Spring naar bijdragen

Bookman

Members
  • Aantal bijdragen

    56
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Bookman

  1. Waarom 'doop in de Geest' als de apostelen handoplegging onderwijzen?

    Hebr 6:1-3 vertelt toch immers over de bijbelse grondslagen (waaronder de geloofsdoop én de handoplegging) en dat we 'dat zullen doen als GOD het wil'...

    Dus wachten op een uitstorting van de Geest is in tegenstelling op wat GOD van ons vraagt en wat de apostelen doen en onderwijzen>!> engel.gif

  2. Apart zeg!

    Jezus vertelt juist over zonder geweld, jaloezie, moorden, stelen enzo je naaste liefhebben...

    Bovendien: is nu wel duidelijk dat het 'ki-element' in de oosterse vechsporten uit Hindoeisme [Yoga] afkomstig zijn [soms boeddhisme]...

    Kortom: het gaat zowel in naastenliefde als in geestelijk fundament in tegen GOD.... Eigenlijk zeggen jullie als vechtsportmensen: ik doe wat ik wil en dan ben ik Christen...

    Volgens mij is dat gewoon goedpraten wat je zelf leuk vindt en je eigen wil doen. De Bijbel zegt dat 'eigen wil doen' zondigen is... zeker waar het dus tegen GOD, Gebod en naastenliefde ingaat.

    Gek zeg, dat Jezus gewoon die Farizeeers en Romeinen niet in elkaar heeft gemept uit zelfverdediging. Misschien als ie zelfverdediging had gedaan met veel 'ki' dat het wel goed was gekomen ???

    widegrin.gif

  3. Robert, je kan veel ouwenelen, maar geweld/vechtsporten en techniek jezelf maken is strijdig met Christen-zijn en is niet te nuanceren of goed te praten.

    Naastenliefde begint bij GOD via Jezus en door de Geest. En zelfbeheersing begint met de leiding van GOD door Zijn Geest en wel overeenkomstig de Geboden.

    Vechtsporten gaat over vechten en bovendien met 'chi' als leiding en wat de sport toestaat als beperking. Dat is dus iets heel anders!

    En die onzin van 'beheersing' en 'alleen in de sportschool' is leuke onzinpraat die in praktijk toch heel anders is.

    Tegen jou zeg ik ook nog dit:

    Jij wilt graag blijven doen waar jij zin in hebt; dat blijkt uit meerdere entries in meerdere topics. Alles nuanceer jij en alles is wel goed.

    Helaas... dat geldt niet voor Christenen. Alleen GOD is goed. En Christenen kunnen bepaalde dingen die tegen GOD, Gebod, Gods Woord en Gods Geest ingaan NIET doen.

  4. En misschien gebruik jij de techniek onder jouw geestelijke chi-leiding wel tegen de buurman waar jij boos op bent of tegen je baas als hij jou ontslaat of tegen je vrouw als ze niet doet wat je zegt...

    Geweld is nooit tot vrede; alleen tot meer geweld. Eigenmacht is altijd weer tot eigenmacht. Helaas gaat dat altijd ten koste van anderen.

  5. Geweld is tot geweld; niet tot zelfbeheersing. En als een beoefenaar een andere geweldenaar weet te beheersen... wie houdt ons dan veilig voor het geweld van die overwinnaar?

    Jij wil helemaal niets weten; je vraagt naar de bekende weg en negeert de entries die er al zijn.

    Als je iets meer wilt weten over vechtsporten en chi: ga dan maar naar een sportschool toe en laat een sensei of ander leider je voorlichten.

    Somehow denk ik dat dat voor jou geheel onnodig is

  6. Mediteren in de oosterse zin is iets anders dan mediteren in de bijbelse zin.

    Mediteren in oosterse sporten laat je 'chi' toe in jouw geest.

    Mediteren in bijbelse zin betreft het overpeinzen van de Wet cq overpeinzen van Bijbeltekst. Niet om jezelf open te stellen voor chi.

    Christenen zijn in Jezus (geloofsdoop dmv onderdompeling) verankerd en daarna verbonden aan GOD door de Geest van GOD (dmv handoplegging). Dus zij hebben al een Geest in hun tempel: de Geest van GOD.

    De Geest van GOD is strijdig met de geesten/demonen van satan.

    De Bijbel waarschuwt dat alleen GOD aanbeden mag worden als GOD en dat ALLEEN Zijn Wil [Geest] tot zegen is; al het andere is tot ondergang.

  7. Yep Bart: veel sporten zijn gebaseerd op zonnegodaanbidding en/of universele kracht.

    ECHTER: alles wat rechtstreeks aanzet tot geestelijke training/meditatie mbt CHI of KI heeft rechtstreeks met openstellen van geestelijke machten te maken.

    En dat kan BESLIST NIET samen met Christen-zijn. Vechtsporten hebben doorgaans altijd een meditatie-gedeelte én een ki-leer.

    Voetbal, hockey, honkbal hebben dat doorgaans niet.

  8. NEE!

    Vechtsporten en Christen-zijn gaan NIET samen.

    Waarom niet?!

    1. Vechtsporten zijn gebaseerd op occulte leer uit het hindoeisme; CHI of KI; universele kracht of 'zonne-kracht' die ook wel PRANA wordt genoemd. Een geestelijke universum-kracht.

    Dit is afgoderij en afgodische leer. Daar kan een Christen niet aan meedoen!!!

    2. Vechten en focus op een ander overwinnen is niet wat Christen-zijn inhoudt

    Christen-zijn houdt juist in dat je de ene-en-de-andere-wang-toekeert; de minste kan zijn. Je wilt een ander juist niet beschadigen, maar het beste wensen: het evangelie. En dat is geen gewelds-evangelie, maar een evangelie van Waarheid tot Waarheid; van Gerechtigheid tot Gerechtigheid. Van Liefde tot Liefde.

    Geweld of geweldaanleren is iets wat daar niet bijhoort.

    NEE! Vechtsporten en Christen-zijn gaan NIET samen.

  9. Inderdaad is Zoroaster de hogepriester van de 3-ene-zonnegod uit Babylon. Die zonnegod die ook wel bekend staat als Ahura Mazda, Tammuz, Shamash etc. De reincarnatie van zijn vader Baal.

    Er wordt geschreven dat Zoroaster in navolging van Daniel en zijn vrienden die verbleven aan het hof in Babylon 'vegetarisch eten' aan alle zonnegodaanbidders heeft opgedragen.

    Daniel weigerde immers de rijke babylonische vleeskost tot zich te nemen. En Daniel en z'n vrienden zager er beter uit en waren gezonder.

    Dus heeft Zoroaster dit overgenomen en opgedrongen aan de zonnegodvereerders/priesters.

  10. Sex voor het huwelijk gaat niet in tegen de Geboden van GOD. Alleen het uit elkaar gaan en vervolgens met een ander 1 worden (dmv sex dus) gaat wel in tegen de Geboden.

    MAAR: iedere Christen [gedoopt in Jezus] kan vergeving krijgen voor zondigen, als je dat meent en echt probeert om niet zo verder te gaan. Anders groei je namelijk op in zonde en word je een vrucht van de zonde. Das niet de bedoeling natuurlijk...

    Overigens: door van GOD weg te lopen door je eigen wil te doen [=zondigen] straf je en beschadig je jezelf. Op die wijze gevormd kan je en heb je niks bij GOD en Zijn Zoon Jezus. Je zou als vrucht van de zonde geheel verbranden in hun bijzijn.

    Als je spijt hebt van handelen tegen de Geboden en je hebt het bij Jezus gebracht en je probeert nu wel te luisteren naar GOD, dan mag je erop vertrouwen, dat je vergeven bent en dat je relatie met GOD intact en OK is!!!!!!

    smile.gif

  11. Ik heb eea snel doorgelezen en heb nog 1 paar interessante entries ter overdenking!

    1. De Heilige Geest is de persoonlijkheid van GOD; de Wil, macht, kracht en liefde van GOD zelf.

    * Beslist geen persoon dus, want Jezus werd niet 'meerdere personen' toen hij de Geest ontving na de doop

    * Ook wij worden niet meerdere personen als we de Geest (met de Gaven) ontvangen (Hebr 6:1-4).

    2. Volgens Efeze 1:16-17 is GOD óók de GOD van Jezus

    3. In Joh 17:3 zegt Jezus dat GOD -die ook zijn Vader is- de enige ware GOD is

    4. In Hebr 8:1 wordt aangegeven, dat Jezus de Hogepriester voor (de enige ware) GOD is

    5. De apostelen zeggen in 1 Cor 8:5-6 dat er vele goden en heren zijn, maar....dat er maar één GOD is én ook nog 1 Heer.... (EN dus: GOD en een Hogepriester voor die GOD).

    Kortom: het 3-ene-god-verzinsel uit de RK-kerk (4de eeuw) is aantoonbaar onbijbels.

    ZO! Dat moest ik ff kwijt!

    Bookman

  12. Tom: Jezus is (!) een Jood. En herboren in Jezus zijn wij ook Gods Volk.

    Iets wat niet van mensenhanden is, kan niet door mensen worden aangepast of aangetast. Wie dat wel doet, zet z'n leven op het spel.

    Jezus was duidelijk genoeg: de Wet blijft geheel intact.

    Jezus heeft zichzelf niet aan het kruis gegeven zodat wij de erfzonde tegen GOD opnieuw kunnen gaan beginnen door tegen Zijn WIL en Zijn Wet in te gaan.

    Openbaringen 14:12 Zij houden de Geboden van GOD! ALLEMAAL. Dus ook het Sabbatsgebod of wil jij GOD loochenen op Zijn Dag.

    Zelfs de Meester van de Sabbat -de Zoon van GOD- hield de Sabbat... Wil jij boven je Meester staan?

    Of dien jij gewoon liever een andere god?

  13. Tom:

    Jezus is (!) een Jood; hij leeft en zit aan de rechterzijde van GOD (Hebr 8:1) als onze Hogepriester. En herboren in Jezus (door de doop)en verbonden met Gods Geest (handoplegging) zijn wij ook Gods Volk.

    Iets wat niet van mensenhanden is, kan niet door mensen worden aangepast of aangetast. Wie dat wel doet, zet z'n leven op het spel. Weet je nog dat Uzza de verbondskist met z'n handen aanpakte? Hij was op slag dood.

    Jezus was duidelijk genoeg: de Wet blijft geheel intact.

    Jezus heeft zichzelf niet aan het kruis gegeven zodat wij de erfzonde tegen GOD opnieuw kunnen gaan beginnen door tegen Zijn WIL en Zijn Wet in te gaan.

    Openbaringen 14:12 Zij houden de Geboden van GOD! ALLEMAAL. Dus ook het Sabbatsgebod of wil jij GOD loochenen op Zijn Dag.

    Zelfs de Meester van de Sabbat -de Zoon van GOD- hield de Sabbat... Wil jij boven je Meester staan?

    Of dien jij gewoon liever een andere god?

  14. Nieuw verbond....oud verbond...maar GOD is dezelfde.

    Trouwens: de Sabbat is de dag van GOD; niet van ons.

    Openbaringen 14:12 (geschreven na de Hemelvaart van Jezus) zegt overduideljk dat we de Geboden van GOD dienen te houden én het geloof in Jezus....

    De zondag is de dag van de zonnegod uit Rome en de RK-kerk die in de 4de eeuw na samensmelting met de zonnegodaanbidders werd vastgesteld. Daar heb je toch niks mee?!!?

    Daarvoor hielden alle Christenen de Sabbat; zeker t/m de 2de eeuw.

    Staat er ook niet in de Bijbel dat we de Wet (de Geboden van GOD) dienen te volbrengen mét de Geest???

    Ik denk dat we met een nieuw verbond nog steeds dezelfde GOD hebben en dat er geen tittel of jota van de Wet (Geboden: Jakobus 2:10) vergaat. En dat Johannes terecht schrijft in Openbaringen 14:12...

    De Heiligen houden de Geboden van GOD; ALLEMAAL dus ook het Sabbatsgebod;

    De Sabbat: vrijdagavond van zonsondergang tot zaterdag zonsondergang. De Joden doen dat al duizenden jaren.... en dus weten we precies welke 'dag' die Sabbat van het 4de Gebod uit Exodus 20 is!!!!

    Bookman

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid