Spring naar bijdragen

Germen

Members
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Germen

  1. Quote:
    Op dinsdag 03 mei 2005 16:06:53 schreef Dannyr het volgende:

    [...]

    Beste Germen,

    Wat als Jezus nu geen mens is(los van het feit dat Hij mens werd)?? Dan gaat jou stelling niet op. Waarom zo het bestaan van de niet zichtbare wereld afhankelijk moeten zijn van de zichtbare wereld? De bijbel gaat zelf uit van precies het omgekeerde, namelijk de zichtbare wereld die onstaan is door God die deel uitmaakt van de niet zichtbare wereld.

    Ik begrijp je stelling dus niet helemaal.

    mvg

    Danny

    Beset Danny,

    In de bijbel wordt Jezus aangeduid als de Mensenzoon.

    Jezus als zodanig maakte dus deel uit van de zichtbare wereld en was een manifestatie van de onzichtbare wereld in de zichbare wereld.

    Zijn menszijn in vraag stellen is dus zinloos. Hetgene waar Jezusw een manifestatie van is, God in de mens, is op zichzelf niet menselijk maar vereist wel de aanwezigheid van een mens. Zonder mens of een ander bewust, intelligent wezen bestaat alleen God als schepper.

    Dus ik zou deze volgorde willen voorstellen: God->universum->mensen->manifestatie van God in deze mensen als het gericht zijn van een mens op God (Zoon) en Gods stem en leiding in de mens (Heilige Geest).

  2. Ik heb de drie-eenheid altijd al raar gevonden.

    Welnu, ik dnek dat ik er uit ben, oftewel hoe ik de relatie tussen de Vader, de Zoon en de Heilige Geest kan begrijpen.

    God manifesteert zich als de Schepper en Heer van dit en andere universums (de Vader), als het werken van God in de gelovige die zijn leven op God ent, waarvan Jezus het meest ideale voorbeeld is (de Zoon) en de Heilige Geest als de goddelijek inspiratie en Geest die in de harten van mensen kan wonen.

    Dit heeft als resultaat dat er maar één God is maar dat deze God zich op meerdere manieren manifesteert. In de wereld om ons heen, in ons leven en in ons hart.

    Toen ik dit doorhad begreep ik dat die kerken er met hun drie-eenheid knap naast zitten en dat het christendom een erg logische godsdienst is. Logischer dan bijvoorbeeld de islam.

  3. Quote:
    Op dinsdag 19 april 2005 22:10:45 schreef Peer het volgende:

    Jezus is niet geschapen maar is ook God... God is namelijk de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Hij was dus niet pas na zijn geboorte pas Gods Zoon, maar daarvoor al.

    khoop dat dit een beetje duidelijk is
    widegrin.gif

    Sorry, hier ben ik het dus niet mee eens.

    Zolang er geen mensen waren was er geen Zoon en geen Heilige Geest. Er is immers ook geen electriciteit zolang er geen stroomkabel of andere geleider en een potentiaalverschil is, hoewel de vier wetten van maxwell onverminderd van toepassing zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid