Spring naar bijdragen

Pumba

Members
  • Aantal bijdragen

    607
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Pumba

  1. Quote:
    Op vrijdag 14 juli 2006 20:04:26 schreef Michiel het volgende:

    Maar zou het per definitie Rusland moeten zijn? Iran is ook een groot land dat we toch eerder tegenkomen. Of link jij het direct aan de mogelijke nazaten Gog?

    Ja dat denk ik ja. En die zitten niet in irak...maar in rusland.

  2. De doop is denk ik heel belangrijk omdat je je helemaal aan Jezus geeft en een onomkeerbaar verbond. Tenminste, van Gods kant. Wij kunnen wel weer kiezen om heel hard weg te rennen, maar God houdt ons dan vast! God zal de 'zijnen' nooit loslaten!

    Ik ga me 24 juni laten dopen in de Geest, ik wil ook vragen of jullie willen bidden, omdat dit een stap is die zowiezo bij mijn familie al erg moeilijk valt...en dan ga ik weer twijfelen enz enz.

    groetjes hester

  3. Over die psalm, het is ook zo dat als een Jood een psalm wil 'opzeggen' dat ze dan vaak de eerste regel zeggen, en dat staat dan gelijk aan het zeggen van de hele psalm. Dus dat kan t ook zijn. zoiets.

    En ja, Wat RobertF zegt, God kon Jezus niet aanzien en was op dat moment dus niet bij Hem. En bijna alle mensen lieten Hem ook in de steek.

    groetjes Hester

  4. Nee, maar het was gewoon geen oorlog tussen christenen, het was een oorlog tussen landen, en dat is weer wat anders. Natuurlijk zijn er oorlogen geweest tussen protestanten en katholieken(tijd van de hugenoten enzo) maar dat was niet in de WOII.

    En verder weet ik heel zeker dat je bij ons in de gemeente(baptisten)geen homoseksueel iemand op de kansel zal zien en we gaan al zeker niet moorden, maar we gaan uit van de wraak die God zal sturen, dat doen we niet zelf.

    die laatste opmerking vat k nie helemaal

    groetjes hester

  5. Quote:
    Op woensdag 24 mei 2006 23:22:53 schreef jeffrey_1989 het volgende:

    Nou ik sta er positief tegenover. Ik laat me ook morgen (Hemelvaartsdag) dopen dus ik kan niet anders
    puh2.gif
    .

    Super! Ik hoop dat je een hele bijzondere en gezegende dag hebt!

  6. Bij ons in de gemeente doen ze volwassendoop(baptistengemeente). Zelf ben ik als kind gedoopt maar heb onlangs besloten om me te laten dopen door onderdompeling big-smile.gif Een hele stap, omdat mn familie het waarschijnlijk niet zo leuk vindt. maar mn moeder reageerde wel aardig positief. gelukkig! Maar hoe denken jullie precies over overdopen? (of moet ik hiervoor de vorige 27 blz doorlezen knipoog_dicht.gif )

    groetjes Hester

  7. Quote:
    Op donderdag 01 december 2005 13:52:10 schreef Leidenschaft het volgende:

    Nou, ik denk het niet, er is namelijk niet een ding in mijn leven gebeurd vanwege welke ik kan zeggen: God bestaat! Alleen dingen waaruit ik de conclusie kan trekken dat God een vrij onaardige man is. Of liever, zou zijn, als hij zou bestaan.

    Weet je, ik hoop heel erg voor je dat je ooit wat meemaakt waardoor je kan zeggen: Dit was God in mijn leven. Ik weet bijvoorbeeld heel zeker dat ik mijn vriend heb leren kennen door God. Anders was het wel heel 'toevallig'. En ik geloof nie zo in toeval.

    liefs hester

  8. waarom zouden de getallen symbolisch bedoelt zijn, en waarom niet letterlijk...Ik denk dat als de eindtijd er is, er een hoop is wat letterlijker is dan we denken...ook dan ik denk, want ik kan me een heleboel niet voorstellen. Waarom zou de eindtijd niet ongeveer 7 jaar duren...7 is het getal van de volheid. Ik denk ook dat de 144000 letterlijk genomen mag worden, maar dat die 144000 alleen bekeerde Joden zullen zijn, maar ik dnek dat er een heleboel 'heidenen' zijn die zich daarnaast ook nog zullen bekeren. pff heel verhaal...maar ja, das maar wat ik denk.

  9. er staat achterin openbaring, op 22 vers 6-7

    toen zij hij tegen mij:'Wat hier gezegd is, is betrouwbaar en waar. De Heer, de God die profeten bezielt, heeft zijn engel gestuurd om aan zijn dienaren te laten zien wat er binnenkort gebeuren moet.''Ik kom speodig!'Gelukkig is wie zich houdt aan de profetie van dit boek.

  10. Quote:
    Op zondag 27 november 2005 14:53:03 schreef nomoskar het volgende:

    Nog steeds weet ik niet hoe je openbaring moet lezen, inhoeverre is het letterlijk in hoeverre figuurlijk.

    bv die 1260 dagen, zijn dat letterlijk 1260 dagen, kun je ze vergelijken met de 42 maanden of met een tijd, tijden en een halve tijd?

    Ik denk dat je het boek Openbaring letterlijk mag lezen. Gezien het feit dat Johannes een mens was en voor hem een dag een dag was, denk ik dat je het meeste wat in openbaringen staat letterlijk mag lezen. Natuurlijk zijn er dingen die figuurlijk bedoeld zijn, zoals de vrouw, maar ook andere dingen zijn symbolisch. Wel denk ik dat de oordelen van de bazuinen en de schalen letterlijk over ons zullen komen zoals ze in de Bijbel staan. Alleen lijkt t me redelijk onprettig om ze mee te maken nooo.gif

    Liefs, Hester

  11. Quote:
    Op vrijdag 02 september 2005 12:21:20 schreef Joozt het volgende:

    Even een vraagje uit interesse:

    Mag dat wel, samenwonen binnen een pinkstergemeente?

    we gaan trouwenknipoog_dicht.gif, dus dat is geen probleem...

    maar bedankt iigsmile.gif

  12. Hoihoi,

    Misschien dat ik dit in een ander topic toe had moeten voegen, maar k kon er geen topic over vinden.

    Mijn vriend en ik gaan verhuizen naar waddinxveen en nou zijn we daar op zoek naar een pinkstergemeente of een gematigde evangeliegemeente. We weten wel dat er in Gouda een Pinkstergemeente Morgenstond is, maar weten mensen misschien een pinkster of gematigde evangeliegemeente in waddinxveen?

    Ook zoeken we een jeugdgroep om naar toe te gaan. Ik ben 20 en mijn vriend is 24, dus rond die leeftijd.

    Als je wat weet, graag!!

    Liefs Hester

  13. Inderdaad is het belangrijk om te luisteren. En God geeft ook niet altijd antwoord hoe jij denk dat t antwoord komt. Of je krijgt een antwoord terwijl je nog niet eens op de vraag bent gekomen. Dat kan ook(voorbeeld: ik weet perfect wat ik met mijn leven wil, doordat ik op mijn 15e een vriendin had waarvan de moeder in de gehandicaptenzorg zat. Nu ga k naar t 3e jaar van de HBO-V)God is er altijd, en soms kan het jaren duren voordat je antwoord krijgt en soms krijg je t binnen twee seconden, maar t antwoord komt altijd!

    Liefs Hester

  14. Ik denk ook inderdaad dat het wel met geloof te maken heeft als je vroeg trouwt, maar dat dat niet het enige belangrijke is. Ik vind het wel belangrijk om voor God en de wereld(om t maar even zo te zeggen) te trouwen, dus dat iedereen t kan zien, dat we van elkaar houden. Maar als ik niet christelijk was zou ik dat misschien nog wel zo doen. Hoewel ik dan denk dat samenwonen toch wel meer een optie zou zijn...Ik weet t niet, maar in ieder geval voelt dit goed en is het niet omdat het moet, maar omdat we t allebei graag willen. We doen t ook niet voor onze omgeving, want de meeste mensen zullen wel reageren als: "o wat vroeg, ben je niet nog jong?" dat soort dingen.

    @ Rupsje, heeeel goed gezegdbig-smile.gif

  15. @dientje

    Of een stel elkaar lang of kort kent voordat ze trouwen zegt niks! Mijn ouders kenden elkaar een jaar of 3 toen ze gingen trouwen. Ze zijn gescheiden. De ouders van mijn vriend kenden elkaar een jaar en zijn nu nog steeds heel gelukkig met elkaar. Ik ken mijn vriend ook nog niet zo lang, maar k ken m wel heel goed. Ik denk dat je iemand in korte tijd heel goed kan leren kennen, maar dat je iemand die je lang kent nog niet altijd goed hoeft te kennen. Het is maar net hoe open je voor elkaar bent.

    @michiel

    indd als je getrouwd bent kom je niet zomaar weer makkelijk thuis, terwijl als je op kamers gaat ofzo, kan je toch makkelijk even bij je ouders langsgaan om iets te vragen of om hulp te zoeken. Goed gezegd!!

  16. inderdaad, ingrijpen is soms nodig. Er staat ook ergens zoiets in spreuken van: Een vader die van zijn kind houdt, tuchtigd hem. Dus uit liefde wijs je mensen terecht. En tolereer je niet alles. Heel scherp kate!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid