Spring naar bijdragen

Matthijs88

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Matthijs88

  1. 1 uur geleden zei Thorgrem:

    Israël wordt benadeeld in de VN, daar ben ik het wel mee eens. Evenals organisaties als de EU en NAVO dient ook de VN hervormd te worden om beter te passen in de huidige tijd. Ook moeten landen maar voor zichzelf gaan reflecteren of het ze nog waard is om bij de VN te blijven. Wat heeft het gekost en wat heeft het opgeleverd.

    Verder zie ik Israël en het Jodendom zeker niet als synoniem voor elkaar. Dat idee krijg ik wel uit de openingspost. Daarnaast gebruiken joden en christenen natuurlijk niet dezelfde bijbel. De joden gebruiken enkel het OT. En we dienen dezelfde God, maar hebben toch en fundamenteel ander beeld op diezelfde God, evenals bijvoorbeeld de moslims diezelfde God dienen maar daar ook weer een fundamenteel ander beeld bij hebben.

    Meer samenwerking tussen de mensen van goede wil, ongeacht hun geloof of levensbeschouwing juich ik altijd toe.

    Verlos ons, Heer, van alle kwaad, geef vrede in onze dagen, dat wij gesteund door Uw barmhartigheid, vrij mogen zijn van zonde, en beveiligd tegen alle onrust. Hoopvol wachtend op de komst van Jezus, Messias, Uw Zoon.

    Prachtig stuk, Thorgrem.

    enkele aanvulling: dat Joden en Christenen anders denken over God is waar, maar we hebben wel dezelfde Bijbel alleen de Joden missen nog 27 boeken. 

    De islam, Allah en de koran zijn in mijn beleving niet hetzelfde als onze God, (die wij Joden en Christenen samen vereren), onze Bijbel en onze manier van leven. Er wel zijn raakvlakken. Allah is totaal anders dan de God van Israël, en ik vind geen eenheid met de islam of andere godsdiensten, maar wat Joden en Christenen delen is Dezelfde God. 

    Ik geloof ook in Vrede voor de hele wereld, maar die Vrede is niet te krijgen door Mohammed, of Boeddah, Hindoegoden, geld, macht noem maar op. Alleen door Jezus Christus (Yeshua Hamaschiach) kunnen zowel Jood als heiden behouden worden. 

     

    heel erg bedankt voor je aanvulling, je mag er anders over denken, ik hou er niet van mensen op andere gedachten te brengen ofzo. Ik vind het fijn mijn mening te mogen delen.

     

    Bless you

    3 uur geleden zei Maria K.:

    Ook ik wens Israël meer vrede toe, meer dan dat ze de afgelopen 50 jaar hebben gehad.

     

    Van het volk van Israël wil ik niets zeggen.

    Zeker niet als daarmee bedoeld worden alle joden binnen Israël en verder ook alle joden verspreid over de hele wereld.

     

    Over de Israëlische politiek.

    Dat is even andere koek.

    Even niet over het Palestijnse drama, maar over de verrechtsing van de regering, maar vooral over de religieuze (joodse) extremen.

    https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/05/de-onwennige-nieuwe-elite-van-israel-4135348-a1519661

    En dit met name in het Israëlische leger, waar fundamentalistische joodse religie onevenredig is verdeeld onder de officieren.

     

    Voor wie vindt dat de Joden dezelfde God dienen als de christenen en iedere christen solidair moet zijn zou het goed zijn eens wat meer kennis te nemen van wat de hoogste geestelijke leiders in Israël voor staan.

    https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/21/hatelijke-uitspraken-achtervolgen-beoogde-opperrabijn-israelisch-leger-3337907-a1512695

    Een opperrabijn van het Israëlische leger, de geestelijke raadsman zeg maar van alle militairen, pas dit jaar aangesteld is zo iemand.

     

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4344538/2016/07/22/Leger-Israel-krijgt-omstreden-opperrabbijn.dhtml

    De genoemde uitspraken zijn van een paar jaar terug, zoals het excuus geldt, uit de context, en zoals nu beloofd, iedere soldaat gelijk te behandelen.

    Dit neemt niet weg wat de achtergronden zijn van het fundamentalistische jodendom en wat mensen wordt geleerd.

     

     

     

    Ik zou dus willen voorstellen om in dit topic duidelijk een scheidslijn aan te houden.

    Dat gene wat het hedendaagse christendom zegt op basis van de Bijbel, rekening houdend met het feit, dat het Nieuwe Testament niet wordt erkend door de religie jodendom.

    Daarnaast: 

    Het fundmentalistische jodendom, zoals de Israëliërs wordt voor gehouden door hun geestelijk leiders.

    Sterk lijkend op de gelijkgeaarde oude wetten in het Midden Oosten op basis van een cultuur van voor het tijdperk Jezus.

    Dus niet te vergelijken met de wetten van het Christendom, die gebaseerd zijn op het evangelie van het leven van Jezus.

     

     

     

    Ik ken velen Joden die het Nieuwe Testament erkennen. En het worden er steeds meer.

    https://trumpetofsalvation.org/

    https://www.visionforisrael.com/

    http://carmelcongregation.org.il/

     

  2. Hij beschimpte vrouwen, homo’s en christenen. Toch wordt de 59-jarige Eyal Karim voorgedragen als opperrabbijn van het Israëlische leger.

    De gewraakte uitspraken liegen er niet om. Zo heeft Karim gezegd dat het soldaten tijdens gevechten is toegestaan om niet-Joodse vrouwen te verkrachten, dat vrouwen te sentimenteel zijn om te getuigen in een rechtbank en dat vrouwen in het leger überhaupt niet toegestaan zijn, evenmin als zangeressen bij legerceremonies. Mannen kunnen niet onder een vrouw dienen, want dan zijn hun ogen de hele tijd op haar gericht.

    Gewonde terroristen, aldus Karim, zijn beesten die moeten worden gedood, en homo’s moeten worden genezen. Als een bevel van een meerdere tegen de religieuze wet ingaat, mag het worden genegeerd. En het Nieuwe Testament is het werk van ketters.

    Karim deed deze uitspraken in een rol als vraagbaak op een religieuze website. Mensen wilden van hem weten hoe de Thora oordeelt over uiteenlopende zaken, en Karim gaf zijn analyse. Dit belemmert hem naar eigen zeggen niet om te functioneren in een organisatie waar de door hem beschimpte groepen volwaardig deel van uitmaken.

     

    Zeker ben ik mij er bewust van dat er van die mensen waren en zijn, daarom zei ik ook Joden zijn ook mensen, dat zijn we allemaal, we zeggen en doen allemaal dingen die niet van God komen. Wel wil ik ook even wijzen op de Kruistochten, dat de kruisvaarders in de Naam van Christus, Joden en Moslims vermoorden. Terwijl Christus dit nooit heeft gevraagd om te doen, evenmin geloof ik niet dat alles wat de Rabbijn zegt van God komt. Net zo min als dat alles wat de voorganger of dominee zegt van God komt. Ik denk dat als je het hebt over de kruistochten dat het niet meer dan logisch is dat sommige Joden en Moslims een hekel aan Christenen hebben. De Kruisvaarders waren ook brute moordernaars, die niet in Naam van God bezig waren maar hun eigen koninkrijk wilde bouwen.

     

  3.  

    Heel blij met deze woorden van de Premier van Israël, ik vind dat Christenen en Joden gelukkig al veel meer samen optrekken. Wij hebben Dezelfde God en Dezelfde Bijbel. Helaas zijn er vele geluiden vanuit de wereld die tegen God's Volk ingaan, en voel het dan ook als mijn plicht om op te staan voor onze oudste broer Israël. De Verenigde Naties hebben zich samen gespannen tegen de Heer en Zijn Gezalfde, maar God in de Hemel lacht. (Psalm 2) Eerst zeggen ze dat de hoofdstad van Israël, Jeruzalem geen Hoofdstad van Israël is, en nu mag Israël geen nederzettingen meer bouwen. Obama heeft de boel flink bedrogen, hoop dat het snel 20 Januari is, niet dat ik zo blij ben met zijn vervanger, voor Israël wel goed, of toch niet? De tijd zal het uitwijzen.

     

    Ik hoor vele stemmen opgaan over de Palestijnen dat ze benadeelt worden, Israël heeft niks tegen de Palestijnen, het is allemaal de schuld van de terroristische organisaties die de Palestijnse gebieden besturen, onlangs hebben ze ex-moslims die Christen waren geworden gedwongen zich terug te bekeren tot de islam. Een tip om bladen als Christenen voor Israël te lezen en Israel Today, als je de waarheid wil weten over de stand van zaken daar.

     

    Maakt Israël dan geen fouten, natuurlijk maken ze fouten, een mens zonder fouten bestaat niet, maar Israël wordt nu in een verdom hoekje gezet, ik geloof dat wij als Christenen nog meer dan ooit achter Israël moeten staan. En de leugens verwerpen die over Israël gaan. Vooral in het nieuwe jaar 2017 als de machten der duisternis steeds meer gaan manifesteren, het viel me op dat gisteren iedereen op t.v. zoiets had van he he eindelijk 2016 is voorbij nu wordt het allemaal beter, het wordt niet meer beter alleen maar slechter, tenminste voor een tijd. Daarna zal de VredeVorst terugkeren, alle kwaad vernietigen en zal er een Rijk van Vrede aanbreken.

    Tot die tijd wees sterk en moedig, Jezus zegt ik ben altijd bij je tot aan de voleinding van de wereld.

     

    Veel zegen voor 2017,en/of een gezegende voortzetting van 5777.

    de Genade van onze Here Jezus Christus zij met u allen, Amen.

  4. Hallo,

    weer een berichtje van mij, ik heb me de laatste tijd de vraag gesteld: hoe komt dat autisten niet worden geaccepteerd in de maatschappij? Heel vaak is er gewoon geen begrip voor wie we zijn. Hoe komt het zou je zeggen, niet zo zeer omdat de"normale"mensen ons niet willen begrijpen, maar omdat ze ons simpelweg niet kunnen begrijpen. Ik ben 26 jaar, (wordt over 2 weken 27 |P ) ik heb klassiek autisme, met nog wat erbij.(Maar ja, ik ga niet alles vertellen.) Ik voel totaal niet geaccepteerd door de "normale" mensen. Ik kon in het verleden helemaal geen contact maken met mensen, nu gaat dat beter, ik krijg goede begeleiding. Ik praat nu soms de oren van iemands hoofd. Maar contact maken met vreemden gaat soms nog met horten en stoten. Ik vind dat gewoon eng. Nu zou je zeggen wat maakt dat uit gewoon even iemand aanspreken. Dat werkt dus simpelweg niet bij mij. Dus dat werkt ook niet met vrouwen, ik vind het eng om met ze om te gaan. Ik weet me geen houding te geven en dat schrikt ze af, wat misschien ook logisch is. Maar ik zie mensen om me heen, die gelukkig zijn, en mij lukt het niet. Simpelweg omdat ik het niet durf omdat ik bang ben om mezelf te zijn. Helaas voel ik me al met al, in de steek gelaten door de maatschappij ook in de kerk helaas. Er is gewoon geen ruimte voor mij.

    Ik wil ook gewoon mijn liefde kwijt.

  5. Hallo, allemaal mijn naam is Thijs. Ik wilde jullie wat vertellen over mijn belevingen als single. Het kan ontzettend fijn zijn om single te zijn, ik vind het vreselijk. Ik heb autisme maar ik heb best wel een hoog niveau, deze groep wordt altijd vergeten door de meeste mensen,daar wij niet overdreven begeleid hoeven te worden, maar die wel degelijk nodig hebben. Ik voel mij verschrikkelijk eenzaam,in de maatschappij is er vandaag de dag een hype dat je maar zolang mogelijk moet studeren, en dan misschien nog eens aan een relatie moet denken. In de christelijke wereld is het niet anders helaas. Heb veel meegemaakt maar zelfs in de christelijke wereld hebben vele mij afgewezen. Er is in de kerk geen ruimte voor autisten en singles, je moet maar zo gauw mogelijk trouwen, wat als het niet lukt. Als je om een of andere reden moeilijker contact kan maken.Waarom kan het niet gewoon gaan zoals ik het vroeger wel eens tegen een vrouw zei, ik vind je leuk en dat zei dan zegt in plaats nee ik wil vrienden blijven, ja , ik wil verkering met je. In de tijd van mijn ouders en grootouders ging het toch wel, waarom nu dan niet. Ik heb datingsites geprobeerd ik snap er niets van. Het werkt niet. Ik wil ook huisje, boompje beestje. Waarom moet dat alleen voor normale mensen gelden. Het is misschien een hele lap tekst, maar mijn vraag is heeft iemand tips, enige idee wat te doen want weet het niet meer. Ik wilde gewoon even mijn verhaal kwijt, dan weten jullie een beetje wat er n mij speelt. Heeft er iemand ideeën, of gewoon een vriend zijn?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid