Spring naar bijdragen

Jantien

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Jantien

  1. Iedereen bedankt voor de reacties.

    Mijn vriend en ik hebben misschien een oplossing gevonden. Aangezien het hele probleem gaat om samen bij elkaar slapen, zouden we naar hotels kunnen gaan waar je dus met meerdere op een kamer slaapt. Misschien niet direct heel ideaal, maar je moet ergens beginnen. Kunnen we toch de hele tijd met elkaar op stap en misschien krijgen zijn ouders er dan ook meer vertrouwen in.

    Nu is het alleen nog plannen maken :)

  2. Een 20-jarige student die op kamers woont en het accepteert dat hij van zijn ouders niet met zijn vriendin samen op vakantie mag, ongeacht de reden, is voor mij een grote nul.

    Toch zijn er wel vrouwen die met hun watje heel gelukkig zijn, wat ik er van vind is dus niet echt belangrijk.

    Violist, bedankt voor je reacties, maar mijn vriend is geen watje :)

  3. Wij leven in een tijd dat voorbehoedsmiddelen gemakkelijk en ruim verkrijgbaar zijn. Op je twintigste trouwen vanwege de seks vind ik bijna misdadig. Die jongen zou naar mijn mening gewoon lekker student moeten kunnen zijn, in alle opzichten, en de TS ook. Gewoon lekker samen op vakantie gaan, met alles erop en eraan. Elkaar uitproberen en helemaal leren kennen. De pil, of als dat niet kan (maar kan bijna altijd) een spiraaltje, en een regenjas erbij, dan kan er niet snel iets misgaan.

    Ik wil zeker niet trouwen vanwege de seks, maar omdat mijn basis er al is en ik gewoon graag bij mijn vriend wil zijn. En dan ben ik misschien jong om te trouwen, maar ik was ook nog redelijk jong toen ik verkering kreeg, dus op gegeven moment is de vekeringstijd wel een keer over en wil je het serieuzer gaan aanpakken. ;)

  4. Ik ben het eens met Thorgrem en Robert Frans.

    Het is volkomen logisch dat mijn vriend ze studie eerst wil afmaken voordat hij wil trouwen. Dat is ook gewoon heel verstandig.

    Ikzelf heb al een vaste baan en studeer deeltijd, dus voor mij speelt het allemaal wat minder, omdat ik al wel een basis heb waar ik prima van zou kunnen leven.

    En ik snap dat mijn vriend niet direct tegen ze ouders in wil gaan. Je wilt je ouders ook nog gewoon onder ogen kunnen komen. Al is hij daar misschien soms makkelijk in. Ikzelf zou het ook geen gemakkelijk gesprek vinden.

    Zijn ouders hebben inderdaad voorgesteld vorig jaar dat we dan maar met andere mensen bijvoorbeeld op vakantie moesten gaan of van oom en tante naar oom en tante fietsen in Nederland. Nu vind ik dat laatste persoonlijk geen oplossing, dan heb ik een beetje het idee dat je jouw probleem (in dit geval van zijn ouders, dat ze controle willen houden) bij anderen gaat neerleggen. En het andere probleem is dat we geen gemeenschappelijke vrienden hebben en geen andere mensen kennen die met hetzelfde probleem zitten. De enige vrienden/bekenden die we kennen, gaan samen met hun vriend/vriendin op vakantie.

    En zoals Robert verder zegt is het een mooie kans om elkaar beter te leren kennen als je elkaar de hele dag ziet.

    Ik vind het dan ook jammer dat zijn ouders de verantwoordelijkheid niet aan ons geven en het niet laten bij waarschuwingen met goede argumenten. Ik snap dat je niet zomaar met iedereen het bed in moet duiken. Ik snap dat je daar zelfs nog mee op moet passen als je nog maar net een relatie hebt. Maar na vier jaar is de enige vraag die er mijns inziens dan nog speelt: wil je seks voor of na het huwelijk? En die keuze is aan ons lijkt mij en niet aan zijn ouders.

  5. Je schrijft niet of jullie al wel sex hebben, dus zonder toestemming van zijn ouders.

    Ook niet wat jullie zelf willen, wat dat betreft.

    Hoe zie je zelf zo'n vakantie?

    Wat zijn zus aangaat.

    Je schrijft niet hoe oud zij is en hoelang zij verkering heeft en of zijn ouders haar en haar vriend meer vertrouwen dan hun zoon, die zij misschien te jong vinden met zijn 20 jaar.

    Ook niet of zij gewoon gaat zonder toestemming en die woorden al eerder ooit zijn gevallen en het nu zo gelaten wordt om de lieve vrede.

    Vier jaar verkering hebben.

    Je vriend kiest ervoor zijn studie met een jaar te verlengen, omdat hij dat bestuur wil ipv. van eerder voortaan altijd bij jou te willen zijn.

    Kweenie hoor.

    Vind je het vreemd dat ik zo mijn vragen heb?

    Hoe graag wil hij privé vaker alleen zijn met jou dan nu?

    Hoe graag wil hij meer investeren?

    Het lijkt alsof hij vindt dat hij weinig of niets te kort komt, zoals het nu gaat.

    Het gaat mij niet om de seks.

    Ja, het is heel moeilijk om geen seks te hebben, maar die vakantie gaat mij niet om seks. Het gaat mij om samen zijn en dingen ondernemen. Maakt me niet uit of dat in Nederland is of het buitenland.

    Afgelopen twee jaar hebben we het opgelost doordat ik naar Enschede kwam,waar hij studeert. Maar daar zijn gewoon niet veel dingen die we kunnen doen en na 3 jaar vind ik dat wel een beetje klaar als vakantie. Voor een keer een weekend is het prima en gezellig, maar je blijft zo snel je standaard dingen doen. Slapen, studeren, tv kijken, boodschappen doen etc. Geen echte vakantie dingen.

    Wat zijn zus betreft. Ik weet niet precies hoe het bij haar is gegaan. Ze is 25 en ze heeft langer verkering. Maar ik denk dat zij gewoon gegaan is op gegeven moment en dat haar ouders het maar gewoon zo laten. Ze ging al samen met hem op vakantie sinds ik bij de familie kwam, dus het is allemaal verder voor mijn tijd en mijn vriend heeft zich daar toentertijd niet mee bemoeit en vraagt zoiets niet bij zijn ouders na, omdat het hem niet betreft. Vindt hij tenminste.

    Maar ik vind het raar om verschillende regels te trekken bij je kinderen..

    Ik snap dat hij zijn studie moet afmaken en dat je dan ook af en toe leuke dingen wilt doen, maar ik weet zelf ook niet zo goed of ik er voor of tegen moet zijn dat hij het bestuur in gaat.

    En ik snap dat jij je vragen hebt. Heb ik zelf soms ook. Maar ik merk wel dat hij echt van mij houdt. En ik denk dat het voornamelijk ligt aan zijn opvoeding en de denkwijze bij hen. Zijn zus begon bijvoorbeeld aan een PhD en dat kon alleen in Gent, terwijl haar vriend in leiden studeert. Ik zou zeggen je dat je gek bent om na je master je trouwen nog eens 4 jaar uit te stellen...

    Precies dat laatste denk ik soms ook. Ik heb al gezegd dat als er niet veel verandert ik het niet meer trek en het uitmaak. Maar dat vindt hij raar als ik dat zeg. Al moet ik er bij zeggen dat ik dat alleen zeg als ik echt boos op hem wordt, want ik wil eigenlijk ook niet van hem af. Maar als er niks gebeurt verder houdt het misschien wel op..

  6. Dat lijkt me voor de hand liggen: Stel een gesprek voor, samen met zijn ouders. Eventueel met zijn zus er ook bij. Je kunt moeilijk nog eens 2,5 jaar wachten...

    Als hij geen gesprek wil, dan moet je je eens afvragen of er misschien niet iets anders aan de hand is... :|

    Hij zegt zelf dat zijn zus het maar gewoon doet, terwijl zij het in theorie ook eigenlijk niet zou mogen...

  7. Hoi,

    Ik heb inmiddels bijna 4 jaar verkering met me vriend. We zijn beide 20.

    Ikzelf zou graag trouwen, maar hij is nog bezig met zijn studie en ziet dat nog niet zitten. Hij wil het bestuur van de vereniging nog doen en zal daarmee uit lopen in zijn studie. Is nog minstens 2,5 jaar bezig

    Ik wil graag meer dingen samen ondernemen om te investeren in onze relatie.

    Dus een vakantie leek me dan de tussen oplossing, want thuis zijn we nooit echt samen omdat ik nog bij mijn ouders woon en hij op kamers zit. Zijn ouders wonen bij mij in de buurt dus in de weekenden komt hij vaak thuis en is hij bij zijn ouders. Dus in de weekenden zijn we nooit echt samen. We gaan wel eens een dagje weg, maar dan moet je er weer zo rekening mee houden dat je op tijd thuis bent.

    Maar hij zegt dat hij niet van zijn ouders samen op vakantie mag, omdat we dan seks zouden kunnen hebben.

    Maar zijn zus gaat wel op vakantie met haar vriend.

    Hebben jullie oplossingen ideeën?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid