Spring naar bijdragen

isdatzo

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door isdatzo

  1. In genesis lezen we dat de mens leefde met God in hun directe nabijheid. God gaf ze een vrije wil om eigen keuzes te maken, toch waarschuwde hij ze ook aan Hem gehoorzaam te blijven zoniet dan zouden ze sterven. M.i. is deze waarschuwing een gevolg van de zondeval van satan in de hemel. In feite had God al direct een reddingsplan achter de hand. Een geheim waar satan niets van mocht weten. 

    In de efezebrief 1 staat dat God ons immers in Hem(JChr) heeft uitverkoren voor de grondlegging van de wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. Dat is nog steeds Gods bedoeling in zijn strijd met satan en zijn personeel.

    Het geheimenis van zijn wil is om in de volheid van de tijden  al wat in de hemel en op de aarde is onder 1 hoofd, dat is Chr, samen te vatten, in Hem, in wie wij ook het erfdeel ontvangen hebben, waartoe wij tevoren bestemd waren. In Efeze 1 zie ik het eeuwige plan van God vervat voor ons mensen, tot lof van zijn heerlijkheid. Hij heeft ons begenadigd in de Geliefde en in Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed en vergeving vd overtredingen naar de rijkdom van zijn genade.

  2. 6 uur geleden zei Robert Frans:

    Het eeuwig leven is in mijn verstaan de volmaakte verbondenheid met God, hier en hiernamaals. Gods liefde is tijdloos en daardoor eeuwig. Door de zondeval is die verbondenheid verbroken en is God niet meer vanzelfsprekend aanwezig op aarde en in de ziel. Daardoor is eeuwig leven niet mogelijk. In Christus is God echter alsnog werkelijk hier tegenwoordig, tot op de dag van vandaag, in het bijzonder in de eucharistie. Door zijn kruisdood en verrijzenis heeft Hij zich volledig overgegeven aan de mens, alle aspecten van het menselijk bestaan aan God toegewijd en heeft Hij zo alle kwaad en dood overwonnen. Jezus is het volmaakte beeld van Gods liefde. Wie zich met Christus verbindt, verbindt zich met God en ontvangt zo eeuwig leven. Wie naar Hem luistert, luistert naar God.

    Het eeuwig leven is Gods liefde die ons met Hem verbindt en daardoor ook vele malen werkelijker dan ons zondige bestaan. Het eeuwig leven begint bij het doopsel, wordt verdiept als je de mis bijwoont en ter communie gaat, wordt hersteld tijdens de biecht en draagt vrucht in de liefde voor je naasten en voor de schepping. Uiteindelijk wordt zij bekroond in de hemel en straks op de nieuwe hemel en aarde.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid