Spring naar bijdragen

BibleNerd

Members
  • Aantal bijdragen

    73
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door BibleNerd

  1. Al die geloven en al die mensen die zo achteloos door de diverse legers van diverse geloven worden afgeslacht. Het lijkt wel op wat hier in Nederland is gebeurd toen die vent in Rome ons vorige koningshuis toestemming gaf om alle "ketters" hier uit te roeien:

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Naarden (Ramsey Bolton style)

    G.o.T. (De A song of Fire and Ice boeken) is gebaseerd op historische oorlogen en gebruiken. Het zijn bestsellers omdat ze harde waarheid beschrijven. En ja; tot op de dag van vandaag kletsen de religieuze leiders van 99% van alle geloven over liefde, vrede, rechtvaardigheid etc etc...

    Maar tussen het preken door steunen ze altijd "koning of koopman". Zo was 't vroeger, zo is 't vandaag en zo is 't in fictie als G.o.T. (openbaring hoofdstuk 17)

    Moorden, roven, plunderen en verkrachten zijn het kenmerk van hun volgelingen.

    Het liefst van alles doen ze het medegelovigen van hun eigen religie aan: Joden in jaar 66-70, Moslims na dood Mohammed, RK Inquisitie, Engelse en Amerikaanse burgeroorlogen, WW1, WW2,Noord-Ierland, Joegoslavië, Rwanda, ISIL etc. (Vergelijk Joh 13:35)

    Ze houden allemaal zoveel van God dat ze met elkaar doen wat Kain met z'n broertje deed...

    Tot God er een streep door trekt... Openbaring 18:22 en 23

    Lees je bijbel, denk erover, bid erover en maak je keuze. Ik weet wat ik in elk geval niet ga doen als er weer oorlog gevoerd moet worden.

    Koning, Kerk en Kooplieden vechten hun ruzies maar zelf uit, ik wacht op de terugkeer van de Koning:

    Matt 5:43-45, Joh 17:16, Joh 18:36,Jes 9:6, Rom 12:19, Dan 2:44

    Liefs,

    Nerd

    PS G.o.T. is leuk als je van plaatjes kijken houdt. De dialogen van Varys en Tyrion plus de interactie met Bronn hebben de serie in 't begin gered. (maar die staan ook de boeken)

    Bijna de helft van het verhaal is eruit geknipt zodat er meer tijd over is voor Ramsey Bolton, achterwerken,borsten,Ramsey Bolton,herenliefde,een matige NL-actrice,verliefde eunuchsoldaten en Ramsey Bolton. Maar hee, er zitte sombies in de fillum!

  2. De bijbel is al vrij. Het is het meest vertaalde en verspreide boek. Ook nog elk jaar het meest gedrukte boek.

    Het enige probleem is dit: Het is niet het meest gelezen boek.

    Met alle respect, als we de copyrights kunnen opheffen...dan wat? Ik begrijp het voordeel niet. De meeste vertalingen staan al op internet waar je ze GRATIS kan lezen. De bedoeling van de Heilige Schrift is dat mensen het lezen.

    Copyrights belemmeren het doel van het boek niet; het gaat erom dat mensen de boodschap lezen, erover mediteren en het toepassen in hun leven. (naderen tot God)

    Alle oude boekrollen, tabletten, codexen en perkamenten in musea en perkamenten zijn altijd al vrij van copyrights geweest. Een ieder die ze wil vertalen en drukken is helemaal vrij. Dat die mensen voor hun tijd en arbeid een copyright op hun (liefdes)werk plaatsten is redelijk. Gebruiken mag ook, als je de bron netjes vermeld.

    Waar het om gaat is dat alle mensen vrij toegang moeten hebben tot het boek. Merk op: Jezus liegt niet en heeft gelijk gehad want zijn profetie uit Mattheus 24:14 zien we met eigen ogen in vervulling gaan.* Ondanks alle tegenwerking van de kerk# overspoelt ze de hele wereld. De bijbel is zelfs al online in 50 talen!

    We zijn vrij om er ons voordeel mee te doen en te doen wat Jezus ons vraagt: Matt 28:19

    Niets kan je tegenhouden. Ze hebben het ergste al geprobeerd met onze voorouders en ze hebben gefaald. De kennis van God zal de hele aarde vullen.

    PS Je kan de hele bijbel al enkele jaren online gratis lezen en beluisteren. Je mag het zelfs gratis downloaden als mp3, AAC, PDF, Epub. Ik heb al enkele boeken op m'n telefoon en iPod. Gratis zonder inschrijven en in talen die velen niet eens kennen. God slaat niemand over.

    * Ook Markus 13:10, Openbaring 14:6 en Romeinen 10:18

    #http://nl.wikipedia.org/wiki/William_Tyndale

  3. Het viel mij op dat je in je bijbel vrij veel informatie over Satan de Duivel kunt vinden.

    Tot nu toe vond ik:

    Job 1:6, Job 2:1-6

    Jesaja 14:12

    Mattheus 4:3, Mattheüs 4:8-10, Mattheüs 9:34, Mattheüs 12:24, 26

    Markus 1:13

    Lukas 4:5, 6

    Johannes 8:44, Johannes 14:30

    2Korinthiërs 11:3, 2Korinthiërs 4:4, 2Korinthiërs 11:13-15, 2Korinthiërs 2:11

    Efeziërs 6:11, 12

    2Thessalonicenzen 2:9, 10

    1 Petrus 5:8

    1 Johannes 5:19 1 Johannes 3:8

    Jakobus 4:7,8

    Openbaring 12:10, Openbaring 12:7-9, Openbaring 2:13 Openbaring 12:9

    Openb. 12:10, Openbaring 12:12, Openbaring 12:17,

    We leven in een wereld vol geweld, pijn en lijden. En als God zo lief en almachtig is...waarom gebeuren deze dingen dan? Is het God's schuld? Kan het hem niets schelen?

    Gaat hij ooit iets doen of mogen we allemaal verrekken?

    Een optie is: God de schuld geven of zeggen dat God niet bestaat.

    Het is mogelijk om nooit de bijbel te onderzoeken en te leven met alle ergernis over onrecht, lijden. Je kan elke dag nu.nl of de krantenkoppen bij de supermarkt bekijken en je afvragen waarom de wereld zo rot is.

    Een andere optie is: De bijbel bestuderen om je vragen te beantwoorden. Net zoals informatie over Satan in je bijbel staat, kun je informatie over God gewoon in je bijbel vinden. (gek hè?)

    Als Satan zou bestaan, welke optie wil hij dan graag die jij kiest? (Job 2:9)

    Als God zou bestaan, welke optie zou Hij je dan aanraden? (spreuken 27:11)

    Gezien wat er de laatste tijd overal in de wereld gebeurt in toenemende mate, kan het volgende aangename informatie zijn: Psalm 37:10,11 & Openbaring 21:3,4 en Mattheus 24.

    Liefs en groeten.

  4. Als je iets wil weten over de bakker, vraag het de bakker. Wil je iets weten over de visser vraag het de visser. Als ik familie had die iets deden wat ik niet begrijp zou ik m'n familie vragen. (ik hou van snel en direct)

    Met 1 minuutje speuren vond ik: http://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/ ... ansfusies/

    Deze mensen maken blijkbaar geen geheim van hun overtuiging, schijnbaar leggen ze het zelfs graag uit. Ik heb gehoord dat ze zelfs op straat en aan de deur over komen praten over hun geloof. Best gek hè?

  5. Als je moeder Babylon heet, is de kans groot dat je t niet erg vindt als je vader vals wordt beschuldigd.

    Ik wou slechts delen wat ik heb ontdekt over de film. Ja, dat is mijn persoonlijke mening. Heel subjectief, en vol respect en liefde voor mijn God die mening. Ik hou van God, ik ben Hem dankbaar en wil Zijn Naam heiligen. (Matt 6:9, Luk 11:2)

    Op geen enkele wijze wil ik anderen voorschrijven wat te zien, ik deel gewoon wat ik heb uitgezocht. Als je de film wil zien, moet je dat gewoon doen. Maar ik dacht dus...voor je je geld uitgeeft aan iets wat God lastert en beledigt...

    Sorry als iemand zich bedreigd voelt door mijn lange arm die van achter dit keyboard echt invloed heeft op wat je doet of laat.

    Verder was ik verontwaardigd over de boodschap van de film. Ja, ook in het Nederland van 2014 zijn er nog mensen die iets voelen, een pols of hartslag hebben waar het hun God en Zijn profeten betreft. Sorry als ik uit de toon val hier. Ik hoop dat ik niemand een ongemakkelijk gevoel heb bezorgd op dit Bijbelstudieforum van deze christelijke website.

    Als God toch niet bestaat dan maakt het allemaal niets uit. Of als God inderdaad een rotzak is, dan verdient de film een Oscar. (zal me niet verbazen)

    En ja...als onze Schepper op z'n minst niet echt belangrijk is dan moeten we vooral geen moeite doen te lezen of zien wat er inmiddels bekend is over de film. Heel saai en niet eens de moeite waard om een commentaar te beluisteren.

    Het niet begrijpen van de laster en het subtiel verhulde prijzen van de slang/satan en de demonen in de film geeft immers een prettig gevoel. Daarom lezen veel mensen ook niet graag de bijbel. (stel je voor!)

    Het gaat immers alleen maar over de naam en reputatie van onze Schepper en Levengever. Degene die zijn meest dierbare zoon zond en alle tranen van de mensheid gaat uitwissen. Lekker belangrijk. Als op school iemand je moeder of vader uitscholdt zei je immers ook niets ter verdediging van pa of ma. Degene die zoiets deed rekende je tot je vrienden. Daar kocht je graag een drankje voor toch?

    Wel, behandel de regisseur en studio van deze film ook zo als je doet met hen die je ouders beledigen;

    Geef ze je geld maar als dat je gewoonte is.

    Spreuken 6:19 Openbaring 12:10 2 Petr 2:2 Openbaring 3:15,16

    Markus 8:38 2Pet 3:3,4 Lukas 17:26-30 Matt 24:37-39 Op 21:4 Psalm 37:11

    PS Niet dat ik het nodig had, maar ik heb uit 1e hand verslag gehad van een familielid dat een bioscoopabonnement heeft. Ik heb ook gewacht tot na dit verslag en het uitkomen van de film om te besluiten mijn geld niet aan de makers te geven. Alle laster jegens God en zijn dienaren komt uit dezelfde bron.

  6. Vorig jaar besloot ik al dat ik deze walgelijke film niet zou gaan zien nadat acteur Rusell Crowe Noach uitmaakte voor een nare gemene man die "toekeek terwijl de mensheid stierf". Hij zei letterlijk dat Noach een rotzak was. Eerst dacht ik dat Crowe dat zei omdat hij, zoals velen, nooit de bijbel had gelezen. Ik wou het misschien toch zien maar er kwamen al gauw meer wolken aan de lucht...

    Als je ooit in je leven in Genesis hebt gelezen zou er toen ook al een belletje voor je moeten gaan rinkelen. (in Amerika ontstond ook een rel, hier in NL heb ik niets gemerkt)

    Na enkele proefvoorstellingen werd door "christelijke" groepen in de VS al opgeroepen tot boycott. Nadat iemand die ik ken de film had gezien en mij vertelde dat o.a. de Nefilim(!) de ark sloten en Noach hielpen wist ik dat ik geen cent aan dit gedrocht zou uitgeven.

    Ik was de film al weer vergeten, maar van het weekend zag ik op youtube enkele commentaren op de film. Er is ook keiharde kritiek geweest op "christelijke" leiders omdat die zich zouden "hebben laten beetnemen" toen ze de film steunden. Blijkbaar hadden ze niet goed opgelet tijdens de voorstelling, want juist deze mensen kennen de Bijbel toch en zouden God niet zo laten bespugen? (of wel voor 30 zilverstukken?)

    Ene Brian Mattson schrijft:

    "The scandal is this: of all the Christian leaders who went to great lengths to endorse this movie (for whatever reasons: “it’s a conversation starter,†“at least Hollywood is doing something on the Bible,†etc.), and all of the Christian leaders who panned it for “not following the Bibleâ€â€¦

    Not one of them could identify a blatantly Gnostic subversion of the biblical story when it was right in front of their faces.

    I believe Aronofsky did it as an experiment to make fools of us: “You are so ignorant that I can put Noah (granted, it's Russell Crowe!) up on the big screen and portray him literally as the ‘seed of the Serpent’ and you all will watch my studio’s screening and endorse it.

    He’s having quite the laugh. And shame on everyone who bought it."

    Als je jezelf een volgeling van Christus noemt en je de bijbel als God's woord erkent moet deze film je op zijn minst een naar gevoel geven:

    1 Dit omdat de film niet slechts "creatief" is met het verhaal maar recht tegen de bijbel ingaat en Noach als godsdienstwaanzinnige afbeeldt die bereid is zijn eigen familieleden te vermoorden. Ik las dat in de film Noach de deuren in de ark intrapte of inhakte om zijn familie te kunnen vermoorden. (net als in 'n bekende horrorfilm)

    Leuke film hè?

    2 Ook beeldt de film de Schepper, de Almachtige God zelf af als tiran die iedereen dood wil en geen liefde of genade kent. Ik las dat in de film Noach kleine meisjes, zijn schoondochtertjes, wou doden. Want in de film moest dat van God want in de film wou God alleen dieren op de ark. Maar...Noach kon het niet en zei tegen God dat hij alleen maar liefde voelde nu. Dus Noach deed het niet en, volgens de film, heeft Noach dus gefaald en hebben wij mazzel dat Noach niet deed wat de grote boze Schepper wou.

    Motiveert zo'n film tot liefde voor God?

    3 Als je bekend bent met Christus' en zijn discipelen weet je dat deze film hen dus ook voor leugenaars uitmaakt. Vergelijk 2 Petrus 2:5, Mattheus 24:37-39, Johannes 3:16, Judas 6, 2Petrus 3:9

    Nu zijn er meer dingen in de film die anti-bijbels zijn. Maar vorig jaar zei de regiseur al dat 't een anti-bijbelse film zou worden. De regiseur heeft al eerder films gemaakt met donker thema of Kabbalahsmaakje.

    Ook in Noah zit symboliek die bekend is in Kabbalah, Vrijmetselaarij en Gnosticisme. Symboliek die je als je ooit in je leven Genesis hebt gelezen kunt herkennen als satanistisch. Deze symboliek suggereert dat God de Schepper een nare tiran is en dat de slang het goed bedoelt en kennis en verlichting brengt. (satan als lucifer of "lichtbrenger")

    4 In de film worden de gevallen engelen uit Genesis 6 positief afgebeeld, en hou je vast, in de film zijn zij het die Noach helpen met afbouwen.(!) En ook zijn deze tegen de Schepper in opstand gekomen engelen, die de bijbel demonen noemt, degenen die Noach en familie beschermen tegen aanvallende mensen en zo zorgen dat ze veilig de ark in komen.

    5 "Leuk" detail is dat de gevallen engelen in de film "vielen" omdat ze de mensen wilden helpen. Je vindt niets in de film van wat er in Genesis 6 staat. Daar kan je over de echte reden lezen voor hun val en hun verdorven invloed. Volgens de film waren de aanstichters van de ellende juist goedbedoelende redders.

    Brian Godawa schrijft:

    Another significant deviation from Biblical truth in the Noah script is the identity of the Watchers. In the script, they are portrayed as misunderstood rebels who, like Noah, also are more compassionate than God. It seems everyone in this story is more compassionate than God.

    Tegengif: Hebr 11:7, 2Petrus 2:5, Genesis 6:8,9, Ezech 33:11, 1Pet 3:20

    De artikelen die ik zag op internet:

    Artikel van Brian Mattson: http://www.breitbart.com/Big-Hollywood/2014/04/01/theologian-blasts-christian-leaders-fooled-into-endorsing-kabbalah-gnostic-version-of-noah

    Youtube commentaar:

    (spreker heeft 'n surfer-accent maar z'n punten zijn goed)

    Grondige analyse: http://godawa.com/movieblog/darren-aronofskys-noah-environmentalist-wacko/

  7. Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post

    De komende dagen wil ik de kenmerken van Babylon de grote Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic)

    (vervolg van Signalement)

    F In haar hand een gouden beker,vol van walgelijkheden en onreinheden van haar hoererij. Op 17:4

    Als je je afvraagt wat die walgelijkheden en onreinheden zijn hoef je niet ver te zoeken. De bijbel biedt inzicht in wat God walgelijk en onrein vindt. De bijbel is tenslotte het woord van God.

    Walgelijk: Deut 29:17 Jesaja 66:3 Romeinen 1:23-28 Exodus 20:4,5

    Leviticus 26:1 Jesaja 40:18 Handelingen 17 Openbaring 19:10 Handelingen 10:25,26 Jesaja 42:8 Jeremia 10:14,15 Jesaja 44:13-19 Deuteronomium 7:25,26 4:25,26 1Korinthiërs 10:14,20

    Ezechiël 37:23

    Onrein: Galaten 5:19 Efeziërs 4:19 5:3 1Korinthiërs 6:9-11 Kolossenzen 3:5-9

    Overal in de wereld, in alle soorten religies op alle continenten en in alle landen treft men deze tradities, gebruiken en gewoonten aan. Er zijn nog andere dingen te noemen, maar ik heb geen tijd voor de hele lijst. Het is een ongelooflijk lange lijst aan bijbelverzen die beschrijft wat voor God walgelijk is. Die dingen werden vroeger al gedaan en ook vandaag nog. Het ergste is dat er vandaag ook vaak een "christelijk" likje verf over zit.

    Nu zullen sommigen zeggen dat ze niet aan de dingen doen die bij Onrein staan, ze zullen zeggen dat er overal rotte appels zijn. En inderdaad, overal zijn er rotte appels.

    Die mensen moeten zich toch afvragen of hun religie zich actief rein houdt en echte maatregelen neemt om de organisatie rein te houden: 1 Korinthiërs 5:9-13

    Of mag je je aansluiten, jezelf lid noemen terwijl je lekker "jezelf bent" of "je eigen ding" doet? Mag je alles doen en laten zolang je maar betaalt, af en toe langskomt, stemt zoals bevolen, oorlog voert zoals bevolen, discrimineert zoals bevolen, en in de doofpot stopt zoals bevolen?

    2 Timotheus 3:5

    wordt vervolgd...

  8. Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post

    De komende dagen wil ik de kenmerken van Babylon de grote Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic)

    (vervolg van Signalement)

    Er zit toch een aspect aan haar hoererij dat overeenkomt met letterlijke(fysieke) prostitutie: Babylon verkoopt wat, Babylon drijft handel. Babylon heeft naast de koningen der aarde ook betrekkingen met de kooplieden der aarde. De hoer bedrijft niet alleen politiek maar ook handel. En niet een klein beetje ook.

    E: Schaamteloze Weelde (Op 18:3)

    Openbaring zegt dat de hoer rijk is gekleed en versierd met goud en edelstenen. Op 17:4.

    Ook zijn de koningen en kooplieden rijk door haar geworden. In Openbaring 18:3 staat een overduidelijke uitdrukking: schaamteloze weelde.

    Recent voorbeeld: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/26/paus-franciscus-besluit-duitse-luxe-bisschop-te-vervangen/

    Of deze: http://www.bbc.com/news/world-europe-17622820

    Of deze: http://www.nytimes.com/2010/12/30/arts/design/30mecca.html?pagewanted=all&_r=0

    En deze: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-24/vatican-bank-chief-ousted-after-money-laundering-scandal.html

    Of dit: http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/28/vatican-official-nunzio-scarano-italy-money-laundering-_n_3514681.html

    En ik kan er wel 20 neerzetten. Hindoe's, Moslims, "christenen", Voodoo-dokters,animisten, mediums etc.. allemaal hebben ze 1 ding gemeen. Ze verkopen "religieuze" diensten die logischerwijs gratis moeten zijn. Han 17:24,25

    En ze verkopen beelden, amuletten, iconen, relieken, "wondermedicijnen" etc.

    Oh ja, ze verkochten vroeger ook aflaten. Leuke dingen waren dat.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Aflaat

    Religie is BIG BUSINESS. Welvaartsevangelie is nu een bekend woord.

    Christus donderde ze al de tempel uit. De eerste apostelen werden ook met moord gedreigd door de smeden die Artemisbeeldjes maakten. Judas Iskariot stal uit de kas. Valse religie draait niet alleen om leugens en bloedvergieten maar ook om geld. Johannes 2:13-25, Han 19:19-26

    Een dieptepunt van vorige week was toen ik een jongeman sprak die al een tijd niet naar zijn kerk was geweest. Hij zei dat ie geen geld had omdat hij erg krap zit. (hij is erg ziek geweest) Nu vroeg ik hem hoe het zat en hij zei dat hij zich bezwaard voelde als de collecteschaal rond ging en iedereen keek. Hij is slechts een van miljarden mensen wiens geloof en interesse in God zo kapot wordt gemaakt. Han 20:29, Matt 7:15

    Mensen willen wel geloven en God een kans geven, maar Babylon breekt hun hart en sloopt hun geloof dat er een God bestaat of dat God de moeite waard is. Matt 23:13

    Vraag je zelf eens af; Als ik trouw, sterf, 'n kind krijg, bezoek wil of onderwijs wil...

    wordt er dan geld verwacht? Heeft men tijd voor mij als ik geen geld heb?

    Morgen verder.

  9. Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post

    De komende dagen wil ik de kenmerken van de Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic)

    Liefdevolle waarschuwing: Deze uiteenzetting is voor een ieder die de bijbel als God's woord en hoogste autoriteit aanvaardt. 2 Timoth 3:16 (ik wil niet dat jij je tijd verspilt en ik wil ook mijn tijd niet verspillen)

    Voor wie het even niet kon vinden of vergeten was waar de bijbelprofetie staat:

    het gaat hier voornamelijk om Openbaring hoofdstuk 17 en 18. Ook in hoofdstuk 14,16 en 19 staan een paar verzen.

    (vervolg van Signalement)

    D Bedrijft hoererij met de koningen der aarde. Op 17:2

    Haar vals religieuze aanbidding is over de hele aarde verspreid, maar dat is niet alles. Ze bedrijft ook hoererij met de regeerders, net zoals het oude Israel* en Juda* zich schuldig maakten aan politiek overspel door militaire hulp bij Syrie en Egypte te zoeken. Jes 7:1-6, Jes 31:1-9, Ezech 23:1-10 (*10stammenrijk en 2-stammenrijk)

    Babylon is altijd betrokken geweest bij politieke en militaire aangelegenheden. Ze heeft altijd haar invloed aangewend en haar diensten verkocht. Net als een hoer is ze altijd van de ene klant naar de andere gegaan, wie er op het moment maar aan de macht was die kreeg haar aandacht.

    In alle tijden en alle delen van de wereld is (valse) religie altijd verweven met politiek en oorlog. Ze steunt niet op God die onpartijdig is(Hand 10:34,35) maar steunt altijd op aardse machthebbers en hun legers. Degene die haar rijkdom en macht brengen, die steunt ze en bezorgt ze stemmen of gewillig kanonnenvoer.

    En net zoals de afgodenaanbidders in en rondom het oude Israel hun kinderen offerden en misbruikten in hun riten biedt de grote hoer graag haar volgelingen aan. Tot op de dag van vandaag.

    Babylon verhoert zelfs haar eigen kinderen.

    Voorbeelden: de (kinder)kruistochten, "christelijk" aansporen van soldaten in WW1 en WW2 en vrijwel alle oorlogen daarvoor, heulen met Hitler, jihad extremisme in Midden-Oosten, Japanse Shinto keizerverering tijdens WO2, rol van kerken in Yugoslavië, Rwanda, Argentinië, Spanje en N-ierland, Rohingya-genocide in Birma door extremistische boeddhisten, Hindu extremisme in India, Boko Haram in Nigeria, mensen als Baruch Goldstein en als je Nederlands burger bent...

    ...vergeet nooit de genocide die Willem van Oranje heeft verijdeld:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Oranje#Raadsman_van_Filips_II_.281555-1559.29

    Tenzij je onder een steen leeft ken je het smeulende sentiment in de wereld tegen religie.

    Gaat uit van haar...

    Morgen verder.

  10. Sorry Maria, het spijt mij dat ik je teleurstel met de titel. Ik waardeer het wel dat je eerlijk zegt wat je denkt:

    Dit verwarrende verhaal vol met tekstaanwijzingen, waarvan je de inhoud zelf moet nazoeken voor je de inhoud kunt lezen en vol met persoonlijke associaties is niet te lezen door mensen, die niet uren ervoor willen uittrekken omdat ze zelf alles op moeten zoeken en op een rijtje te zettten.

    Dat is nou juist de reden dat ik het zo neerzet. Dit is niet voor de massa, maar voor de zoekenden. Wie niet zelf wil nazoeken zal nooit iets van waarde vinden en meestal bedrogen worden. Zo is het met handel, politiek, religie en alles in het leven.

    Nogmaals excuses voor de titel. Prettig 14 Nisan,

    'Nerd.

  11. Alles en iedereen, behalve ons clubje.

    Was dat wat Noach zei toen de hele wereld werd weggevaagd en alleen hij en 7 anderen over waren? Of zei Lot dat toen alleen hij en z'n gezin gespaard werden?

    Of was dat wat de 1e christenen zeiden toen Jeruzalem vernietigd werd en alleen zij geluisterd hadden en op tijd gevlucht waren? Of waren dat de woorden van Rachab toen alleen haar gezin de val van Jericho overleefde?

    Of zei Jeremia dat die met een handjevol getrouwe aanbidders zo'n 40 jaar heeft gewaarschuwd tot dat Jeruzalem vernietigd werd door Babylon? Of zeiden Jozua en Kaleb dat tegen elkaar toen de andere 10 verspieders geen geloof toonden en de massa hen zelfs wou doden?

    Of zei Petrus dat tegen de andere apostelen toen bijna al Christus' volgelingen wegliepen en Jezus vroeg of zij ook niet weggingen? Of zeiden Sadrach,Mesach en Abednego dat toen alleen hun clubje van 3 personen niet bogen voor het gouden beeld van Nebukadnezar? Of waren het de woorden van het clubje dat weigerde Heil Hitler te zeggen?

    De bijbel staat vol kleine clubjes. Bij God hoef je je niet te schamen als je klein bent.

    Uiteindelijk bepaalt alleen God wie gered wordt, geen enkel clubje kan zeggen dat alleen zij het zijn. Ze kunnen hoogsten menen dat zij de ware religie hebben gevonden.

    Maar wacht... "alleen ons clubje"....is dat niet juist wat die Grote Bekende Kerk al eeuwen beweert terwijl ze links en recht mensen levend verbrandde en andersdenken vervolgde?

    "Alles en iedereen, behalve onze kerk. Nee onze kerk is zo heilig en ver verheven boven de rest van de minderwaardige kerkjes. God mag maar bij zijn met onze kerk, dat wij Hem waardig genoeg achtten om te volgen."

    Mattheus 7:13,14 Johannes 15:19 Jakobus 4:4

  12. Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?"

    Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat Babylon de Grote een persoon is of een bepaalde organisatie. (regering, stad of religie) Sommigen zeggen dat het de Rooms-Katholieke Kerk is. (daar ben ik het niet mee eens.) Anderen beweren dat het een abstracte zonde of karaktertrek is. De komende dagen wil ik de kenmerken van de Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten.

    Ik heb al enkele correcte uiteenzettingen gezien, maar ik wil proberen het iets eenvoudiger uit te leggen. Dit is immers een moeilijk onderwerp.

    Liefdevolle waarschuwing: Deze uiteenzetting is voor een ieder die de bijbel als God's woord en hoogste autoriteit aanvaardt. 2 Timoth 3:16 (ik wil niet dat jij je tijd verspilt en ik wil ook mijn tijd niet verspillen)

    1 Hoezo prostitutie?

    We kunnen meerdere verzen in de bijbel vinden waar prostitutie als beeldspraak wordt gebruikt. Ex 34:12-16, Jes 1:12, Jer 3:6-10, Ezech 16:15-21, Jak 4:4

    Het verwijst naar valse aanbidding in breuk met het verbond dat JHWH sloot met het volk "Israel" na de bevrijding uit Egypte. (ook wel Mozaisch Verbond genoemd)

    Jer 2:1-3 en 17-21, Jozua 24:22

    Met het volk "Israel" wordt bedoeld het nageslacht van Jakob (Israel genoemd), de kleinzoon van Abraham met wie JHWH (Ex 6 vers 2-4) eerder een verbond sloot. (Abramitisch verbond, Genesis 22:18) Het verbond met of de belofte aan Abraham slaat weer terug op de profetie die Adam en Eva hoorden in Genesis 3:15.

    Het is belangrijk Gen 3:15 te lezen en te beseffen dat deze profetie oorlog betekent. Die oorlog begon al voor er andere "goden" werden aanbeden dan de Ware God. Die oorlog werd verklaard toen er nog maar 2 mensen waren, iedereen 1 taal sprak en er maar 1 geloof was. (er is immers ook maar 1 God en 1 mensenfamilie)

    Deze oorlog woedt nog steeds vandaag. De oorlog is wereldwijd en raakt alle mensen op aarde direct of indirect. Het eerste slachtoffer van de oorlog tussen die 2 zaden was Abel. Maar daar komen we later op terug. Voor nu is het belangrijk te onthouden dat 1 partij in deze oorlog; de Slang en zijn zaad duiden op Satan en mensen die hem volgen. (Openbaring 12:9, Ezech 28:13-17)

    Babylon de Grote is ook betrokken bij deze oude "originele" oorlog, je kunt wel raden voor welke kant ze werkt.

    2 Signalement

    A Haar naam, Babylon. De oude stad Babylon is gekoppeld aan de mislukte bouw van de toren van Babel. Gen 11:2-9 Dat was een project tegen God's wens gestart door een man die voorop liep met tegen God rebelleren. Gen 10:8-10 Deze man, die ook de stichter van de stad Nineveh is, werd na zijn dood door volgelingen tot "god" verheven en als een god aanbeden. Wat natuurlijk een leugen is: Prediker 9:5

    (Hoe denkt God over mensen die niet tot God maar tot mensen bidden: Jes 42:8, Ex 20:50)

    Babel betekent verwarring, Bab-ilu zoals de bewoners hun stad later gingen noemen,

    betekent "Poort van God". Vanuit Babel werden de mensen die faalden de toren te bouwen verdeeld en verstrooid in talen, volken en natiën. Hun gebruiken en (valse) aanbidding namen ze mee naar alle hoeken van de aarde. (daarom zijn symbolen zo belangrijk in vele religies)

    Babylon staat bekend om haar intensieve (valse) religieuze activiteit die meerdere wereldmachten en religies heeft beinvloed. De goden veranderden simpelweg van naam.

    Er is meer over Babel/Babylon te zeggen maar het belangrijkste is dat dit een begin en centrum was van valse religie en de vele valse leringen die daarbij horen.

    In vrijwel alle religie's uit de oudheid en onze tijd kun je Babylonische invloed of symboliek terugvinden. (hoe denk je dat de Ware God dat vindt?)

    B De hoer zit op vele wateren. Dat betekent dat ze macht of invloed heeft op vele mensen. In de bijbel wordt met wateren of de zee vaak mensen bedoeld. Op 17:15, Jes 57:20 In dit geval betreft het vrijwel de hele aarde; haar invloed is zeer groot. Op 19:2

    Dit betekent dat de hoer niet zomaar een religie of nationale organisatie is. Openbaring zegt dat ze op meerdere volken, talen, natiën zit en dat ze de aarde verderft. We kunnen dus niet 1 stad, land, religie of organisatie aanwijzen. Openbaring zegt ook dat ze een koninkrijk over de koningen der aarde heeft. Ze is dus niet zomaar een land of nationale regering. Het is wel een wereldrijk, omdat ze boven koningen staat of invloed heeft op koningen.

    C Dronken van bloed der heiligen. Dat toont dat ze vijandig is tegen God's dienaren en vijandig tegen de ware aanbidding net als het oude Babylon was. Ze is ook tegen de getuigen van Jezus, en dat sluit de letterlijke stad Babylon en ook het oude Babylonische Rijk uit.

    Vervolging tegen christenen kunnen we ook niet alleen toeschrijven aan de Joden of Romeinen want dat is nooit gestopt tot op de dag van vandaag.(wees blij dat de Inquisitie ver achter ons ligt)

    Ook is zeker dat de hoer niet slechts een beetje geweldadig is omdat ze in verband wordt gebracht met allen die zijn geslacht op aarde. Op 18:24 (merk jij ook dat steeds vaker wordt gezegd dat geloof de oorzaak van alle oorlog of narigheid is?)

    Morgen verder, ik moet vanavond ergens zijn.

    Prettig 14 Nisan.

  13. Eli, Eli lama sabachtani?

    -Jezus Christus-

    Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost

    -2 Korintiërs 1:3-

    1 Johannes hoofdstuk 17. Tot wie bidt en smeekt Christus bijna de hele nacht?

    2 Mattheus 3:17 Wiens stem zei dat?

    Lukas 22:42 Vader, als u het wilt, neem dan deze beker van mij weg. Maar laat niet wat ik wil, maar wat u wilt gebeuren.

    Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. 18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.

    De Bijbel zegt dat Jezus de zoon van God is. Jezus zegt dat hij altijd doet wat zijn vader wil. Hij doet niet wat hij wil, nee, hij doet wat zijn vader wil.

    Jezus gaat op zijn knieën, bidt urenlang tot God smeekt en vraagt dingen. Aan wie dan? (lees Johannes 17)

    Het is niet moeijlijk als je de bijbel, God's woord aanvaardt en niet datgene wat tegen de bijbel ingaat. Je weet toch uit welke bron datgene moet komen?

    Zoals men nu "verbaasd" doet over hoe de Farizeeën zo blind en verstokt konden zijn zal men ooit versteld zijn over hen die Christus tot God maakten terwijl zij een bijbel onder hun neus hadden.

    Wel, Jezus was geheel niet verbaasd: Johannes 8:42-47

    En op een dag komt Christus die aangesteld als koning is terug om de wil van zijn Vader en God te voltooien. Gaat uit van haar mijn volk...

    Prettig 14 Nisan.

  14. Als Jehovah zegt dat er buiten Hem om geen redder is, en de volgelingen van Jezus zeggen vervolgens dat Jezus de Redder is. Dan is er iets aan de Hand:

    a Of Jehovah liegt(wat ik me niet voor kan stellen)

    b Of de volgelingen van Jezus liegen

    c Of Jezus is daadwerkelijk Jehovah en wordt dus terrecht: redder genoemd!

    d Johannes 17:2,4, Johannes 5:19 en 1 Korinthiërs 11:3

  15. Alles wat de almachtige God belooft en plant komt precies zo uit als hij wil op het moment dat hij wil. Ongeacht wat er tussentijds gebeurt, zijn voornemens komen altijd uit zoals hij gezegd heeft. Dat is een kenmerk van Almachtig en zeker een kenmerk van de enige ware God. Het moment dat het beloofde zaad (Genesis 3:15) verscheen was niet zomaar een moment en inderdaad niet zonder vooraf opgetekende profetieën.

    Degene die het van iedereen het beste moesten weten en ja, ook wisten, zijn dezelfden die Christus vals beschuldigden, op illegale wijze arresteerden en lieten executeren.

    Niet voor niets noemde Christus hen dan ook kinderen van de Duivel en blinde gidsen. Mattheus 23:24-37 Johannes 8:44

    Als je hart ergens anders ligt gaat het niet om bewijs. Sommige mensen willen ook niets van Christus horen als hij nu voor ze zou staan. Sommige mensen willen gewoon niet, niet een prettige gedachte maar de bijbel staat vol voorbeelden.

    God laat wie hem ernstig zoeken nooit helemaal onwetend. Wij kunnen vandaag ook de bijbel gebruiken om te begrijpen hoe laat het is. We kijken vooruit zonder dat we exact de dag weten maar er zijn wel uitspraken gedaan over wat er absoluut 1st moet gebeuren voor de terugkomst van Christus en het besluit.

    Het is niet verkeerd om je deze dingen af te vragen, Jezus discipelen vragen het ook direct aan Jezus in Mattheus 24. Ook in Lukas 21 worden er tekenen genoemd.

    Interessante teksten ivm hoe laat het is: Daniel hoofdstuk 7, Openbaring hoofdstuk 12 en natuurlijk 2 Timotheus hoofdstuk 3

    Christus houdt van zijn volgelingen i.p.v. onwetend kunnen wij geinformeerd en wakker blijven: Johannes 17:3

    De dingen die Jezus aan zijn Vader vroeg in Johannes 17 zo kort voor zijn dood tonen hoe belangrijk het is goed te blijven zoeken en op te letten. De strijd is nog niet voorbij, en volgens de bijbel zal het alleen nog erger worden voor er een eind aan komt.

    Net zoals heel Judea rond Christus geboorte uitkeek naar de Messias zo verwachten allerlei mensen, "christelijk" of niet vandaag een einde van het huidige systeem. Of dat nu gegrond is op de bijbel of op milieuvervuiling, geo-politieke spanningen, economische problemen of welke signalen dan ook...het wordt steeds duidelijk dat dit systeem vastloopt. (of overstroomt)

    Wie geloof stelt in de bijbel doet er goed aan hem steeds meer en serieuzer te bestuderen.

    God laat ons nooit helemaal onwetend. Dat zou toch niet eerlijk zijn?

  16. 2 Timotheus 3:16 zegt er iets over en ook Romeinen 15:4.

    Hebreeën hoofdstuk 11 is ook interessant. In dat hoofdstuk worden namen als voorbeeld en aanmoediging genoemd. Als iemand die namen niet kent, de geschiedenis van die mensen niet kent...hoe kan zo iemand ze dan tot voorbeeld of aanmoediging nemen?

    Van Christus werd iets gezegd, dat zinloos zou zijn als men geen toegang tot de Hebreeuwse Geschriften oftwel "Oude Testament" had. Met die boeken kon men Jezus identificeren als de echte Messias: Handelingen 10:43, Mattheus 5:17

    Jezus haalde ook vaak versen en personen uit de Hebreeuwse Geschriften aan. In die boeken staan onder andere het scheppingsverslag, de verklaring waarom wij oud worden en sterven en waarom er zo veel ellende is in de wereld.

    2 Timotheus 3:17 legt ook uit wat wij nu, vandaag met het "oude testament" kunnen bereiken.

  17. Dus christenen die de evolutietheorie accepteren zijn geen echte christenen?

    Bedoel je christenen die geloven dat God niet bestaat zijn geen echte christenen?

    Of bedoel je christenen die geloven dat de bijbel liegt of het fout heeft zijn geen christenen?

    Wat bedoel je met evolutietheorie? Leg eens uit wat je bedoelt en hoe dat wel/niet samengaat met geloven in Christus. (een bijbels figuur) Wat is jouw definitie van "christen"? Iemand die een symbooltje heeft of zegt dat ie christen is?

    Christus geloofde in de hele bijbel tot op de letter. Hij leefde ook zo en zei dat Gods woord waarheid is. Daarnaast zei Christus dat hij een ieder zou ontkennen die niet deed wat zijn vader gebood: Mattheus 7:21-23

    Dus aub leg eens onverbloemd uit wat je precies bedoelt en hoe logisch het is.

    Ik ben weg, tot 2015. Succes iedereen.

  18. Lees ik nu werkelijk dat de kerk de methodes van de sovjets en de nazi's moet overnemen? Dank u voor het weer bevestigen van mijn vooroordelen, over sommige gelovigen.

    Lieve schat,

    jij leest dingen die er niet staan. Je leest ook de context niet. Maar om je een handje te helpen met begrijpend lezen...het was een waarschuwing. Niet aan de kerk, want de kerk doet al eeuwen wat de Nazi's en Sovjets deden. Het was een waarschuwing aan mensen die begrijpend kunnen lezen en de bijbel respecteren.

    De kerk en jouw vooroordelen boeien niet zo. Ze bevestigen elkaar inderdaad. Maar ik heb daar niets mee te maken.

    Succes met begrijpend lezen.

  19. Maar ongelovigen mogen geen bewijzen vragen als ze godsdienst onderwijzen op publieke instellingen die (deels)opereren op belastinggeld en theorieën als feiten presenteren aan hun kinderen?

    Godsdienst bekijkt allerlei geloven en levensovertuigingen zonder er 1 te promoten. Godsdienst is net als maatschappijleer een studie of beschouwing van mens en maatschappij.

    Tijdens godsdienst wordt niet gezegd dat iets waar is of niet.(behalve bij mijn nichtje dan waar werd gezegd dat God niet bestaat) Godsdienst bekijkt immers allerlei overtuigingen. Niet alle scholen hebben godsdienst, maatschappijleer komt vaker voor.

    Ik heb godsdienst genoten op een christelijke school met hindoes, sikhs, moslims, atheisten en boeddhisten. Geen enkel probleem, iedereen kwam aan de beurt.

    Op het moment dat ik genoeg had van de "christelijke" tradities en het schrijnend gebrek aan bijbels onderwijs ben ik overgestapt naar een "openbare" of seculiere school. Daar kreeg ik maatschappijleer, ook leuk.

    Dus wat bedoel je eigenlijk?

    Het is grappig dat veel mensen zeggen de bijbel te geloven etc etc....maar niet beseffen dat dat boek zegt dat de mensen zijn geschapen als man en vrouw...en dat dat boek ook een geslachtslijn bevat vanaf Adam tot aan de start van onze huidige jaartelling.

    Ook zegt dat boek dat alle dieren net zoals de mens naar SOORT zijn geschapen. Alles naar zijn soort in tegenstelling tot de gedachte dat alle soorten/genusen door evolutie zonder ontwerp tot stand zijn gekomen.

    Derhalve...staat de bijbel recht tegenover het concept dat per toeval, vanuit dode materie, ALLE levende wezens zijn ontstaan. (dus zonder intelligent ontwerp)

    Dat heet macro-evolutie. Alles per toeval, geen Schepper, geen Ontwerp, geen Plan, Geen Soorten...maar alles ging vanzelf een bepaalde kant op.

    Wat bewijst de wetenschap? Dat elk soort kan muteren/varieren maar dat een paard en hond geen kind maken. Je hebt wel diverse paarden en honden BINNEN HUN SOORT.

    Alleen als we in een laboratorium gaan rommelen kunnen we dit soort "wonderen" verwachten.

    Maar vergeet niet...genetische manipulatie in een laboratorium bevestigt het Schepper+Ontwerp idee. Dat is namelijk geen toeval zonder intellect.

    Evolutie als in Mutatie? Ja natuurlijk! Evolutie of mutatie zien we elke dag. Dat wisten ze duizenden jaren terug ook wel. Daar is helemaal niets vreemds aan. Het is zelfs geweldig, anders zou alles zo saai zijn.

    Dus wat natuur en wetenschap bewijzen komt overeen met de bijbel.

    Beste mensen, weet wat je bedoelt als je het over evolutie hebt. Als je niet snapt wat het verschil tussen evolutie of mutatie en macro-evolutie oftwel de ontkenning van een Intelligent Ontwerp is...zet je al snel je zelf voor schut. Het is misschien hip om te zeggen dat je open staat voor andere gedachten, maar weet wat je zegt.

    Als Genesis niet klopt en God de mens, dieren en planten niet naar soort heeft ontworpen, wat klopt er dan wel van de bijbel? Waar baseren we ons geloof dan op? Op een leugen of sprookje? Helpt dat aan je integriteit en waarden vast te houden wanneer je onder druk staat? Of zal je bij de eerste problemen meedoen met de massa zoals in 1933?

    Denk goed na of je wel vrij bent of dat je al bent gevangen zonder dat je het doorhebt: Kolossenzen 2:8 , Job 38:1-4, 1 Kor 1:19-25

    Wees of word vrij in 2014, succes.

    PS Ik ben GEEN creationist. Ik heb dat woord nooit gebruikt en heb totaal niets met die mensen te maken.

    Disclaimer: Als ik de term soort of genus heb verward met familie of stam is dat omdat ik al heel lang geen biologie heb gehad. Gelukkig is er: http://nl.wikipedia.org/wiki/Soort_%28biologie%29

  20. Ik dacht laat me wat positiefs zeggen op een forum met een christelijke achtergrond.

    Verder dacht ik, laat me de nadruk leggen op dingen die Jezus Christus zei.

    Waar het nu allemaal over gaat weet ik haast niet meer. Wat mijn nichtje overkwam heb ik gelukkig niet meegemaakt. Maar ik ben iets ouder. Wat ik wel weet is dat ontkennen/uitsluiten van een Schepper steeds meer gebeurt. Ik ga niet tellen wie/waar/hoeveel zo op school is aangevallen. Ik gaf een voorbeeld van iets dat ik zelf uit 1e hand heb gehoord. Mijn nichtje en haar ouders zijn niet eens gelovig, maar vonden het toch best raar wat er gebeurde.

    Dat er nu mensen snel bevestigen dat zij dat niet hebben meegemaakt vind ik grappig/triest/overbodig. Ik heb het toch niet over jou of jouw nichtje?

    Wie betwijfelt of de wereld een bepaalde kant opgaat of dat overheid, media en commercie bepaalde ideeën en houdingen promoten...heeft waarschijnlijk weinig vertrouwen in wat de bijbel daarover zegt. En dat is best! Je hoeft de bijbel niet te respecteren of geloven. Voor mijn part gebruik je hem als onderzetter.

    Mijn positieve boodschap was niet aan iedereen gericht. Daarom haalde ik de bijbel aan, ik verwacht ook niet dat alle mensen hetzelfde over de bijbel denken.

    En dat is best! Allemaal goed.

    Gelovigen eisen geen bewijs van evolutionisten. Ze eisen alleen bewijs van publieke instellingen die (deels)opereren op belastinggeld en theorieën als feiten presenteren aan hun kinderen. Wat gelovigen betreft mag alles gezegd worden, maar als het als feit wordt genoemd in een publiek gesubsidieerde onderwijsinstelling mag men met recht sluitend bewijs vragen. Dat is toch de definitie van wetenschap?

    Ik dwing niemand te geloven wat ik geloof, daarom heet het....GELOOF. Gelovigen presenteren alleen hun argumenten, maar moeten van hun kant ook niemand dwingen. Ik vraag geen subsidie, ik open geen openbare instelling die het predikaat heeft wetenschap te onderwijzen. Ik ben slechts een nederige gelovige die een ieder in vrede laat doch een ieder uitnodigt de bijbel te onderzoeken.

    Groeten en succes wat je ook gelooft.

    PS

    De Nazi's en Sovjets hadden al snel door dat je het land het makkelijkst en breedst overneemt door bij de jeugd te beginnen. Maar dat bespreekt men blijkbaar niet in de meeste kerken en zeker niet met de kinders. Is het gek dat de kerken leeglopen?

  21. Wel, het is toch zo dat de scholen de Evolutietheorie tegenover het geloof in een Schepper plaatsen?

    Ik doe dat niet, zij doen dat. Misschien weet je het niet maar wereldwijd wordt op scholen aan kinderen verteld dat God niet bestaat en dat alles toeval is en dat wij van vissen/apen/stenen afstammen.

    Ik heb dit niet bedacht, mijn eigen nichtje werd door haar "godsdienstdocent" uitgelachen en verteld dat God natuurlijk niet bestaat. (ja, je leest het goed.)

    Natuurlijk kunnen soorten muteren of variaties hebben. Onze huidskleur alleen al bewijst het. Ik spreek Darwin niet tegen wat betreft de diverse lengten snavels en pootjes van de vogels op diverse eilanden. Er is mogelijkheid tot variatie/muteren/evolueren noem het wat je wilt.

    Maar de (macro)evolutietheorie die onze kinderen als waarheid wordt verkocht is nooit bewezen. Deze theorie zegt dat al het leven uit dode materie is ontstaan door een puur toevallige gebeurtenis. Deze theorie beweert dat GOD NIET BESTAAT.

    Ik heb het niet bedacht, dit is wat er nu gaande is. De jeugd is zeker een doelwit. Toen ik op school zat viel het nog mee, vandaag wordt deze theorie formeel gepresenteerd.

    Wat betreft de term "vrijmaken"..dat is precies wat ik bedoel. Ik haal ook niet voor niets de bekende bijbeltekst aan die dat zegt. In de bijbel wordt vaker gezegd dat wij, de mensheid niet vrij zijn maar slaaf van de zonde. Dat Christus ons heeft vrijgekocht, enz.

    De meeste mensen beseffen niet eens dat ze NIET VRIJ zijn!

    Kolossenzen 2:8, Romeinen 6:16-18, 2 Petrus 2:18,19, 1 Johannes 5:19, 1 Korinth 7:23

    Zelfs van mensen die een "christelijke" loopbaan hebben komt geregeld naar buiten dat ze slaaf zijn van hebzucht,drugs,drank,geweld en vreselijke tegennatuurlijke neigingen...

    Dit is dus geen vage, charismatische woordkeuze. Ik meen het bloedserieus. Juist als je denkt dat je vrij bent, kan het geen kwaad om nog eens goed te kijken of dat wel zo is.

    Waarom zou Christus anders zo veel waarschuwen dat we wakker moeten blijven? Om het boek te vullen? Wordt niet misleidt...

    Succes.

  22. het gaat hier om Christus, die teruggaat naar zijn vader om gekroond te worden tot koning en heer van de Wereld.

    Dus het zijn 2 verschillende personen. Je kan niet teruggaan naar jezelf, noch kan je je eigen vader zijn. Bedankt.

  23. Wat mij betreft is er gewoon een nieuwe dag en is een jaarwisseling bijzonders. Toch wil ik wat positieve gedachtes delen. (Bijbelse gedachtes)

    1 Naar wie luister je?

    Er zijn elk jaar trends en vele rages, de maatschappij verandert steeds. Vind je het belangrijk om "erbij" te horen of mee te gaan met de laatste opvattingen of telt God's mening meer? Wat vandaag "in" is kan morgen weer "uit" zijn, maar aan de bijbel kan je je vasthouden. Luister naar de stem van onze herder: Johannes hoofdstuk 10.

    De meeste trends zijn er vooral om je tot uitgaven te bewegen of je aan je zelf te doen twijfelen. Vaak zijn ze een aanval op je normen en waarden. Laat je niet heen en weer duwen als de golven van de zee. Jakobus 1:6, 1 korinth 2:12

    2 Schaam je niet voor je geloof

    Geloven in een Schepper wordt steeds minder populair. Op onze scholen wordt de evolutietheorie gepresenteerd alsof het een feit is. Er wordt vaak gespot met gelovigen.

    Maar we hoeven ons niet te schamen voor Christus. 1 Petrus 4:16

    Mensen willen niet graag uit de toon vallen en niemand wil bespot worden. Maar vergeet niet dat je je alleen moet schamen als je iets misdaan hebt. Als je achter je geloof staat, achter Christus staat, waarom zou je je dan schamen? Markus 8:38

    De bijbel zegt ons al welke kant de wereld opgaat, bereid jezelf dus mentaal voor op meer spot en vervolging. Jezus waarschuwt ons ook voor tegenstand.

    2 Timotheus 3,Johannes 15:20, Mattheus 10:17

    3 Wees niet bezorgd over inkomen en eigendom.

    Uiteindelijk kan je niets meenemen als je tijd gekomen is. Ook zegt Jezus ons dat we boven alles het koninkrijk en de rechtvaardigheid Gods moeten zoeken. Dan zal al wat we nodig hebben voor onderhoud ons gegeven worden. Mattheus 6:19-34

    Er kan van alles gebeuren, het verschil tussen mensen die instorten en mensen die zich staande houden is meestal hoop en (mentale) gereedheid. Christus gaf ons toch hoop? De bijbel biedt ons toch uitleg en waarschuwing voor het ergste? Hou je daaraan dan vast als alles mocht instorten. Geld is nuttig voor onderhoud maar leidt niet tot redding.

    Prediker 7:12, Lukas 12:15-21, 1 Petrus 1:18,19

    4 Kom dichter tot God Jakobus 4:8

    Als je van iemand houdt wil je die graag (beter) leren kennen. Als je zegt dat je iemands vriend of kind bent maar weinig over hem weet, wie zal jou dan geloven?

    Christus zegt ons wat we moeten doen: Johannes 17:3

    Kennis van God maakt ons vrij: Spreuken 2:1-10, Joh 8:32

    Je moet er wel wat voor doen: Handelingen 17:11, Hebreeën 11:6

    Succes!

  24. Ik sta versteld dat het onder dit topic niet gewaardeerd word. Zo zeer dat het onderwerp niet eens genoemd kan worden. Laat mij het dan maar eens samenvatten voor de vorm:

    In Nagasaki woonde de grootste concentratie christenen van Japan. Er stond ook de grootste katholieke kathedraal van het land. Ondanks eeuwen van vervolging door de regering waren ze er nog. In 1945 slaagde een "christelijke" bemanning erin deze gelovigen alsnog weg te vagen met een atoombom. Een mooie manier om het christelijk geloof te promoten aan de niet-christelijke wereld...

    Ik ben hier pas dit jaar achter gekomen. Ik hoop dat ik de slachtoffers ooit onder gunstigere omstandigheden mag ontmoeten.

    Ook na deze massamoord door mensen die zich christenen noemen was het niet voorbij:

    Noord-Ierland, Joegoslavië, Rwanda....allemaal "christenen" die elkaar vermoordden.

    (in Rwanda waren zelfs beide partijen van dezelfde kerk)

    En ook voor 1945 is het al eeuwen zo geweest. Als koning, keizer of president het wou, begonnen "christenen" hun buren af te slachten. De kerk zegende de wapens, ja zond zelfs geestelijken mee naar het front.

    De 1e wereldoorloog had een onvoorstelbaar gehalte "christelijk" deelnemers. De kerken zegenden de wapens...niets nieuws aan het westelijke front.

    Vandaar de bijbelteksten bij de links. Snap je het nu Ursa of begrijp je echt niet waar ik het over heb?

    Ik geef jullie een nieuw gebod: dat je elkaar liefhebt. Met de liefde die Ik jullie heb toegedragen, moeten jullie ook elkaar liefhebben.

    Daaraan zal iedereen kunnen zien dat jullie leerlingen van Mij zijn: als jullie onder elkaar de liefde bewaren. -Jezus Christus-

    Mag ik jou vragen wat jij vind van Christus gebod en wat Christus zegt over hoe men zal weten wie zijn leerlingen zijn?

    Of mag ik hier niet praten over wat Jezus Christus ons gebood? Zou jij gaan schieten op andere christenen of een bom op ze laten vallen? Zou jij braaf "befehl" uitvoeren zoals de "christenen" in de wereldoorlogen?

    Betekent Christen zijn niet iets meer dan zingen en zeggen dat je het bent? Christus zei ons toch hoe wij ons moeten gedragen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid