Spring naar bijdragen

guardianofretro

Members
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door guardianofretro

  1. Ik begrijp je wel.

    nederlandse cultuur is van traditie een joods/christelijke achtergrond en dat gaat stukje voor stukje steeds minder worden..

    Christelijke feestdagen staan onder druk om deels te worden ingeruild voor dagen zoals het Suikerfeest. Ik herinner me het incident van de schoolfoto nog vers. Sommige mensen kunnen denken so what, dat is het leven met andere culturen nu eenmaal. Maar waarom dan geen hindoe feestdagen, Chinees nieuwjaar, joodse feestdagen dezelfde aandacht geven?   Ik denk omdat de mensen daartoe van nature bescheiden zijn  en beseffen dat ze zich in een mate moeten aanpassen. Sommige  culturen hebben het in zich om bescheidenheid te preken en het niet van de daken hioeven te schreeuwen. De islam doet dit letterlijk.

     

    en ik geef toe mij daar niet prettig bij de voelen.

  2. Op ‎23‎-‎5‎-‎2018 om 16:45 zei nikie90:

    Oké nou dan bedankt voor de inkijk van een alawiel. Ik wist niet dat er islamitische stromingen waren die de christelijke drie-eenheid adopteert en toepast op Mohammed. Toch het was minder relevant in mijn opmerking. Hoe ik het zie is dat Assad een vijand van Israel is omdat hij dat namelijk zelf zegt.

    Toch verbaast het mij dat zoveel christenen Assad ondersteunen. Ja ik zie Assad ook als een crimineel, gebruikt vieze bommen, spijkerbommen, en chemische aanvallen. Martelpraktijken, etc. (allemaal illegaal) Dan als je het een doorsnee christen vraagt zijn het allemaal complot theorieën en grote kans krijg je pijnlijk vreemde youtube clipjes te zien. De dodencijfers in Syrië liegen er echter niet om.

    Maar 3e wereldoorlog over Syrië? Denk het niet. Putin heeft belangen in Syrië maar oorlog starten over Assad? Lijkt me sterk. Het is gewoon diplomatiek met Israel en Amerika en wellicht een beetje pesten door aanwezig te zijn in Syrië. Als Trump en Macron bommen gooien op hun militaire opslag doen ze niets want ze weten dat ze schuldig zijn

    Het zijn van die types die doen wat ze willen en dan zeggen: 'We hebben niets gedaan hoor het was Amerika, het was Israel!' En Putin dan; schiet een passagiers vliegtuig uit de lucht, vol met neutrale Nederlanders. En zegt; Ik heb niks gedaan hoor! Echt niet! En christenen blijven maar bidden en geloven in die man alsof hij de messias is

    Veel onzin op Youtube te zien inderdaad. Maar er zitten wel degelijk waarheden waar je gewoonweg niet omheen kan. Veel leugens zijn er ook; onze Premier Rutte is er zeer goed in...en gasten als Halbe Zijlstra. Dacht je echt dat het uitzonderingen zijn? Het apparaat dat Rutte in beheer heeft luistert naar zijn meester als een hond naar zijn baasje. Maar sommige dingen zijn heel helder te begrijpen.

    Vooral als het uit de mond komt van een hele hoge amerikaanse Generaal. Het is geen fake....luister gewoon nuchter wat die man heel duidelijk zegt.

    Als je een hamer hebt dan lijkt elk probleem op een spijker. Ze weten niets anders te doen met een hamer dan ermee rammen.

    Er wordt een planning gemaakt om gewoonweg een aantal regimes over een bepaalde periode uit de weg te ruimen.

    De redenen daarvoor worden gewoonweg gecreëerd. Of het nu een neergeschoten vliegtuig is of een gifgasaanval. De bewijzen zijn overigens zeer discutabel.

  3. Tsja, een dogma is een aanname die nogal vastgeroest zit via denk ik o.a. De opvoeding of onderwijs, de media kan ook dogma's verspreiden, Tv commentatoren zoals Peter R de Vries zijn bijna de moderne dominees geworden, of onze premier Rutte. Kunnen ook wetenschappers zijn die een bepaalde stelling innemen meestal naar aanleiding van hun onderzoek. 

    Ik geef toe dat ik zelf ook dogma's heb maar, ik sta wel altijd open voor betere dogma's...

  4. 20 uur geleden zei nikie90:

    Is alawiet niet een deels christelijk en deels islamitische stroming?

    Iig deels drie-eenheid of iets in die richting en christelijke feestdagen, etc

    Kom op Thorgrem, dat is gewoon christen. Drie-eenheid of daarop variantie is christelijk

    Assad heb ik wel eens zien bidden in de Moskee dus volgens mij is het duidelijk dat ie moslim is. 

     

    Maar wat belangrijker is, dat is dat de Baath partij een seculiere partij is waarin alle religies van oudsher worden geduld en dus niet vevolgt of verboden. Joden, christenen, soennieten, Armeniërs en Sjiieten leven generaties lang in vrede in dat land. Nooit waren er berichten uit dat land van interne religieuze conflicten zoals wel in bijv. Noord Ierland. Hetzelfde gold voor het Baath bewind van Saddam Hoessein in Iraq. Indien Assad was gevallen dan waren de gevolgen voor al deze andersdenkende mensen tov het extreem islamisme wat Saoedi Arabie zit te verspreiden, niet te overzien geweest. Als christen bid ik dus voor deze man, Assad die door het westen wordt gezien als een grote crimineel, opdat Syrie een veilig land blijft waar christelijke gemeenschappen kunnen blijven floreren naast de islamitische.

     

     

  5. Op 22 mei 2018 om 07:52 zei nikie90:

    Assad is een christen inderdaad net als Putin. Assad is een (zelf uitgesproken) vijand van Israel. Dat mensen de 'duivel' aanbidden is een christelijke inventie en als een/ haat reactie tegen het christendom; vaak kinderen uit christelijke gezinnen die dan toevallig homoseksueel zijn of misbruikt zijn (misbruik, pedofilie etc zie je veel in christelijke klimaten, zoals brazillie of de filipijnen en bible-belt USA) , het is een soort van rebellie, en de duivel speelt zo'n fundamentele rol in het christendom, het is dus een reactie van hunzelf(christen) tegen hunzelf(christen)

    Interessante gedachte. Ik heb zelf altijd het heavy metal wereldje beschouwd als een tegenreactie zoals jij dat beschrijft. Om te shockeren. Maar de duivelsverering zoals hier weergegeven zie ik niet als betrekkelijk onschuldig. Het is een poging om de Satansreligie dezelfde status en rechten te laten verkrijgen als andere religies. Dat is ook wat ze proberen in de VS.

  6. 1 uur geleden zei sjako:

    Ja, dat zou goed kunnen. Daniël heeft over de koning van Noorden en van het Zuiden. Zuiden zou de VS kunnen zijn. En aangezien het daar nogal raar gaat zou dat idd nogal eens vreemd gaan ontwikkelen. Zo heeft Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël aangewezen. Is het ook wel in mijn ogen, maar met de huidige politieke situatie is het niet verstandig.

    Inderdaad. Zou kunnen. Het begon hier over Syrie, maar Syrie heeft van alle Arabische landen de grootste christelijke gemeenschap en Assad heeft ze altijd beschermd. Als het aan de Amerikanen lag en zijn Saoedi Arabische bondgenoot was daar verandering in gekomen. Velen zijn reeds ook vermoord door jihadisten inmiddels. En daarom ben ik pro Assad. 

    Maar dat het niet goed gaat in de VS Sjako op christelijk gebied blijkt wel dat daar inmiddels het volgende gewoon mogelijk is...

    https://www.trouw.nl/home/omstreden-duivelsbeeld-onthuld-in-detroit~a92abde1/

    In Syrie zou zoiets nooit kunnen gebeuren maar in ons "christelijke" westen dus wel.

  7. Op ‎15‎-‎4‎-‎2018 om 14:54 zei sjako:

    Het waren krantenkoppen die me deze vraag liet stellen. Ik heb niet gezegd dat het zo zou zijn. Het is overigens nog zo instabiel als wat. We moeten waakzaam zijn, daar is niks onchristelijke aan.

    Ik denk dat ieder weldenkend persoon dit heel erg vind voor de bevolking daar. Ik denk dat ik dat niet speciaal moet benoemen. 

     

    Laat je niet direct misleiden door de schreeuwende krantekoppen van o.a. de Telegraaf. Informeer jezelf van beide kanten. 

  8. Ik meende dat in het Oude testament meerdere vrouwen een normaal iets was. Met de slaven heeft het volgens mij niets te maken. Want iedere vrouw had dezelfde rechten en plichten en werd volgens een huwelijk verbonden. En slaven die huwden natuurlijk niet met hun meesters...en het voorkwam volgens mij ook niet dat er wel eens gehuwde mannen of vrouwen met hun slaven over de scheef gingen.

    Ja kan het bestempelen als niet-christelijk, maar anderzijds staat er niets over in op de tien geboden lijst dus....kan je in zekere zin stellen dat het christendom zichzelf een elfde gebod heeft opgelegd. Of zie ik dat verkeerd.

  9. Hallo medegelovigen

    Ik heb op Youtube weer eens misleidende zaken ontdekt omtrent de RK kerk.

    Volgens my is het knip en plakwerk en is de audio duidelijk gemonteert op een afzonderlijke wijze. Heeft iemand een beetje verstand van latijn hier? Ik niet helaas.

    Maar een juiste vertaling van het Latijn zou meer dan welkom zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid