Spring naar bijdragen

Doctorow

Members
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Doctorow

  1. 15 uur geleden zei sjako:

    Scherp opgemerkt.

    Er zijn staatsconstructies van derdewereldlanden die kunnen worden vergeleken met een hoer die sterft van de honger en zichzelf verkoopt voor een stuk oud brood, en de Hoer van Babylon is een imperiale entiteit die de wereld op zijn kop zet met zijn despotisme.

    Op 30-4-2024 om 19:05 zei Robert Frans:

    Volgens mij zijn er inmiddels zoveel Babylonische hoeren aangewezen door zoveel bijbeltijgers, dat je er een rosse buurt mee kunt beginnen.

    Het lijkt mij dat je niet ondubbelzinnig over kwade rijken kunt spreken.  Elementen van autoritarisme bestaan tot op zekere hoogte in democratische westerse landen, en elementen van democratie bestaan tot op zekere hoogte in autoritaire landen.  Maar er zijn overal ter wereld webben, draden die zo destructief zijn dat het niet verrassend is dat ze op uitzaaiingen van een kankergezwel lijken.

  2. 6 uur geleden zei Thinkfree:

    Een hoer is iemand die vreemdgaat, de vrouw representeert de Kerk.

    De grote afval in de laaste dagen, notie de laaste dagen zijn begonnen na het kruis.

    Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon enkel dat de afval in intentisiteit toeneemt inclusief de chaos.

    Het lijkt mij dat de katholieke kerk van onze tijd geleidelijk steeds meer op de vroege kerk uit de apostolische periode gaat lijken.

     

  3. De staat Israël door zijn draconische maatregelen in de omgang met Palestijnen, waardoor moslimextremisten ertoe worden aangezet christenen in Afrika te vervolgen.  De Messiaanse verwachtingen van Israël (en de christelijke zionistische eschatologie) zijn uiterst moreel destructief en zelfs suïcidaal

  4. 37 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Argumentatie via een link is niet echt volgens de gebruiken. Misschien kun je aangeven wat daar staat en hoe je er zelf naar kijkt.

    Aan de ene kant denk ik dat de staat Israël ook een slachtoffer is, en dat er krachten zijn die deze staat om zoveel redenen willen slopen. Aan de andere kant zitten er onder de Joden veel invloedrijke en machtige mensen achter: the-scenes-webben die zelf hotspots op de planeet creëren en de draden van deze webben leiden tot op zekere hoogte naar de staat Israël.

  5. Tegen de achtergrond van ongekende genocide en hongersnood in Palestina, tegen de achtergrond van de militarisering van Afrika, de fascisatie van Latijns-Amerika, de vernietiging van de Slavische etnische groep, vond ik deze interessante eschatologische reflecties.  Wat denk je er van ?

    https://www.bibletools.org/index.cfm/fuseaction/Topical.show/RTD/cgg/ID/3706/Israel-as-Great-Whore-.htm

    argumentatie via een link is niet de bedoeling. Voor de volgende keer ;-)

  6. 22 uur geleden zei Modestus:

    Er zijn verschillende Russische bevolkingsgroepen betrokken bij deze oorlog. Russische communisten, moslims, boeddhisten en joden... ieder van hen heeft zijn eigen visie op de oorlog die ze samen voeren. Communisten nostalgeren naar het schijnbaar glorieuze verleden van het Sovjet-Unie en willen hem herstellen. En Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov vindt bijvoorbeeld dat moslims moeten aan Russische kant blijven, zo meent hij op weg te zijn van de islamitische profeet Mohammed. Hij noemde ooit Oekraïense nationalistische strijders "shaitanen (demonen), die hun eigen vader niet kennen." (in islamitische cultuur is het een schande als je een wees bent, want adoptie is verboden in islam) 

    Nu, in een periode van economische instabiliteit, zullen Buryats, Tuvans en Kaukasiërs veelgevraagd zijn als dappere soldaten van het rijk. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich keer op keer herhaalt.  Ze willen Rusland tegenover Duitsland plaatsen.  Duitsland militariseert.  Het beste van Europa ligt al achter ons.  Er staat ons een moeilijke periode te wachten.

    Op 30-5-2022 om 18:36 zei Hetairos:

    Ik heb even de vrijheid genomen een andere vertaling te geven. Die van jou vond ik wat cryptisch en enigszins onbegrijpelijk:

    "Het begrip "Russische ziel" zelf moet worden afgeschaft als mythisch en gevaarlijk voor de mensheid. In dit geval zullen de Russen uiteindelijk leren zichzelf niet beter te zien dan andere naties - zoals de Duitsers zichzelf nu zien."


    We leven in een complexe wereld.  Vooral nu de wereldkrachten opnieuw worden geformatteerd.  Eeuwenoude Vaticaanse heerschappij, oude invloedrijke clubs die ernaar streven macht en invloed in de wereld te behouden.  De opkomst van nieuwe paradigma’s van macht en invloed.
    Daarom staat de Russische filosoof Leo Tolstoj voor mij veel dichter bij het ware begrip van het menselijk bestaan dan andere Russische filosofen.  Tolstoj had het bij het verkeerde eind op veel doctrinaire en dogmatische kwesties van het christendom, maar zijn laatste werken zijn in overeenstemming met de oproep van paus Franciscus, die nu oproept om niet deel te nemen aan militaire bedrijven en zelfs niet om de militaire industrie te helpen.
     

  7. Onlangs heb ik vaak gezegd dat de Russische religieuze filosofie (RRF) heeft in een impasse.  Het is grotendeels (maar, gelukkig, niet volledig en niet altijd) is gebaseerd op het idee van messianisme exclusiviteit en speciaal pad voor Rusland.  Catastrophe Russisch-Oekraïense oorlog was ook een ramp van deze mainstream in RRF.

     Dat in plaats?  Als RRF wil blijven ontwikkelen en om ten minste een soort van receptie, de basisidee is om te worden vervangen door het idee van kenosis, of op zijn minst, niet-exclusieve Russisch.  Na deputinizatsii Russische hun eigen neiging tot geweld en morele zelfmoord moet erkennen.  Dat wil zeggen dat de Russische ziel gemakkelijk valt onder de macht van demonen, dan aangrenzende landen.  Na zo'n intense geestelijke en intellectuele arbeid op een "Russische ziel" must afleren te denken van zichzelf als iets bijzonders.  Het concept van de "Russische ziel" moet worden afgeschaft als een mythische en gevaarlijk voor de mensheid.  In dit geval, de Russische uiteindelijk leren zichzelf dus neem dat ze niet beter zijn dan andere mensen - zoals het nu zien zichzelf Duitsers.

     Met andere woorden, de belangrijkste idee van exclusiviteit in plaats van RRF waakzaam zijn over hun eigen kwade neigingen. ( Cyril Hovorun. Oekraïens-orthodoxe priester. vertaling uit het Russisch)

     

    В последнее время мне часто доводится говорить, что русская религиозная философия (РРФ) зашла в тупик. Она во многом (но, к счастью, не полностью и не всегда) зиждилась на идее мессианства, исключительности и особом пути для России. Катастрофа русско-украинской войны стала также катастрофой этого мейнстрима в РРФ.

     Что вместо этого? Если РРФ хочет продолжать развиваться и иметь хоть какую-то рецепцию, то ее базовая идея должна быть заменена на идею кенозиса или, по крайней мере, неисключительности России. После депутинизации русские должны признать собственную склонность к насилию и моральному суициду. То есть что русская душа легче подпадает под власть демонов, чем соседние народы. После такой интенсивной духовно-интеллектуальной работы над собой "русская душа" должна разучиться мыслить о себе как о чем-то особом. Само понятие "русской души" должно быть упразднено как мифическое и опасное для человечества. В таком случае в конце концов русские научатся воспринимать себя так, что они ничем не лучше других народов - как сейчас воспринимают себя немцы.

     Иными словами, главной идеей РРФ вместо исключительности должна стать бдительность относительно собственных дурных наклонностей.

     

  8. Ik heb bijna 4 jaar in Lviv gewoond (de hoofdstad van Oekraïense extreme nationalisten,tegelijkertijd was Lviv een van de vriendelijkste en veiligste steden ter wereld ) en ik kan bevestigen dat de fabels van Poetin over Nazzi's en fascisten nep zijn.

    Demonisering van Oekraïners was gesponsord door FSB.
     100%
     En de veteranen werden op 9 mei geslagen door artiesten, en de schietpartij op de begraafplaats is een enscenering voor Russische tv-zenders
     100%

    Ik las op dat moment de berichten op sociale media van lokale inteligencia in Lviv.

    Daarom kleeft al het bloed aan de handen van de Satanisten van het Kremlin die er opnieuw van dromen de wereld te regeren

     

  9. Prison Empire of Evil plant uitbreiding.  als burgers dit rijk niet stoppen, zal het zich verspreiden als een virus en meer landen terroriseren (de volgende zijn de Baltische landen, enzovoort)

    We hebben te maken met een botsing tussen beschaving en barbaarsheid.  Oekraïners verdedigen vandaag de hele vrije wereld

    Hoe zwakker dit Kremlin-virus is, hoe veiliger het is voor de beschaafde wereld

  10. Op 26-3-2022 om 20:38 zei Hermanos2:

    Mijn hart gaat uit naar de Russische burgers. Die willen geen oorlog en gaan door sancties etc een zeer zware tijd tegemoet. Daarbij komt nog dat ze in andere landen tot voorwerp van haat worden gemaakt. 

    Voor Oekraïners wordt gezorgd. 

    Maar wie gaat actie ondernemen om Russische burgers te helpen? 

    De vraag is, kan het Russische volk zichzelf organiseren en het regime van Poetin omverwerpen?

    Is er genoeg wijsheid onder het Russische volk om te beseffen dat het nodig is om van de keizerlijke mentaliteit af te komen?

  11. Op 26-3-2022 om 20:16 zei Doctorow:

    De Russen hebben een keizerlijk complex En de zekerheid dat ze een historische missie hebben om de Antichrist te weerstaan
    Maar nu is de tijd gekomen dat de Oekraïners hen zullen dwingen om zich te ontdoen van imperiale ambities

    dr.  Kirill Govorun weerlegt de fascistische ideologie van het idee van de orthodoxe Russische wereld

  12. Er is terechte woede.  Er is terechte haat.  Het is tenslotte eerlijk om de vijand te haten die kwam om je familie en je huis te vernietigen.  Deze sterke emoties zijn niet alleen eerlijk.  Ze zijn moreel.  Ze zijn aan het genezen.  Ze helpen ons winnen.

     Maar er is een grens waarboven je al het menselijke kunt verliezen.  En dan verliezen rechtvaardige woede en haat hun macht.  Dan beginnen woede en haat, losgerukt uit de lussen van menselijke maat, ons van binnenuit te vernietigen.  Wanneer het beest met vele gezichten de innerlijke mens verslindt.

     Tegenwoordig is het onmogelijk om te zeggen dat dit allemaal "slechts emoties" zijn.  In de tijden waarin we terechtkomen, kan één verkeerde emotie de hele wereld opblazen.  Het vrijlaten van je wilde beest is niet onschuldig.
     Een van de twee dingen: of de waarheid staat aan onze kant, of wij, vechtend tegen de draak, veranderen in een draak.  Maar dan is het geen overwinning.  Dit is de weg naar mislukking...

     Ja, het is heel moeilijk.  Het is verschrikkelijk moeilijk om op de grens van de mensheid te blijven.  Als er zoveel pijn is, zoveel waanzinnige wreedheid van de kant van de vijand.  Maar het is belangrijk om elke keer tegen jezelf te herhalen: zo zijn we niet.  De rand is extreem dun.  Als we deze grens overschrijden, veranderen we onszelf en vergeten we de belangrijkste doelen.  Niet alleen om de vijand te verslaan, maar ook om mens te blijven.  En creëer een samenleving van mensen, vrij en waardig.

     Anders verliezen we.  Zelfs na het winnen van deze oorlog.  En we moeten echt winnen...(Dr. Andrii Baumeister)

    Ik vond ook reflecties  van de grootste Nederlandse en Amerikaanse denker over Oekraïners

    from Henri Nouwen's Ukrainian Diary - Friday, August 19, 1994

    "Being back in Poland was like being back in the West.  As we drove into Warsaw and saw the well-stocked stores, the well-dressed people and the well-run transportation system, we became aware of Ukraine’s poverty.  Not only were there many poor people in Ukraine, but Ukraine as a nation was poor, poorly situated in Europe, poorly treated by East and West, poorly held together by conflicting political interests.  Being in Poland made me aware that Ukraine is like the foster child of Europe, not highly respected, not well supported, not given the attention it needs.  I suddenly remembered that in the story of the last judgment, God judges not individuals, but nations.  The question:  “What have you done to the least of mine?” does not simply refer to individual poor people but also, and maybe first of all, to poor nations.  God loves the poor, God even has a preferential love for the poor.  Ukraine is poor, very poor, not just materially, but also emotionally and spiritually.  To care for the poor means much more than to reach out to people who need food, jobs, clothes and a safe place to stay.  It means also to care for nations that are crushed by the forces of history and live under the burden of being ignored and rejected by the international community.   ….  Personally I felt a deep desire to stay faithful to the Ukrainian people and to keep choosing not just for the individual poor, who need support, but also for the country that is so clearly marginalized in the family of nations"

  13. Terwijl in Oekraïne hele steden worden verwoest en stukjes levende kinderen onder het puin van huizen worden weggehaald, is de rating van Poetin met 10% gestegen.
    Laten we aannemen dat de propaganda van het Kremlin altijd liegt.
    Maar Russen zijn meestal chauvinisten, en ze hebben een lange weg te gaan voor de transformatie van de natie en zuivering door vuur.

    Alleen dankzij economische sancties komt het veranderingsproces op gang

  14. Verheerlijking van personages als Stalin, Ivan de Verschrikkelijke (de meesterbreinen van Poetin) 
    Dit is het bewijs van hoe ver de geschiedschrijving van de waarheid verwijderd is.
    Tijdens de gevechten met Napoleon gaven de Russen het bevel om samen met de mensen hun steden in brand te steken.
    Tijdens de oorlog met Hitler gooiden de Russen mensen als kanonnenvlees zonder spijt.
    Nu herhaalt de geschiedenis zich.
    Het lijkt mij dat de Russische staatsgodsdienst zich afstoot van Christus,Zulk patriottisme en nationale trots is immoreel, moreel en spiritueel destructief.
     

  15. I’m not sure this expression of faith and love and sacrifice would happen elsewhere if other societies were faced by such adversity. But there are clear reasons why Ukrainians are prepared. I’m in Washington here, and people ask, “Why are the people in Ukraine not panicking? Why is the president acting with such resolution and courage? Why are the bishops in place? Yes, three million people left, but forty million people are still there.”

    Ukrainians went through a hellacious twentieth century with about fifteen million people killed in different genocidal waves. They’ve gone through poverty. Their identity has been negated and denigrated. Putin put it all together in that speech on February 21. They realize that freedom is not free, that there is a cost for the most important principles and values in life. Actually, whether they explicitly confess it or not, they have a Paschal vision of life. It’s through carrying the cross that you reach life, real life, eternal life.

    " I think whether or not they’re going to church every day or for any services in any confession, they have a sense of communion. We saw it in each of the revolutions emerging in a way that also mystified the world in 2013 and 2014. Europeans were wondering, How could these people be dying with a European flag in their hands? Is the European Union worth something? Well, today Ukraine is giving meaning to the European Union, to European civilization."

    ......They’re very specific lies, but there’s the deep lie of the system, the corruption, the oligarchic kleptocracy that is led by an authoritarian ruler who has nostalgia for empire and wants to recolonize. That’s a lie because it very explicitly negates the value, the dignity of other persons, other cultures, other histories.....

    For people of faith, it’s important to realize that a Russian occupation will lead to the suppression of faith communities. We saw the sacred ground of Babi Yar hit by a missile and five people were killed there. We see how in the last eight years the Muslim Tatars have been persecuted. We see in this country where there’s a Jewish president how the Christian, Jewish, and Muslim communities have come together in the Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations, because they realize that what is happening now will lead to what has happened in the past. In 2014 two Protestant deacons—two sons of a clergyman—were pulled out of a church and executed. In the last few days three Orthodox priests were killed.

    Every time the Russian regime—tsarist, Communist, or Putinist—takes over any part of Ukrainian territory where the Ukrainian Catholic Church ministers, the church is strangled. It might take a year or two, it might take a decade or two, but sooner or later it happens. And hearkening back to the Russian imperial and Communist legacy, Putin will do the same. He’ll crush the Ukrainian Orthodox Church as the Russian Communists did in the 1920s and ’30s. Nobody is safe in autocracy. Nobody is safe in a system of lies.

    Conservative Christians and others should be disabused of the illusion that Putin defends traditional values. Russia has the highest abortion rate in the world, astronomic alcoholism, suicide, and divorce rates. The system is thoroughly corrupt. This is what Ukrainians don’t want. This is what they’re standing up against. They’re fighting this war for Europe, for the Eurasian countries. They’re fighting it for the freedom that North Americans enjoy, freedoms that come into jeopardy if they’re not defended. And that is why global solidarity is so important. Global communion and global coming together around the truth.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid