Spring naar bijdragen

Stanjer

Members
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Stanjer

  1. Ik heb hulp nodig, maar weet niet goed waar ik terecht kan. 

     

    Ik ben 12 jaar getrouwd en we hebben een paar hele lieve kinderen. Eigenlijk al vanaf het begin van onze relatie is mijn vrouw heel erg jaloers. Ze denkt zich in dat ik steeds naar andere vrouwen kijk en wordt helemaal gek als er vrouwen met een bepaald uiterlijk (blond) op tv komen. Ook als we op familiefeesten zijn kan ze soms helemaal doordraaien en denkt ze zich in dat ik mij ineens aangetrokken voel tot haar zus. Er is een periode geweest dat ik dit probleem wilde 'oplossen' door nergens naar te kijken. Op straat keek ik naar de grond, ik keek geen tv en op familiefeesten isoleerde ik mijzelf. Ik raakte in een sociaal isolement en het loste het probleem niet op. De gedachten bleven. 

     

    Zo nu en dan zijn er periodes geweest waarin het beter is gegaan, maar de (ziekelijke) jaloezie kwam steeds weer terug naar boven. Voorbeelden te over. Nu zijn we op het punt gekomen dat ik heb aangegeven hulp te willen. Echt hulp, professionele hulp. Haar reactie is dat ze wil proberen er zelf uit te komen en er voor wil bidden. Ik geloof absoluut dat bidden helpt, maar soms moet je als mens ook zelf een handje meewerken.  Het gaat nu een paar weken wat beter, maar ik durf er niet van te genieten, omdat ik merk dat ik van binnen beschadigd ben. Ik denk steeds dat ze terug gaat vallen in deze jaloezie en ben het gevoel van wat 'normaal' is kwijtgeraakt. Denk aan: praten met een collega, tv-kijken, praatje maken met de buurvrouw. 

     

    Ik hoop dat bovenstaande duidelijk is. Het heeft mij heel veel moeite gekost om deze discussie te openen, vanwege schaamte en het niet willen laten 'vallen' van mijn vrouw. Maar ik merk dat ik er zelf niet meer uit kom. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid