Spring naar bijdragen

Hessie

Members
  • Aantal bijdragen

    81
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Hessie

  1. Hoi allemaal

    We zijn inderdaad weer terug uit taizé, en we hebben wat antwoorden van Broeder Bart gekregen, en we zijn zelf ook 'op onderzoek' uitgeweest, maar dat ga ik nu ff niet vertellen, dat komt morgen, ik ga nu eerst slapen. In ieder geval zijn we veilig thuis, hoewel het niet veel scheelde, want onze bus is bekant omgekiepert op de heenweg omdat we gingen keren in een modderig en schuinlopen weiland. Maar God was bij ons, en het ging allemaal goed smile.gif

    Nu ga ik slapen

    welterusten!

    liefs Hester

  2. Soms gebeuren er dingen, en dan lijkt het net of God de grens tussen Zijn wereld en onze wereld even vergeet, heel oneerbiedig gezegd. Zoals wonderen. Bijvoorbeeld: vriend van mij bleek een hersentumor te hebben, en toen was het ineens een hersenbloeding geweest. Wat natuurlijk ook erg is, maar niet zo dodelijk...Of een andere vriend, had een beschadigde zenuw bij zn hart, had altijd een pacemaker, was ineens zn zenuw genezen, terwijl dat helemaal niet kan. Dat vind ik ook knipogen van God.

  3. Dank je wel, ik ben ook best bang dat ik te hoge verwachtingen heb, omdat het de eerste keer zo onwijs super was. Maar ik ga proberen om er gewoon naar toe te gaan en dan zie k wel wat er gebeurt, gezellig word het toch welsmile.gifsmile.gif

  4. De vader van een vriendin van mij ging danken. "Wij danken U van harte, voor nood(schraap keel, schraap keel) ruft en voor overvloed.

    Ik kwam niet meer bij gewoon. Maar ja, hij had het zelf helemaal niet door, maar ik ben het noooooooit meer vergeten, hoewel ik best klein wassmile.gif (moet dus trouwens zijn, voor de mensen die de standaardgebeden nooit bidden(heel goed overigens) Wij danken U van harte voor noodruft en voor overvloed. (weet eigenlijk niet eens of je het zo schrijft)

  5. Hihi, hij hoort ook 10 minuten lang te zijn eigenlijk, maar ja, dat is voor sommige mensen die dat niet gewend zijn zo lang, dat het af kan schrikken, daarom doen ze bij taizédiensten buiten taizé soms kortere stiltes. In taizé zelf duurt het soms wat langer, omdat Frere Roger een eindsignaal moet geven, maar de goede man is zo oud, dat hij soms een beetje in slaap valt, en dan duurt de stilte zomaar 25 minutensmile.gif.

  6. En het is bijna zoverbig-smile.gif Jippie, nog een weekje en 2 daagjes en dan mogen we weerbig-smile.gif. Alleen zonder Dorientje, das wel minder. Maar we gaan daar heel veel nadenken enzo... ook over de dingen die jullie hebben aangedragen.

    Kus Hester

  7. Sheepie, als je ff wat vragen stelt... wil k best antwoord geve hoorsmile.gif. Ik vind het alleen moeilijk om zo uit mn blote hoofd allemaal dingen te gaan bedenken zegmaar, het is makkelijker als ik wat vragen/tegenargumenten heb, die k kan weerleggen. Het is gewoon indd handig als je ff wat meer erover hoort, dat snap ik. Over de leer, ik denk niet dat er echt een Taizéleer is ofzo. Iedereen wordt er geaccepteerd, het maakt niet uit wat je precies gelooft, ja en dan bedoel ik niet boeddhisten ofzo, het maakt niet uit of je katholiek, protestant, orthodox of wat dan ook bent, als je maar geloofd dat God je Vader is en dat Jezus Christus voor de zonden van de mens is gestorven. Het is echt niet zo dat er mensen zijn die naar allah gaan bidden ofzo, ik heb er tenminste nooit iemand gezien die dat deed, lijkt me ook redelijk onwijs vreemd in een christelijke gemeenschap. Er is dus niet echt 1 leer ofzo. Het is dan bijvoorbeeld ook zo dat er ikonen staan, voor de orthodoxe mensen, en maria afbeeldingen voor de katholieken, maar dat zegt ook eigenlijk niet zoveel. Op donderdagavond kan je bijvoorbeeld bidden bij het kruis. Dat komt waarschijnlijk ontzettend katholiek over, en toch heb ik het gedaan. Ik was op dat moment zo ontzettend dankbaar dat Jezus zich heeft opgeofferd voor onze zonden, dat ik Hem daarvoor wilde danken, bij het kruis. En het was 1 van de mooiste momenten uit mijn leven, hoewel ik dus echt alles behalve katholiek ben. Nou ja, dat ging ik even zeggen... nog meer vragen?knipoog_dicht.gif

  8. Ja, dat over de paus klopt helemaal, het is wel een soort vriend/kennis van Frere Roger, maar niet een of ander ikoon in taizé ofzo.

    En ik denk dat Taizé niet iets van een sekte is ofzo, dat dacht mijn exvriend wel, en ik kon hem maar gewoon niet duidelijk maken wat taizé voor mij betekend. Voor sommige mensen, dus niet iedereen, iedereen mag daar een eigen mening over hebben, maar voor mij is het de plek waar ik echt goed kan nadenken en tot rust komen. Maar nogmaals, daar mag iedereen een andere mening over hebben, maar ik denk echt dat je taizé niet snapt als je er zelf niet bent geweest. vriendin van mij was het jaar voordat ik ging in taizé geweest, en ik vond maar dat ze overdreven deed enzo, maar toen ik zelf ging, snapte ik haar pas.

  9. @ sheepie, Ik denk dat saartje gelijk heeft met dat Taizé nix voor jou is. Ik denk omdat je het raar zou vinden, ik denk niet dat je je er erg op je gemak zou voelen. Jou kennendeknipoog_dicht.gif. Je zou het denk ik beetje overdreven vinden, gewoon omdat het heel gevoelig is, veel mensen uiten hun gevoel, en dan in soms extreme mate. Daarom denk ik dat het nix voor jou is.

    kus Hes

  10. Taizé is echt het allermooiste wat mij ooit is overkomen. Ik kan ook niet wachten tot ik terug ben!! En inderdaad, je komt jezelf heel hard tegen, vooral als je nogal wat te verwerken hebt/ hebt gehad.

    Zoals al eerder over Frere Roger, dat is inderdaad echt een prachtige man. Toen ik vlakbij hem zat, en toen hij aan kwam lopen, ik kreeg gewoon het gevoel van: Die man loopt echt met God. Hij straalde zoveel rust en geluk uit. Ookal kan ik me niet voorstellen dat hij zich zo goed voelde, want zo makkelijk kan ie nou ook niet meer lopen.

    VOor mij het hoogtepunt was toen sarah ging geloven, en de vrijdagavond, waarover ik nu wel wat kan vertellen, maar saar mag de rest doen. We zaten in de kerk, en saar deed ineens heel raar. Ze kon ons niet meer bereiken, en wij haar niet. We zijn met zijn vieren voor haar gaan bidden en toen was het ineens over. Maar het enge was, dat twee van ons daarna ontzettende hoofdpijn kregen. echt ontzettend eng.

    Maar echt, ik kan niet wachten tot ik er weer naar toe mag!!!!!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid