Spring naar bijdragen

ee-04

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door ee-04

  1. Quote:

    [...]Jij vind iets onrechtvaardig, omdat het naar jouw idee/ geloof niet zo zou horen te zijn en dus kan het niet waar zijn. God is niet te vangen in menselijke ratio, want op die manier doe je God, hoe je het ook draait en keert, keer op keer tekort. Door die beperkte menselijke blik hoe God wel niet zou zijn en wat liefdevol zou zijn, maakt jouw beeld niet plots meer waar.

    Met andere woorden, God schept ons naar zijn evenbeeld en gebiedt ons te gedragen naar zijn maatstaven maar geeft ons niet de mogelijkheid om zelf te bepalen wat goed en slecht is? Welke maatstaven hanteer jij dan als je er voor kiest om God als goed te zien?

  2. Quote:

    [...]

    Wat is meer rechtvaardig: een God die de mensheid af en toe een draai om z'n oren geeft als ze weer is bewust er een zootje van maken of een God die alles met de mantel der liefde blijft bedekken....

    Quote:

    [...]

    Wat is meer rechtvaardig: een God die de mensheid af en toe een draai om z'n oren geeft

    Noem jij het onbeschrijfbare leed van miljoenen mensen uit het verleden, van nu en de toekomst een draai om de oren? En het uitmoorden van hele volksstammen? Wat vind je van kindersterfte, leukemie, aids, lepra, depressies en kinderen die hun hele jeugd worden misbruikt? Is de hel, waar eeuwige pijniging en wanhoop is, een rechtvaardige straf voor mensen die misschien niets anders 'fout' hebben gedaan dan niet kunnen geloven in een man die 2000 jaar geleden wonderen heeft verricht?

    Ik zou als zondig mens zelfs de ergste figuren uit de geschiedenis niet naar de hel sturen of aan kunnen doen wat sommige mensen moeten doorstaan. Hitler niet, Dutroux niet, Stalin niet. Níemand zou ik deze dingen aan kunnen doen. En ik zou zeker niemand naar de hel sturen daar ik de idee van een hel zo onnoemelijk slecht en gruwelijk vindt dat ik dit niet zou kunnen. De almachtige, algoede en vergevingsgezinde God zou dit wel doen?

    Daarnaast is de hele idee van een goed en zondeloos mens (Jezus), die onvoorstelbaar moet lijden voor de zonden van anderen, ontzettend gruwelijk. Wie op dit forum zou een van zijn kinderen laten martelen om zijn andere kinderen te bevrijden van hun zonden terwijl er (voor een omnipotente God) ook andere mogelijkheden zijn? Onrechtvaardigheid ten top!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid