijs voor in de bijbel.

    - Er bestaan geen andere continenten dan Europa, Afrika en Azie, want er staan geen andere in de bijbel.

    - Mochten die continenten dan toch bestaan, dan wonen er helemaal geen mensen, want er staat niets over in de bijbel hoe die mensen daar gekomen kunnen zijn.

    - Kain en Set (Abel had uiteraard geen kinderen) moeten het wel met hun zussen of moeder hebben gedaan, want er waren uiteraard nog geen andere mensen. Wat tot logisch gevolg heeft dat de mens sindsdien flink wat achterlijker is geworden, want het is een bewezen feit dat inteelt zwaar schadelijk is voor het nageslacht. Vraag maar na bij een doorsnee ziekenhuis. En ook al is dat niet zo, dan nog is het te pervers voor woorden mondhouden.gif.

    Sorry voor het enigzins off-topic gaan, maar ik geloof dat mijn standpunt wel duidelijk is. Ik ben en blijf Christelijk, maar de bijbel tot op de letter nauwkeurig geloven is waanzin. Sorry nosmile.gif

  12. Blenskje Wotskje >>

    Om even op je vraag terug te komen waar de bijbel geen antwoord op geeft:

    Waar komen de neanderthalers vandaan? Waarom is Otzi de oermens die in de alpen is gevonden 5200 jaar oud, terwijl volgens de tijdrekening van de bijbel er niet of nauwelijks mensen buiten het gebied rond de Eufraat en de Tigris zouden wonen vlak na de schepping?

    En herhaling van mijn vraag: waar komen de millennia oude culturen van Oost Azie, Zuid Amerika en Oceanie vandaan? Zijn die vanuit Israel even gaan roeien of zo? Laat staan dat sinds de zondvloed er plotseling bijna 6 miljard mensen bij zijn gekomen in 4000 jaar muur.gif?

    En last but not least: waarom leert geologisch onderzoek ons dat de aarde bijna 5 miljard jaar geleden ontstond en rond is, ipv. plat en een paar duizend, zoals de bijbel ons vroeger leerde? Het is dankzij Columbus, die om zijn ketterse mening bijna op de brandstapel belandde, dat we weten dat de aarde niet ophoudt bij de oceaan.

    Leuk linkje voor wat geologische historie

  13. Quote:
    Op dinsdag 20 september 2005 13:12:52 schreef Michiel het volgende:

    [...]Iets langer dan een week, maar onthouding heeft nog nooit iemand kwaad gedaan
    knipoog_dicht.gif

    Onthouding van posten niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat onthouding van masturbatie cq. seks me na een tijdje toch erg op zouden breken hoor bloos.gif.

    Vindt het gewoon bij een gezonde langdurige relatie passen en zou er ook beslist niet zonder willen.

    ps. Excuses voor de (maanden later) topic-kick...

  14. Quote:
    Op donderdag 12 januari 2006 21:31:05 schreef Leidenschaft het volgende:

    Ik heb wel mensen hier gezien die dat wel zijn.

    Zwakzinnig of naief? (Christelijk lijkt me een iets te voor de hand liggende optie puh2.gif)

  15. Quote:
    Op donderdag 12 januari 2006 21:03:09 schreef Gorthaur het volgende:

    En volgens mij zou Mozes laptop met al die kou ook niet werken.

    En hij kon niet in zijn eendje (deux-chevaux) de berg op puh2.gif

    Maar serieus: wie simpelweg op basis van de bijbel beweerd dat alles wat er niet instaat nooit gebeurd is mag zich even flink achter de oren krabben hoe de hele wereldgeschiedenis ontstaan is.

    Brains heeft hier bij.v een goed punt wanneer hij zegt dat 6000 jaar veel te weinig is om de wereld met 6 miljard mensen te bevolken. Trouwens, ik mis ook een verklaring hoe er mensen in Amerika en Austalie kwamen voor deze continenten 'ontdekt' werden. Het staat niet in de bijbel dus er kunnen toch helemaal geen mensen in die continenten hebben gewoond puh2.gif? Sterker nog: 6000 jaar geleden was de aarde toch plat, als we nogmaals even van de bijbel uitgaan?

    ps. Voor ik hier als heiden wordt afgeschilderd: ik ben wel degelijk Christelijk, maar niet naief. Ook niet zwakzinnig.

  16. Quote:
    Op donderdag 08 september 2005 18:28:22 schreef Troel het volgende:

    het is toch wat. En ik wilde erheen en ik heb geen kaartje

    (of gaat het over het concert in Antwerpen, want daar kan ik al niet heen)

    Het gaat over Antwerpen (volgens mij al de hele tijd). In 's Hertogenbosch is al maanden uitverkocht nl.

  17. Quote:
    Op donderdag 08 september 2005 15:16:22 schreef *nath* het volgende:

    [...]

    ja ik woon in eindhoven, maar mijn ouders laten mij neit alleen met de trein.. en we kunnen niet met de auto, omdat ze dan op vakantie zijn
    cry.gif

    Als je Eindhoven tussen Utrecht en Antwerpen in vindt liggen mag je even je topografie gaan bijschaven, want da's toch een flink ommetje hoor. Jammer dat je niet met de trein kan, anders had je via Breda kunnen meeliften.

    Editje: mocht je het nog niet in de gaten hebben: ik rij dus met de auto vanaf Utrecht over Breda naat Antwerpen smile.gif...

  18. Quote:
    Op woensdag 07 september 2005 23:04:24 schreef Michiel het volgende:

    Tjonge zo hard leers??

    Het lijkt wel Fok op deze manier, maar ik heb toch al duidelijk 2x aangegeven om BOT te gaan. Het gaat hier niet om Fok, of het beleid aldaar, of de FAQ. Het gaat om de actie van veel mensen van gisteren, die via Fok hier kwamen.

    Hoe kan ik dat kort samen vatten???

    Ik vond mijn reactie toch best nuttig en ontopic nosmile.gif

  19. Fok is een online nieuwssite + forum met ca. 80000 gebruikers, kloons niet meegerekend. Ik kom daar ook vrijwel dagelijks, maar net als in een 'normale maatschappij' heb je zowel aso's / trollen als gebruikers die wel normaal kunnen reageren. Wat er op Credible gebeurde en in dat topic op Fok waren duidelijk de minder nette Fokkers nosmile.gif.

    Heel Fok daarover afzeiken lijkt me net zo onzinnig als wat die grapjassen hier deden...

  20. Quote:
    Op woensdag 07 september 2005 20:34:33 schreef *nath* het volgende:

    [...]

    YAY!!

    SONATA IS GEWELDIG!!!

    Ik kan neit naar het concert
    cry.gif
    terwijl het kaartje op mijn kamer hangt
    cry.gif

    ik hou van jou avatar trouwens!

    Wel als je tussen Utrecht en Antwerpen woont puh2.gif. of met de trein die kant op kan

  21. Ik heb 2 favoriete bands. Waren er 3, maar eentje laat al 2 jaar niks van zich horen cry.gif

    Op nr. 1: Sonata Arctica. De kenners weten wel waarom

    Op nr. 2: Judas Priest. Ik weet dat het niet netjes klinkt, maar deze britse heavy metal groep draait al 30 jaar mee en heeft vaak erg sterke nummers, laat staan optredens

    Op nr. 3: Blind Guardian. Was de 2e band waar ik fan van werd, maar sinds hun concert in 2003 zijn ze nogal stilletjes.

  22. Ik doe, tot op zekere hoogte, gewoon aan sex met mijn vriendin. We zijn allebei Christelijk, maar ook van mening dat als je veel van elkaar houdt de natuur best z'n gang mag gaan.

    Waarom we niet 'all-the-way' gaan heeft trouwens een psychologische achtergrond, geen religieuze. Door misbruik in het verleden kan mijn vriendin het nog niet aan om sex te hebben. Anders was dat er de afgelopen 3 jaar echt wel van gekomen.

    Ik snap dat dit veel van jullie nogal ongepast overkomt, maar voor ons gevoel doen we niks verkeerd smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid