Spring naar bijdragen

Nescio

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Nescio

  1. Beste Olorin,

    ik vond jouw opmerking pijnlijk, dus in jouw ogen ben ik dan teerzielig (is dat een woord?). Maar nu lees ik, in reactie op mijn opmerking, dat ik discrimineer en paranormaal begaafd zou zijn. Dat vind ik dan een beetje gek.

    Sinds wanneer zijn boeken trouwens objectief? Ik heb mijn moraal uit autonome gedachtenstromen gedestilleerd op basis van empirische prikkels uit de werkelijkheid. En dus niet op basis van heteronome gedachtengangen, zoals het klakkeloos overnemen van normen en waarden van anderen. Nu moet ik ook nog toevoegen dat ik christelijk ben opgevoed, op een christelijke basisschool heb gezeten en nu weer op een christelijke universiteit studeer, dus ik heb zéker minstens 3 pagina's verder gelezen dan alleen Genesis 1:1. Bovendien, áls je mijn posts had gelezen, dan hád je kunnen lezen dat ik daadwerkelijk vragen stelde, puur omdat ik wilde weten hoe het nu met het moderne (?) christendom de facto gesteld was. Verontschuldig mij dat ik mij, door (voor mijzelf) kritische of belangwekkende vragen te stellen, interesseerde in jouw religie. Ik zal het niet meer doen en jouw in je afgezonderde commune in je waarde laten. Stoute Nescio!

  2. Het is niet mijn bedoeling mensen lastig te vallen. Het spijt me als ik mensen heb beledigd op wat voor manier dan ook. Ik zit met vragen, dus ik dacht dat ik die hier kon stellen. Misschien was "het gros" een te eenvoudige assumptie, maar ik heb daarentegen wel her en der op dit forum gelezen over minder vriendelijke uitlatingen dan louter 'zondig'. Ik vind het fijn om te horen dat je gelukkig getrouwd bent met je man en dat je omgeving daar positief op heeft gereageerd.

    Ik kom vaak starre en intolerante christenen tegen, dus ik, als onwetende atheïst, ben gewoon op zoek naar wat het christendom voor mensen betekent en wat het nou 'echt' inhoudt. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat die invulling te diffuus is en de theologie zeer onderhevig is aan allerlei interpretaties die haaks op elkaar kunnen staan, dat ik hier op dit forum waarschijnlijk niet de mensen tref waar ik mij dikwijls over opwind. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik echt geschokt was om over de geuite homohaat hier op het forum te lezen.

  3. Wacht even, het christendom wordt toleranter? Gezien het feit dat twee van de drie coalitiepartijen een christelijke grondslag heeft, leek het mij van belang mij hierin te verdiepen. Het terug draaien van de abortuswet, euthanasiewet en ook het homohuwelijk zijn speerpunten van de ChristenUnie (geweest). Dat is nu niet bepaald toleranter, of wel? Nu realiseer ik mij ook wel dat dit nu een verhaal wordt waar de verstrengeling van religie met de politiek het onderwerp is. En ook dat het gevaar van generalisering van de christelijke bevolking op de loer ligt, maar evengoed besturen mensen die zich van het predicaat christen bedienen mijn land.

    Homohaat wordt geïmporteerd door bepaalde immigrantengroep? Dit lijkt verdacht veel op xenofobie en generalisering. Vergeet niet dat, mocht je dat misschien bedoelen gezien je eerdere post over moslims, het christendom als abrahamische godsdienst dezelfde grondslagen heeft als de islam. De facto zit daar wellicht een verschil in, maar dat heeft eerder te maken met eeuwenlange tradities in oostelijke cultuur en duur betaalde vrijheden in westerse landen, dan daadwerkelijke theologische discrepanties (hoewel de homohaat in blank christelijk Amerika hoogtij dagen viert). Persoonlijk zou ik het onwijs moeilijk vinden om als christelijke homo door het gros van de gelovigen als zondig te worden aangezien. Zijn er bepaalde kerken die daar absoluut 100% open voor staan? In principe staat natuurlijk in de bijbel dat het verkeerd is, maar wellicht wordt er in die kerken dan (nog) vrijer geïnterpreteerd?

  4. Oh dit vind ik echt heel pijnlijk. Omdat in een boek staat hoe je je medemens (mens!) moet behandelen, doe jij, Olorin, dat maar, terwijl zij (de homo's) in de hedendaagse Nederlandse maatschappij in toenemende mate worden gediscrimineerd? Bovendien is dat liefhebben van jou eerder oogluikend toestaan. Je moet immers 'zondaars' liefhebben, maar God noemt ze evengoed zondig. Is de mens (niet de hetero man, maar de mens) niet geschapen naar Gods evenbeeld? Het is inmiddels al onomstotelijk wetenschappelijk aangetoond dat homofilie geen keuze is, maar een aangeboren afwijking (en daarmee wordt anders - dus niet slechter - dan regulier bedoeld) in de hersenen.

    En weer dat 'vriendin'... Ik begin me toch ernstig zorgen te maken over MarinusCopy's capaciteiten om zich op een correcte manier te bedienen van de Nederlandse taal.

    En die moslims van hem zijn van een zelfde laken een pak. Ook hun boek heeft het over de 'tegennatuurlijk zonde'. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  5. Mijn volgende vraag werd verwijderd bij theologie. En dat vind ik buitengewoon zonde. Ik hoop dat ik mijn vraag hier wel mag stellen:

    Als God alles geschapen heeft, waar komt het Kwaad dan vandaan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid