Spring naar bijdragen

Wolfspirit

Members
  • Aantal bijdragen

    52
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Wolfspirit

  1. Is niet alles waarvan je gelooft dat het kwaadaardig is kwaadaardig? Als ik maar hard genoeg geloof dat schoenen kwaadaardig zijn en mij aanvallen, dan is dat voor mij zo. Je zou me dan natuurlijk naar een gesticht sturen, maar voor mij is en blijft het een feit dat schoenen gevaarlijk zijn.

    Zo ook met ''occulte'' voorwerpen. Een voorwerp is pas occult als ik er magische en-of bijzondere krachten aan verbind. Dan kun je er ook de macht van Satan aan verbinden, evenals de macht van God. Een kruisje om je nek is net zo goed occult als een pentagram hoor. Dus als je zonder occulte voorwerpen door het leven wilt, doe dan ook je kruisje dat symbool staat voor Jezus (VZHM) weg.

  2. Quote:
    Op maandag 16 mei 2005 20:06:33 schreef Lopting het volgende:

    Is er ook een: Anders; namelijk..?

    Ik zit hier uit interesse, en mijn zoektocht naar wijsheid, die nooit volbracht zal worden, uit zich niet in een zoektocht naar religie. Dus: Anders.

    Zelfde reden smile.gif

  3. Om te beginnen: Het geschreven stukje heeft totaal geen bewijzen over Jezus en god. Nada, nakkes, niets.

    Misschien is het belangrijk te begrijpen dat wat er in de bijbel staat enkel datgene is dat is opgetekend door mensen. In het geval van de evangeliën: datgene dat is opgetekend door mensen die het verhaal van de... Erg veelste hand hebben.

    En misschien is het voor een voorganger en de gemeente van geen enkel belang dat de voorganger dit klakkeloos aanneemt. Het is niet belangrijk of de voorganger gelooft dat er stinkende lijkjes rond gaan huppelen bij de armageddon. Het is voor een voorganger niet belangrijk dat hij gelooft in hemel of hel. Het is voor een voorganer belangrijk dat deze weet wat deze verkondigd, en hier volledig achter staat.

    Sorry; dit is van Lopting. Account van mijn vriendin per ongeluk gebruikt..

  4. Ik denk dat God/De Goddelijkheid niet dénkt zoals wij mensen, maar een geheel andere consitentie heeft. Ik denk bij God niet aan een Wezen, maar aan een soortement oerkracht die al het leven levenskracht en een geest geeft. Het best te vergelijken met eb en vloed, iedereen komt er vandaan en gaat er naar terug. Het ervandaan komen en teruggaan is echter geen bewust proces, je word dan gewoon een met alles.

    Als God wèl een denkend, voelend en wetend wezen zou zijn en zou gelijken op de mens, dan denk ik nog dat hij oneindig goed zou zijn, en iedereen zou kunnen vergeven. Dit omdat hij verlicht is. Als er al een hemel en hel zijn, geloof ik dat er dus alleen een hemel is.

    Ik probeer goed te leven, anderen te helpen en ik zie de Bijbel zeker als een handleiding. Echter, het beheerst mijn leven niet, en ik ben net als Lopting ook een heks. Met Christelijke idealen als vergeving, hulp geven aan de hulpbehoevenden en vriendelijkheid.

    Mocht er een hel zijn en ik er heen gestuurd worden omdat ik ''zondig'' (niet-christelijk) genoeg geleefd zou hebben, dan zou ik daar een deal sluiten met de duivel om hier op aarde lekker God dwars te gaan zitten.

  5. Quote:
    Op donderdag 12 mei 2005 13:48:32 schreef Tybs het volgende:

    [...]

    Ik kom niet vaak op dit forum, en ben ook nog lang niet "wijs" wat het geloof betreft, maar toen ik dit las bed8 ik me dat ik hier ook wel een antwoord op weet.

    In de bijbel staat dat Jezus is gestorven voor álle mensen, en dat een ieder die dit offer aanvaardt gered wordt. Hier vallen dus ook de mensen onder die voor Jezus gestorven zijn. Mijn vader heeft me een keer verteld dat in de korte periode van Jezus dood (de drie dagen dus tussen Zijn dood en opstanding in), dat Hij toen in het dodenrijk gepredikt heeft voor de mensen die al gestorven waren. Ik ben zelf nog lang niet klaar met het uitzoeken van hoe dit alles zit, en zou zelf ook geen citaten uit de bijbel weten die dit bevestigen... maar op het moment is dit iets waar ik vanuit ga dat het waar is, en het 'onderzoek' blijft voortgaan
    smile.gif
    .

    Houd dat in dat hij ook gestorven is voor alle mensen die ná zijn dood niet in hem en God geloofden?

  6. Quote:
    Op donderdag 12 mei 2005 01:23:34 schreef Lopting het volgende:

    Hmm.. Er zijn zat regels in Bijbel en Qor'aan die aangeven dat boeken hieruit ofwel: Door God zelf geschreven zijn, ofwel door hem gedicteerd.

    Nu vraag ik jullie, niet met de bedoeling te beledigen, let wel, om antwoord te geven op een soortgelijke stelling:

    Ik schrijf een boek over de Heilige Koffiefilter. In dit boek schrijf ik, dat de Heilige Koffiefilter dit aan mij geöpenbaard heeft. Of ik nu hallucinerende ervaringen heb of niet, dat laten we een buiten beschouwing. Punt is: Dat het op papier staat, is dat een reden om het te geloven?

    Of anders gesteld: Moeten wij de Bijbel en de Qor'aan als het letterlijke woord van JHWH nemen omdat dat erin staat? Is een beetje paradoxaal, nietwaar?

    Want dan moeten we geloven wat er instaat omdat er ergens anders instaat dat we het moeten geloven.

    Ik denk dat de bijbel een bijboekje is, geschreven door mensen omdat zij een macht ervoeren. En hier hebben ze geschriften van wijsheid, maar ook enkele van geschiedkundige aard, mee verbonden. Die geschriften zijn een losstaand iets van een geheel; de verpakking van de ervaring van het goddelijke. Eén van de vele verschillende erpakkingen. Uiteindelijk gaat het om datgene dat in het pakpapier gaat.

    Het zou inderdaad kunnen zijn geschreven door mensen die een bepaalde kracht voelden of een ervaring hadden die ze niet konden verklaren en het zochten in het Goddelijke. Maar, en die optie houd ik ook open: het kan ook een politiek machtsmiddel zijn geweest. Gewoon roepen dat je door God gezonden bent en dan invloed op mensen proberen uit te oefenen door een dergelijk boek te schrijven. Maar ja, ik was er toen niet bij. Dus eigenlijk kan ik niet veel zeggen over de werkelijke reden voor het schrijven van dergelijke boeken.

  7. Quote:
    Op donderdag 12 mei 2005 02:19:05 schreef Lopting het volgende:

    Hmm.. Wat dacht je van verbranding?

    Doodgaan kost ontzettend veel energie, omdat tijdens het sterven het lichaam een ontzettend snelle verbranding aangaat van vetten en suikers om de schade te beperken, en het sterven te voorkomen. Dat dit niet lukt is een tweede. Overigens gaat een dood lichaam nog iets van een dag na het sterven door met genezen. Een dood lichaam is in feite stervend, maar niet meer onderhoudend genoeg om een 'levend' mens te kunnen voorzien van energie. (Ja, zelfs als het een hoofd mist.)

    En daar komt natuurlijk de lucht die het lichaam verlaat nog bij knipoog_dicht.gif

  8. Quote:
    Op dinsdag 10 mei 2005 23:20:40 schreef Lopting het volgende:

    Ehmm.. BOT...?

    Ik vind dat je als Christen best een kruis mag dragen. Het is een teken van lijden, van het bewust zijn dat het lijden nog niet de wereld uit is, en van het inzetten voor een wereld zonder lijden. (Koninkrijk gods)

    Wat is daar mis mee?

    Maar inderdaad; ook ik kan me ergeren aan mensen die niet weten wat ze dragen. Ik draag zelf een pentagram om mijn duim, mijn heilige vijf-eenheid. De meeste mensen weten niet dat dit het symbool is van de Balans en het Al. (Het goddelijke.) Deze mensen dragen omdat ze het 'stoer' vinden, en omdat ze op de één of andere manier de vreemde misconseptie hebben dat het een 'duivelsteken' is. (Keren het ding dan vaak om.) Terwijl ze niet weten dat dat het niet is. Ook een omgekeerd crucifix is geen duivelsteken; het is een sint Pieterskruis. Deze man is op de kop gekruisigd...

    (Overigens; een keltisch kruis is begonnen als 'wiel' met vier spaken. Pas met de komst van het Christendom is de onderste spaak verlengt, om zo ook te dienen als crucifix. Daarvóór was het gewoon een seizoenenrad.)

    Ik wilde hier graag nog even een aanvulling op doen. Het omgekeerde pentagram is vooral door de rooms-katholieke kerk in verband gebracht met de duivel, net als het sint-pieterskruis. Het omgekeerde pentagram stond echter ooit voor verbondenheid met de aarde. De punt naar boven was gerichtheid naar de hemel, en andersom naar de aarde. Ikzelf draag een pentagram met de punt naar beneden, en dit omdat ik wel eens de neiging heb te gaan zweven, en ik dus beter een aarde dan een lucht pentagram kan hebben. En ik ben dus géén sataan of satanist, maar helaas hebben mensen die misvatting inderdaad door de mensen die denken dat ze satan aanbidden. Maar voor mij is het dus iets totaal anders.

  9. Hmm. Wat een topic voor een christelijk forum. Ik krijg hier dus één grote vraag opgedrongen:

    Hoe weet iedereen hier zo zeker dat wat hij/zij ervaart écht God is en niet een demoon die zich voordoet als God? Ik geloof dat God bestaat, maar ik geloof niet op dezelfde manier als de meeste Christenen.

    Wat mij opvalt is dat jullie beweren dat demonen zich voor kunnen doen als geliefden, of als ''goede geest''. Hoe weten jullie dan zo zeker wat jullie oproepen als jullie bidden? Voor mij is een gebed precies hetzelfde als meditatie, en daar word je ook vredig van. Maar wie bepaald dat dat vredige gevoel van God komt? Het kan net zo goed de duivel zijn die zich voordoet als God, als ik jullie meningen zo lees.

    Geesten oproepen is gevaarlijk ja, absoluut niet doen. Je weet niet waarmee je in contact komt, en op dat punt heeft de Bijbel helemaal gelijk. Maar ik vraag me af in hoeverre je nou écht kan weten of dat Goddelijke wat je ervaart niet gewoon een gevallen engel is.

    Iemand kalm maken is immmers niet zo moeilijk?

  10. Al mijn originele cd's? Leuk, kan een lang lijstje worden knipoog_dicht.gif

    Aesma Daeva-The New Athens Ethos

    Autumn Tears-Eclipse

    After Forever-Decipher

    Anouk-Urban solitude

    Anouk-Graduated fool

    Aina-Days of rising doom

    Avantasia-The metal opera 1 & 2

    Blackmore's Night-Beyond the sunset

    Blackmore's Night-Shadow of the moon

    Blind Guardian-Demons & Wizards

    Bjork-Homogenic

    Epica-The phantom agony

    Evanescence-Fallen

    Evanescence-Origin

    For my pain-Fallen

    Green Lizard-Grey

    Gregorian-The dark side

    Gorillaz-19/2000

    HIM-Deep shadows and brilliant highlights

    HIM-Razorblade romance

    Lacuna Coil-Senzafine

    Lacuna Coil-Stars

    Mariza-Fado em mim

    Metallica-Best of

    Midnattsol-Where twilight dwells

    Nightwish-Angels fall first

    Nightwish-Oceanborn

    Nightwish-Wishmaster

    Nightwish-Century child

    Nightwish-Bless the child (single)

    Nightwish-Over the hills and far away

    Nightwish-Once

    Nightwish-Nemo (single)

    Omnia-Sine missione

    Omnia-Crone of war

    Rammstein-Mutter

    Rhapsody-Power of the dragonflame

    Red hot chilli peppers-Californication

    Saybia-These are the days

    Therion-Vovin

    Theatre of tragedy-Aeon

    Within Temptation-Enter

    Within Temptation-The dance

    Within Temptation-Mother Earth

    Within Temptation-The silent force

    Dat was het wel zo'n beetje smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid