Spring naar bijdragen

De Evangelist

Members
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door De Evangelist

  1. Ik geloof dat Jezus God is, en verheerlijkt is.

    Ik geloof niet dat de Allah van de Koran & Islam de ware God van Israël is, onze God en Vader van de Here Jezus Christus, die zijn leven voor de mensheid gaf; de mens met Zichzelf verzoenende was.

    Ik weet dat "Allah" in een aantal landen als God vertaald wordt.

    Ik geloof dat de Roomse Kerk dogmatisch en Schrifttuurlijk de plank volledig misslaat, wanneer zij zegt dat Joden, Christenen & Moslims eenmaal dezelfde God aanbidden.

    Ik geloof dat Muskens de geest van onderscheiding der geesten mist op dit punt, dus overeenkomstig maar iets onzinnigs roept!

  2. Laat mij dit nu net vanavond overkomen, zeg! Een meisje die ik ken, en in een New-Age familie is opgegroeid, zei tegen mij in een gesprekje over geloof, "dat ze dat van mij ook maar iets te opdringerig vindt, want mensen moeten toch zelf kiezen welke weg ze willen!" Ik zei dat dat natuurlijk mag, maar dat ik geloof dat er maar één weg is. "Ja, dat is jouw weg en idee", antwoordde ze.

    Maar het is helemaal niet mijn idee of exegese, nee het is de Vaders idee en Weg, en Jezus predikte het Zelf.

    Ik heb hier echt veel moeite mee. Ik wil geen concessies aan het Woord doen, maar ook geen mensen in het harnas jagen. Ongewild ontstaat er dan toch vaak een spanningsveld, waardoor ik door de ander verkeerd verstaan wordt, en die in de verdediging schiet met woorden als; radicale, fundamentalist, waarheid in pacht hebbende, etc.

    Ik bid echt om wijsheid omtrent dit punt, want dit gaat niet altijd goed, en heb ik het gevoel dat ik soms te hard ben tegen de mensen (terwijl mijn hart juist overstroomd met liefde voor hen, omdat ze tot redding in Christus Jezus zullen komen).

  3. Hai ik ben de Henoch,

    Een goede vriend van Joep Brassnov.

    Ik ben een Evangelische Pinkster Christen, en woon in een grote stad.

    Ook beheer ik een website en een forum (maar niet zo goed als Credible natuurlijk).

    Ik discussieer graag pittig, en mijn grootste vreugde is het als niet-gelovigen d.m.v. de Heilige Geest, tot Jezus komen.

    Als ik daar een bescheiden rol in mag spelen, is dat prachtig!

    Zegen van Henoch.

  4. Quote:

    Op dinsdag 20 februari 2007 22:54:34 schreef Mr. Emilio het volgende:

    @ De Evangelist: Ik ben dan wel geen moderator, Admin of anderzins verbonden aan de crew, maar als je probeert Katholieken te "bekeren", dan pak je het niet heel erg handig aan.

    Ik probeer niks. Ik gaf enkel een reaktie [met een J. Chick plaatje] waar volgens mij de biecht vandaan komt.

    Ik heb niet eens zelf een topic hierover geopend.

    Dat er vervolgens allerlei mensen gaan steigeren, en mij dingen gaan vragen, daar kan ik niets aan doen..... toch?

  5. Ik ben bang, dat jullie teveel van mij verwachten. Ik ben maar een eenvoudige jongeman, die behouden is uit genade door de here Jezus Christus.

    Voor mij was het gewoon eenvoudig de bijbel lezen, en de roomse leer ernaast leggen. Met behulp van de verlichting van de heilige geest, de Schrift interpreteren, dan wordt het vanzelf duidelijk.

    Zo ook te merken op dit forum, zullen er altijd katholieke hardliners blijven; die niet zullen willen luisteren. Alleen de geest kan hun hart openen voor de waarheid.

    Zo ik de tijd vindt, wil ik wel een poging wagen om de vragen te beantwoorden. Maar ik ben geen theoloog, noch historicus, noch cultuur of religie deskundige.

    Alhoewel bij sommigen persoonlijke openbaring niet genoeg blijkt te zijn, om te overtuigen; is het toch van wezenlijk belang. De apostel Paulus bijv. sprak niet anders, dan vanuit zijn geestelijke openbaring en persoonlijke relatie met Jezus Christus.

    Tot zover, even.

    Henoch.

  6. Quote:
    Op dinsdag 20 februari 2007 18:09:43 schreef Light Jr. het volgende:

    Ah een overenthousiaste persoon die denkt de RKen op dit forum even te kunnen zeggen hoe het echt zit. Mijn waarde Evangelist, ik raad je aan iets minder hoog van de toren te blazen.

    Bedoel je de toren van Babel:

    babel.jpg

    Quote:

    Op dinsdag 20 februari 2007 18:09:43 schreef Light Jr. het volgende:

    Ook naar mijn inzicht is het zo dat de RK leer meer heidense invloeden bevat dan welke christelijke leer ook. Of dat erg is, is een tweede. Dankzij die heidense invloeden is het voor veel mensen makkelijker geworden om tot het christendom te komen.

    Dat vind ik krom! Dat was de opzet: Als we de heidenen geven in de kerk wat ze al gewend zijn, dan kunnen we hen [tussen neus en lippen door] ook van Christus vertellen!

    De Bijbel waarschuwd vele malen voor dit soort dwalingen, te blijven bij de leer van de profeten en de apostelen, en recht in de leer van Jezus te zijn.

    H.

  7. Zeker! Ik hou niet van lasteren. Ik hoop/bid oprecht, dat Katholieken uit geloof en genade behouden zullen worden in Christus Jezus. Tot mij sprak de Geest van Jezus omstreeks 1994 [toen ik nog in de R.K. kwam, en mij daar ongelukkig en ongeestelijk voelde]:

    Quote:
    "Gaat uit van haar, mijn volk, opdat gij
    geen gemeenschap hebt aan haar zonden
    en niet ontvangt van haar plagen." (Openbaring 18:4)

    Ik heb toen onmiddelijk die kerk verlaten, en mij van het Rooms Katholicisme afgekeerd.

    Toen ik een aantal jaren geleden [met mijn oude moeder] een wandelingetje ging maken, en o.a. in de R.K. Kerk van mijn geboortedorp ging kijken [waar ik ook als baby gedoopt ben], bevestigde de Geest het opnieuw, en sprak tot/in mijn geest:

    Quote:
    "Wat zoekt gij de levende bij de doden?
    Hij is hier niet
    , maar Hij is opgewekt." (Lucas 24:5b,6a)

    Ook toe schrok ik weer, van de doodsheid en de Kerk waar iedere zondag traditioneel op zondag de vieringen en Eucherastie gehouden wordt, maar waar Jezus niet is!

    Henoch.

  8. Quote:
    Als wat je zegt waarheid is, dan is er iets héél erg mis met de RKK

    Dat dit nieuw voor je is, daar sta ik verbaasd over! Daar schrik ik ook van. Maar ik kan het weten, want ik ben geboren in een orthodox R.K. gezin; en pas op mijn 28ste tot geloof gekomen [wedergeboren] uit de Geest Gods in Jezus Christus.

    Dit zullen Katholieken niet erg leuk vinden, wat ik ga zeggen, maar het is zeker goed mis in de Mis!

    Dat zegt overigens niet, dat ik niet van katholieken zou houden; het gaat om de Roomse leer, menselijke traditie en overleveringen, en de infiltratie van afgoderij in deze wereldreligie, die in en in verdorven en gecorrupteerd is.

    Op jouw vragen ga ik nog in, maar ken jij deze literatuur niet?

    babylon2.gif

    Lees online

    en Ds. H.J. Hegger

    1141639615.jpg1141639644.jpg

    http://www.inderechtestraat.nl/w_publicaties.php?taalid=1

    H.

  9. Quote:

    Op dinsdag 20 februari 2007 15:42:42 schreef Thorgrem het volgende:

    Beste Evangelist.

    Stripjes van dit niveau

    Ik vind het prima on-topic; de herkomst van biechten. Jezus Christus is de Enige Middelaar tussen God en mensen; en geen enkele zogenaamde 'geestelijke' of 'priester' mag daar tussenin gaan staan. Ook Maria niet!

    Ik ben dan benieuwd op wat jij voor niveau opereerd, en jouw hoogdravende manier en aanmatigende houding op dit forum is???

    Of heb ik het helemaal mis? [Mis? hehe].

    Henoch.

  10. Quote:
    Op dinsdag 20 februari 2007 15:32:04 schreef Pius_XII het volgende:

    Och dat zijn die stripjes van Jack Chick weer.
    [/url]

    Ik ben uit een Rooms Karholiek Orthodox gezin.

    Maar ik kon Jezus niet!

    Hoe dat toch komen?

    Jack Chick spreekt vele waarheden; en da's pech hebben voor de Roomsen.

    H.

    Ps. No hard feelings!

  11. Volgens mij komt de biecht uit de mysterie-godsdienst van Babylon, en heeft de R.K.K. dit afgodisch/machtssysteem daaruit overgenomen [zoals zoveel van de R.K. riten en religieuze handelingen].

    0071_06.gif

    Henoch.

  12. Hi, ik ben er ook nog niet zo lang; [en voor de zekerheid ik ben geen spammer].

    Mijn naam is Henoch en ben 43 jaar jong. Ik ben woonachtig in de regeringsstad, en ik Evangeliseer al vele jaren met mijn eigen website, opgebouwd rondom mijn getuigenis van Jezus.

    Ik voel mijzelf een Evangelische Pinkster Christen Zionist.

    En heb een hart voor Israël [maar ook voor allen van goede wil].

    Ik hou van een beetje 'prikken' in de discussies op forums, maar ik meen het goed. Niet-gelovigen noemen mij een Christen-Fundamentalist.

    So what!

    Ik hou van Gods woord en neem deze letterlijk [behalve waar sprake is van echte beeldspraak].

    Ok, ik wens jullie allen Gods zegen op Credible, en tot schrijfs! rofl.gif

    In Yeshua, shalom.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid