Spring naar bijdragen

fanintoflames

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door fanintoflames

  1. Quote:
    Op maandag 29 augustus 2005 13:45:49 schreef Loppesj het volgende:

    Maar het blijft moeilijk omdat je, als je deze producten niet meer koopt, ze ook niet meer ingekocht worden bij de boeren in derdewereldlanden met als gevolg dat zij mogelijk helemaal niets meer verdienen. De keuze is dus oneerlijke handel of geen handel..

    Tenzij er iets aan gedaan gaat worden
    smile.gif
    Zie ook

    ja, en daarom moeten we dus eerlijke producten gaan kopen! en winkels oproepen om die spullen in de winkel te leggen! onze mond opendoen, opkomen tegen onrecht...

  2. Voor het eerst in de geschiedenis is er een bijbelstudie over bananen uitgegeven. De bijbelstudie, geschreven door Time to Turn, in het kader van de “Maak recht wat krom is"-campagne, legt de link tussen de woorden over armoede en gerechtheid in de bijbel en de vaak kromme wereldhandel van vandaag de dag.

    Oktober 2005 zal als het aan Time to Turn ligt de geschiedenisboeken ingaan als de maand waarin er nog nooit zo veel bananensplits gegeten werden. Kern van de “Maak recht wat krom is"-campagne is namelijk een recordpoging bananensplits eten in de week van 13 tot 16 Oktober. Nadat de deelnemende groepen in september of oktober een bijbelstudie over bananen gedaan hebben, zullen ze lokaal in actie komen voor eerlijke handel, door met zoveel mogelijk mensen een eerlijke bananensplit te eten. Door middel van deze actie wil Time to Turn supermarkten bewegen meer eerlijke producten in hun schappen te leggen.

    De achtergrond van de campagne is de handel, met name in cacao en bananen, die nog steeds niet eerlijk en duurzaam is. Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse boeren hebben amper rechten, mogen zonder reden worden ontslagen, worden vaak ziek van alle bestrijdingsmiddelen en krijgen een loon waar ze amper van kunnen rondkomen. Een paar multinationals hebben de hele markt in handen. Zij bepalen de regels en houden de prijs laag zodat kleine boeren de pisang zijn. Time to Turn wil jongeren bewegen hun mond open te doen voor deze boeren, om gehoor te geven aan de oproep in Spreuken 31:9 om de armen recht te verschaffen.

    check http://www.maakrechtwatkromis.nl voor meer info, vette avatars, msn icons, banners en natuurlijk om jouw groep op te geven!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid