Spring naar bijdragen

ananas

Members
  • Aantal bijdragen

    129
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door ananas

  1. Hoi winnemuller,

    Het Heel Al is Al Heel en jij bent een deel van det heel Al en dus ook al heel, het gaat er om dat je je dat weer gaat her-inneren...

    Voor mij is God niet te ontkennen,is 'hij'de schepper aller dingen en manifesteert hij zich in alles in en om onszelf.

    Voor mij persoonlijk is het belangrijk om te genieten van en dankbaar te zijn voor de schoonheid die te ervaren is in ieder levend wezen, in ieder schepsel in dit universum, in alles en een ieder die zich op mijn pad begeeft en er van uitgaande dat dit een doel heeft om mij geestelijk te kunnen verrijken.

    Waarom beschouw jij jezelf als een ongelovige ? je gelooft dat 'God Al wat is'is, dan is het toch helemaal niet nodig om het nog in een extra vakje te duwen ?

    De 'Al wat is'vindt het heus geen probleem dat je niet bezig bent met het bedanken en respecteren voor zijn hoedanigheid omdat je niet bidt...Als je wezenlijk dankbaar bent voor wat het leven je brengt, en bereid bent om te leren van alles wat zich aan je voordoet, je liefdevol opstelt ten opzichte van alles dat leeft, dan is het goed...met andere woorden het is meer jouw probleem dan het probleem van God waarover je het hebt.

    Open je ogen voor al het moois dat zich binnen jou en in de wereld om jou heen manifesteert...'simpele'dingen als de wisseling van de seizoenen,vogels die weer ieder jaar op dezelfde tijd hun nest bouwen en een ei leggen, planten die in het voorjaar hun kopjes weer buiten de Aarde steken en hun bloemen laten bloeien,de lieve vrienden en familie die je hebt, de golven van de zee en de zonsopgang en ondergang...Dat en alles wat jij zelf nog kunt invullen is allemaal deel van 'Al dat is'= God.

    Als jij geen onderscheid kunt maken tussen wie er tot jou spreekt, dan kan ik je daar helemaal in volgen, want zoals je zelf al zegt: God spreekt tot jou via je zelf

  2. Quote:
    Op zaterdag 04 juni 2005 19:43:13 schreef annia het volgende:

    [...]

    Daar ben ik het niet mee eens. Ik ken genoeg mensen die niet in God geloven en in hun daden toch meer 'christen' zijn dan sommige mensen uit mijn gemeente. Ik denk dat het belangrijkste punt liefhebben is, je naaste liefhebben. Mensen die depressief zijn hebben vaak juist een grote hoeveelheid liefde in zich. Het zit alleen behoorlijk vast, wat hun tot wanhoop drijft. Ik heb pasgeleden ervaren dat ook mensen die hun eigen leven beindigen, vol met liefde kunnen zitten. Die ondanks hun moedeloosheid, nooit de dromen en hoop van mensen om zich heen kapot hebben gemaakt. En ja, ik denk dat die mensen in de hemel komen.

    Van de eerste tot de laatste letter héééééélemaal mee eensworshippy.gif

  3. Quote:
    Op vrijdag 03 juni 2005 15:28:10 schreef Kyran het volgende:

    Wat ik vaak vreemd heb gevonden is het feit dat God .

    Als God zowel het mannelijke als het vrouwelijke omvat -in wezen is God het evenwicht- en wij geschapen zijn naar dit Beeld, is het dan niet zo dat leven naar Gods Wil betekent de 2-1 heid in onszelf verenigien -voor zover mogelijk- inhoudt?

    Dit is niet zo vreemd hoor...het gaat om het bereiken van een evenwicht.Als mens hebben wij allemaal zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant. Als je deze beide kanten weet te verenigen binnen jezelf, zodat er een balans ontstaat, dan ben je tevreden met je zelf, zit je lekker in je vel en ben je een gelukkig mens

    smile.gif

    Gelukkig betekent dan dat je je één voelt en dat uitstraalt. Op deze manier sta je ook veel beter en sterker in een relatie, omdat deze niet dient om je eigen 'gebreken'te compenseren, om jou heel te maken maar slechts om je geluk mee te delen, elkaars leven te verrijken.

  4. Mijn favo geurtje is de lichaamsgeur van mijn geliefde...véééééééééél lekkerder dan al die chemische nep uit flesjessmile.gifDaarbij vind ik de geur van fluitekruid, jasmijn, kamperfoelie,vers gemaaid gras, hooi en paarden ontzettend lekkerpuh2.gif

  5. Quote:
    Op maandag 30 mei 2005 12:50:53 schreef Kate het volgende:

    Wie zegt dat Hij dat niet doet?

    En buiten dat....Gods knipoogjes zijn voor iedereen, net zoals voor iedereen de zon opkomt.

    Voor de verandering ben ik het eens een keer met Kate eens...God knipoogt 24 uur per dag, en naar iedereen maar je moet het wel willen zien.

    Ik kan me nog vele knipogen herinneren toen mijn zoontje drie weken oud was, en bij mijn man kanker werd geconstateerd...Het was een ontzettend moeilijke tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd en ook toen waren er vaak knipoogjes van God.

    En aangezien we allemaal anders zijn en het leven anders beleven krijgen we ook allemaal andere knipoogjes...Anders betekent echter niet meer of minder.

    Met genieten is overigens helemaal niets mis, in tegendeel, wat is er beter en mooier dan genieten ? En daarom vind ik dit een fantastisch topic.

    party.gif

  6. Quote:
    Op maandag 30 mei 2005 03:37:55 schreef anastasia het volgende:

    Tuurlijk heeft God een plan, de illussie van afgescheidenheid tussen ons opheffen. En daar helpen die twee geboden waar Robert het over had ook bij. Als we ze nu eens echt toepasten en onze liefde voor onszelf zo groot mogelijk maakten...
    knipoog_dicht.gif

    smile.gifHééééééééééééélemaal mee eensparty.gif

  7. Ik geloof niet dat het leven één grote test is want daar voor zijn er veel te veel ervaringen die zo prettig zijn dat ze niet echt als een test beschouwd kunnen worden.

    Het leven stelt ons wel zo nu en dan op de proef; maar dat kun je ook zien als een uitdaging om er van te groeien.... We hebben allemaal een vrije wil en kunnen dus zelf uitmaken wat we doen,denken en hoe we omgaan met en reageren in een bepaalde situatie.

  8. Quote:
    Op vrijdag 27 mei 2005 18:52:03 schreef loesjah het volgende:

    Alleen denk ik niet dat we alleen op de aarde gekomen zijn om goed voor de schepping te zorgen, maar ook om God te dienen in alles wat we doen.

    Ik geloof dat dit één en hetzefde ding is... dus niet goed voor de schepping zijn én God dienen, maar goed voor de schepping zijn en daarméé God dienen... omdat God de schepping in al zijn hoedanigheid IS...

    yes.gif

  9. WOUW...echt helemaal geweldig !!!party.gif Heel er fijn om dit te lezen en wat heerlijk voor jou om dit te ervaren...Ik denk dat je altijd bent blijven vertrouwen en dat dit op deze manier wordt bevestigd en beloond smile.gif

  10. Quote:
    Op donderdag 19 mei 2005 02:22:19 schreef anastasia het volgende:

    Dat wat waar is, is waar ook zonder dat er een beschouwer is....

    Da's waar !

    worshippy.gif

  11. ...Ik heb een hekel aan kortzichtigheid, niet verder kijken dan je neus lang is.

    Als jeaan iemand een vreselijke hekel aan hebt, is het raadzaam om eens bij je zelf naar binnen te kijken en te onderzoeken waar deze hekel op gebaseerd is...yes.gif

    Ik heb ook een erge hekel aan reclame ! de schreeuwerige opdringerige boodschappen op radio en t.v. en aan billboards en andere visueel waarneembare platen.

  12. Quote:
    Op zondag 08 mei 2005 10:19:09 schreef Ann het volgende:

    vragen om hulp van gidsen en dat krijgen,vragen om een parkeerplek in een drukke winkelstraat(doet mijn moeder altijd) en net voor de winkel waar je moet zijn 1 vinden.owja en mijn moeder vroeg aan haar gids om haar te helpen bij een westrijd in de lesse(met duikmateriaal aan) 2mannen haalden haar in waaronder mijn vader. en ze hoorde een stem die zei : je zal zelfs sneller zijn dan de mannen.en ze heeft ze voorbij gezwommen en gewonnen
    puh2.gif
    van 50 deelnemers.

    en ikzelf zie alles als een knipoog,een bloem die uitkomt die ik heb geplant,de zon die opkomt,een regenbui een onweersbui,paranormale waarnemingen die ik heb en een liedje op de radio horen vanwaar je weet dat de tekst met jou te maken heeft.

    Prachtig...!!!

    party.gifparty.gifparty.gifparty.gifparty.gif

  13. Ik ben geen christen en ik bid dus niet, maar wil John M op mijn eigen manier liefde en kracht geven om rust te vinden en een fantastische werkplek waar hij zal worden gewaardeerd om zijn kwaliteiten en waar hij zich prettig voelt.

  14. Quote:
    Op zaterdag 14 mei 2005 01:14:06 schreef anastasia het volgende:

    Ik ga gewoon wat op en neer, drie passen vooruit en twee achteruit, zoiets.

    Meegaan op de golfbeweging van het leven...Go with the flow en met die drie paasen vooruit en twee terug ga je toch 'one step at the time'

    smile.gif

  15. Quote:
    Op woensdag 11 mei 2005 22:35:16 schreef anastasia het volgende:

    De laatste maanden ben ik weer behoorlijk opgeslorpt door allerlei drukte en heb ik mijn geestelijke ontwikkeling wat laten sloffen.

    Als het 'goed'is gaat dit samen op...

    knipoog_dicht.gifIk weet 't, het valt niet mee, maar juist aan die drukte zou je je geest kunnen slijpen en zien/ voelen hoe het zich werkelijk allemaal ontwikkelt binnen jouknipoog_dicht.gif

  16. Quote:
    Op zaterdag 02 april 2005 16:03:26 schreef Ann het volgende:

    ik heb een computer met een scherm geluidsboxen een toetsenbord muis paar spelletjes erop world outlook
    puh2.gif
    en zoals je merkt ken ik dus niks van pc's!!

    Zo'n computer heb ik ook

    puh2.gif

  17. Quote:
    Op zaterdag 06 september 2003 13:46:26 schreef JOOP! het volgende:

    Nouja, ik ken toevallig wel een priester die dat zei.

    Wees ff realistisch.

    Stel je es voor: Jij hebt kanker, zit ver in het terminale stadium, vergaat van de pijn en hebt het erg benauwd, jue bent zo verzwakt dat je niet meer kunt praten, laat staan eten en drinken. Dat is toch een mensonterende situatie! Dan wacht je toch niet af, als je de middelen hebt. Bovendien is het verschikkelijk voor je familie om te zien hoe je steeds verder afglijdt. Ik zou het wel weten, echt waar. Ik zou het dan niet alleen om mezelf doen, maar ook om mijn familie en andere mensen die mij zouden bezoeken.

    Sorry dat ik het zeg, maar ik vind het gewoon misdadig dat zo iemand zomaar een uitvaart weigert.

    Een priester of wat dan ook heeft helemaal niks te zeggen over iemand anders keuzes en beslissingen, die moet ie nemen voor wat het is!

    Helemaal mee eens !!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid