Spring naar bijdragen

Polleke

Members
  • Aantal bijdragen

    267
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Polleke

  1. Het is niet nodig in een kerk te trouwen, het is zelfs niet noodzakkelijk dat een pastoor of dominee dit doet. Ik ben getrouwd voor God (of heb mijn huwelijk in laten zegenen) dit is gedaan door een pater (persoonlijke vriend), en niet in een Kerk.

    Het enigste probleem waar ik tegenaanliep was de parochie waar ik onder viel, deze moet toestemminggeven voor het trouwen buiten je eigen parochie/Kerk. Deze toestemming werd in eerste instantie niet gegeven, ook mijn zeer persoonlijke reden om het door iemand anders te laten doen kon ze niet overtuigen. Wat ze wel overtuigde dat ik bereid was te betalen voor een inzegening in hun Kerk, maar daar verder geen gebruik van heb gemaakt.

    DIt was voor mij ook reden om de Kerk de rug toe te keren.

  2. 3,5 jaar geleden is mijn vader verlamt geraakt door 4 hersen infarcten, en is daardoor geheel afhankelijk geworden van de verzorging van mijn moeder.

    Zie mijn vader al geruime tijd geestelijk als lichamelijk langzaam achteruitgaan.

    Nu is bij mijn moeder kanker ondekt, en zal ze chemotherapie gaan krijgen. Hierdoor kan ze niet langer voor mijn vader zorgen en moet hij naar een verzorgings tehuis.

    Voel me machteloos en ben bang dat ik zowel mijn vader als mijn moeder ga verliezen dit jaar.

    Zouden jullie willen bidden voor klein lichtpuntje.

  3. Als je het goed zou lezen en even je hersens gebruikt.

    Staat niet dat Jezus niet uit Israel zou komen. Staat dat de HEER alleen met de profeet Mozes van aangezicht tot aangezicht sprak en daarna dit niet meer gedaan heeft met een andere profeet die uit Israel kwam.

  4. Als je zoekt op "dyserythropoiesis" zul je meer informatie vinden.

    Het is natuurlijk fijn dat ze eindelijk wat gevonden hebben, maar wat ze gevonden hebben is natuurlijk zwaar kl*te.

    Veel sterkte voor het manneke en zijn ouders.

  5. @David-A

    Waar staat in de bijbel dat je niet mg scheiden?

    Deuteronomium 24

    1 Wanneer een man een vrouw zal genomen en die getrouwd hebben, zo zal het geschieden, indien zij geen genade zal vinden in zijn ogen, omdat hij iets schandelijks aan haar gevonden heeft, dat hij haar een scheidbrief zal schrijven, en in haar hand geven, en ze laten gaan uit zijn huis.

    Wat hier beschreven wordt is zelfs veel makelijker dan het daadwerkelijk is.

    -----------------

    Volgens mij is seks puur gericht op genot van een enkel persoon. De liefde bedrijven is genoot voor beide.

  6. Om de Bijbel te lezen (van begin tot eind) geef ik de voorkeur aan een vrijere leesbare vertaling. Om in de Bijbel te lezen is een zo letterlijk mogelijke vertaling (NBG '51 of NBV) natuurlijk beter om de essentie te begrijpen.

  7. Dat zeg ik niet zeg duidelijk dat het vaker moet gebeuren en dat eerdere opsluiting/behandeling niet geholpen heeft.

    Als iemand al meerdere slachtofers gemaakt heeft zou je op een gegeven moment moeten kunnen kiezen om tussen 1 leven te beeindigen om het risico uit te sluiten dat er meer slachtoffers vallen.

  8. Denk ook niet dat iemand voor 1 misdaad ter dood gebracht zou moeten worden, maar als opsluiting en behandeling bij eerdere keren niets opgeleverd heeft zou er een mogelijkheid moeten bestaan om iemand ter dood te brengen om de maatschappij te beschermen. Bij opsluiting loop je altijd het risico dat iemand terug komt in de maatschappij.

  9. Als ik de Ideale vrouw zou beschrijven ben ik bang dat ik nooit iemand vind die daar aan gaat voldoen.

    De vrouw waar ik verliefd op ga worden (moet er nog tegenkomen) zal voor mij de ideale vrouw zijn. Zal tegen die tijd wel een beschrijving posten.

  10. Quote:
    Op maandag 04 juli 2005 01:08:41 schreef Jan Pruimboom het volgende:

    [...]

    Gevoel is helaas zelden betrouwbaar. Bewijs en feiten wel.

    Het zoeken naar bewijs en feiten is de tweede stap. Eerst moet je een gevoel (bewustwording) van iets hebben, dit ga je proberen te onderbouwen (onderzoek) en dan neem je het besluit of je gevoel klopte.

    -----

    Oeps iets te lang nagedacht en getypt.

  11. Hoi Shoppy,

    Wat je zegt is geheel waar, gezien met onze ogen. Mensen die (nog) niet geloven kun je wijzen op passages uit de Bijbel maar dat werkt meestal niet zo goed.

    Dat is net zoiets als voordat je een contract met iemand sluit hem al aan regels wilt binden die hij nog niet heeft goed gekeurd (getekend).

  12. @Bart,

    Niemand weet of God echt bestaat, als iemand het zeker wist (en dit zou kunnen bewijzen) zou het geen Geloof meer zijn, veel mensen hebben het gevoel dat hij echt bestaat en vertrouwen daarop, is dus ook niet een kwestie van het gebruiken van je hersens maar op je gevoel afgaan.

    @Dave.

    Quote:
    Op zondag 03 juli 2005 23:57:46 schreef Dave-PL het volgende:

    Dat is naar mijn idee een 'wereldse' theorie.

    ....

    Wel mag ik bidden dat God zich aan jou wilt openbaren en dat je Jezus op een dag in je hart mag aan nemen.

    ....

    Bart moet er zelf ook wat aan doen, en de handrijkingen van God aanpakken, want zoals jij het beschrijft zou het een "fout" van God zijn dat Bart niet gelooft. Als dat zo is zou je beter af zijn om niet te geloven want dan kom je altijd in de Hemel want het is niet jouw fout dat je niet gelooft.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid