Spring naar bijdragen

May

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door May

  1. Mijn verloofde en ik hadden laatst een discussie over orale seks binnen het huwelijk. Dit was naar aanleiding van een preek die we hadden geluisterd. De spreker zei dat het verkeerd was, omdat dat ook de manier is waarop homoseksuele mensen seks hebben en omdat het niet natuurlijk zou zijn, omdat God niet voor niks de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen o.a. voor dat doeleinde heeft gemaakt. Ik had er nooit eerder overna gedacht dat het misschien wel verkeerd zou zijn, omdat je als je getrouwd bent, van je partner bent en hij van jou. We willen ons hierin verdiepen voordat we hier, zodra we getrouwd zijn, wel of juist niet aan beginnen, daarom hoor ik graag jullie mening. 

  2. 10 uur geleden zei Dolce Vita:

     

    May, even een vraagje, uitsluitend voor de helderheid. Volgens mij denken sommigen dat je een man bent, maar May is een vrouwennaam, dus ik ging ervan uit dat je een vrouw bent.   Klopt het dat je een vrouw bent, of ben je een man?

    Als je dat in het midden wilt laten, begrijp ik dat hoor.  Alleen ter opheldering deze vraag.

    Sorry voor de verwarring, ik ben inderdaad een vrouw

  3. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ik vind het een vreemde gedachtengang. Waarom stel je de vraag niet andersom:  "Zou God het wel goed vinden dat wij niet genieten van zijn schepping: seks?" Je neemt zelf controle over allerlei zaken, van het aangaan van vriendschap tot trouwen, het niet hebben van seks,  het kiezen van huis, woonplaats etc. En dan nu over dit onderwerp vraag je jezelf ineens af of God het goed vindt dat je controle over zaken hebt.

    Er is niets mis met seks, probleem is dat veel mensen denken dat het te maken heeft met ongeoorloofd genieten. Alsof er iets fout is aan genieten. Als je boodschappen gaat doen, denk je toch ook niet: "Ach ik heb zo'n zin in boerenkool maar laat ik dat maar niet doen, stel dat God het niet goed vind". Nee, dan koop je gewoon boerenkool (met puree en lekkere jus !!) en die ga je smakelijk op zitten eten.  Maar daarna geen seks, want o wee, dáárvan genieten dat vindt God maar niets....

     

    Het gaat ook niet zozeer om seks, en er is zeker niks mis met seks, zolang het maar binnen de kaders van een huwelijk is. Natuurlijk wil God dat we ervan genieten. Mijn vraag gaat dan ook over het gebruik van anticonceptie. 

    Waar haal je vandaan dat ik God niet ook de controle heb gegeven in de beslissing over trouwen, het kiezen van een huis enz.? Ik bedoel dit niet als aanval, maar ben gewoon benieuwd waarom je dat denkt. 

  4. Allereerst bedankt voor jullie reacties! De reden dat ik nu nog geen kinderen wil, is omdat ik nog studeer en onze financiën in het begin niet stabiel genoeg zullen zijn om voor een kind te zorgen. Ook qua woonruimte zou het niet ideaal zijn. Plus dat ik er mentaal/emotioneel op voorbereid wil zijn, ik wil eerst een tijdje getrouwd zijn. 

  5. Hoi,

    Over een tijdje gaan mijn verloofde en ik trouwen, even voor de duidelijkheid, we hebben geen seks met elkaar gehad hiervoor. Ik ben nog vrij jong en wil nog niet gelijk kinderen. Ik vraag me af wat God van anticonceptie vindt. Zou Hij het eens zijn met de pil, zou Hij het überhaupt oke vinden ook als we dit op een natuurlijke manier voorkomen (door geen seks te hebben op vruchtbare dagen)? In de Bijbel staat dat kinderen een zegen/geschenk zijn en ik wil later zeker wel kinderen. Maar ik weet niet tot in hoeverre God het goed vindt dat wij de controle over dingen hebben. Ik hoor graag jullie mening hierover. 

    May 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid