Spring naar bijdragen

Angelin

Members
  • Aantal bijdragen

    134
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Angelin

  1. Shalom Robert,

    Ik snap je reactie en verzoek erg goed maar ik heb niet de behoefte aan een ieder mijn emailadres vrij te geven. No affence to Maybe. Maar nogmaals, ik zal dr op letten..volgende keer zal ik er gewoon niks van zeggen verbaasd.gifnosmile.gifknipoog_dicht.gif

  2. Dan heeft iemand anders onder de naam Maybe geschreven. Iets met een opleiding directiesecretaresse en goed kunnen discussieren ofzow. En daarna een leuke wens voor mij :s Maar als jij zegt dat je het niet was dan bied ik bij deze mijn excuses aan voor de beschuldiging.

  3. Quote:
    Maar goed, vloek vooral lekker door als jullie daar blij van worden en als jullie dat willen verdedigen. Als ik een woordje minder zou moeten gebruiken en een ander (of heel veel anderen) daar blij mee zouden zijn, zou ik dat doen. Zeker als ik zelf beweer er niks mee te bedoelen...

    Joehoeee! wel even bij de les blijven he knipoog_dicht.gif ik zeg hier niet dat er mensen bij Credible vloeken ofzow, ik zeg dit tegen mensen die aan het begin van dit forum het vloeken goed praten, mensen die zelf wel vloeken, in het dagelijks leven dus... En Maybe, ik wens geen (ongegeneerde) scheldpartijen op mn weblog. Daar ben ik niet van gediend!

  4. maybe, je kan niet bepalen of iemand zich gekwetst of beledigt voel... dat is namelijk een GEVOEL en geen FEIT! Dus dat kan niemand anders meten behalve jezelf. En geloof me, het is geen lichte irritatie die bij me optreedt, het is veeeeeel meer! Al die boel poep over veel ruzei over voetbal.. dat is mijn punt niet.. ik zei het om duidelijk te maken dat je gewoon rekening met elkaar moet houden. Als iemand aan de ander duidelijk maakt dat iets kwetst (of iets dergelijks) dan kan je denken: Neeeeee is niet terecht of neeeee, dat geloof ik niet! Je kan ook denken: oh? Is dat zo? Ben je gekwetst? Sorry, niet mijn bedoeling.. kzal dr rekening mee houden. Maar goed, vloek vooral lekker door als jullie daar blij van worden en als jullie dat willen verdedigen. Als ik een woordje minder zou moeten gebruiken en een ander (of heel veel anderen) daar blij mee zouden zijn, zou ik dat doen. Zeker als ik zelf beweer er niks mee te bedoelen...

  5. Quote:
    Angelin, ik vind dat een zeer oppervlakkige redenatie. Wil je daarmee zeggen dat jij altijd alleen kijkt naar het effect van dingen? Als mensen iets verkeerd zeggen of doen, kan je ook kijken naar de intentie en daar de echte betekenis van de boodschap uithalen. Op het moment, dat bijvoorbeeld jouw vriend je kaartjes voor een voetbalwedstrijd cadeau geeft, dan is dat echt niet iets om blij over te zijn, maar als hij het hartstikke lief bedoelde en jouw interesse in zijn hobby als serieus enthousiasme zag, dan is het toch eigenlijk heel lief bedoeld. En IK zou dan dus ook dankbaar zijn voor de intentie, en niet voor het effect (nml. dat ik me dood zit te vervelen op een voetbalwedstrijd). God zou liefdevol en groot van geest zijn en zou naar de intentie kijken. Op het moment dat je alleen maar met het effect bezig bent mis je uiteindelijk belangrijke elementen die een rol spelen in de betekenis van iets.

    Wie zegt dat ik daar alleen naar kijk? Ik zeg dat je dit niet moet vergeten! Men moet gewoon een klein beetje rekening met elkaar houden. En ik hoor zelf ook 1000 keer mensen zeggen: ik bedoel niks met een vloek. Dat geloof ik allemaal best, als je niet in God gelooft, waarom dan God aanroepen?Dus dat snap ik wel. Maar het gaat erom dat het voor mij wel kwetsend is en voor God ook. Het voorbeeld van cadeautjes geven vind ik een heeeeeel ander verhaal, niet vergelijkbaar. Maar ik kijk op zo'n moment idd ook naar de intentie (lief dat hij dat heeft geregeld) maar hij kan ook eens nadenken (goh, elke keer als ik voetbal heb krijgen we ruzie, zal ze die kaartjes wel leuk vinden?) Dr wordt altijd zo eenzijdig gekeken naar dingen. "Als ik het maar leuk heb, als ik maar kan doen/roepen wat ik wil. Of mensen zich daardoor gekwetst voelen boeit niet want ik bedoel het natuurlijk niet om te kwetsen, maar ik doe het alleen voor mezelf." Zo werkt dat toch nie mensen. Waar is die tolerantie?

    (Overigens, ik ben gek op voetbal hoor hihihi.)

  6. Maar goed, dit is een ander discussiepunt...

    Ik geef toe, ik gebruik vaak een paar van die bastaardvloeken zoals die hier genoemd worden en om eerlijk te zijn ben ik er niet tegen. Zo kan je bij elk woord wel een betekenis bedenken. Maar toch maak ik wel onderscheid want woorden die te erg lijken op een vloek doe ik niet aan, dat vind ik ook hypocriet idd.

  7. Quote:
    Op donderdag 23 december 2004 13:32:00 schreef onemangang het volgende:

    Vloeken is niets meer dan een persoonlijke uiting van frustratie en heeft helemaal niets met God te maken.

    En of iemand in zo'n vloek nou het woord Jezus of God gebruikt of niet, de betekenis is hetzelfde. Met andere woorden, hier wordt niet een God of geloof beledigd.

    Het gaat niet of jij beledigt.. het gaat erom of God Zich beledigd voelt. En dat is wel zo. Als je als ongelovige dat niks kan schelen daar kan ik nog inkomen. Maar bedenk je ook dat je (christelijke, maar ook heeeeeeel veel andere mensen) beledigt.

    Als jouw moeder aan kanker overlijdt en ik begin met die ziekte te schelden dan is dat niet om iemand te beledigen maar zo kan/zal jij je wel beledigd voelen. En daar kan je ook over nadenken, niet wat jouw intentie is, maar wat het effect is.

    Afgezien daarvan vind ik het gewoon zooo asociaal klinken als iemand loopt te vloeken. Dan luister ik al helemaal niet meer. En reken maar dat het sowieso gewoon onbeschaafd is. Op een sollicitatiegesprek hoef je echt niet met een vloekwoord aan te komen hoor, getuigt gewoon van niet normaal taalgebruik.

  8. 1: Lief, zorgzaam, eerlijk, betrouwbaar, open

    2: Het liefst christen maar ja.. dan heb ik het over de perfecte partner... het is geen eis.

    3: Mij! Hij moet niet alleen oog voor zichzelf hebben. Het is wel leuk als hij veel interesses heeft, dat maakt iemand interessant en levert veel gespreksstof op.

    4: Maakt mij echt niks uit, als hij mij maar kan onderhouden. Ik wil namelijk voor de kids zorgen hihi.

    5: Euuuuuuuhhh ik val op lange donkere mannen die netjes en verzorgd zijn (het liefst in pak) en mn vriend is even groot als ik, blond, lekker slonzig... hahaha... Ik dacht dat ik voorkeuren had maar het blijkt van niet. Qua figuur... niet TE dun en niet TE dik...

  9. www.gamer.nl is van mijn computernerdige neef hihihi. Ik zag hem staan bij Robert.

    Mijn voornaamste forum is http://www.wiebenje.nl waar ik zo'n beetje de enige christen was dus met discussies ben ik altijd de sjaak hihihihi. Was daar ook moderator (jammer dat ik dat niet meer ben...) maar hun normen en waarden (bloot op profielen van mensen etc) kwamen daardoor erg aan het licht dus ben ik ermee gestopt. Voor de rest een klein christelijk forum dat ik voor dit forum tegenkwam: http://www.jeugdkerken.nl/forum maar waar zo weinig werd gereageerd...dus toen kwam ik hier.

  10. Sja Marco, voordat ik een tattoo neem denk ik er zeeeeeeker wel over na. Ik zet het niet voor niks hier neer knipoog_dicht.gif En pziez, wat Robert zegt: we mogen elkaar zeker waarschuwen voor dingen. Maar nu zeg je dus dat iedereen die een tattoo neemt van God afdwaalt (om het even zo te bewoorden). Vink een behoorlijke uitspraak die je doet... ik heb dat namelijk nergens gelezen in de bijbel.. althans niet in die context (zoals Robert al zei). Maar toch thx voor je reactie! Een reactie is beter dan geen reactie knipoog_dicht.gifbig-smile.gif

  11. vis_101.jpg

    Doordat we nu de diepe dalen kennen in het leven, zullen we de grootste toppen kunnen zien. Ook al is het leven (als christen) soms moeilijk en soms zelfs ondraaglijk... God belooft je Zijn Koninkrijk waar geen zonde, zorgen en angst meer zal zijn. Al het mindere wat we nu meemaken verdwijnt in het niets wanneer Zijn Koninkrijk komt.

    Het is misschien wel net zoiets als een bevalling. Je hebt enorme pijnen en het liefst zou je willen opgeven (stop dat kind maar terug) maar als het dan eenmaal zo ver is... dan is er alleen maar blijdschap (en ben je alle narigheid vergeten en was het je allemaal waard!)

    Daarentegen... we zijn nu allemaal mensen en lijden kan soms zo ondraaglijk zijn. Als je God om vergeving vraagt zal Hij je zonden vergeven. Hij weet hoe zwak wij zijn. En Hij weet dat we in een zondige wereld leven waarin je medemens je soms ook enorm pijn kan doen. Maar ook enorm kan steunen. Net als God zelf. Praten met God, praten met mensen die je liefhebben.. en vooral ook: jezelf liefhebben. Ik kan niet concreet zeggen: zelfmoordplegers gaan naar de hemel/hel. Maar ik denk dat het gaat om hoe je ermee omgaat.

  12. Quote:
    Wat moet ik in een kerk? Een voetbalkantine is hier beter voor geschikt.

    Sja, ik wou dat iedereen dus heel ongedwongen naar de kerk kon gaan, gelovig of niet. Jeugdkerken hebben dit karakter al veel meer. Veel nietgelovige mensen zouden nooit zonder speciale reden (doop van familielid etc) naar de kerk zijn. Ik vind juist dat er zo'n sfeer moet zijn dat iemand denkt: ik ga eens naar de kerk, lijkt me interessant en fijn om daar te zijn.

  13. Sja, tis niet anders. En die vooroordelen komen natuurlijk ook ergens vandaan. Maar goed, generaliseren gebeurt vaak te snel. Ik wil in ieder geval heeeeeeelemaal zeker zijn van mn zaak als ik er 1 neem. En dat ik later gerimpeld ben.. sja, tegen die tijd zal ik ook grijs worden, ouderwetse kleding aanhebben, geen bal meer zien etc etc.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid