Spring naar bijdragen

Ener

Members
  • Aantal bijdragen

    74
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Ener

  1. NBV

    Lucas 23

    42 En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’ 43 Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’

    NWV

    Lucas 23

    42 En hij zei verder: „Jezus, denk aan mij wanneer gij in uw koninkrijk gekomen zijt.†43 En hij zei tot hem: „Voorwaar, ik zeg u heden: Gij zult met mij in het Paradijs zijn.â€

    Ook hier ben ik het eens met de NWV. Jezus ging namelijk dood en verbleef 3 dagen in het graf. Pas na zijn verschijning aan de apostelen ging hij naar de hemel, let wel de hemel en niet het paradijs. Zou Jezus dan gelogen hebben tegen de degene naast hem aan het kruis? Nee hij heeft hem belooft dat hij op een dag met Jezus in het paradijs zal zijn.

  2. NBV

    Johannes 1

    1 In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. 2 Het was in het begin bij God.

    NWV

    Johannes 1

    1 In [het] begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was een god. 2 Deze was in [het] begin bij God

    Even een leuke starter. Ik ben het eens met de NWV omdat het duidelijk maakt dat Jezus goddelijk is en niet God zelf. Het woord een komt in het koine grieks niet voor en mag ingevoegd worden als de context daarom vraagt. Aangezien Jezus zelf nergens zichzelf God noemt en dat uit het gehele NT ook niet blijkt is dit een prima vertaling. Uiteraard zal dit wel uitlopen op een discussie over de drie-eenheid maar dit is ook het meest controversieele vers uit de NWV.

  3. Quote:
    Op maandag 08 augustus 2005 14:35:38 schreef aslan het volgende:

    Maar volgens mij is bidden voor gestorven mensen onbijbels. Het heeft geen zin, want ze zijn al in de hemel of hel. Als ze in de hemel zijn hoef je niet aan God te vragen of Hij goed voor ze wil zorgen lijkt mij zo....

    Maar goed, of het echt fout is kan ik niet zeggen.

    Ze zijn gewoon in het dodenrijk (het graf) en daar is geen bewustzijn zegt Prediker, en daarom heeft het geen zin en is het "onbijbels" om voor de doden te bidden.

  4. Quote:
    Op zaterdag 06 augustus 2005 13:05:02 schreef Doc for Life het volgende:

    Waarom zou ik me dat willen voorstellen? God heeft het ons verteld in Zijn Woord. We komen inderdaad in een nieuw leven straks. Bij Hem, tenminste als we ons vertrouwen in Hem stellen en ons leven aan Hem geven.

    De topic is toch "Wat willen NIET Christenen horen?"

    Je zou deze vraag, stel je eens voor dat het wel waar is, kunnen stellen en dan kijken hoe er gereageerd wordt.

  5. Quote:
    Op maandag 04 juli 2005 19:48:28 schreef Diana het volgende:

    @ ener: Leuk
    smile.gif
    dat had ik met de RKK, gewoon een keer gaan kijken en het meemaken. Van het weekend heb ik er zeker ook over nagedacht, dat ik er best wel eens zou willen kijken, je hoeft niet gelijk 'bekeerd' te worden... Wat ik inderdaad ook wel heel erg merk is dat de bijbelkennis wel heel groot is onder jehovah's getuigen, daar kan ik wel wat van leren
    knipoog_dicht.gif

    diaan

    Ik bedoelde met de RKK dat zij meer zogenaamd buitenbijbelse "dingen" doen dan de Jehovah Getuigen (zoals als maria verering enz). Ik ben in ieder geval van plan om bijbelstudie met hen te gaan volgen, en dan zien we wel waar het schip strand.

  6. Ik ben gisteren bij een vergadering van de Jehovah Getuigen geweest. Ik vond het prachtig! Ik zou zeggen ga zelf eens kijken en oordeel dan pas. Het zijn zeer serieuze mensen die ontzettend veel aan bijbelstudie doen, en trachten hier ook naar te leven. Laat maar eens zien waar ze "fout" zitten (behalve de drie eenheid waar ik zelf ook niet in geloof) Ik had zelf ook veel vooroordelen maar het blijken alleen maar vooroordelen te zijn. Je hoeft het niet met alles eens te zijn maar om ze nu gelijk setarisch te noemen, ik denk dat de RKK dan sektarischer is. Iedere kerk word door een organisatie gestuurd en alle organisaties maken fouten, alleen op die van de JG's wordt dan gelijk een berg commentaar geleverd. Ja ik was eerst ook behoorlijk anti maar heb mijn menig toch voor bijna 180 graden moeten bijstellen.

  7. En toch zijn er discussies over bv vrouwen in het ambt.

    1 Timoteüs 2

    11 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; 12 ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn

    Ik geloof dat dit cultuur gedreven is.(zeker gezien de positieve houding van Jezus naar vrouwen toe)

  8. Ik geloof dat alles wat Paulus geschreven heeft door God is ingegeven, maar dat een aantal zaken ook cultureel bepaalt zijn.

  9. Quote:
    Op vrijdag 22 april 2005 20:56:23 schreef Aimé het volgende:

    Kan iemand met de H.Schrift aantonen dat er een onderscheid zou komen in de christelijke gemeente tussen geestelijken en leken?Ik beslist niet.

    Dan de verschillende klederdracht tussen bischoppen,pastoors ed..

    Betaald worden van de staat om een geestelijk ambt uit te oefenen .Is dit schriftuurlijk?

    O dan moet je het oude testament maar eens over lezen, de priesters van die tijd hadden ook speciale kleding. En wie worden er betaald door de staat?

  10. Onemangang gaf een goed antwoord. Natuurlijk vind ik het niet goed dat ze dat doen, maar je kan het toch niet toelaten dat iemand door het verbieden van een condoom sterft? Als hij nog leeft kan hij zich nog bekeren, niet dan?

    Hij sterft niet door dat het condoom verboden is, maar omdat hij/zij perse seks wil hebben met alle risico's van dien.

    Onthouding blijkt inderdaad het beste te werken, zie Oeganda. Mijn probleem met voorstanders van het verbieden van de condoom is dat ze soms denken dat ze samen met God willen dat iemand aan aids sterft als straf voor zijn overspel. Alsof dat hun verdiende loon is. Hoe durf je. God geeft jou toch ook niet je verdiende loon?

    En nu leg je me woorden in de mond die ik niet gebruikt heb.

  11. Quote:
    Op woensdag 06 april 2005 10:56:58 schreef onemangang het volgende:

    [...]

    Overigens worden condooms niet alleen gebruikt om ziektes te voorkomen, maar ook voor gezinsplanning. Als een afrikaanse vrouw maximaal voor 3 kinderen voedsel kan verzamelen, maar haar man geen condooms gebruikt omdat de paus dat heeft verboden, en dus nog eens 7 kinderen baart, met als gevolg dat 10 kinderen te weinig voedsel krijgen en sterven, dan zijn er 10 kinderen dood dankzij die domme regel dat je geen condooms mag gebruiken.

    Je kunt ook gewoon niet n***en.

  12. Quote:
    Op dinsdag 05 april 2005 19:05:54 schreef onemangang het volgende:

    Op de huidige paus valt ook wel wat op aan te merken hoor, met name zijn actie in Afrika om geen condooms te gebruiken was nou niet bepaald goed te praten. Maar ja, alle pausen hebben nou eenmaal gehandeld naar hun geloof, en daar valt nou eenmaal ook een hoop op aan te merken.

    Hoe kan iemand die christelijk is nu condooms goedkeuren? Als je geen aids wil moet je gewoon niet n***en met een ander dan je eigen partner, simpel toch? En volkomen bijbels, maar ja als je niet gelooft wil je "het" met zoveel mogelijk verschillende mensen doen (blijkbaar). En wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

  13. Quote:

    Op dinsdag 22 maart 2005 12:58:25 schreef onemangang het volgende:

    (zinnig praten over religie is onmogelijk)

    Trouwens Ener, mag ik je eens van je illusie afwerpen? De kerken lopen echt wel degelijk leeg. Kijk maar eens naar de harde cijfers op

    En wil jij nu dat ik een zinnig antwoord geef? (wat toch niet mogelijk is volgens jou?)

  14. NBV

    Handelingen 5

    42 Ze bleven dagelijks onderricht geven in de tempel of bij iemand thuis en gingen door met het verkondigen van het goede nieuws dat Jezus de messias is.

    Handelingen 2

    46 Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

    Maar ja dit zal wel niet goed vertaald zijn, om ervoor te zorgen dat we niet meer van huis tot huis gaan. En ik krijg ook onderricht thuis, en nog meer mensen uit de gemeente. Dus toch misschien van huis tot huis in een iets andere context? Jezus gaf opdracht om het geloof te verspreiden, en volgens mij lukt dat aardig. Kijk maar om je heen overal kerken, en nu in landen waar het nooit kon of mocht (bv china) en dat zijn echt niet alleen JG (integendeel)

  15. En dat doen de andere kerken ook, alleen niet van huis tot huis (wat nergens staat, is een JG dogma) En deze kerken zorgen ervoor dat het christendom enorm groeit. En dat de kerken oorlogen zouden steunen, tja er is een kerk die dat doet maar zijn dan de rest ook allemaal fout? Jullie willen niet in het leger, maar de politie (die ook dodelijk geweld mag gebruiken) accepteer je wel. De regering heeft het zwaard, dus ook het leger en hopelijk nemen ze de goede beslissingen. Ik neem aan dat als een land aangevallen word dat het zich dan niet mag verdedigen? En zo nee waar staat dat dan in de bijbel?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid