Spring naar bijdragen

metalhead4christ

Members
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door metalhead4christ

  1. Gisteren naar een 'concert' van B-Boa en Violet geweest ^^ a.k.a. een folkbal, het was echt superleuk :) Ben nu ook weer twee cd's rijker :D Moet ik vaker doen ^^

    Nog een balfolker, leuk! Ben je ook wel eens in Utrecht / Amsterdam bij bals?

  2. Mooi! Ik ga 'helaas' niet kunnen, ben dan net 2 dagen getrouwd, dus dan komt flevo niet zo heel gelegen tijdens de huwelijksreis :). Wel stom dat ze dan uitgerekend dit jaar met een goeie line-up weer komen na jaren...

  3. Waarom moet het met Nerd zijn altijd om computers gaan (voelt zich beledigd)...Gelukkig weet ik ook wel iets meer dan de gemiddelde Nederlander van computers, maar daarin kan ik me absoluut geen nerd noemen. Met een klein beetje begrip van Programmeertaal, iets uitgebreidere hardwarekennis (vooral met wat simpel repareerwerk) en soms nog wel een game erbij pakken die wat 'nerderig' is (denk aan oude commander keen etc) houdt het wel op.

    Waarom mag nerdzijn zich niet uiten in rare huisdieren, je moet toch wat als Biologiestudent zijnde. 3 ratten, 2 slangen en een vogelspin maken toch wel een soort van 'biologienerd' idee. Samen met een bovengemiddelde interesse voor alle dieren (planten kunnen me gestolen worden, maar geef me een mooie vlinder of pissebed :E en ik ben uren zoet).

    Dus hierbij een oproep om in dit nerdtopic ook over wat meer dan alleen PC nerderigheid te gaan praten, bionerds verenigt u!

  4. Zo, het vrijvragen voor TDWP is geregeld. Ik zet hier wel neer hoe ik te herkennen ben als het concert nabij komt. Heerlijk de volgende dag weer om 9:00 op het lab zijn voor een practicum, maar dat komt wel goed (hoop ik :E )

  5. Het is inderdaad een dergelijke vergelijking als 'de gemeente van christus als bruid' waarbij het huwelijk wordt gebruikt om de wens van God voor de gemeente te illustreren. Het huwelijk stond in die tijd hoog aangeschreven, en dat valt ook wel te zien aan de huwelijksadviezen zoals in inderdaad in bijvoorbeeld Efeze staan. Als wij mensen in ons huwelijk zo staan en zo naar onze man/vrouw kijken als christus naar ons kijkt, dan moet het haast wel goed komen toch? Zo zijn dit soort stukken denk ik meer te lezen dan als een 'Christus is een derde persoon in je huwelijk'.

    Zover ik weet staat er inderdaad ook nergens dat Christus 'in' je huwelijk komt, maar wel dat je je huwelijk 'in verbondenheid met de Heer' moet leven. Bijvoorbeeld in 1 Korinthiers 7: 39.Een vrouw is gebonden aan haar man zolang hij leeft, maar wanneer hij is gestorven, is ze vrij om te trouwen met wie ze wil, mits het een huwelijk is in verbondenheid met de Heer.

    Eigenlijk gaat heel dit hoofdstuk uit Korinthiers over hoe de balans tussen God en het huwelijk zou zijn volgens Paulus. Het is lijkt mij ook goed wanneer er in het huwelijk wel een samen het geloof kunnen delen iets is, want hierdoor is het toch vaak makkelijker om over lastige zaken in het leven te praten, omdat je beiden een christelijk (verbonden met God) denkkader hebt.

    Daarnaast is het natuurlijk zodat je een 'huwelijk' met God aangaat wanneer je je laat dopen, je spreekt dan, net zoals in het huwelijk tussen man en vrouw, publiekelijk en naar God toe uit dat je bij hem wilt horen en je verantwoordelijkheid als Christen wilt dragen.

  6. Ik wil naar The Devil Wears Prada op 7 juni in Eindhoven, maar moet tot nu toe alleen (het is doordeweeks, dus veel mensen met andere verplichtingen). Dus mochten er hier nog mensen zijn die gaan en het gezellig zouden vinden als iemand zich bij hen aan zou sluiten :) .

  7. @Ilsefecit. Men bedoelt hier gewoon de muziek op zich hoor, het is een band die veel mensen nogal 'overdreven' vinden. Het verschrikkelijke heeft verder niks te maken met de teksten, maar puur met de muzieksmaak van deze individuen. De teksten van Dragonforce zijn gewoon heel cliché fantasy teksten, maar als je de muziek leuk vind gewoon naar luisteren, ze hebben niks tegen het christendom knipoog_dicht.gif.

  8. Gewoon, die ouders zijn blijkbaar een vriend die 'gelijk verder' zou willen als iets kwaads. Terwijl ik juist persoonlijk af zou haken op een vriend die niet verder zou willen. Het is hun persoonlijke mening, maar de ts is 20, en kan daarin ook haar eigen mening vormen.

    Blijkbaar wil zij ook graag verder met haar vriend, aangezien hij dat ook wil, en ze bij hem wil blijven. Dus ik geef enkel ondersteuning voor haar punt knipoog_dicht.gif.

    Je ouders zien je blijkbaar niet graag 'weggaan' met iemand. Ik denk dat het beste wat je hierin kan doen jezelf duidelijk uitspreken tegenover je ouders. Ze zullen het misschien moeilijk hebben met het idee had hun dochter een man gevonden heeft waar ze een eigen gezin mee wil beginnen en dergelijke. Maar ze zullen daar toch ooit aan moeten wennen. Misschien helpt het om je vriend een keer gewoon 'zelf' uit te nodigen voor het eten. Bied aan om een keer te koken bij je ouders, en nodig hem uit om erbij te komen, laat hem komen zodra het eten ongeveer klaar is. Dan is hij geen 'onverwachte' gast voor jou, en is er sowieso genoeg te eten smile.gif.

    Ik ken natuurlijk je ouders niet, geen idee of zoiets zou werken, maar ik denk dat ik zoiets wel zou doen als mijn ouders problemen zouden geven engel.gif .

  9. Ik zou persoonlijk juist bij een vriendin die niet serieus verder zou willen afhaken (en ik ben 18, moet je nagaan). Nu heb ik gelukkig een vriendin die wel serieus verder wil smile.gif. Natuurlijk, in het begin weet je nog niet zeker wat je nou van elkaar denkt etc. maar hoe lang zijn jullie al bij elkaar. Mijn vriendin en ik wisten toch zeker na een half jaar of iets in die zin wel dat we met elkaar de toekomst tegemoet willen gaan.

    En natuurlijk, verder gaan betekent niet dat wij nu al over 2 maanden gaan trouwen of iets dergelijks (alleen de geldkwesties al knipoog_dicht.gif).

    Maar we zijn wel al 'mentaal getrouwd' met elkaar. Daarmee bedoel ik te zeggen dat we verstandelijk eigenlijk al in een soort van 'huwelijk' zitten. Alleen wij willen principieel niet samenwonen oid voor het huwelijk, dus dan houdt het daar op. Maar we werken wel naar een huwelijk toe.

    Want wat is precies een relatie als je niet in diegene een potentiele huwelijkskandidaat is. Is het dan niet meer dan een 'uitprobeersel'?. In het begin is het dat natuurlijk altijd, je weet het in het begin nooit helemaal zeker. Maar ik zou geen relatie met iemand willen die mij ziet als 'eens zien hoe dit uitpakt' puh2.gif.

  10. Sja, ik heb nu geen surroundset in gebruik. Maar ik heb hier weel logitech x-530 staan, het 'mindere broertje' van de z-5500 een beetje, maar komt ook wel aardig geluid uit. Maar op het moment gebruik ik de logitech z-10 luidsprekers. Handig met laptop door de USB aansluiting, en voor zulke luidsprekers erg goed geluid.

    En natuurlijk een mooie Sennheiser koptelefoon voor de late avonduren waarin niemand gestoord wil worden hier in huis puh2.gif

  11. Mijn vriendin en ik hebben er ook voor besloten om te wachten met seks tot het huwelijk. En natuurlijk ook omdat volgens ons seks bedoeld is tussen twee mensen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en aangezien dat in onze cultuur via wettelijk trouwen (en daarnaast als christen een kerkelijke inzegening) gebeurt, moet het dus op die manier.

    Nu hoor ik de mensen al roepen 'en een samenlevingscontract dan'?. Inderdaad, daar is mijns insziens niet echt iets op tegen, zolang je dat goed regelt...maar dan mis je wel een mooi huwelijksfeest, dat er toch wel een beetje bij hoort.

    Je kan dit soort dingen allemaal heel leuk vanuit de bijbel gaan redeneren, verklaren en uitleggen. Maar dan weet je alleen dat in de bijbel staat dat het niet mag, je moet voor jezelf (ik in ieder geval wel) ook een waarom hebben. En voor mij is deze waarom dat seks iets is dat je doet wanneer je niet meer bij elkaar weg 'kunt', en in onze cultuur is dat na de huwelijksvoltrekking.

    Daarom is een 'wat dan als je al helemaal voor elkaar gekozen hebt enzovoort' zo'n lastig vlak. Je kunt dan namelijk nog steeds makkelijk weg, en ook al zul je dat niet zo snel dan meer doen, nog steeds bestaat er die kans, en is die stap dan makkelijker dan binnen het huwelijk, in ieder geval logistiek en financieel gezien smile.gif.

    Maar goed, mensen moeten qua 'seks wanneer je al echt voor elkaar gekozen hebt' dat vooral zelf weten. Wat naar mijn idee echt niet kan zijn 'seks op dag 1' en 'one night stands'...waardoor je veel wisselende contacten hebt, en dat is emotioneel en fysiek niet gezond, om redenen die ons allen wel bekend zijn smile.gif.

  12. Het verschilt natuurlijk van vechtsport/kunst tot vechtsport/kunst, maar over het algemeen is het wel het 'vecht' aspect waar op gefocust wordt natuurlijk knipoog_dicht.gif.

    Bij pencak silat is dat net zo, natuurlijk leer je door zo'n vechtsport dat geweld het laatste redmiddel is, maar dat leer je juist doordat je weet hoe dodelijk het is.

    Maar nu de volgende vraag, wat vinden jullie van de reacties van de omgeving als we elkaar 'pijn' doen. Blijkbaar zijn het hier op het forum dus vooral mensen die het niet erg vinden, en dat is mooi. Maar er zijn in onze bekendenkring veel mensen die toch vinden dat je elkaar in een relatie geen pijn dient te doen. En als wij dan zeggen dat we het enkel doen vanuit sport, of dat we het niet erg vinden en er beiden goed tegen kunnen, vinden ze het erg raar.

    Dus, wat vinden jullie van deze reacties van de omgeving, zijn die overdreven, en wat zouden jullie tegen mensen die zo reageren zeggen smile.gif.

  13. Mijn vriendin en ik doen beiden aan Pencak Silat (indonesische vechtsport). We trainen graag samen en zijn ook niet bang om de ander een beetje pijn te doen - tenslotte moet je natuurlijk realistisch trainen etc.

    Het bijzondere is nu dat onze omgeving daar nogal vreemd op reageert. Men laat merken dat het 'raar' is om 'elkaar pijn te doen'. Overigens moet je hierbij denken aan bijv. het uitvoeren van klemmen of stoten, waarbij je soms wel eens op de grond kunt vallen. We willen elkaar dus niet bewust 'pijn doen' - het is meer gewoon een bijverschijnsel van de training.

    Wat ik overigens merk, is dat veel mensen een 'dubbele houding' hebben. Zo wilde onze vechtsportdocent eerst niet dat we samen trainden, omdat hij bang was dat we dus niet goed met elkaar zouden kunnen trainen, maar nu lijkt hij eerder bezorgd dat we te 'hard' trainen...

    Nu de vraag: Wat vinden jullie hiervan? Is het normaal om het niet erg te vinden om je vriend/vriendin 'pijn te doen'?

  14. Het is nu eenmaal een feit dat er over dit onderwerp weinig staat in de bijbel, en dat eigenlijk het enige waarvan gezegd wordt dat het erop kan slaan waarschijnlijk niet zo is. (het Onan verhaal, en de theorieen eromheen, ik ben van de het gaat hier om de vroegtijdige zaadlozing mensen knipoog_dicht.gif). Maar goed, daarom staat dit thema inderdaad vrij voor heel veel discussies, en dat zijn dan ook discussies die hoog op kunnen lopen.

    Ik zelf zie geen probleem met masturbatie. Mensen die zeggen dat 'het enkel bedoelt is om je zaad kwijt te raken' en het 100% daarom zouden maken zichzelf echter belachelijk. Het is uiteraard een feit dat 'klaarkomen' niet onaangenaam voelt. Maar je 'beschadigt' er mijns inziens niemand mee. Het enige punt waarop het lastig zou kunnen worden is als je vrouw/vriendin het je heel kwalijk zou nemen als je het zou doen, maar goed. knipoog_dicht.gif

    Fantasieen zou ik niet zo weten, omdat ik daar zelf geen 'last' van heb. Maar ik zou zo zeggen dat het wanneer het niet te levendig en actief wordt binnen die fantasie, het nog wel kan. En zolang het wanneer je masturbeert binnen je relatie wel een fantasie is met vrouw/vriendin in de 'hoofdrol' puh2.gif

    Porno is echter niet goed te keuren, omdat het verder gaat dan fantaseren. Wat je dan ziet zijn echte mensen, die een handeling doen bedoelt om jou te bevredigen of te prikkelen. Oftewel, pornografie is bedoelt om 'te begeren' en daarom vanuit zichzelf naar mijn idee al schadelijk.

  15. De moeder van mijn vriendin heeft een keer gezegd tegen haar: 'je komt eigenlijk altijd wel 'een beter' iemand tegen, maar omdat je aan je man vast zit doe je er niks mee'. Natuurlijk is dit in een relatie waar het huwelijk nog niet speelt anders, maar het is wel iets om je voor je ogen te houden. Je hebt nu 3 jaar met je vriend en daar al het nodige in meegemaakt. Als je nu bij hem weg zou gaan zou je ook al de fijne en minder fijne tijden meenemen. Natuurlijk maakt het feit dat hij met iemand vreemdgegaan is het allemaal heel complex, en ik persoonlijk zou dan ook niet zo snel met die persoon verder willen gaan denk ik.

    Maar hou jezelf dus voor de ogen. Je 'zit' nu aan hem vast, en je kan nu nog weg, maar dan neem je wel veel mee, en het is waarschijnlijk (zelf geen ervaring, maar moet er niet aan denken dat zoiets tussen mij en mn vriendin zou gebeuren) heel erg als je uit elkaar zou gaan.

    Het idee dat het moeizamer gaat is heel logisch, want een relatie gaat natuurlijk niet altijd over rozen. Probeer in ieder geval met elkaar te praten, en ook nu jij nog met dit zit, en je vriend ongetwijfeld ook, probeer er met elkaar over te blijven praten, want dat is wel de beste manier om het op te lossen.

  16. Het is wel erg kortdag, maar goed

    Ik heb 2 kaartjes voor dit concert gewonnen, maar degene waar ik mee zou gaan kan niet (familieuitje). Dus ik vroeg me af of iemand hier zin zou hebben om mee te gaan. Ik zal daar lopen met een antestorshirt en zal er rond 14:30 zijn. Laat iemand zicht maar horen als hij/zij zin heeft om mee te gaan naar dit concert. smile.gif

    Het is een middagconcert en het duurt van 15:00 tot ongeveer 19:00

    Jon-Ruben

  17. Nja, ik heb er nu 3 examens op zitten (Nederlands, Natuurkunde en Biologie) en ging tot nu toe wel aardig. Nederlands ging echt vaag, want het schijnt dat veel mensen die toets erg lastig vonden, maar ik vond hem nogal makkelijk, en na nakijken thuis denk ik dat ik toch wel een 8.5 ofzo heb.

    Natuurkunde ging ook wel aardig, en heb ik denk ik iets van een 6.5 voor, en biologie ergens rond de 7 hoop ik.

    Nu morgen een dagje vrij, en dan scheikunde, engels en wiskunde nog. En wiskunde is het enige waar ik me zorgen om maak, en als ik daar een 6 voor heb spring ik echt een gat in de lucht smile.gif.

  18. Nou ja, ik val dan een beetje in de 15-jarige groep van de TS, maar ik heb toch wel een muzikale smaakverandering door mijn hele leven meegemaakt. Tot ongeveer 2003 of iets dergelijks hield ik me namelijk amper met muziek bezig, en kon het me amper boeien. Toen luisterde ik voornamelijk naar wat mn vader leuk vond, en dat was dan vooral oude (hard)rock en soms wat harder spul. Dus voornamelijk dingen als Larry Norman, die ik toen dus ook echt enorm goed vond. Nog steeds doe ik dat wel, en het is dan ook erg jammer dat hij overleden is.

    Toen ik in de eerste kwam ging ik me wat meer met muziek bezig houden, en ben ik in eerste instante naar (heel fout) rap en hiphop gaan luisteren. Maar gelukkig kwam daar al snel verandering in omdat ik Linkin park leerde kennen. Dat vond ik toen erg goed, en toen ben ik wat meer de nu-metal en rock kant op gegaan. Bands als Good Charlotte en Greenday vond ik toen wel leuk.

    Tot flevo 2004, want daar zag ik seventh avenue live. En die vond ik toen zo geweldig goed dat ik eigenlijk gelijk meer van ze wilde horen, en zo ben ik naar het metal luisteren gegaan. Eerst vond ik het allemaal wel heel erg hard, en luisterde ik heel voorzichtig, en alle niet uitgesproken christelijke bands waren 'evil' en diede ik te vermijden. Maar na een tijdje ga je dan toch de bomen door het bos zien, en toen kon het niet extreem genoeg zijn en probeerde ik het hardste op te zoeken. Tot op het moment dat hard niet meer mooi is maar lomp, en dan ga je de juiste balans zoeken. En nu vind ik zo ongeveer alle metal leuk, maar heel veel muziekstijlen, ook dingen als folk, stevige jazz/blues of symfonische muziek vind ik ook erg leuk. En heel af en toe kan een singer/songwriterprojectje of zoetsappige worship me ook wel bekoren engel.gif .

  19. Je ziet hier erg veel mensen die zeggen dat je 'binnen bepaalde grenzen', en die dan zo dicht mogelijk bij niks doen met elkaar moet blijven. Want blijkbaar zou het zo zijn dat je als je geen hele strenge grenzen binnen je relatie houd samen met je partnet je heel snel 'te ver' zou gaan.

    Nu heb ik onderhand 7 maanden een relatie, in christelijke kringen misschien niet heel lang, maar in de gewone wereld toch redelijk lang.

    En ik heb eigenlijk helemaal geen 'verleiding' gevoeld om verder te gaan dan boven de onderkleding blijven, en geen geslachtsdelen aanraken met de bedoeling te prikkelen. Blijkbaar zou die verleiding er volgens veel mensen moeten zijn wanneer je met z'n tweeen op een kamer ligt en er is niemand thuis en het is 'romantisch' of iets dergelijks. En ik ga dat niet tegenspreken, want ongetwijfeld zijn er mensen die zo zijn, en die dan inderdaad in de verleiding komen om verder te gaan dan hun eigen lijn en Gods lijn.

    Maar je moet hier niet gaan zeggen dat iedereen zo zou zijn, en dat het zo zou zijn dat iedereen ten allen tijde 'in de verleiding' zou kunnen komen. Ieder mens verschilt, en blijkbaar verschilt de beleving van een relatie ook bij ieder mens, en daarmee ook hoe 'moeilijk' het is om geen seks voor het huwelijk te hebben. Ik weet natuurlijk niet hoe ik hier over pakweg een jaar in sta, maar ik denk niet dat mijn opvattingen over hoe 'moeilijk' dit is verandert zullen zijn over een jaar. Dus ga niet gelijk roepen over 'grenzen' 'verleiding' en 'gevaarlijk om lang bij elkaar te zijn' of 'intiem lichamelijk contact vermijden' want zulke dingen zijn erg subjectief. De ene zal heel erg veel sterker in verleiding komen dan de ander, en daarom is het roepen van zulke beweringen redelijk loos.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid