Spring naar bijdragen

Susi

Members
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Susi

  1. Ik keur het niet goed, wat de "zogenaamde" christenen hebben gedaan uit naam van God, omdat ze de bijbel verkeerd hebben geintepeteerd of was het niet zo dat ze de bijbel niet lazen.

    In de bijbel staat nergens geschreven dat men anders denkenden op een stapel moet leggen en verbranden. De bijbel is juist heel duidelijk wat oordeel betreft. God oordeelt en God beslist over een mensen leven. De mensen die dat toen hebben gedaan, dat zijn mensen die God te schande hebben gebracht althans dat hebben ze geprobeerd.

    Sommige mensen zien de bijbel als een woord over God, ik zie de bijbel als het Woord van God, geschreven door mensen die door Gods Geest zijn geleid.

    Verder wil ik zeggen dat God inderdaad de God van liefde is ofwel God is liefde, maar God is ook een God van toorn. Het is een romantische beeld van de mens om God alleen maar te zien als een liefdevolle, barmhartige, genadevolle God. Begrijp niet verkeerd God is dit alles, maar God wordt ook boos en wie ben ik om te oordelen. God handelt rechtvaardig ten alle tijde, of dat nou in mensen ogen onrechtvaardig lijkt, dat is aan de mens met zijn kleine verstand.

    God is God, wie ben ik om God ter verantwoordelijk te te roepen over de schrijfstijl van de bijbel.

  2. Met alle respect voor jouw mening! bepaalde mensen in India geloven in reincarnatie van de ziel in een dieren lichaam. Of er nou aanwijzing is dat het bestaat doet er niet toe, het is een geloof.

    reincarnatie opgezocht in de van dale:

    wedergeboorte van de ziel in een lichaam

    gestalte waaronder iemand of iets wedergeboren is.

    Je gaat dood en wordt opnieuw geboren.

  3. Kingdom of heaven is wel vet!

    Hitch is wel lacheh

    Diary of a mad black woman is super een echte huil film!

    memento heb ik twee keer in de (kleine) bios gezien. Moet zeggen dat ik hem wel goed vond een soort pulp fiction achtig, maar mento overtreft pulp fiction niet.

  4. Ik zie het zo: De bijbel is het woord van God, maw de bijbel is geschreven door mensen geinspireerd door Gods Geest. De schrijver is geinspireerd. De schrijver heeft een verslag gemaakt van mensen die een relatie met God hadden. Sommige dingens die in de bijbel geschreven staan zijn exacte woorden van God zelf, lees de kleine en grote profeten, de evangelien en sommige boeken zoals hooglied, prediker, gedeeltes van de Psalmen en Spreuken zijn woorden van mensen, die zijn opgeschreven door mensen die geinspireerd waren door God.

    Je kan de bijbel lezen als een verhaal over God of een verhaal van God. God heeft toegestaan dat er teksten in de bijbel staan die niet meer overeenkomen met deze tijd, zoals bv de aarde is plat. De mensen dachten oprecht dat de aarde plat was en dat de zon om aarde draaide. God wist dat wel, Hij heeft immers de aarde geschapen, maar de mensen wisten dat niet.

    Weetje wanneer de bijbel tegenstrijdig lijkt? Wanneer men niet de moeite neemt om op onderzoek uit te gaan. Ik lees de bijbel en zie iets dat ik niet begrijp, dan ga ik het onderzoeken en aan God vragen, maar ik twijfel niet aan Gods woord.

  5. Quote:
    Op vrijdag 29 juli 2005 17:33:30 schreef Josminator het volgende:

    [...]

    Ook al is er een groep van meer dan duizend mensen die "zich met verkeerde zaken inlaten, dan nog dient die ene persoon binnen de groep die hierop een uitzondering vormt gerespecteerd te worden, en hem kunnen niet de zonden van de anderen aangerekend worden.

    Groet josminator

    Ik ben het met je eens. Als ik me kan herinneren heeft God ook Lot uit Sodom gered, om zijn rechtvaardigheid.

    Bye the way dat stukje van de zonde die God de kinderen toerekent, is niet meer geldig omdat God in Ezechiel 33 heeft gezegd: En zie, hij verwekt een zoon, en deze ziet al de zonden die zijn vader doet; hij ziet ze, maar doet iets dergelijks niet, hij onthoudt zich van onrecht, deze zal niet sterven om de ongerechtigheid van zijn vader; hij zal voorzeker leven.

    Dit laat zien dat God genadig is.

  6. Je hebt niet-christenen die zeer geinteresseerd zijn in het leven van een christen. Aangezien het leven van een christen draait om het geloof in Jezus Christus vertel je niet- hristenen over het leven met God.

    Er zijn Niet-christenen die absoluut niks over Jezus willen horen. Bij deze mensen moet je ook niet de moeite nemen het evangelie te vertellen, aangezien ze al hebben gehoord over Jezus en weigeren in Hem te geloven. Ze weten al een beetje hoe het evangelie in elkaar zit. Ze weten dat wij geloven in het goede en het kwade, ze weten over de hemel en de hel, ze weten dat mijn God Jezus Christus is die aan een kruis is gestorven voor mij, maar ze geloven het niet, dus dan laat je de niet-christenen in hun waarde. Ooit zal iedereen er achter komen wat nou echt de Waarheid is of was.

    Er zijn mensen die al helemaal gelukkig zijn met hun leven en helemaal geen hoop nodig hebben. Er zijn mensen die al genoeg liefde in hun leven hebben en geloven in zichzelf. Zulke mensen hebben Jezus niet nodig. Ergens staat geschreven dat gezonde mensen geen dokter nodig hebben. Gelukkig is er een dokter voor hen die dat wel nodig hebben. Gelukkig bestaat er zoiets als geloof hoop en liefde, gelukkig mag ik weten wat dit voor mijn leven betekent.

    En jullie niet christenen die Jezus niet nodig hebben, ach ik hoop dan maar voor jullie dat het leven na de dood ook echt dood is en voor mij? Voor mij betekent het leven na de dood Leven.

  7. Quote:
    Op woensdag 03 augustus 2005 13:22:43 schreef Musashi het volgende:

    De Bijbel bestaat uit mytische verhalen van een paar duizend jaar geleden. Ik begrijp niet goed hoe je kan leven volgens een boek uit een tijd waar mensen veel minder begrepen van de wereld.

    Ik probeer te leven volgens de bijbel. Waarom ik dit doe? Omdat ik helemaal volkomen in de bijbel geloof. Ik geloof dat alles wat geschreven staat, waarheid is en van God komt. Ik moet je bekennen dat ik nu ook niet veel van de wereld snap. Misschien is de technologie iets verder,maar de maatschappij is er niet op vooruit gegaan.

    De bijbel lijkt me ook moeilijk te bevatten als ik het vanuit wetenschappelijk perspectief bekijk. Sterker nog als ik moet leven volgens de wetenschap dan is de bijbel niets meer dat een mythe, een bundel verhalen van mensen die elkaar amuseren.

    Maar ik kijk verder dan dat. Ik zie dat de bijbel echt een licht op mijn pad is. En dan? Dan lees ik het en eet het als het ware en ik weet dat er geen andere waarheid is dan het Woord van God. Ik hoef het niet te snappen of te voelen, maar te weten.

    knipoog_dicht.gif

  8. Hey hey,

    ff voor de duidelijkheid, ik dans met twee meiden voor God. Wat we dansen komt vanuit ons hart en we oefenen heel veel. Maar ik zou ook wel dans technieken van anderen willen zien om daaruit te leren.

    Er zijn veel mensen die andere mensen leren uit de bijbel. Jezus is ons grootste leraar, dat neemt niet weg dat mijn voorganger een uitstekende leraar is.

    Wat ik bedoel te zeggen is aanbidding in dans, (want aanbidding is niet alleen dansen, zingen of bidden, maar een levensstijl)dat kan je ook van andere leren, je doet het voor God. Men dans voor God net zoals men zingt voor God en soms schrijft iemand een liedje voor je en soms zing je spontaan een lied voor God. Soms krijg je zangles om ademtechnieken te leren en soms ben je een geboren technicus in zingen en dansen.

  9. Hoi ik ben nieuw, heb net pas gerigistreerd.

    Ik weet niet zo goed waar ik dit moet plaatsen deze forum is heel groot.

    Ik ben op zoek naar video banden of dvds over het dansen voor God en misschien kunnen jullie mij helpen, want ik wil graag dansen voor God, maar heb wel wat dans technieken nodig, dus

    Help help party.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid