Spring naar bijdragen

BriarPatch

Members
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door BriarPatch

  1. Gods wil is niemands hand dan in de hand van de Almachtige zelf.

    Hij delegeert autoriteit aan Jezus, zelfs aan onvolmaakte mensen maar Hij blijft 'in charge'. Hij zal personen die zijn gedelegeerde macht misbruikt oordelen.

    Hij heeft Jezus en 'de heiligen van het Opperwezen' (Daniël 7:18) 1000 jaar de autoriteit gegeven over de aarde en daarna zal Jezus de tot volmaaktheid gebrachte mensheid teruggeven aan zijn Vader en zich zelf onderwerpen aan God.

    De geestelijken van de christenheid hebben een grote verantwoordelijkheid op zich genomen om hun kerklidmaten de wegen van de Almachtige te leren onderhouden.

    Doen ze dat zoals Jezus dat christenen geboden heeft? Dat is de vraag.

    Bedenk dat Jezus het hoofd van wereldwijde christelijke gemeente is.

    Dat wat u zich afvraagt geldt als afvraging ook voor dat wat als aards koninkrijk van duizend jaar wordt voorgesteld. Want waarom zou wat in de toekomst wordt gespiegeld met feitelijke macht en overheersing, niet voor een ander in het heden kunnen afspelen? Dus de regering van Jezus dan, kan nu een regering van de kerk zijn. Of ook zouden we kunnen vragen of niet die regering zelf ook geestelijk is bedoeld. Want ook de kerk (of in geestelijke zin: het lichaam) heeft wel degelijk gezag van God gekregen waarvan Christus dan ook het Hoofd is. En ineens blijkt er niet meer zo'n groot verschil te zijn.

    Daarom is mijn vraag: spreekt u met of zonder bijzondere reden over zelfs onvolmaakte mensen?? Want Jezus' macht en Jezus' leiding is van een heel andere orde en een andere hoedanigheid dan de macht en leiding onder mensen, die ook aan Gode gehoorzaamheid verschuldigd zijn.

    Die andere aard blijkt ook bij wat u citeert over de "heiligen van het opperwezen", want zij zijn het die aan God vragen om Gods ingrijpen, "opdat de levenden bekennen dat de Allerhoogste heerschappij heeft over de koninkrijken van mensen".

    Met andere woorden: de geestelijke (meer werkelijke, niet in schaduwen) duiding is niet dat de heiligen en Jezus duizend jaar zullen regeren als aardse machthebbers, maar dat de heiligen en Jezus zullen regeren in een geestelijk koninkrijk, dat de waarheid en het ware gezag erkent, en dat ook waarheid en gezag heeft gekregen van God, totdat het geestelijke weer terug in handen wordt gegeven van God, om tot werkelijkheid te worden.

    Bewijs: Daniël 4:17 Deze zaak is in het besluit der wachters, en deze begeerte is in het woord der heiligen; opdat de levenden bekennen, dat de Allerhoogste heerschappij heeft over de koninkrijken der mensen, en geeft ze aan wien Hij wil, ja, zet daarover den laagste onder de mensen.

    En wat vanuit het geestelijke geordend is onder de leiding van Gods Geest, dat kijkt naar de wereldse machten met andere ogen.

    Bewijs: Daniël 4:23 Dat nu de koning, een wachter, namelijk een heilige gezien heeft, van den hemel afkomende, die zeide: Houwt dezen boom af, en verderft hem; doch laat den stam met zijn wortelen in de aarde, en met een ijzeren en koperen band in het tedere gras des velds, en in de dauw des hemels nat gemaakt worden, en dat zijn deel zij met het gedierte des velds, totdat er zeven tijden over hem voorbijgaan;

    Daaruit volgt dat de heiligen vinden (die begeerte is in hen) dat het wereldlijke beter is om vernietigd te worden (maar niet geheel), opdat het daarin erkent Gode te zoeken en zich aan het geestelijke te onderwerpen.

    24 Dit is de beduiding, o koning! en dit is een besluit des Allerhoogsten, hetwelk over mijn heer, den koning, komen zal:

    25 Te weten, men zal u van de mensen verstoten, en met het gedierte des velds zal uw woning zijn, en men zal u het kruid, als den ossen, te smaken geven; en gij zult van den dauw des hemels nat gemaakt worden, en er zullen zeven tijden over u voorbijgaan, totdat gij bekent, dat de Allerhoogste heerschappij heeft over de koninkrijken der mensen, en geeft ze, wien Hij wil.

    26 Dat er ook gezegd is, dat men den stam met de wortelen van dien boom laten zou; uw koninkrijk zal u bestendig zijn, nadat gij zult bekend hebben, dat de Hemel heerst.

    27 Daarom, o koning! laat mijn raad u behagen, en breek uw zonden af door gerechtigheid, en uw ongerechtigheden door genade te bewijzen aan de ellendigen, of er verlenging van uw vrede mocht wezen.

    Bewijs: En er zal een rijsje voortkomen uit de afgehouwen tronk van Isaï..

    En zo rest ons weinig anders, dan de conclusie dat het tot volmaaktheid gebrachte, ten eerste een geestelijke zaak is, die vraagt om een geestelijke duiding. De geestelijke realiteit is méér substantieel dan de lichamelijke realiteit van voorafschaduwing in het vlees. Die geestelijke realiteit is reeds aangevangen. Christus is het hoofd van de gemeente. En wat daarvan in het vlees naar voren komt en op een voetstuk wordt geplaatst, heeft ook de bezinning nodig van koning Nebukadnezar. In die zin ben ik het dus wel geheel met u eens dat de geestelijken een taak hebben en een roeping. Echter, die geldt algemeen. Voor alle geestelijke leiders.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid