Spring naar bijdragen

Cazca

Members
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Cazca

  1. Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen. Hij schilderde een advertentie op een bord met: 4 puppies te koop en zette dit aan het begin van zijn erf. Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg, werd hij aan zijn overall getrokken. Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen. Meneer zei de jongen, Ik wil een van uw puppies kopen.

    Wel, zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, deze puppies hebben hele goede ouders en kosten aardig wat geld.; De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen. Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien: Ik heb 39 cent. Is dat genoeg om te kijken? Zeker, zei de boer en hij floot een deuntje. Dolly! riep hij.

    Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe, gevolgd door 4 kleine bolletjes wol. De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek. Zijn ogen straalden van verrukking. Terwijl de honden naar het hek toe kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok. Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichbaar kleiner dan de andere hondjes.

    Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige wijze begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden. Ik wil die hebben, zei het kleine jongetje, terwijl hij naar de waggelende hond wees. De boer knielde naast het jongetje neer en zei: Zoon, je wilt dat hondje echt niet. Het is nooit in staat om te rennen of te spelen zoals de andere hondjes kunnen.

    Toen deed de jongen een stap naar achteren, reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen. Terwijl hij dit deed werd een stalen beugel zichtbaar aan beide zijden van het beentje van de jongen die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoentje. De boer aankijkend zei hij: Weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt. Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppie op. Hij hield het heel voorzichtig vast toen hij de puppie aan de kleine jongen gaf.

    Hoeveel kost het? vroeg de kleine jongen. Niets, het is gratis zei de boer. Er is geen prijs voor liefde.; De wereld is vol van mensen die iemand nodig hebben die ze begrijpt.

  2. Geen klacht kwam over de lippen van de Heiland. Zijn gelaat bleef kalm en vredig, maar grote droppels zweet stonden op Zijn voorhoofd. Er was geen medelijdende hand om het doodszweet van Zijn gelaat te wissen, noch klonken er woorden van deelneming en onveranderlijke trouw om Zijn menselijk hart te versterken. Terwijl de soldaten hun verschrikkelijk werk verrichtten, bad Jezus voor Zijn vijanden: "Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen." (Luc.23:34)

    Zijn gedachten dwaalden af van Zijn eigen lijden naar de zonde van Zijn vervolgers, en naar de verschrik­kelijke vergelding die hun deel zou zijn. Er werden geen vervloekingen uitgesproken over de soldaten die Hem zo ruw behandelden.

    Geen wraak werd ingeroepen over de priesters en oversten die zich verlustigden over de voltooiing van hun plan. Christus beklaagde hen in hun onwetendheid en schuld. Hij fluisterde voor hun vergiffenis alleen een verontschuldiging: "Want zij weten niet wat zij doen." (Luc.23:34)

    Indien zij geweten hadden, dat zij Iemand Die gekomen was om een zondig geslacht van de eeuwige ondergang te redden, overgaven om te worden gemarteld, dan zouden ze door zelfverwijt en afschuw zijn aan­gegrepen. Maar hun onwetendheid nam hun schuld niet weg; want het was hun voorrecht Jezus te kennen en aan te nemen als hun Heiland.

    Sommigen van hen zouden alsnog hun zonde inzien en berouw hebben en zich bekeren. Sommigen zouden door hun gebrek aan berouw het on­mogelijk maken, dat het gebed van Jezus voor hen werd verhoord. Des­ondanks bereikte Gods bedoeling toch haar vervulling. Jezus verdiende het recht om, in de tegenwoordigheid des Vaders, de Pleitbezorger der mensen te worden.

    Dit gebed van Christus voor Zijn vijanden omvatte de wereld. Het was bestemd voor iedere zondaar die had geleefd of nog zou leven, vanaf het begin der wereld tot aan het einde der tijden. Op allen rust de schuld van de kruisiging van Gods Zoon. Aan allen wordt vrijelijk de vergeving aangeboden. Een ieder "die wil" (Openb.22:17), kan vrede hebben met God, en het eeuwige leven beerven.

  3. Deze wereld is een wondere schepping. Het moet wel de uitvinding zijn van een groot Verstand, de uitvoering van een wonderlijk plan.De grote vraag is dan ook: „Wie heeft dit plan gelegd en Wie heeft dit alles geschapen?"In simpele woorden, die door elk gezond menselijk verstand verstaan kunnen worden, geeft de Bijbel op deze vraag het antwoord.

    „In den beginne schiep God de hemel en de aarde..." Gen. 1 : 1. Met deze eenvoudige woorden verklaart de Bijbel de oorsprong van de universele en materiële wereld. En deze verklaring is voor het geloof een aannemelijk fundament.

    In de Bijbel vinden we de meest instructieve en meest omvangrijke voor een ieder bevattelijke geschiedenis van het ontstaan der dingen, die ooit aan de wereld gegeven zijn. Zijn{ heilige bladzijden} bevatten het enige authentieke bericht over de schepping. Daar wordt de kracht genoemd die de hemelen uitspande en de fundamenten der aarde legde. Hier hebben we ook de ware geschiedenis van het ontstaan en de geschiedenis van het menselijke ras, zonder dat deze vermengd is met menselijke vooringenomenheid en vooroordeel.„Men. Is er steeds op uit om de schepping aan een natuurlijke ontwikkeling toe te schrijven; er zijn zelfs vele belijders, die zulks geloven, inplaats van het getuigenis der Schrift ... {{God heeft het de mens niet geopenbaard op welke wijze Hij Zijn werk verricht heeft.}} 's Mensen verstand kan Zijn verborgenheden niet doorgronden. Zijn almacht is voor ons onbevattelijk evenals Zijn bestaan."

    De gedachte dat God de stof nodig had om de wereld te scheppen, vindt in de Bijbel geen grond. God was bij de schepping van de wereld niet afhankelijk voor het voorbestaan van de stof. Alle dingen, materieel of geestelijk, ontstonden door „de Geest Zijns Monds". Betreffende de tijdsduur waarin het scheppingswerk volbracht werd bestaan vele dwalingen en vermoedens die niet op de bijbelse berichten gegrond zijn.

    Bijbelteksten, die het voorgaande bewijzen.Psalm 33: 6-9: Alles is door het Woord des Heren gemaakt. „Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat er!"Jesaja 40: 26-28. Heft uw ogen op en ziet wie deze dingen geschapen heeft.

    Hebreën 11 : 3 „Door het geloof verstaan wij dat de wereld door het Woord Gods is toebereid...

  4. "God is liefde." (1 Johannes 4:16) Zijn natuur, zijn wet, is liefde. Dat is altijd zo ge­weest en dat zal altijd zo blijven. "De Hoge en Verhevene, Die in eeuwig­heid troont", wiens "eeuwenoude wegen zijne zijn", verandert niet. Bij Hem is geen "verandering of zweem van ommekeer". (Jesaja 57:15 Habakuk 3:6;Jakobus 1:17)

    Elke uiting van scheppende kracht is een openbaring van oneindige liefde. De soevereini­teit van God omvat een volheid van zegeningen voor alle geschapen wezens. De Psalmist zegt: "Gij hebt een machtige arm, uw hand is sterk, uw rechterhand verheven; gerechtigheid en recht zijn de grondslag van uw troon, goedertierenheid en trouw gaan voor uw aangezicht henen. Welzalig het volk dat de jubelroep kent, zij wandelen, Here, in het licht van uw aanschijn; in uw naam juichen zij de ganse dag, en door uw gerechtigheid worden zij verhoogd. Want Gij zijt de luister hunner sterkte... want van de Here is ons schild, van de Heilige Israëls onze Koning." (Psalm 89:14-19)

  5. "Tot de wet en tot de getuigenis! Voor wie niet spreekt naar dit woord, is er geen dageraad" (Jesaja 8:20). Gods volk heeft de Bijbel gekregen als een beveiliging tegen de invloed van dwaalleraren en de misleidende kracht van de geesten der duisternis. Satan gebruikt alle mogeüjke listen om te voorkomen dat de mensen de Bijbel leren ken­nen, want de duidelijke uitspraken van de Bijbel brengen Satans be­drog aan het licht.

    God heeft ons zijn Woord gegeven om zijn richtlijnen te leren ken­nen en om te weten wat Hij van ons verlangt. Toen de wetgeleerde tot Jezus kwam en Hem vroeg: „Meester wat moet ik doen om het eeu­wige leven te beerven?" Wees de Heiland hem op de Schrift met de woorden: „Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest Gij?" Onwe­tendheid zal jong noch oud verontschuldigen en niemand ontslaan van de straf die staat op de overtreding van Gods wet omdat iedereen een getrouwe uiteenzetting heeft van die wet en van haar beginselen en eisen. Goede bedoelingen volstaan niet. Het is niet voldoende als ie­mand doet wat hij juist acht of wat de predikant als juist beschouwt. De redding van zijn leven staat op het spel en hij moet de Bijbel zelf onderzoeken. Hij mag nog zoveel van iets overtuigd zijn en nog zo­veel vertrouwen stellen in de kennis van een predikant, toch is dat niet het fundament waarop hij moet bouwen. Hij heeft een kaart die elke richting op de weg naar de hemel aanduidt en hoeft dus niets te raden,

    De waarheden die in de Bijbel zo duidelijk naar voren komen, zijn in twijfel getrokken en in duisternis gehuld door geleerden die met een schijn van grote wijsheid verkondigen dat de Bijbel een mystieke, geheime, geestelijke betekenis heeft die in de gebruikte taal niet tot uiting komt. Dit zijn dwaalleraren.

    Jezus heeft tot zulke mensen ge­zegd: „Gij kent de Schriften niet noch de kracht Gods" (Marcus 12:24).

  6. Laat je dus door niets en niemand weerhouden van deze belangrijke stap in gehoorzaamheid aan God.

    Het evangelie volgens Matteüs 3:6

    en ze lieten zich door( hem )dopen in de rivier de Jordaan, terwijl ze hun zonden beleden.

    De eerste brief van Petrus 3:21

    'Wie gelooft en zich laat dopen,

    zal behouden worden, maar wie niet gelooft,

    zal veroordeeld worden.'

    (Marcus 16:16)

    'En nu, wat aarzelt gij nog?

    Sta op, laat u dopen en uw zonden afwassen,

    onder aanroeping van zijn naam.'

    (Handelingen 22:16)

    'In de doop bent u immers

    met hem begraven,

    zoals u ook met hem

    ten leven bent opgewekt,

    door uw geloof in de kracht van God

    die hem uit de dood heeft opgewekt.'

    (Kolossenzen 2:12)

    'En vele van de Korintiers, die hem hoorden, geloofden en lieten zich dopen'

    (Handelingen 18:8)

  7. Wegens Geloofsovertuiging niet aangesloten bij een Verzekerings bedrijf

    Verzekering tegen schade,deze vissers waren niet verzekerd,tegen motor schade,brandschade,of aanvaring dat het schip zou zinken,dan was je alles kwijt.

    Ik spreek hier over een bedrag van 7 a 8 miljoen Euro.

    principieel, zo dachten zij,dat het draaide op de voorzienigheid van God.

    dat was hun gedachtengang.Geloofsovertuiging.

    Maar bij vernieuwing naar grotere schepen (nieuwbouw)had men geldlening nodig,en dan vroeg de bank zijn jullie ook verzekerd.

    zo ja,dan helpen we jullie aan geld,zo niet dan werd je afgewezen.begrijpelijk!

    ik hoop Humanist dat het wat duidelijker is.

  8. Inenten/Verzekering:

    Bijbel,door Geloof Of leerstelling kerk?

    Met name enkele Zondag vierende kerken zijn tegen inenting/en verzekering.

    In onze regio,met name Zeeland waarvan ik kennis.zijn enkele zeevisserij bedrijven,die daar mee te maken kregen.

    Wij gingen vernieuwen,grotere viskotter,en kregen een lening van de bank zonder probleem.

    Verplichting:

    Maar eigenaren die tegen verzekeren waren op hun Geloofs status,kregen geen lening.De bank stond niet gerant.

    Wat nu?

    Water bij de wijn? of zeggen God doet zijn ogen even dicht?

    of ja.. het kan niet anders.. het is verplicht,we moeten wel!!

    Ik weet een ding,allen zijn nu verzekerd,en varen met hypermoderne Noordzeekotters.

    en inenten ja...ja.... word ook gedaan!!

  9. Wat is een gewetensvraag,in Zeeland zijn vele dorpen (lees gelovigen)tegen vaccinatie.

    En ga niet zeggen buiten Zeeland zijn ook gelovigen,die zijn er zeker!!

    Wie ben ik om te zeggen niet doen,of wel doen!(artsen zijn ook door God geschapen)

    iedere Familie beslist zelf in deze kwestie.

    allemaal antwoorden.voor mensen tegen vaccinatie

    Wie weet het antwoord...wijze raad...advies...of komen we er niet uit?

  10. Geen zelfbevrediging. maar toch……..???

    Genesis Hoofdstuk 38

    ‘Vervul je zwagerplicht: trouw met de vrouw van je broer en verwek voor je broer nakomelingen bij haar. ’ 9 Maar omdat Onan wist dat zo’n kind niet als zijn nageslacht zou gelden, liet hij telkens als hij met de vrouw van zijn broer gemeenschap had{ zijn zaad op de grond terechtkomen.}

    {Wat hij deed was slecht in de ogen van de HEER, en daarom liet de HEER ook hem sterven.}

    Een vrouw penetreren en uit haar gaan voor je een orgasme krijgt is ten eerste geen zelfbevrediging en ten tweede maak je je er zelf ook schuldig aan, want je rukte die passage flink uit de context. God was kwaad op hem omdat hij zijn zwager plicht verzaakte.

    ik schrijf er ook boven geen zelfbevrediging.....maar toch

  11. Geen zelfbevrediging. maar toch……..???

    Genesis Hoofdstuk 38

    ‘Vervul je zwagerplicht: trouw met de vrouw van je broer en verwek voor je broer nakomelingen bij haar. ’ 9 Maar omdat Onan wist dat zo’n kind niet als zijn nageslacht zou gelden, liet hij telkens als hij met de vrouw van zijn broer gemeenschap had{ zijn zaad op de grond terechtkomen.}

    {Wat hij deed was slecht in de ogen van de HEER, en daarom liet de HEER ook hem sterven.}

  12. Johannes 10:30:

    "Ik en de Vader zijn één."

    Jezus noemt God zijn Vader. Tevens zegt Hij: Ik en de Vader zijn één. Wie zou er naar de mens willen

    zeggen: ik en mijn vader één? Er is geen mens die dit zou willen beweren.

    Johannes 14:7:

    "Indien gij Mij kendet, zoudt gij ook mijn Vader gekend hebben. Van nu aan kent gij Hem en hebt gij Hem gezien."

    Johannes 14:8-9:

    "Filippus zeide tot Hem: Here, toon ons de Vader en het is ons genoeg. Jezus zeide tot hem: Ben Ik zolang bij u, Filippus, en kent gij Mij niet? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien;

  13. Hij komt voort uit het zaad van de vrouw en hij is degene die de kop van de slang zou vermorzelen.

    Bron: "En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen." (Genesis 3:15)

    Adam en Eva gingen de fout in (zondeval), maar God verloor hiermee niet Zijn liefde voor de mens. Hij stelde ze een belofte in het vooruitzicht. Hij beloofde dat hij een Redder zou sturen om de mens te herstellen in de paradijselijke staat zoals Hij het bedoeld had

  14. Levenshouding

    Positief Denken is een levenshouding. Een levensstijl, opbouwend en creatief. Heb je het eenmaal onder de knie, dan wordt je hele leven anders. Zonder schaamte kun je met liefde over jezelf denken. Je bent niet langer afhankelijk van de mening van een ander. Moeilijkheden zullen zich blijven voordoen, maar je maakt er geen problemen meer van. Het worden mogelijkheden. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt! Oftewel, hoe je erover d�nkt.

    Jaroe

    Ook jij komt jou geliefde tegen,

    In de Wereld zijn zoveel wegen

    Ook ik dacht ik blijf alleen

    Ik heb nu een lieve vrouw,en 2 kinderen om me heen.

  15. 1) Er is één God: Deuteronomium 6:4; 1 Korintiërs 8:4; Galaten 3:20; 1 Timoteüs 2:5.

    2) De Drieëenheid bestaat uit drie Personen: Genesis 1:1; 1:26; 3:22; 11:7; Jesaja 6:8; 48:16; 61:1; Matteüs 3:16-17; Matteüs 28:19; 2 Korintiërs 13:14. Voor de passages in het Oude Testament is kennis van het Hebreeuws nuttig. In Genesis 1:1 wordt het meervoudig zelfstandig naamwoord “Elohim†gebruikt. In Genesis 1:26; 3:22; 11:7 en Jesaja 6:8 wordt het meervoudige voornaamwoord voor “ons†gebruikt. Dat “Elohim†en “ons†aan meer dan twee refereren kan NIET in twijfel worden getrokken. In het Nederlands bestaan er maar twee vormen: enkelvoud en meervoud. In het Hebreeuws bestaan er echter drie vormen: enkelvoud, tweevoud en meervoud. Tweevoud wordt ALLEEN voor twee gebruikt. In het Hebreeuws wordt de tweevoudige vorm gebruikt voor dingen die in paren voorkomen, zoals ogen, oren en handen. De woorden "Elohim" en "ons" zijn meervoudsvormen – zeer zeker meer dan twee – en moeten dus aan drie of meer refereren (Vader, Zoon, Heilige Geest).

  16. Nergens kun je lezen dat Jezus iemand ziek maakte of dood of iemand iets slechts aandeed en Jezus is God en Hij kwam om ons te laten zien wie God is.

    Behalve een vijgenboom naar zijn grootje helpen. Geen misdaad van formaat overigens.

    God kan niets doen op aarde tenzij Zijn volk bidt. Zijn volk is Zijn Lichaam op aarde en daar zal Hij doorheen moeten werken

    *Knip*

    En als we allemaal de kinderen van God zijn zijn de dictators daar ook, en ik heb er geen enkel probleem mee als god Kim-yong-ill of de rooms katholieke Adolf Hitler had tegen gehouden. Dat beetje vrije wil had ik graag ingeleverd, voor het grote goed.

    Als laatste de vraag wie verantwoordelijk is voor de schepping van de duivel.[/quote

    ====================================================================================

    Als laatste de vraag wie verantwoordelijk is voor de schepping van de duivel.

    ====================================================================================

    (Jesaja 14:3,4 en 12-15)

    De zondeval van de satan

    Ik zal ten hemel opstijgen

    Boven de sterren Gods mijn troon oprichten

    Zetelen op de berg der samenkomst in het noorden

    Ik wil opstijgen boven de hoogten der wolken

    Mij aan de allerhoogste gelijkstellen

    Dit was het voornemen van de satan. "Ik wil … mij aan de allerhoogste gelijkstellen"

    Hij was niet tevreden met zijn positie als schepsel onder God de schepper. Hij wilde als God zijn. Daarom is hij opgestaan tegen God de Schepper.

    De satan is niet simpelweg tegen God. Hij wil God vervangen.

  17. Drie stellingen:

    1. Je kunt nooit 100% zeker zijn dat iemand naar de hemel gaat.

    2. Je kunt nooit 100% zeker zijn dat jezelf naar de hemel gaat.

    3. Mensen die geloven dat ze 100% zeker naar de hemel gaan hebben met hun eigen geloof eigenlijk ook geen 100% zekerheid.

    1....ja

    2....ja

    3....ja, discutabel...

    mijn vader [een zeer gelovig mens] , die 3 maanden geleden overleden is had al jaren geleden in zijn bijbeltje deze tekst aangestreept -om te gebruiken bij zijn heengaan.

    en die werd dan ook voorgelezen en uitgelegd door de dominee met emeritaat [ze kenden elkaar zeer goed]

    Psalm 39 en dan speciaal vers 8:

    **En nu, wat verwacht ik, o Heere! Mijn hoop, die is op U.**

    Hij zei altijd te hopen dat hij in de hemel zou komen, maar dat niemand [ook niet de meest vrome gelovige] die zekerheid had.

    **En nu, wat verwacht ik, o Heere! Mijn hoop, die is op U.**

    Amen

  18. Vrede zij met jullie,

    Ik zit al erg lang met een brandende vraag naar het Christendom toe. Hoe kunnen Christenen nou geloven dat God de Barmhartige een zoon heeft? God is toch de meest Almachtige, hoe kunnen Christenen nou daar een deelgenoot aan toe passen? Ik zelf geloof eerlijk in Jezus, maar niet als de zoon van God. Eerder als een grote boodschapper, met grote krachten gegeven door God om de mensheid te waarschuwen. Er is maar één God, en hoe kan God nou God zijn, als God zich een zoon heeft vernomen? Wat verstaan jullie eigenlijk onder de benoeming 'Zoon van God'? Ik heb ook weleens gehoord dat Christenen zich schapen, of ook wel kinderen van God noemen. Hoe kunnen jullie jezelf nou kinderen van God zien als God groter is dan de mensen? Ik bedoel niks om Christenen of het Christendom voor gek te zetten, ik hoop alleen op groter inzicht.

    Vrede zij met jullie.[/quote

    Het evangelie volgens Matteüs 23:9

    En noem niemand op aarde vader, want jullie hebben maar één vader, de Vader in de hemel.

    Ezechiël 34:31

    Jullie zijn mijn schapen, de schapen die ik weid; jullie zijn mensen en ik ben jullie God – zo spreekt God, de HEER .â€â€™

  19. IK GELOOF DAT!!!

    sorry ik weet niet in wat voor god jij geloofd

    is niet erg hoor,ik laat je vrij...!!!!!!!!

    Ieder is vrij om te geloven in Nederland,en in vele andere landen.

    dat is mijn geloof,mijn overtuiging,mijn beleving

    Ik Geloof in Mijn (levende) God,Die de Hemel EN Aarde heeft geschapen.

    Uit het oude testament:

    Wees u er daarom van bewust en laat goed tot u doordringen dat de HEER de enige God is, boven in de hemel en hier beneden op de aarde; een ander is er niet. (Deuteronomium. 4: 39)

    Ik ben de HEER, er is geen ander,

    buiten mij is er geen god. (Jesaja 45: 5)

    Hebben wij niet allemaal dezelfde vader, heeft niet een en dezelfde God ons geschapen? (Maleachi 2: 10)

    4 Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! 5 Heb daarom de HEER lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. (Deuteronomium. 6: 4-5)

    Uit het nieuwe testament:

    Want er staat geschreven: “Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem.â€â€™ (Matteüs 4:10)

    …wat u zegt is waar: hij alleen is God en er is geen andere God dan hij (Marcus 12:32)

    U gelooft dat God de enige is? Daar doet u goed aan. (Jacobus 2:19)

    Maar bemiddeling is niet nodig wanneer er maar één is die handelt, en God handelt alleen. (Galaten 3:20)

    Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus (1 Timoteüs 2:5)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid