Spring naar bijdragen

Fem

Members
  • Aantal bijdragen

    71
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Fem

  1. Quote:

    Misschien is het ook wel meerdere dingen. Voor mij heeft het te maken met hoop, dat is ook zo'n woord dat je veel tegenkomt in de Bijbel. Als je niet in God gelooft, kan het leven zo hopeloos en nutteloos lijken. Maar als je christen bent, mag je geloven dat God jouw leven gebruikt.

    Dat zelfs als je in de ogen van andere mensen helemaal geen grootse dingen doet (als je niet het conflict in het Midden-Oosten oplost, of een medicijn vindt voor een nare ziekte, of op conferenties duizenden mensen tot bekering brengt), je toch nuttig bent. En dat God je leven leidt, dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel.

    Dus de oplossing van leegheid is dus in je achterhoofd houden dat jouw leven deel uit maakt van een groter plan wat God heeft. De wetenschap dat God achter wat je doet staat, de wetenschap dat je leven de wil van God is en het niet een leeg leven is.

    Maar dat betekent toch niet meteen dat je je niet meer leeg voelt? Iemand gaf een uitleg van je leeg voelen: "een (knagend) gemis en gebrek, een verdriet, een onvervuld verlangen."

    Is dat weg wanneer je beseft dat er ergens een God is die jouw leven een beetje leidt enzo? Voor mij niet.

    dus de vraag blijft staan, wat van God vult leegheid.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Misschien stelt God je wel in staat je leven betekenis te geven en jezelf te vullen.

    nee dat doet hij niet, ik doe daar een poging toe, maar het lukt nooit helemaal.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Een christen kan worden gevuld met de Heilige Geest, kracht, liefde, rust, vrede, blijdschap, enz.

    ".."

    Amen.

    ik ken de theorie, maar in de praktijk merk ik dat niet, dus beschouw ik dat voorlopig als onwaar, ik kan namelijk niks met een waarheid die in de praktijk niet bestaat.

    (btw, een tip: je lijkt op het forum een wandelend chr. dogmatiek boek, probeer wat meer vanuit je eigen hart/ervaringen te praten, en niet alleen de theorie op te dreunen)


    Samengevoegd:

    Quote:

    Wat is er nou mis met leegheid ervaren?

    Hoort dat niet bij het leven?

    misschien heb je gelijk, maar in mijn beginpost zei ik: "Christenen zeggen toch dat God je leegheid opvult? Dat de mens die onaf is weer af word door Jezus enzo? Hoe gaat dat dan?"

    dus het gaat er even om dat wanneer je er vanuit gaat dat God je leegte opvult, hoe gaat dat dan.

  2. ervan uitgaande dat de mens in principe een leegheid voelt, dat het bestaan leeg lijkt, en dat we allemaal ons best doen die leegheid op welke manier dan ook op te vullen.

    Waarom vervult God die leegheid ook alweer? Ik ben christen maar heb enorm de neiging mijn leven betekenis te geven en mezelf te vullen. Dus wat heeft God dat mij zou moeten vullen. Christenen zeggen toch dat God je leegheid opvult? Dat de mens die onaf is weer af word door Jezus enzo? Hoe gaat dat dan?

  3. allo allo!

    ik heb voor mijn geslaagd voor examen zijn een xaphoon gekregen. Dat is een soort blokfluit met een riet aan het mondstuk, die klinkt als een kruising tussen een klarinet en saxofoon.

    Mijn xaphoon staat in Bb. Klopt het dat de meeste saxofoons ook in Bb staan?

    Kun je met zo'n saxofoon/xaphoon gewoon uit het normale opwekkingbladmuziekboek spelen? Of heb je speciale bladmuziek nodig? Is die muziek te krijgen? Is er bijv. zo'n opwekkingboek voor saxofoonbladmuziek?

    Is saxofoonbladmuziek sowieso makkelijk te krijgen, of heb je overal speciale saxofoon boeken voor nodig?

    Als je saxofoon bladmuziek speelt met een instrument dat wel in C staat, klinkt het dan wel gewoon goed als je alleen speelt?

    tot zover mijn vragen smile.gif ik las dat hier wel wat saxofoonspelers zijn, ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden!

    greets fem

  4. Matt Redman komt!!

    dat word lekker aanbidden dus, en Neil T Anderson gaat lezingen houden, ik ben een boek van hem aan het lezen en dat is ook erg goed, dus daar ga ik zeker heen (als ik tenminste op Flevo kom ivm geld, ik wil zo graaag!!!)

    Verder komst stonewashed, shawn mc donald, andy hunter weer en TBC, kent iemand TBC?

    Hmm voor de metalheads zit er volgens mij nog niet echt iets bij, ik hoop dat Flevo met zijn vernieuwde versie het rockimage niet helemaal gaat verliezen, en ik hoop zo ontzettend dat la luna er nog steeds is!!!

    hopende u voldoende geïnformeerd te hebben,

    Femmeke

  5. biervakanties zijn zoooo 1913

    zuip zuip slaap slaap zuip zuip slaap slaap zuip zuip slaap slaap.

    ga je ook op vakantie of blijf je gewoon thuis? Maakt ten slotte weinig verschil big-smile.gif

  6. Quote:
    Op donderdag 09 februari 2006 20:04:21 schreef hopeloos het volgende:

    ergens waar het warm is
    knipoog_dicht.gif

    aah dat is wel relaxt, kan je de winterdip ontwijken smile.gif iedereen vet jaloers maken.

  7. Quote:
    Op donderdag 09 februari 2006 19:31:41 schreef hopeloos het volgende:

    Ik ga niet op vakantie want ik heb geen geld
    cry.gif

    * hopeloos heeft erg veel medelijden met zichzelf

    je hebt nog zat tijd om geld te verdienen ;p weekje op camping van natuurmonumenten op terschelling (erg leuke camping, er is niks, maar het is er wel heel gezellig en schoon en ruim en mooi) is niet zo duur maar wel errug tjoff. Het strand/de zee van terschelling is zooooooooooooo mooi, zwemmen als het een beetje stormt, fantastisch!

  8. Quote:
    Op maandag 09 januari 2006 13:13:24 schreef Marianne
    knipoog_dicht.gif
    het volgende:

    Ik ga werken, werken, werken. En misschien moet ik wel herkansingen maken
    boosrood.gif

    o ik mag hopen dat ik daarvan bespaard blijf, dan bedoel ik eigenlijk taken. vorig jaar frans taak, daar heb ik komende zomervakantie echt geen tijd voor!

    ich will misschien met goteams naar china, of iets anders maar ik weet nog niks zeker dus.

  9. Quote:
    Op zondag 22 januari 2006 14:22:45 schreef Bronze het volgende:

    Gamen kan ook een verslaving zijn, Zoals veel kennen World of Warcraft was voor mij erg verslavend, ik ging nauwelijks meer naar de kerk bleef laat op en had nergens meer zin in, en veel spijbelen.

    Maar op een gegeven moment zag ik dat het fout was en heb al die goede vrienden (het was een online spel) gedag gezegd.

    En nu doe ik eigenlijk nauwelijks meer aan spellen af en toe es een keertje.

    Dus iets wat voor de lol is kan overslaan naar verslaving.

    mijn broer deed zo een soort spel ook zeer veel, te veel, alleen hij evangeliseerde er ook nog bij zegmaar, onder het spelen. Het lijkt me dan helemaal moeilijk om er af te komen omdat je dan een goede smoes hebt.

  10. Quote:
    Op zondag 05 februari 2006 23:00:36 schreef Helena het volgende:

    Na aanleiding van de preek van Baan7.

    Er werd een vergelijking gemaakt tussen de aankondiging van Jezus door Johannes de Doper en het eindtijd leger van de wederkomst van Jezus.

    Het religieuze, de tradities, de beperking van God's Geest zijn vergelijkbaar met de farizeers.

    En Johannes bereidde Jezus' weg voor, dwars door de tradities heen.

    Zijn volgens jou deze generaties jongeren het eindtijdleger die de kerk moeten wakkerschudden?

    Zijn we klaar?

    Of worden we nog klaargemaakt?

    Waarom denk je dat?

    hmm, ik denk dat die spreker zegmaar een beetje 'gefrustreerd' was dat hij vroeger zo is tegengehouden in wat hij wilde doen. Ik heb erg veel respect voor hem (alleen al omdat mijn broertje ook Matthëus heet puh2.gif), maar dat denk ik eigenlijk wel. Ik denk niet dat de jongeren het leger zijn. Ik denk dat alle kinderen van God die voor Hem willen gaan strijden het leger zijn. Dat kunnen ook oudere mensen zijn. Tradities zijn op zichzelf ook niet slecht, vastzitten, gebonden zijn aan tradities wel. Het moet niet om buitenkant gaan (regels tradities) maar om de binnenkant, dat was vooral wat hij wilde zeggen, hij wilde ons wakkerschudden om te gaan strijden voor God. En of we het eindtijdleger zijn, we zijn eigenlijk altijd het eindtijdleger want niemand weet wanneer het einde van de tijden er is. Veel tekenen zijn er, maar die waren er in de tijd van Paulus ook. Maar laten we daar niet over gaan discussiëren. Het ging er in de preek iig om dat we moeten strijden voor Gods koninkrijk en ons daarin niet moeten laten tegenhouden door tradities en religie.

    (daaraan wil ik even toevoegen dat we mensen die aan traditie en religie hangen wel moeten respecteren en zeker niet tegen religie en tradities aan moeten gaan schoppen)

    zijn we klaar? Klaar om te gaan vechten? de eindtijd is nu en die is er geweest (in paulus tijd), we mogen nú dus vechten.

    Als je bereid bent ben je klaar.

  11. Quote:
    Op dinsdag 11 oktober 2005 20:24:39 schreef Klaas Hoorn het volgende:

    Wie kan mij helpen aan motiverende, uitdagende, leuke werkvormen om jongeren op een eigentijdse manier te leren van de Bijbel, de geloofsleer, de sacramenten enz.

    Catechisatie is natuurlijk wat anders dan club. Vaak is club geloven in praktijk, en catechisatie theorie. Meestal vinden jongeren praktijk interessanter dus is het best moeilijk om catechisatie interessant te maken. Mijn voorstel is eigenlijk, gebruik geen boekjes, die boekjes zijn altijd zo ongelooflijk saai en onboeiend, hoe een leuk 'eigentijds' boekje je ook hebt. Eigentijds is een woord dat verzonnen is door volwassenen dus helemaal niet geschikt voor jongeren.

    Onze kattebakgever, een theologie student, bijna afgestudeerd, vraagt of we nog onderwerpen weten voor catechisatie. Dan gaat hij die onderwerpen voorbereiden en gaan we die bespreken. Ik vind deze manier zelf erg relaxt. Ik zit er bijvoorbeeld over te denken om me te laten dopen, en dan kan ik gewoon vragen of de catechisatie een keer over de volwassendoop gaat. Een voordeel van catechisatie vind ik zowiezo dat je echte theologie gasjes hebt, die echt extra verdieping kunnen geven, niet zomaar een simpel artikeltje van internet over de doop ofzow.

    Het maakt een groot verschil of jongeren/kinderen gemotiveerd zijn om meer over het geloof en bijbel enzo te weten. Daaraan moet je je manier van catechisatie geven aanpassen. Geinteresseerden zullen hoe saai de catechisatie ook gegeven word, het altijd wel interessant vinden als er een beetje op hun vragen geantwoord wordt. Maar voor nietgemotiveerde mensen is het moeilijker. De bovenstaande manier van catechisatie geven is dan mss moeilijker omdat de jongeren geen onderwerpen aandragen. Je kunt als catechisatiegever zelf onderwerpen aandragen en kijken hoe de jongeren daarop reageren. Als ze positief reageren geschikt, anders ander onderwerp.

    Over de manier van het onderwerp zelf behandelen:

    Ik vind het erg relaxt als de dominee of catechisatiegever gewoon ff iets vertelt, maar dat er al snel een soort (kritische)vraag-->antwoord gesprek komt. Daar leer je het meest van, en zo zal het gesprek automatisch gaan naar waar de jongeren mee bezig zijn en waar ze vragen over hebben.

    Kleine catechisatie groepen zou ik zowiezo prefereren. Hoogstens twaalf jongeren ofzow, want anders zit de helft te luisteren naar iets wat hem/haar helemaal niet boeit, en bij kleinere groepen kun je de inhoud echt aanpassen aan de vragen/behoeften van de verschillende jongeren.

    Bij ons op kattebak is er nogal een niveauverschil. De één weet ongeveer net de kern van het christelijk geloof en is benieuwd of piercings mogen, en de ander heeft vragen over hoe het zit met twee verschillende soorten vervullingen met de heilige Geest, of over of fantasie wel goed is en geen tijdverspilling of wat dan ook. Ikzelf vind dit eigenlijk best irritant, omdat het dan altijd of voor de wat lagere niveau mensen saai is, of voor de wat hogere niveau mensen. Je kunt zo wel van elkaar leren maar toch. Leeftijdsgroepen heeft hierbij weinig zin, want een achttienjarige die nog maar net met het geloof bezig is bijv weet netzoveel als een twaalfjarige die al een jaar met het geloof bezig is. Misschien dat je een of andere regeling kunt treffen waarbij je dit een beetje kunt scheiden. Of catechisatie en catechisatie going deep ofzow. Dan kunnen ze zelf kiezen wat ze beter vinden.

    hmm dit was het, vrij lang verhaal, hoop dat je er wat aan hebt.

  12. Quote:
    Op maandag 26 september 2005 12:44:37 schreef Discipel van Hem het volgende:

    Wie helpt mij aan de Joodse kalenderdatum van de Gregoriaanse kalenderdatum 17 april, 6 v.Chr.

    Volgens wetenschappers, in een programma van Discovery Channel, is op deze datum Jezus geboren. Ik vond hun argumenten zeer aannemelijk. Hoewel het voor mijn geloof en relatie met de Heer niet van belang is vind ik het interessant om uit te zoeken wat voor dag dit was op de Joodse kalender. Was het een bepaald feest, was het een sabbath enz. Gewoon erg interessant!

    Waarom dit topic, de Joodse kalender zit erg ingewikkeld in elkaar en de moderne converters berekenen geen Joodse datering voor het jaar 1 n.Chr. van onze jaartelling. Ik heb dus even hulp nodig van intelligente mensen!
    knipoog_dicht.gif

    Dus laten we hier eens over praten.

    Wanneer is onze Heer op aarde gekomen?

    ik ben op 17 april geboren! alleen dan in 1989

  13. Quote:
    Op dinsdag 22 november 2005 18:25:43 schreef Levi het volgende:

    Nee, dat hoeft niet zo te zijn.

    De HG openbaart Zich op Zijntijd en op Zijn manier. Wanneer je door handoplegging verzegeld wordt met de HG, ontvang je die Geest, maar dat wil niet zeggen dat je direct daarmee vervuld wordt en dat Hij Zich door een van Zijn gaven openbaart.

    Grtz,

    Levi

    is het zeg maar wel zo dat als dat eenmaal gebeurd is, dat iemand je de handen op heeft gelegd, en je wordt op dat moment niet vervuld met de Heilige Geest, dat je later niet nog een keer de handen op hoeft gelegd te worden om vervuld te worden?

  14. Quote:
    Op donderdag 11 augustus 2005 20:41:10 schreef Levi het volgende:

    Klopt helemaal. De gelovigen ontvingen de Heilige Geest door de handoplegging van de apostelen. Toen Simon de tovenaar zag dat mensen de Heilige Geest (en daarmee ook Diens gaven) ontvingen door de handoplegging van de apostelen, bood hij de apostelen geld aan om zelf ook die macht te mogen ontvangen. Hieruit valt toch wel af te leiden dat het hier niet om een waterdoop ging...

    Het wachten op een uitstorting van de Heilige Geest is dus inderdaad een tegenstelling tot wat de bijbel ons leert. Het is jammer dat in vrijwel alle christelijke kerken deze handoplegging door apostelen buiten gebruik is geraakt, en het is maar de vraag in hoeverre mensen inderdaad zonder die handoplegging vervuld kunnen worden met de Geest. Wat in ieder geval duidelijk is: zonder de HG, geen gaven van de HG, en dat is wel in zo'n beetje iedere christelijke kerk merkbaar.

    maar het hoeft niet zo te zijn dat je als je

    handoplegging krijgt dat je dan ook vervuld word toch?

  15. Dit is een vet moeilijk onderwerp. Waarom? Omdat de meningen erover verdeeld zijn, en omdat voor beide meningen wat te zeggen valt.

    Voor de duidelijkheid nogmaals: de doop met de heilige Geest is niet een doop met water.

    even wat begrippen uitleggen:

    bekering: Je vraagt aan Jezus of hij je helper, verlosser, en meester wil zijn, en Zijn bloed over je wil uitstorten. (voor simpeldenkers: je geeft je hart aan Jezus)

    wedergeboorte: Als je je bekeert word je automatisch opnieuw geboren, dat doe je niet zelf, dat doet God, daar merk je zelf ook niks van. Wedergeboren worden betekent: Jouw geest word één met Gods Geest. In de bijbel staat bij het verhaal van Jezus en Nikodemus, dat je geboren wordt uit water en geest. Jouw geest word één met Gods Geest (de geest), en het teken hiervan is de doop (het water). Je word maar één keer in je leven opnieuw geboren.

    doop of vervulling met de Heilige Geest:

    Jouw Geest is al één met Gods Geest, maar volgens de evangelische mensen kan daarop nog 'extra' vervulling met de Heilige Geest volgen. Dit is geen must om Gods kind te kunnen zijn.

    wat houd de doop met de Heilige Geest in?

    Eigenlijk weet ik dit ook niet precies. Het is in ieder geval zo dat de kracht van de Geest in je komt, de liefde van God stroomt in je, God stort zijn Geest in jou neer, zoveel dat je overstroomt. Je gaat de bijbel beter begrijpen, je kunt meer liefde aan anderen geven, je merkt het beter als je zonde doet, je kunt dingen uit de kracht van de Geest doen, bijvoorbeeld getuigen, de Geest spreekt door je heen bijvoorbeeld. Ook kunnen de gaven van de Geest zich in je gaan openbaren. (bijvoorbeeld profetie, tongentaal, genezing, onderscheiding van Geesten enz..)

    soms gebeurt de doop van de Geest inderdaad zonder dat mensen het zelf doorhebben of zo noemen. In de traditionele gemeentes word hier heeeeel weinig over gesproken, en erkennen ze volgens mij ook niet twee verschilende vervullingen met de Geest, maar toch zijn daar echt wel mensen die vervuld zijn met de Geest. Anders zouden ze geen dominees hebben. (onderwijzing is ook gave van Geest)

    vervulling met de Geest kan meerdere keren van je leven gebeuren volgens mij.

    wat is het verschil tussen één worden met Gods Geest en vervuld worden met Gods Geest?

    dit weet ik eigenlijk niet precies, en ik zou erg blij zijn als iemand van dit forum er een op de bijbel gegrond antwoord op zou kunnen geven.

    Hoe word je vervult/gedoopt met de Heilige Geest?

    door God daarom te bidden. Er staat in lucas elf:

    9 Daarom zeg ik jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. 10 Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. 11 Welke vader onder jullie zou zijn kind, als het om een vis vraagt, in plaats van een vis een slang geven? 12 Of een schorpioen, als het om een ei vraagt? 13 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.’

    Ik denk dat hier de vervulling/doop met de heilige Geest word bedoeld. Ik bid God om vervulling met de Heilige geest, het is volgens mij nog niet gebeurt, maar dit is een tekst waaraan ik me vast houd.

    In de bijbel gebeurt vervulling met de Geest ook door handoplegging. Paulus doet dat bijvoorbeeld. (ff geen zin om de tekst op te zoeken)

    De mensen in de traditionele kerken geloven maar in één soort vervulling met de heilige Geest. Zij geloven dat je hoe meer je geestelijk gaat leven, de Geest steeds actiever in je wordt zegmaar. Dus dat de gaven van de Geest meteen bij je bekering 'beschikbaar' zijn maar dat ze pas tot uiting komen als je meer en meer geestelijk gaat leven. (met geestelijk leven bedoel ik, leven naar de Geest die één is geworden met jouw geest, en dus volmaakt is, en het goede wil)

    dank u voor uw aandacht smile.gif

  16. een jongen uit mn klas zat diep in de put, niemand kon hem helpen (dacht hij) en hij riep naar God om hem te helpen. Hij heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd. Ik kan me niet voorstellen dat dat een zonde is. Hij kon het niet meer aan, riep naar God, en God gaf (volgens hem) geen antwoord. Dan is je laatste hoop dus weg. En misschien hoopte hij door zelfmoord te plegen bij God te komen nosmile.gif

    Hij wilde dat God hem zou redden en als je dat wilt is het toch geen zonde. Ik denk dat het niet zo is dat als je zelfmoord pleegt dat je dan automatisch naar de hel gaat. Elke zonde kan vergeven worden, maar dan heb je alleen geen tijd meer om vergeving te vragen. Maar ik denk niet dat God gebonden is aan tijd. Ik zou daar zelf eigenlijk maar neit over nadenken want God is duizendmaal barmhartiger dan wij kunnen voorstellen. Je kunt kijken naar het leven dat een persoon voor zn zelfmoord heeft geleefd, en zo proberen een beeld te krijgen hoe het nu met hem is, maar ik zou het niet van de zelfmoord af laten hangen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid