Spring naar bijdragen

amor desperado

Members
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door amor desperado

  1. Tja, dat hele gedoe van combineren van de evolutietheorie en christelijk geloof gebeurt volgens mij omdat men wel graag de evolutietheorie aanvaardt (dat is: meedoen in een gangbaar denken), maar teveel emotionele binding heeft met het christelijk geloof om daar afstand van te doen. Dus worden de geit en de kool beiden maar gespaard. Een volgende generatie maakt dan vanzelf wel eens een keuze.

    Maar stel dat je nou begint vanuit de evolutietheorie, is er dan zoveel reden om aan te nemen dat de bijbel het bij het rechte eind heeft? Het eerste wat dan in het oog springt is toch wel dat het verhaal over de oorsprong radicaal verschilt. Dus dan zal dat van de bijbel wel niet kloppen.

    Als je creatief bent kun je de evolutietheorie combineren met de bijbel. Maar net zo goed of waarschijnlijk nog wel beter met bijvoorbeeld de koran, of de veda's. Dus wat zegt dat eigenlijk over waarheid? Het zegt ongetwijfeld meer over iemands creativiteit.

  2. Lieve allemaal,

    Wellicht denk je: niet weer dat onderwerp!!! Toch trek ik de stoute schoenen aan en wil jullie hier een vraag over stellen.

    Ik heb op dit moment 10 maanden verkering met mijn vriend. Hij kwam uit een eerdere relatie, waarin hij samen met zijn vriendin seksueel actief was geweest. Ikzelf had nooit een vriend gehad, en had ook eigenlijk nooit nagedacht over seks voor het huwelijk. Volgens mijn ouders mag het niet, dus vond ik dat ook.

    Nu...10 maanden later hebben we al een aantal keer seks gehad. Mijn vriend vertelde mij dat hij geloofde dat je man en vrouw bent in Gods ogen wanneer je seks hebt gehad voor het huwelijk. Dat was de reden dat hij het heel lastig vond dat zijn vorige verkering uit ging, maar tegelijk ook de reden waarom hij niet meteen het bed met mij wilde delen. Logisch misschien...Wederom dacht ik niet verder na dan wat iemand -in dit geval mijn vriend- mij zei: en dus hebben we seks gehad.

    Toch ben ik er voor mezelf nog niet helemaal uit. Veel mensen beginnen een hele preek te houden waarom het wel- of niet mag, maar vaak word ik er niet veel wijzer van.

    Mijn vraag aan jullie is: hebben jullie concrete Bijbelteksten waaruit blijkt waarom je wel-of geen seks voor het huwelijk mag hebben? Jullie meningen zijn ook leuk, maar het gaat mij om de feiten uit de Bijbel.

    Liefs en alvast bedankt!

    In een andere discussie kwam ik de reactie tegen "Ik schrok echt". Dat kom ik hier niet tegen, terwijl het geval wat hier genoemd wordt volgens mij véle malen ernstiger is. Hoe komt dat? Zijn we het te gewend? Valt het niet meer op, omdat het zo gewoon is in de wereld om ons heen?

    Als je er meer over wil lezen, dan kan ik hiernaar verwijzen:

    Gemeenschap voor het huwelijk?

  3. Op Credible.nl zie je steeds meer mensen die praten over hun 'lief'. Ach, tja.. Het begon ooit als jongerenforum en kleine kinderen worden groot.Maarrrrrr... Er zijn ook mensen zónder lief. Mensen die alleen zijn..Nee.. Alleen is niet het juiste woord! Mensen die 'single' zijn!Single.. eigenlijk klinkt het best hip en heeft het ook wel voordelen. Ik ben nu een paar maandjes alleen single en ik begin er steeds meer voordelen van in te zien. Ik heb vrije tijd, rust, kan m'n eigen ding doen, m'n eigen muziek draaien, heb (weer) veel vriendjes en vriendinnetjes en kan weer stille tijd hebben met God. De momenten van echte eenzaamheid zijn tot nu toe eigenlijk te verwaarlozen.Natuurlijk... Ook ik verlang naar een toegangkaartje voor 'het park' maar als single kom ik m'n tijd momenteel wel door.Dus... Als tegenhanger van 'Themapark Romanticus', alwaar alle gebonden mensen kunnen vertellen hoe goed ze het wel niet hebben, samen;Singles aller topics, verenigt u!Hoe ga jij om met je single-zijn? Baal je er van? Wil je er af? Geniet je er van?Spui!

    Vrijgezel zijn op zich is bepaald geen ramp. Het wordt echter pas goed vervelend als een dame mijn hart weer eens gestolen heeft. Dan voelt het heel anders. Dan gaan de dingen al gauw anders dan ik wil, en dan ga ik me zo'n ontzettende loser voelen. Dat gevoel van 'ik behoor niet tot de handige Harry's die zo iemand wel even het hof maken'.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid