Spring naar bijdragen

Liesje

Members
  • Aantal bijdragen

    45
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Liesje

  1. Quote:
    Op donderdag 16 juni 2005 13:07:11 schreef Iriacynthe het volgende:

    [...]

    Wat me opvalt is dat dit (en veel andere redenen die ik hier al gelezen heb) eigenlijk een cirkelredenering is. Dit zijn namelijk allemaal dingen waar je, jawel, in moet geloven. Jij gelooft dat god zijn zoon voor jou gegeven heeft, jij gelooft dat god altijd bij je is, enz. Maar daar is nog steeds de vraag waarom je dat gelooft.

    Ok, zoals ik eerder al gezegd heb is die vraag volgens mij niet echt te beantwoorden, maar het was me gewoon opgevallen dat vele zogenaamde redenen om te geloven ook al geloof vragen. En omgekeerd hebben niet-gelovigen ook van die dingen, bvb, ik geloof niet in god omdat hij niet bestaat (ok, dit is wel een erg simpel voorbeeld, maar ik heb het toch al gehoord), ja, dan geloof jij dat hij niet bestaat, maar dan heb je nog steeds niet gezegd wat daarvan de eigenlijke reden is.

    hihi ... bewijzen? nee dat kan ik niet..

    maar getuigen kan ik wel!

    Ik heb God op heel veel vlakken in mijn leven mogen ervaren, horen, zien, voelen ... en meer! big-smile.gif en ik weet 100% nee 700% zeker dat Hij bestaat!

    klein getuigenisje? vorigjaar nou ja ... 9 maandjes geleden knipoog_dicht.gif, is mijn knie genezen. Ik had elke dag last van mijn knie, en hoefde maar iets te doen en ik kon maar amper lopen...

    kon operatief opzich worden geholpen, maar was eigelijk net niet erg genoeg ... maar over kon het niet gaan....

    een aantal mensen hebben voor mn knie gebeden op een maandag avond vorige zomer, was een mega speciale happening! big-smile.gif en tis nog steeds over!!!!

    party.gif

  2. hihi ik ga ff back on topic? ofzo iets puh2.gif

    ik geloof omdat ....

    Hij voor mij Zijn zoon heeft gegeven

    Hij altijd bij me is

    Hij voor mij onvoorwaardelijke liefde heeft

    Hij altijd voor mij is

    Hij altijd in welke situatie komt en Zegend! (al wil ons gevoel dat nog wel eens anders zien!)

    .... en omdat ik geloof....

    Wil ik mijn hele leven in Zijn handen leggen

    Wil ik al mijn besluiten samen met Hem maken

    Wil ik samen met Hem uitstappen in geloof

    Wil ik mijn leven in vertrouwen gaan leven, ookal lijken sommige dingen niet haalbaar, Hij is voor mij

    *oeh ik kan echt nog een vet veel langer lijstje maken puh2.gifbig-smile.gif maar die ga ik jullie besparen! Gaaf topic dit!*

  3. en toch hé....

    nergens in de bijbel staat dat je geen sex mag hebben voor dat briefje (sorry ben rebels puh2.gif)

    ... ja er staat geen overspel, geen hoererij ...

    dat snap ik allemaal, maar nou ja ...

    ik heb nog niet gevonden dat het er staat (zegt overigens niet dat ik nu met iedereen et bed in duik en dergelijke, ik ben heilig in God ... kwil me daar ook naar gedragen, maar toch )

  4. wtje, ... er is zeker een uitverkiezing

    Efeze 1:4

    Voordat de wereld gemaakt werd, heeft Hij ons immers in Christus (aangenomen) uitgekozen om Hem toe te behoren en smetteloos voor Hem te staan.

    Maar weet je, God weet wat er morgen, volgendjaar en volgende eeuw gebeurt. Wij hebben een eigen keuze, een vrije wil .... maar God weet wat wij zullen kiezen, omdat Hij ons ten volste kent.

    en in 2 pertrus 3:0 vind je :

    De Heer stelt wat Hij beloofd heeft niet uit, zoals sommigen denken. Hij heeft alleen maar geduld met u.

    Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat allen tot inkeer komen!

    God houdt van ons, hij heeft ons gemaakt om van ons te houden (vind je in efeze 4) Hij wil niet dat er ook maar 1 iemand verloren gaat. Daarom zei Jezus ook ga de wereld in en breng de blijde boodschap. Wij mogen diegenen zijn die de uitverkorenen van God bij God gaan brengen door Zijn hulp!

  5. ehm ja, je snapt mn punt niet helemaal ... nou ja mijn punt .. ehm mijn ding denk ik. ik ben het namelijk wel met jou eens, maar er zijn gewoon ook echt andre situaties

    want zelfs zonder dat je dingen weet

    doe je dingen

    en dan kom je er later achter ... dat er best wel iets op je familie rust (.. noem het nu geen vloek .. maar er is gwoon geen ander woord voor .. hebk nog niet ontdekt iig)

  6. Quote:

    Kennen wij Hem die de aarde heeft gemaakt? (Rom 11,33)

    Lijkt me vrij arrogant om te zeggen
    verbaasd.gif
    (vervelend ben ik hè?)

    neej totaal niet vervelend, juist goed bezig om jou mening, visie op te schrijven. Ik geloof dat dat de manier is om te leren knipoog_dicht.gif

    en nee ik ken Hem niet te volle ... en van dat kleine stukje wat ik wel van Hem zie, en mag kennen ben ik al overdondert .. snap ik niet waarom Hij toch telkens weer nog steeds van ons houdt.

    Quote:

    1 Korintiërs 10,13 - U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.

    Thnx, wist zo gauw niet waar die stond knipoog_dicht.gif

    en ja, God kan wanneer iemand zelfmoord heeft gepleegd die situatie ten goede gebruiken. zeker weten, maar ... ehm hoe zeg ik dit goed... ik geloof niet dat het Gods plan is, dat God van te voren heeft denkt ja op die datum gaat die en die ... nou ja u snapt. God weet het, wanneer wij zo'n keuze maken ... maar is het daarmee Gods plan? ... is alles wat wij doen in ons leven Gods plan? ...

    wij hebben een eigen keuze .. en die keuze kan met God zijn, maar ook tegen Zijn wil in

  7. ik ken die 2 teksten idd smile.gif

    .... wij worden niet gestraft om wat onze ouders .. voorouders hebben gedaan...

    (waar ik wel eens heel erg bang voor ben geweest)

    ... maar een zonde doen is iets anders dan een vloek die over een familie ligt ...

    ik weet dat dat wat mijn vader heeft gedaan, mij niet aangerekend wordt .. maar het kan wel wezen dat wat er bij mijn vader is misgegaan .. ook bij mij een 'zwak punt' is.

    ... ikkan het niet helemaal uitleggen geloof ik (... ik spreek geloof ik in geheimenissen .. komt doordat ik mn leven hier niet totaal bloot ga leggen ... btje moeilijk uitleggen zo ... sorry)

  8. God is een lieve God, maar ook een rechtvaardige God .. God is liefde, maar ook een toornige God, God is een Vader, maar ook een rechter.... God is genade ... maar heeft ook grenzen (trouwens puh2.gif niet aan Zijn liefde!)

    Quote:
    Ik geloof overigens dat je met wat dan ook naar God moet, voor vergeving. is dat dan een soort opheffen van de vloek?

    wanneer ik (ik wou typen jij, maar laat ik het op mezelf houden) over iemand iets zou uitspreken, wat niet positief is ... vraag ik daar zowiezo vergeving voor! en ja wanneer dat in de zin is als, dat zou hij niet kunnen, denk ik (ja ik .. hoeft mss niet voor iedereen te gelden) dat je in Jezus naam zoiets mag (mss moet?) verbreken ... en wanneer de desbetreffende persoon er iets van mee krijgt ... ook aan hem/haar vergeving vragen. (ik vind trouwens zowiezo wanneer je iets tegen iemand hebt, je dat met diegene moet bepraten, maar goed dat ben ik)

    en ja, laten wij idd eens beginnen met mensen te praten! big-smile.gif vink een goeie uitspraak!

  9. Kan me heel goed voorstellen dat je dit vergezocht vind. Ik vind het een hele grote realiteit.

    het is alleen (denk ik) dat wij vervloeking een onnozel groot woord vinden en dat je wel heel wat moet doen om dat te bereiken ...

    en ja, klopt er wordt ontzettend vaak gezondigd met de tong. Dat misschien een extra reden om voor ons christenen daar op te letten en meer en meer Zijn liefde er mee rond te brengen?

  10. God geeft zeker wel beproevingen, maar het slechte komt NIET uit zijn hand. Dat durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

    MAar, God kan het slechte wel keren ten goede (romeinen 8:28!)

    Jacobus 1:

    Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. 3 Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid. 4 Als die standvastigheid ook daadwerkelijk blijkt, zult u volmaakt en volkomen zijn, zonder enige tekortkoming.

    5 Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven. 6 Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. 7-8 Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen.

    Als je deze tekst leest, zie je dat beproevingen niet alleen slecht zijn. Dat je door die beproeving heen mag weten dat God je vormt en sterker maakt!

    Quote:
    Maar kun je es wat verder in gaan op dat 2-de? Een vloek, zoiets als voodoo? Zelf vind ik het wat vaag klinken. Dus graag schrijf es meer.

    een vloek hoeft helemaal niet heel uitgebreid te zijn! heeft lang niet altijd iets te maken met voodoo.

    spreuken 18:21

    21 Woorden hebben macht over leven en dood,

    wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten.

    God waarschuwt ons hier niet voor niets voor ... hm ik denk toch dat ik het voorbeeld van mijn leven ga noemen. Mijn opa en oma moesten vroeger trouwen.. omdat zij zwanger was. Daar waren een heleboel mensen het niet mee eens, en er zijn wat dingen over hen uitgesproken ... misschien niet bewust door mensen als vervloeking .. maar wel dingen als niet rein voor God, dat mensen het er niet mee eens waren, dat het wel fout moest gaan.

    ... sinds die tijd scheiden er bij ons in de familie een heleboel mensen ... en met een heleboel doel ik op meer als 2/3 van de getrouwde stellen ...

    kijk eens naar iets wat je moet doen, als ik een presentatie moest doen was het bij mij altijd, kan ik niet, lukt me niet .. redden we niet, ik heb geen woorden, ik kan niet spreken .. ik ik ik .. nee ..

    gegarandeerd ... dat het dan ook misging

    ook in die kleine dingen ... zitten vervloekingen ... (ik kijk heel erg uit met wat ik zeg over anderen ... (ook mede om de tekst uit mat 7:1) niet om mezelf zo goed te vinden, maar meer uit liefde naar anderen toe, wie ben ik om over anderen hun leven dingen uit te spreken? ...

  11. ohw ja, ik ziet ... ik zal ff een email adres invullen ..

    edit: die stond er al, je mag me wel mailen op liesjelotje@gmail.com .... (dit is echt et eerste forum die ik tegen kom zonder persenal messages.. vdaar in mijn gewenning stuur maar pm knipoog_dicht.gif)

  12. ehm kijk ... er zijn zonden die van generatie op generatie mee gaan (lees je ook in de 10 geboden)

    als ik naar mijn familie bijvoorbeeld kijk (hier zijn we overigens nog mee in ondezoek) maar scheiding en sexuele zonden ... komen TE vaak op rare manieren voor.(ik ga hier niet de reden van noemen, als je die wilt weten moet je ff pm, daar wil ik dat best uitleggen maar 1 het is daar hier het topic niet voor en 2 hoeft niet iedereen dat hier te weten)

    .... het kan wezen dat er iemand over jou (ergens in je leven) iets heeft uitgesproken (in spreuken staat dat woorden macht hebben over leven en dood) en vervloekingen, negatieve uitspraken wil satan maar al te graag aan nemen om iets mee te doen!

    dat soort dingen moeten in Jezus naam verbroken worden, en ja ... wanneer er een 'vloek' op jou leven rust, en die wordt niet verbroken kan het wezen dat die mee gaat naar jou kinderen (sorry voor de warrigheid, ik ben niet zo sterk met woorden)

    "Zou het kunnen dat onrust van God komt? Om je plek in de wereld opnieuw te laten overwegen, of iets dergelijks?"

    Ik denk niet, ja God geeft wel beproevingen ... zeker weten (jacobus 1) en geeft zondebesef .. dat zou je als onrust kunnen bestempelen. Maar ik geloof dat God een God van liefde is, Hij is altijd bij ons, Hij is altijd voor ons, Hij heeft een plan van geluk voor ons (jer 29) ja, er kunnen periodes in ons leven zijn van strijd, moeilijkheden, (voor ons gevooel) geestelijke droogte ... maar juist op die momenten mag je gaan staan in God Zijn beloften die Hij geeft in Zijn woord. Dat is trouwens niet makkelijk (dat weet ik ook) ... maar dat is denk ik wel vertrouwen

  13. ... nee cker niet

    God heeft verdriet over onze wereld, God huilt met ons mee

    en hallo wij leven in een wereld van pijn, rauw, verdriet, oorlog, misbruik en nog meer rotzooi

    maar wij mogen ons in Jezus overwinnaars noemen. wij mogen boven iedereen zeggen dat wij Dochters en Zonen van de Allerhoogste zijn. En nee, dat zegt niet dat je nu in 1 keer nooit meer verdriet hebt, nooit meer pijn, alles makklijk gaat ... tuurlijk niet, je bent een mens hier op aarde.

    maar je mag wel in alles Gods vrede en rust vragen! ook al begrijpen wij veel dingen niet, God geeft rust! (vraag en u zal gegeven worden .. )

  14. neej dat zijn niet mijn woorden!

    bevrijding .. is niet zomaar iets ..

    daar moet je in gaan leren staan (en dat geld niet alleen voor zelfmoord)

    .... hm ik zou een heleboel kunnen zeggen, maar kweet niet of ik dat wel allemaal wil delen zeg maar ...

    er is bevrijding van die gedachten, die gedachten komen niet van God...

    fil 4:

    Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. 5 Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. 6 Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. 7 Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

    God geeft ons vrede en Rust, dit is 1 van de vele teksten aan de bijbel... wees niet bang, staat bijna op IEDERE blz van de bijbel..

    eerlijk? toen ik veel last van de gedachte om te vertrekken had ... was ik niet rustig, was ik niet vredig en was ik ECHT wel bang ...voor mezelf? voor mensen .. voor God .. voor wie niet ...

    tot ze in Jezus naam verbroken werden, en ik zeg niet dat ik er in 1 keer af ben... ik zeg niet dat alles bijmij nu super van een leien dakje gaat ... het kost tijd (hoeft overigens niet, onze God is een God van wonderen!)

    (ik hoop dat ik nu een btje goed overkom, heb het idee dat ik wat warrig ben)

  15. Quote:
    Op zaterdag 28 mei 2005 14:57:13 schreef Joozt het volgende:

    Ook als je Jezus wel hebt aanvaard komt de gedachte aan zelfmoord wel in je op, hoor...

    Daar ben ik nu achter...

    ... maar dat is geen gedachte van God!

    Weetje, (dit gaat heel raar klinken ben ik bang van) het kan ook een vervloeking zijn. Dat er over jou (mij .. ) of iemand uit je voorgeslacht iets is uitgesproken. Erfzonde, gaat door van generatie op generatie TOT ze in Jezus naam worden verbroken.

    ....

  16. "Zelfmoord hoeft niet een uiting te zijn van ondankbaarheid. Het kan ook een uiting zijn van 'neem mijn leven, laat het Heer'."

    Dit vraag ik me af, ja ik kan me ergens voorstellen dat je zoiets denkt. Maar ik denk dat een ieder weet dat zelfmoord niet Gods plan is. Maar God KENT jou en mij ten diepste. .... Hij weet in wat voor pakket wij verweven zitten. Hij heeft belooft dat NIETS maar dan ook NIETS te veel voor ons zal zijn ... ik zal die tekst binnen kort es ff opzoeken.

    ben het er mee eens dat voor God zelfmoord geen ergere zonde is als een snoeje uit mama's trommel gappen. Alleen ja, de gevolgen zijn voor ons iets desastreuzer ... maar goed.

    en ja, wat krijgen wij van God? een leven, gered door ZIJN zoon. Hij geeft aan ons Zijn enig geboren zoon, zodat wij gered zijn... wie zijn wij dan om te stoppen met dat leven, om niet Zijn plan in vervulling te laten komen?

    '" maar welke nabestaande van een zelfmoordena(a)r(es) zal nu echt gelukkig zijn met zo'n daad? "

    Blij, zal niemand ermee zijn. Wij leven in een wereld van verdriet. MAar eerlijk? Ik kan me heel erg voorstellen dat sommige mensen rust willen, even niets, even geen misbruik, even geen offers, even geen .... vul maar in

    Deze wereld is ziek, te ziek ...

  17. ... staat er niet in de bijbel (Gods woord en dus waarheid!) Zei die Jezus hebben aangenomen ZIJN gered. (punt)

    Ik ken situaties waar ik erin kan komen dat mensen niet verder willen, ik heb mensen verloren door zelfmoord, verweg en heel dicht bij ... mensen voor mn ogen pogingen tot zelfmoord zien doen (welke vaak achteraf zo ontzettend dankbaar zijn dat het niet is gelukt, dat God ze heeft bewaard door mensen en door wonderen heen)... maar van hen die in Jezus geloofden durf ik te zeggen JA ze zijn in de hemel! ... en verder is het niet aan mij om te oordelen, ik weet dat ik een lieve maar ook rechtvaardige God heb, en Zijn genade die door Jezus heen schijnt. Een ieder die Jezus heeft aangenomen als Zijn redder dieis geredt, daar zal Jezus zijn of haar plek voor inemen!

    ..... al wil ik hiermee niet zo praten dat je maar gewoon zelfmoord kan plegen, want ik geloof zeker niet dat dat Gods wil is! Hij heeft voor ons allemaal een plan vsn geluk, Hij wil ons allemaal gebruiken om Zijn plan te voleinden (en geloof me, je zult in je leven gaan ervaren dat God dingen leidt!)

  18. Quote:
    Op zondag 29 mei 2005 20:07:04 schreef Tom het volgende:

    Uhm? Ze zegt toch letterlijk dat God gebruik maakt van kneuzen hoor... en daarna komen als voorbeeld mensen die stotteren, mensen met een depressie en mensen die voor de belasting werken. Je bent toch niet blind ofzo?

    tja .... ehm ik zeg letterlijk dat alle mensen gebreken hebben .. gierig, zelfzuchtig, verslaafd, gebrekkig praten,

    ... kijk naar me zelf, rare jeugd, te veel dingen op sexueel gebied fout gedaan, en ik kan helaas nog een langer rijtje maken, maar ik ben er van overtuigd dat ik jullie dat niet hoef te vertellen..

    wat ik ermee bedoel te zeggen is dat wanneer je belijdt dat je het zelf niet kan (kijk naar mozes, die KON naar menselijke maatstaven geen fatsoenlijk gesprek voeren, kijk naar David .. die blufte volgens zijn broer en had te weinig ervaring volgens saul .. maar dode Goliath ... kijk naar jou en mij ... )God ZEKER weten gebruik van ons kan maken

    hoe andere mensen daar ook over denken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid