Spring naar bijdragen

pyro1

Members
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door pyro1

  1. [...]

    ik geef juist aan dat ik antwoorden over het Christendom wil omdat ik het niet weet en niet uit de Bijbel en andere boeken krijg [...]

    Ik denk dat je geen (bevredigend) antwoord krijgt omdat je vraag, ook voor jezelf, niet duidelijk is.

    Pogingen van mij en anderen om dat wat duidelijker te krijgen, hebben ook niet echt succes tot dusver.

    Ik waag nog maar een poging.

    In je eerste bericht zei je dat je naar het nieuwe testament trekt. Wat trekt je dan aan in het NT? Alleen dat het in sommige opzichten op de koran lijkt? En in alle andere opzichten vind je de bijbel onbetrouwbaar? :?

  2. Mohammed spreekt wel veel over de terugkomst van Jezus en geeft meer specifieke tekenen van die tijd. Voor mij zijn de band met God en de opstanding belangrijker omdat dat iedereen aangaat en niet alleen de mensen die in die/deze tijd leven.

    Daar zou ik me eens in moeten verdiepen, hoe de Islam de terugkomst van Jezus ziet. Wat ik in ieder geval wel heb gelezen is, dat Christus niet is gekruisigd volgens de Koran. Om nog eens terug te komen op je vraag waarom velen Mohammed niet als profeet zien, het is nogal vreemd dat een Christen zou geloven dat Christus niet gekruisigd is, want de kruisiging en opstanding van Christus zijn de kern van het Christelijk geloof.

    Dan heb je een profeet die het Christendom onderuit haalt -O-

  3. Oke dankjewel dit vind ik wel een goede reactie waar ik iets aan heb.

    Ik ben Atheistisch opgevoed maar ging rond mijn 10e wel alleen naar de kerk van het dorp waar wij toen woonde, ik wilde voor mijn 12e verjaardag daar heel graag gedoopt worden maar toen gingen we naar een stad verhuizen en ging ik naar de middelbare school (een hele racistische school)en eigenlijk waren mijn vrienden en vriendinnen allemaal ongelovig of christelijk daar maar thuis ging ik gewoon veel boeken lezen en dingen op internet opzoeken waardoor ik op een gegeven moment steeds meer van de Islam overtuigd raakte. Ik durfde dit ook heel lang niet op school te vertellen maar mijn familie (de kant van de familie waar ik nu geen contact meer mee heb) groeide er wel in mee.

    De Quraan wordt in eerste instantie door zichzelf uitgelegd en daarna door de hadith (zoals Mohammed dat zelf ook aangaf) en ik ben het ermee eens dat een leek het niet zomaar kan gaan interpreteren. De geleerden van tegenwoordig lijken alleen de mening van geleerden uit het verleden boven de interpretatie van de Quraan en Mohammed te plaatsen en dat vind ik persoonlijk nogal een afknapper.

    Vanwege de inhoud van de Quraan en de hadith denk ik wel dat Mohammed een profeet was omdat die kennis niet zomaar verzonnen kan zijn. In de Bijbel staat ook dat je een valse profeet bijvoorbeeld kunt herkennen aan dat zijn woorden niet uitkomen en er geen goede daden uit blijken maar daardoor geloof ik ook vanuit de Bijbel juist weer wel dat Mohammed een profeet moest zijn geweest. Ik wil wel graag weten waarom mensen dan weer denken van niet?

    Tsja, hoe ziet een profetie in bijbelse zin eruit.

    Alle profetieen in de bijbel zijn messiaans. De profeten van het oude testament vertelden het volk hoe de wet werd overtreden en hoe op de juiste weg terug te keren. Steeds werd daarbij de messias aangekondigd, Gods Vredevorst als openbaring van vergeving en behoudenis. In het nieuwe testament wijzen alle profetieen naar de wederkomst van Christus messias.

    Mohammed doet dit niet, tenminste niet bij mijn weten al heeft hij het natuurlijk wel over een laatste dag, net als de Christenen.

    In ieder geval, als Christenen beoordelen of er van profetie sprake is, gaat het dus niet alleen over het uitkomen van woorden en goede daden die eruit blijken. Uit een profetie in Christelijke zin spreekt een messiaans perspectief. En dat laatste vind ik bij Mohammed niet terug.

    Het kan wel een breuk met familie betekenen (met 1 helft is dat al gebeurt) maar ik denk eerder dat het ze alleen maar pijn zal doen om te weten dat ik geloof dat ze op deze manier naar de hel gaan..

    Dat is ook het enige wat ik er zwaar aan vind en niet de manier van leven eigenlijk maar zoals jij ook zegt moeten we ons aan God verantwoorden en niet aan mensen. Daarom wil ik ook oprecht zijn jegens God en dat is denk ik ook Zijn wil.

    Ja, ik ben met je eens dat God vraagt dat we Hem met een oprecht hart zoeken.

  4. Hallo allemaal,

    Ik heb mij nog maar net hier aangemeld omdat ik tegen het een en ander aanloop en graag de meningen en gedachten van anderen hierover hoor.

    Op dit moment ben ik moslim, ik ben niet altijd moslim geweest maar heb hier op een bepaalde leeftijd bewust voor gekozen omdat ik me vanaf mijn pubertijd al heel veel verdiep in geschiedenis en religie.

    Afgelopen jaar ben ik getrouwd en mijn man is een soort van Christelijk opgevoed maar ook moslim geworden, doordat ik zie hoe hij er mee omgaat herken ik mezelf aan het begin van mijn overtuiging maar ik merk door het zo van mijn kant mee te maken dat zijn persoonlijkheid in zijn geheel daardoor veranderd en hij alleen nog maar vanuit geloof praat, handelt en denkt. Hij heeft in tegenstelling tot mij opeens geen mening meer die gebaseerd is op smaak en logica maar alleen op religie (en vooral wat die religie volgens de geleerden is). Opeens vindt hij Arabisch de mooiste taal, roept standaard dingen over andere religies (zoals het christendom) die eigenlijk achterhaald zijn en hij vindt het overbodig dat ik nog met andere religies bezig ben terwijl dit al jaren een soort hobby van me is. Veel mensen roepen dingen over de Islam die niet kloppen en hij irriteert zich daar aan maar beseft zich niet door zich niet in andere religies te verdiepen hij dit zelf ook doet.

    Door deze situatie en een soortgelijke weerspiegeling die ik in bijna iedere moslim zie begin ik steeds meer aan de islamitische gemeenschap te twijfelen, de tradities en de mening van geleerden lijken zoveel belangrijker dan wat er werkelijk in de Quraan staat.

    Interessante observaties. Je schrijft dat je niet altijd moslim bent geweest. Wat was je daarvoor?

    Verder wat betreft de mening van de geleerden. Ik heb op mijn werk een islamitische collega gehad met wie ik heel goed over geloof kon praten. Naar aanleiding van de discussie heb ik me toen ook verdiept in bepaalde aspecten van de koran. Het lukte me die zelfstandig te interpreteren dankzij mijn ervaring met andere oude teksten - die van de bijbel :E

    De koran vertoont daar structurele overeenkomsten mee.

    Die collega vertelde toen inderdaad dat de meeste islamieten de betekenis interpretatie van de koran overlaten aan de geleerden. Dat wordt veilig gevonden omdat zij meer leergezag hebben dan leken. Hij zelf vertrouwde ook meer op de geleerden, vooral waar het om meerderheids standpunten ging. Maar gaf wel toe dat sommige islamieten de koran geheel op eigen gezag uitlegden.

    Ik begrijp zelf nog steeds niet waarom Christenen niet in de Quraan en Mohammed als profeet geloven want ik vind de Quraan zeker geen leuk en vrolijk boek vanwege de nadruk op de hel (en daarom vind ik het zwaar om te lezen en moeilijk om tegen mijn familie te zeggen van als je iets wil weten moet je de Quraan maar lezen) maar vind het wel heel diepgaand over God zelf en zegmaar het beste als levensleiding etc.

    Het is een heel diepgaand boek ja. Qua levensleiding is het Christelijk geloof voor mij echter genoeg (P) . Wel verdiep ik me gerust in allerlei levensbeschouwelijke zaken buiten mijn eigen religie. Ik herken me in dat opzicht wel een beetje in wat jij schrijft.

    Ik zie echter geen reden te geloven dat Mohammed een profeet moet zijn geweest om de koran te kunnen schrijven.

    Op het moment begin ik omdat de Quraan zo zwaar is steeds meer naar de Shiks religie en het Nieuwe Testament te trekken omdat het veel overeen komt qua leiding, eenheid van God en dat vooral het schrift van de Shiks makkelijker te verantwoorden is naar mijn familie. Ik zit er alleen mee in de knoop dat ik gewoon het gevoel heb dat ik hiermee mijn eigen begeerte volg en niet de werkelijkheid en wil van God.

    Wat is volgens jou de wil van God? dat je volgens een boek leeft dat heel zwaar is? Dat bedoel ik niet rot hoor. Als Christenen weten we trouwens dat ons geloof een breuk met onze natuurlijke familie kan betekenen, deze situatie wordt in het NT benoemd.

    Ik geloof wat Jezus zegt, dat Hem volgen en Zijn leer toepassen een lichte last is en een zacht juk. Anderzijds vraagt het alles van je en leidt het niet tot een makkelijk leventje. Wij hebben ons meer tegenover God te verantwoorden dan tegenover mensen.

    Het is niet echt een specifieke vraag die ik stel maar eerder een schets van de situatie omdat ik zelf niet weet met welke vraag ik nou precies zit.

    Ok. Als ik met je mee kan denken, ben ik daar graag toe bereid.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid