Spring naar bijdragen

Dunadaine

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Dunadaine

  1. 15 minuten geleden zei Hermanos2:
    24 minuten geleden zei Dunadaine:

     

    In plaats van respect te tonen voor verschillende visies op de Schrift, stel je meteen dat iedereen die jouw mening niet deelt, het niet begrepen heeft. Fijne binnenkomer! 

    Ik snap wat je zegt Hermanos2, Excuus hiervoor, het was niet mijn bedoeling om respectloos naar je te zijn, begrijpen is niet de juiste woordkeuze geweest, en zal het veranderen naar geloof en geloven.

  2. Als je gelooft dat je je redding kan verliezen..

    Dan geloof je nog niet geheel wat de Heer Jezus voor jouw gedaan heeft , Geloof + Werken = Werken

    eigenlijk geloof je niet echt dat Jezus offer genoeg was en dat jij er nog aan moet bijdragen.

    Jezus droeg namelijk al je zonden, verleden heden en toekomst, het is volbracht.

    Hij droeg jouw zonden, en jij kreeg zijn gerechtigheid, zijn volmaaktheid.

    In Gods ogen ben je nu net zo rechtvaardig als Jezus.

    Op het moment dat je voor het eerst bent gaan geloven, kwam de Geest van God de Heilige Geest en maakte een nieuwe persoon/natuur/hart  in je, en ben je verzegeld met de Heilige Geest. Daarom is geloof en bekering een zaak van het hart. In je nieuwe hart/natuur ben je gaan geloven dat jij, het nooit gaat redden, je kan nooit je zonden betalen, God moet je redden, je beseft dat je hopeloos verloren bent zonder redder.

     Niemand kan het koninkrijk van God binnen gaan die niet wedergeboren is, zonde en God gaan niet samen. Hoe zou je ook in je zondige natuur voor eeuwig bij God kunnen zijn. Zonde maakte scheiding tussen God en de mens.  Daarom is je oude zondige mens gestorven met Christus aan het kruis, je bent een nieuwe creatie geschikt voor het koninkrijk van God.

    Je bent overgeplaatst van het koninkrijk van duisternis naar Gods koninkrijk van licht.

    Het punt is we zijn allemaal geboren in het koninkrijk van duisternis, onze natuur is zondig en niemand kan zeggen dat hij zonder zonde is behalve God zelf, daarom moeten wij Zijn rechtvaardigheid Zijn hart en natuur krijgen door geloof in Jezus Christus.

    Dat is waarom je de Redder: Jezus Christus nodig hebt het is namelijk geen optelsom van goede daden tegenover je slechte daden, het zit in je natuur om te zondigen daar hoef je zelf niets voor te doen.

    Als je wedergeboren bent zal je bijvoorbeeld merken dat je eerst onverschillig was over zonde en nu wil je niet meer zondigen. Je wilt leven zoals God het wil, niet omdat het moet voor goede daden of werken, maar omdat je God liefhebt. Lukt dit altijd? nee, de oude natuur zit nog steeds in je, maar er is ook een nieuwe natuur die de zonde niet wil. Dus het is voor iedereen moeilijk de verleidingen zijn groot, maar als we God dagelijks zoeken, met Jezus leven dan leven we vanuit onze nieuwe natuur/wil.

    Jezus zegt dan we in Hem moeten blijven om vrucht te kunnen dragen uit ons zelf kunnen wij niets.

     

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid