Spring naar bijdragen

Yoni

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Yoni

  1. Op 7-4-2020 om 13:21 zei Chiel Fernig:

    Het was niet de bedoeling dat de mens zou sterven. In het nieuwe testament zegt Jezus dat wie niet zondigt, zeker niet zal sterven. In Openbaring wordt gesproken over een nieuwe aarde. Deze komt na het laatste oordeel. Ook komt er een nieuwe hemel. Maar wij als mensen, kinderen van God, mogen op de nieuwe aarde wonen zoals het oorspronkelijk de bedoeling was.

    Maar waarom stond er dan ook een levensboom in het hof van Eden, dus 2 bomen? Is dit in de studie ook meegenomen of was hier niet echt weet van? Als de oorsprong toch al was dat de mens niet zou sterven?

    2 uur geleden zei antoon:

    Dat is nieuws, mijn argumenten zouden weerlegd zijn, alleen jammer voor je dat je het nergens kan aantonen,

    Volgens mij is dit met archeologische vondsten toch echt weerlegd?

  2. Op 4-4-2020 om 09:23 zei sjako:

    Bovendien is te berekenen dat in 1914 de ‘tijden der heidenen’ afliep. De tijden der heidenen is de tijd dat er geen door God aangewezen op Gods troon zat. Toen die afliep ging Jezus op die troon zitten en begon te regeren. En valt nog veel meer over te zeggen, maar daarvoor is hier de ruimte te kort.

    Hoe kom je eigenlijk op het idee dat Jeruzalem in 607 v Chr is vernietigd? De vernietiging van Jeruzalem en de ballingschap die daarop volgde is zo nauwkeurig vast te stellen door de Babylonische archeologische vondsten dat niemand daarover twijfelt. Het jaartal is 587 v Chr, bij mijn weten.

  3. Op 30-3-2020 om 16:29 zei sjako:

    Hallo @Yoni. Welkom op dit forum. Ik zal proberen een antwoord te geven op basis van Gods woord. Toen God de mens schiep, schiep Hij hen naar Zijn beeld. Het was dan idd ook niet de bedoeling dat de mens zou sterven. Hij had echter een boom geplaatst, de boom van de kennis van goed en kwaad. Als de mens daar zou van eten dan zou de mens zeker sterven. Je zou je kunnen afvragen waarom God die boom daar had neergezet. Dit was omdat de mens ook een vrije wil had gekregen. Als hij God als soeverein had gediend, dan hadden ze voor eeuwig een goed leven gehad. Maar satan deed hun verleiden met een leugen dat wanneer ze zouden eten van die boom, ze zouden worden als God, kennende goed en kwaad. De mens liet toen eigenlijk weten dat ze het zelf beter wisten en dat mag de mensheid bewijzen totdat God zegt: 'het is genoeg'. De mens heeft bewezen dat ze er een potje van maken en niet zonder God kunnen. Jezus is naar de aarde gekomen om als zoenoffer te dienen voor de hele mensheid. In de hoedanigheid als volmaakt mens kon Hij sterven voor wat Adam had gedaan, ook een volmaakt mens en zelfs zoon van God genoemd.  Het evenwicht is weer hersteld. Vlak na de zondeval had God al direct een plan klaar om wat satan had gedaan ongedaan te maken. Daaruit volgt idd dat de paradijselijke aarde weer hersteld gaat worden. Iets wat heel vaak in de Bijbel naar voren komt (bijv in Jesaja 11:5-10). Lees ook Daniël 2 eens. 

    Hoi Sjako, als God de mens in volmaaktheid, en daardoor dus onsterfelijk heeft geschapen, welk doel had de 2e boom dan, de boom des levens, waardoor ze eeuwig leven zouden krijgen als ze er van aten?

    Op 30-3-2020 om 16:29 zei sjako:

    Bij Jezus zichtbare komst op aarde zullen alle mensen een opstanding krijgen, degene die rechtvaardig zijn tot een eeuwig leven de onrechtvaardige tot een leven van oordeel.

    Was er ook een onzichtbare komst?

  4. Hier voor mij een (Theologisch/Bijbels)  vraagstuk:

     

    Toen God de mens schiep naar zijn beeld in het hof van eden, in Genesis 1 & 2, was de oorspronkelijke bedoeling dat de mens niet zou sterven. Klopt dat met het algemene christelijke leer?

    Zo ja, dan betekent dit dus dat mensen niet bedoeld waren om in de hemel terecht te komen. Vanuit dat perspectief is het nogal vreemd dat alle christenen de hoop hebben na hun dood in de hemel opgenomen te worden. Heeft God de uiteindelijke bestemming van de mensen ( bedoeld om de aarde te bevolken en te bewonen) gewijzigd?

     

    Bedoelde God dat Adam en Eva direct zouden sterven als ze ongehoorzaam waren of dat ze sterfelijk zouden worden?

    Adam leefde nog 900 jaar na de zondeval dus: God bedoelde niet dat Adam direct na het eten van de vrucht zou sterven, maar dat hij sterfelijk zou worden na het eten van de vrucht.

     

    Is de mens onsterfelijk gemaakt? En is hier een theologische of andere uitleg voor?

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Yoni

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid