Spring naar bijdragen

Skillpicture

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Skillpicture

  1. Uit mijn reformatorische achtergrond heb ik altijd de statenvertaling aangehouden, naar verandering naar een pinkstergemeente, is het verschoven naar de nbg. Pinkstergemeente is niet meer echt mijn ding, ik heb twijfels, maar de NBG heb ik er wel ingehouden. Ik heb geen talenknobbel, dus andere talen heb ik nooit de moeite voor genomen. 

  2. Ik volg het niet helemaal, mijn gevoel is dat hier twee soorten bijbelvertalingen gebruikt word. Ik ben een voorstander om in iedergeval de vertaling aan te geven. Ik gebruik vaak  statenvertaling of nbg 51.

    op deze vraag denk aan wat Paulus zei;

    Statenvertaliing Efeziers 2 tot 10;

    8 Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof; en dat niet uit u, het is Gods gave 9 Niet uit de werken, opdat niemand roeme.10 Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus tot goede werken, welke God voorbereid heeft, opdat wij in dezelve zouden wandelen.

    God gaf Zijn volk wetten en regels, om te leven naar Zijn wil, dat konden zij niet. Dat is niet omdat Zijn volk is, maar omdat Hij de mens een keuze vrijheid heeft gegeven, vanaf de oorsprong van de wereld, toen Eva misleid werd en verkeerde vrucht nam. vanaf dat foutje, heeft God met Zijn eigen volk geprobeerd, echter uiteindelijk heeft Jezus de verlossing moeten brengen. Zijn Liefde was zo groot, dat niet alleen Zijn volk, maar iedereen! is maar goed ook, want wat vele niet weten, geloven vele Joden, dat Jezus nog moet komen. 

    De vraag start dan; is dan zo, als je een keer aangeeft dat je gelooft, dan je zonden belijd je eeuwig leven ontvangt. Daar is een deel wat veel mensen in mijn omgeving ja op zeggen. Ik twijfel juist door wat Jezus zei in Johannes 15 vers 6. (statenvertaling)

    Zo iemand in Mij niet blijft, die is buiten geworpen, gelijkerwijs de rank, en is verdord; en men vergadert dezelve, en men werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand.

    wat betekend in Mij blijven. Als je ergens voor gaat, dan doe je best om daarin te groeien. ik fotografeer en bewerk graag. Ik doe YouTube filmpjes kijken, boeken lezen, en ga zo door. Op het moment dat je daadwerkelijk iets wil bereiken, dan is je passie, de liefde voor je hobby is er. Die passie kan je zien als de Heilige Geest. Ik noem het soms een Tussenpersoon, communiceert tussen jou en God/Jezus. Hij geeft ons de liefde, laat ons dingen misschien wel zeggen of doen, wat van Hem komt. Door in Hem te blijven word je niet " buiten geworpen" . Door te " werken" door je passie , door te investeren in het contact, blijf je in Hem. 

    als fout gaat, als je los van Hem bent gekomen, om wat voor reden, maar je zoals de bekende gelijkenis van Lucas 15, waar ik vers 21-22 (statenvertaling), de belijdenis uit diepe ontzag aan de Heer

    21 En de zoon zeide tot hem: Vader, ik heb gezondigd tegen den Hemel, en voor u, en ben niet meer waardig uw zoon genaamd te worden.

    Waar God, het feestmaal bereid word

    22 Maar de vader zeide tot zijn dienstknechten: Brengt hier voor het beste kleed, en doet het hem aan, en geeft hem een ring aan zijn hand, en schoenen aan de voeten;

    Word je door goede werken behouden, nee, maar het heeft wel een hele belangrijke element om te sterken, en je vuur voor Hem te laten wakkeren, om dicht bij Hem te bijven, zorg dat je niet de verdorde rank word, voor het vuur. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid