Spring naar bijdragen

Koenraad

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Koenraad

  1. Reeds enkele jaren geleden bracht ik, met familie een bezoek aan de Ark van Noach. Die lag toen in Dordrecht. Hij is 122 meter lang en 30 meter breed. Het gevaarte heeft een stalen frame. Dat moet ook, want houten schepen langer dan een bepaalde lengte (60 meter ?) vallen uit elkaar. 
    Genisis 7.7: "Van de reine en de onreine dieren ... kwamen er telkens twee bij Noach in de Ark, een mannetje en een wijfje." Je hoeft de dierentuin maar te bezoeken om te beseffen dat het bovenstaande niet mogelijk is. Er zijn veel te veel soorten dieren op aarde.
    En waar kwam al dat water dan vandaan? Dat zelfs de Himalaya onder water stond?
    En zelfs al zou het gebeurd zijn, dan is dat toch de grootste misdaad ooit op aarde gepleegd? De hele wereld bevolking verzuipen... 

  2. Ik heb al eerder aangegeven moeite te hebben de bijbel te geloven. Ook is het niet mijn bedoeling gelovigen tegen de haren in te strijken. 

    Maar na lang nadenken kom ik tot de conclusie dat Jezus ook maar een gewoon mens was. Net als wij. Hij was egocentrisch en leedt mogelijk aan grootheidswaanzin. Maar het is allemaal zo lang geleden opgeschreven...

  3. Op 28-2-2020 om 11:15 zei sjako:

    Geloof en wetenschap hoeven elkaar zeker niet te bijten. In de Bijbel staan een heleboel correcte wetenschappelijke feiten. Bijv hygiëneregels, de waterkringloop, het feit dat de aarde rond is, feiten over de sterrenhemel en zo zijn er nog wel meer dingen te vinden.

    Bijv: Er is er Een die woont boven het rond der aarde — waarvan de bewoners als sprinkhanen zijn — Degene die de hemelen uitspant net als een fijn gaas, die ze uitspreidt als een tent om in te wonen” (Jesaja 40:22).*

    Jesaja’s beeldspraak nodigt ons uit om het verder aanschouwelijk te maken. We kunnen bijvoorbeeld een tent uit Bijbelse tijden voor ons zien. Misschien denken we aan een relatief klein pakket stevig doek dat wordt opengevouwen en uitgespreid, waarna het met stokken wordt opgezet zodat het iets wordt om in te wonen. We zouden ons ook een koopman kunnen voorstellen die een bundeltje fijn gaas neemt en het voor een klant uitspreidt zodat hij het kan bekijken. In beide gevallen wordt iets dat betrekkelijk compact is, uitgespreid en wordt het in onze ogen groter.

    Natuurlijk zeggen we niet dat dit poëtische beeld van een tent en fijn gaas bedoeld is om het uitdijen van het heelal duidelijk te maken. Maar is het niet fascinerend dat de beschrijving die de Bijbel van het heelal geeft, zo goed aansluit bij de moderne wetenschap? Jesaja leefde ruim drie eeuwen voor Aristoteles en meer dan tweeduizend jaar voordat de wetenschap met overtuigende bewijzen over dit onderwerp kwam. Toch hoeft de beschrijving van die eenvoudige Hebreeuwse profeet niet herzien te worden, wat wel het geval was met het ingenieuze model van Aristoteles.

    Bron: wachttoren 2011 1/7 blz. 25-26

     

    "Geloof en wetenschap hoeven elkaar niet te bijten." Abraham, Mozes en Jezus wisten toen nog minder dan een 10 jarige op de basisschool. 

  4. De wetenschap is enorm uitgebreid en goed onderbouwd. Maar moeilijk toegankelijk voor leken. De wetenschap wordt daarom vaak niet begrepen. Veel gelovigen mijden de wetenschap.

    Dat doe ik zelf niet, ik verdiep mij erin, al gaat dat wel ten koste van het geloof. Maar ik wil niet in een bubbel leven. Het geloof houdt moeilijk stand tegenover de wetenschap, vooral omdat de bijbel zo fantastisch is. Erg moeilijk om daar nog voor 100% in te geloven.

  5. Ik ben een gelovige met krukken. Ik geloof dat het geloof samenbindt en een bolwerk vormt tegen de voortschrijdende degeneratie van onze maatschappij. Ik vind dat de meeste gelovigen goede mensen zijn en beter te vertrouwen. De meeste van mijn contacten zijn gelovig. 

     Maar dan ken ik ook een bioloog die zegt: "zonder hersenen bestaat er geen geest." Dus geen God en geen hiernamaals. En: "als je sterft, sterft ook je geloof. Moeilijk!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid