Spring naar bijdragen

Lucy_

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lucy_

  1. Bedankt voor de vele reacties, ik had er niet zoveel verwacht.

    Ik ben niet opzoek naar ' de waarheid'  en ben dan ook niet op zoek naar een aanbeveling over welk geloof(stroming) ik zou moeten kiezen en waar ik mijn leven aan moet wijden.

    Ik ga er vanuit dat toenadering tot god niet alleen geozcht kan worden om je volledig over te geven aan 1 geloof. Je geloofsovertuiging komt naar over, niet alleen in de kerk, maar ook in kleine dagelijkse dingen en de manier waarop we met anderen omgaan. Voor mij zijn ademhalingsoefeningen, yoga-houdingen en meditatie een manier om te werken aan punten die ik belangrijk vind zoals openheid, eerlijkheid, respect en liefde.

    Ik heb een klein boekje over de principes van yoga. Het zijn 10 principes: Nonviolence (1), Truthfulness (2), Nonstealing (3), Nonexcess (4), Nonpossessiveness (5), Purity (6), Contentment (7), Self-Discipline (8), Self-Study (9) en Surrender (10)

    Om verdieping te geven aan de manier waarop ik yoga beoefen probeer ik mijzelf nu iedere maand op een van deze aspecten te richten/extra aandachte te geven. Voor mijn gevoel kennen deze principes veel raakvlakken met het geloof en ik zou het erg leuk vinden om deze punten vanuit een breder ookpunt te bekijken, zoals onder andere het christelijke geloof. Door bijvoorbeeld ervaringen te kunnen delen andere mensen over de manier waarop zij hiermee bezig zijn. Ik zoek dus eigenlijk een stuk verdieping en verbreding.

     

    Het feit dat ik niet altijd snel reageer heeft te maken met een aantal zaken: Naast een fulltime baan, studie en sporten heb ik niet elke dag tijd om alle post te lezen en hierop te reageren. Ik ben erg dankbaar voor alle reacties maar het zijn er iets meer als ik had verwacht dus ik moet ze ook nog even laten bezinken. Bedankt voor jullie openheid tot nu toe!

  2. Ik ben niet alleen Rooms-Katholiek opgevoed maar ook erg bijgelovig. Voor mij waren de normen en waarden die ik mee kreeg vanuit de kerk niet verenigbaar met de normen en waarden van mijn ouders. Maar hoe bepaal je wie de waarheid spreekt?

    Ik heb hier als kind, en ook later, veel over nagedacht. Als ik af stap van de normen en waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen en kies voor een bepaalde geloofsrichting, hoe bepaal je dat wat de juiste richting is? Vaak heb ik gelezen en te horen gekregen dat je af moet gaan op je gevoel. Maar als ik een richting kies op basis van mijn gevoel, wat bij mij past, creëer ik dan niet mijn eigen geloof? Onbewust misschien uit gemakzucht omdat je gevoel misschien trekt naar iets wat makkelijk is, terwijl je misschien juist soms moeilijke keuzes moet maken. Om deze reden heb ik er op jonge leeftijd bewust voor gekozen om niet gelovig te zijn, of misschien beter gezegd niet te kiezen voor een bepaalde geloofsrichting.

    Ik vind openheid, eerlijkheid en respect een van de belangrijkste aspecten waarop ik mijn leven wil inrichten. Niet alleen openheid en eerlijkheid naar anderen maar vooral naar jezelf. Om niet je ogen af te wenden wanneer dit misschien de makkelijkste keuze is.

    Omdat ik niet gelovig ben, heb ik mij de afgelopen jaren vooral gericht op yoga-filosofie en meditatie om rust en balans te vinden en soms de confrontatie met mijzelf aan te gaan.  Yoga bevat voor mij dus naast het fysieke aspect ook een heel groot mentaal aspect. Ik zou graag meer toenadering willen zoeken tot het geloof (christendom maar ook andere geloofsovertuigingen) om te kunnen leren van alle ervaringen die er de jaren (en eeuwen) heen zijn opgedaan.

    Ik vind echter lastig om naar de kerk te gaan omdat ik het idee heb (en weet) dat ik veroordeeld wordt over de keuzes die ik heb gemaakt waardoor ik merk dat ik de drempel niet goed over durf om daadwerkelijk te gaan en toenadering te zoeken.

    Heel erg graag zou ik jullie advies en mening horen over hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Mijn kern vraag is: Hoe zoek ik toenadering tot het christelijke geloof binnen mijn eigen overtuigingen (Struikelblok bij mijn overtuiging is dat ik nu niet wil kiezen voor een specifieke geloofsrichting)?

    Alvast heel erg bedankt aan degene die de moeite hebben genomen mijn bericht te lezen en/of te antwoorden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid