Spring naar bijdragen

Rodic

Members
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Rodic

  1. De wet is nog steeds van kracht voor mensen die Jezus nog niet als Redder en Verlosser hebben aangenomen. Op het moment dat iemand dit doet, het offer van Jezus aan het kruis aannemen, heeft Jezus voor hem of haar de wet aan het kruis vervuld. Hij zei het met de woorden, het is volbracht.

    Mag je dan zondigen. Nee. Want op het moment dat iemand Jezus in zijn hart laat komt de Heilige Geest in diegene wonen. En de Heilige Geest overtuigt dan van zonde en gerechtigheid. Daarom is de wet voor iemand die Jezus in zijn hart toelaat niet meer nodig. Denk aan, het is volbracht.

    Voor ieder ander die Jezus niet heeft aangenomen geldt de wet zeer zeker wel. Omdat de wet dan op zijn manier overtuigt van zonde aan die ander.

    Ik heb je bedankt, wat zoveel wil zeggen als dat ik er mee instem, maar mag die iemand ook een Bosjesman zijn die nog nooit van een wet gehoord heeft? Dat zou mij een beetje aandoen als iemand houden aan een contract waar hij niet voor getekend heeft. Ben benieuwd naar je reactie.

    Er staat in Romeinen 2: 14 Wanneer toch heidenen, die de wet niet hebben, van nature doen wat de wet gebiedt, dan zijn dezen, ofschoon zonder wet, zichzelf tot wet; 15 immers, zij tonen, dat het werk der wet in hun harten geschreven is, terwijl hun geweten medegetuigt en hun gedachten elkander onderling aanklagen of ook verontschuldigen, 16 ten dage, dat God het in de mensen verborgene oordeelt volgens mijn evangelie, door Christus Jezus.

  2. De wet is nog steeds van kracht voor mensen die Jezus nog niet als Redder en Verlosser hebben aangenomen. Op het moment dat iemand dit doet, het offer van Jezus aan het kruis aannemen, heeft Jezus voor hem of haar de wet aan het kruis vervuld. Hij zei het met de woorden, het is volbracht.

    Mag je dan zondigen. Nee. Want op het moment dat iemand Jezus in zijn hart laat komt de Heilige Geest in diegene wonen. En de Heilige Geest overtuigt dan van zonde en gerechtigheid. Daarom is de wet voor iemand die Jezus in zijn hart toelaat niet meer nodig. Denk aan, het is volbracht.

    Voor ieder ander die Jezus niet heeft aangenomen geldt de wet zeer zeker wel. Omdat de wet dan op zijn manier overtuigt van zonde aan die ander.

  3. Nog een zegenbede:

    De Heer zij voor je,

    om je de weg te wijzen.

    De Heer zij naast je,

    om je in de armen te sluiten

    en je te beschermen tegen gevaar.

    De Heer zij onder je

    om je op te vangen, als je dreigt te vallen.

    De Heer zij in je

    om je te troosten als je verdrietig bent.

    De Heer zij om je heen,

    als een beschermende muur

    tegen mensen die je kwetsen

    De Heer zij boven je,

    om je te zegenen.

    Zo zegene je God,

    vandaag, morgen en tot in eeuwigheid.

    Vrij naar St. Patrick, Ierse bisschop, vijfde eeuw

  4. Masterjapie,

    God is overandelijk en dat is vogens mij ook met Zijn wetten zo.

    God kijkt er nu niet anders tegen aan als toen, in de tijd van Mozes.

    Dan zou God verandelijk zijn.

    God is zeker wel veranderlijk, ooit gehoord over de zondvloed en de spijt over zijn eigen daad?!

    Waar staat dat God spijt had van de zondvloed?

  5. Ik ben een keer door een engel opgevangen. Ik stak op mijn scooter een kruising over en toen ik half op de kruising was werd letterlijk mijn scooter door een auto onder mij vandaan gereden. En ik vloog letterlijk door de lucht. Naar later bleek had ik 4 meter ver ter hoogte van het autodak gevlogen en was ik een halve meter van een betonnen paal “gelandâ€. Mijn scooter lag 10 meter verder en was total los. Het vreemde was toen ik eindelijk neerkwam en de grond raakte ik in een halfzittende houding terecht kwam net alsof ik ondersteunt werd en zo bleef hangen totdat ik mijn positieven weer bij mekaar had. Toen voelde ik me zachtjes achterover zakken tot ik lag. Het enige dat ik had was een grote blauwe plek op mijn bovenbeen.

  6. Er was een rechter en die had een vriend. Het was een heel hechte vriendschap. Op een dag beging de vriend van de rechter een verkeersovertreding. Zo een waarvoor je voor moet komen. De rechter wist dat hij de andere dag zijn vriend moest berechten en dat hij een boete moest geven van 400 euro. De rechter wist ook dat zijn vriend die boete vanwege zijn financiële situatie nooit kon betalen. ’s Avonds zocht de rechtere zijn vriend op en vertelde hem dat hij die boete zou krijgen. De vriendschap was zo goed dat de rechter zijn vriend de 400 euro gaf en erbij zei dat zijn vriend het niet terug hoefde te betalen. De andere dag kwam zijn vriend voor in de rechtszaak, het vonnis werd geveld en de vriend kon de boete betalen. Zijn schuld was afgekocht.

    De rechter is in dit verhaal God. De vriend zijn wij. Wij hebben gezondigd en zouden onze schuld aan God af moeten betalen. Omdat wij dat niet kunnen heeft God zijn eigen Zoon gegeven. Het is aan ons of wij dit offer aanvaarden. Eens zal namelijk onze rechtszaak voor komen met God als rechter. En als we dan met lege handen staan omdat we het offer van Jezus niet hebben aanvaard hebben we een probleem. Dan kan God ons ook niet in de hemel toelaten omdat onze schuld niet afbetaald is.

    En

    Wat je schuldgevoel betreft. Iedereen heeft schuld

    Matteüs 5

    21 Jullie hebben gehoord dat destijds tegen het volk is gezegd: “Pleeg geen moord. Wie moordt, zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht.â€

    22 En ik zeg zelfs: ieder die in woede tegen zijn broeder of zuster tekeergaat, zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht.

    Jezus stelt woede gelijk aan moord. Wie is er nooit een keer woedend geweest? Ik wel.

    Nog een voorbeeld:

    27 Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Pleeg geen overspel.†28 En ik zeg zelfs: iedereen die naar een vrouw kijkt en haar begeert, heeft in zijn hart al overspel met haar gepleegd.

    Wie kijkt als man zijnde nooit op deze manier naar een vrouw?

    Iedereen gaat wel eens de fout in. Ik ook. Maar doordat ik het offer van Jezus heb aanvaard mag ik als ik zie dat ik gezondigd heb om vergeving vragen. Op dat zelfde moment wast het vergoten bloed van Jezus mij schoon.

    Als je wilt weten waarom het een kruisdood moest zijn en geen andere dood, ik ben eerlijk, dat kan ik op moment je niet vertellen. Ik weet dat nog niet (de Heilige Geest heeft me dat nog niet duidelijk gemaakt) maar ga er achteraan.

  7. Omdat de bijbel samen met de Heilige Geest het duidelijker uit kan leggen dan ik. Ik denk hierbij aan het lezen van het Johannes evanglie en in gebed aan de Heilige Geest vragen of Hij het je wil laten begrijpen wat je leest als je echt wilt weten wat de logica is achter het kruisoffer.

  8. die laatste zin slaat nergens op.

    daar sla je de plank volledig mis. (K)

    preken voor eigen parochie?

    de wet van oorzaak en gevolg is universeel.

    De laatste zinnen zijn juist het belangrijkst. De wet van oorzaak en gevolg is inderdaad universeel, maar dat houdt ook in dat het aannemen van de verkeerde religie (oorzaak) zal leiden tot een persoonlijke catastrofe (gevolg). Neem je Jezus niet aan als Redder, dan zullen de gevolgen ingrijpend zijn (zacht uitgedrukt).

    wat noem jij een verkeerde religie?

    alle religies buiten het christendom?

    zal het dus met al die miljoenen Boeddhisten, Hindoes, Moslims, Joden, Pantheïsten, Panentheïsten, Paganisten etc..enz. verkeerd aflopen volgens jouw visie?

    denk je dat dat De werkelijkheid is of eerder jouw 'werkelijkheid'?

    Johannes 14

    6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij.

    Ik persoonlijk vind dit een heel belangrijke zin wat betreft de keuze van een religie.

  9. 1 Korintiërs 10

    13 Gij hebt geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan. En God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt.

    Wie zorgt voor de uitkomst? De Here Jezus. Hij heeft alles wat een mens mee kan maken meegemaakt zodat Hij nu ons, als wij dit willen overal bij kan helpen. Daarom is Hij ook mens geweest.

    Hebreeën 2

    18 Want doordat Hij zelf in verzoekingen geleden heeft, kan Hij hun, die verzocht worden, te hulp komen.

    Hebreeën 4

    15 Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medevoelen met onze zwakheden, maar een, die in alle dingen op gelijke wijze (als wij) is verzocht geweest, doch zonder te zondigen. 16 Laten wij daarom met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om hulp te verkrijgen te gelegener tijd.

  10. Vertel mij nu eens de logica achter dat hele kruisoffer.

    Wat ik beschreef is de logica achter het kruisoffer.

    Tegen wie had jezus het toen hij vroeg om het feest niet door te laten gaan?

    Hij had het tegen zijn Vader.

    Maar wat is het offer dan?

    Ook dat heb ik beschreven.

    Goden sterven niet.

    Jezus was geen God toen hij op aarde was. Hij was gewoon mens.

    Een god die pijn lijdt aan een kruis als gevolg van een schepping die hij zelf opzettelijk heeft gecreëerd zoals ie is

    Zols ik al schreef was Jezus een mens op aarde, geen God. En de schepping is door de mens gemaakt wat hij nu is. Toen God alles geschapen had was alles goed.

  11. God is rechtvaardig. Dat betekent dat Hij geen mensen die gezondigd hebben in de hemel toe kan laten. De duivel ziet nauwkeurig toe dat God rechtvaardig blijft. Maar toch wilde God mensen in de hemel toelaten maar dan moest er eerst iets komen waardoor de zonden van alle mensen betaald werden. Dat moest iets unieks zijn dat geen zonden heeft gekend. Het enige dat God had om voor de zonden te betalen was zijn eigen Zoon. Die had nog nooit gezondigd. Daarom ging Jezus aan het kruis. God hield en houdt zoveel van ons mensen dat Hij het liefste wat Hij had, zijn eigen zoon, opgeofferd heeft om te betalen voor de zonde van de mensen zodat Hij de mensen in de hemel kan toelaten. En dat had de duivel niet verwacht.

    Aan het kruis hangende heeft Jezus met zijn vergoten bloed betaald voor onze zonden. Hij heeft al onze zonden op zich genomen. Maar alleen mensen die dat offer aanvaarden kunnen in de hemel komen want het vergoten bloed van Jezus wast de zonden af.

    Als het nog niet duidelijk is wat dit alles betekend hoor ik het graag, dan leg ik het verder uit.

  12. Jezus is aan het kruis gehangen. Hij is aan het kruis gestorven. Maar Hij is ook weer opgestaan. En door zijn opstanding heeft Hij de satan overwonnen. Het sterkste wapen van de satan is de dood. Jezus heeft door Zijn opstanding de dood en daarmee de satan, overwonnen. Jezus heeft zichzelf ten offer gesteld voor ons. Wij, die door onze zonde eigenlijk de dood verdienen. Maar God wilde het anders. Want God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar van de ondergang te redden. Wie zijn vertrouwen op Jezus stelt, wordt niet veroordeeld.

  13. Of de Heilige Geest een kracht is of een persoon weet ik niet zo. Voor mij is het een persoon. Hij is voor mij het contact tussen mij en de Here Jezus die aan de rechterhand van God zit in de hemel.

    Jezus was ook vervult met de Heilige Geest.

    Lucas 3

    21 En het geschiedde, terwijl al het volk gedoopt werd, dat, toen ook Jezus gedoopt werd en in gebed was, de hemel zich opende, 22 en de heilige Geest in lichamelijke gedaante als een duif op Hem nederdaalde, en dat er een stem kwam uit de hemel: Gij zijt mijn Zoon, de geliefde, in U heb Ik mijn welbehagen.

    Lucas 4

    1 Jezus nu, vol van de heilige Geest, keerde terug van de Jordaan en werd door de Geest geleid in de woestijn, 2 waar Hij veertig dagen verzocht werd door de duivel.

    Hier wordt de Heilige geest aan ons beloofd.

    Johannes 14

    15 Wanneer gij Mij liefhebt, zult gij mijn geboden bewaren. 16 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, 17 de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar gij kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.

    Hier wordt de Heilige Geest uitgestort.

    Handelingen 2

    1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en vulde het gehele huis, waar zij gezeten waren; 3 en er vertoonden zich aan hen tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het zette zich op ieder van hen; 4 en zij werden allen vervuld met de heilige Geest en begonnen met andere tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken.

    En sindsdien krijgt een ieder die het offer van Jezus aanvaart inwoning van de Heilige Geest die je gaat leiden op de weg samen met Jezus.

    1 Korintiërs 6

    19 Of weet gij niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont, die gij van God ontvangen hebt, en dat gij niet van uzelf zijt?

    Voor mij is de Heilige Geest een Trooster als ik verdriet heb, een Leidsman op de weg met Jezus.

    Hij leert mij om steeds minder fouten te maken. Hij leert mij wat zonde is en helpt mij om steeds minder te zondigen. Ik zondig nog steeds maar ben door de hulp van de Heilige geest op de goede weg.

    Hij geeft mij iedere dag weer kracht om de dag door te komen.

    Zo is er best veel over de Heilige Geest te schrijven. Je kan op een paar manieren meer over Hem te weten te komen. Op internet, de bijbel online http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=nl

    Vul bij woord zoeken maar Heilige Geest in, dan krijg je allemaal plaatsen waar het over de Heilige Geest gaat. Ook kan ik je het boekje Goede morgen Heilige Geest aanraden. Dat heeft mij veel geholpen om de heilige Geest te begrijpen.

  14. Wat reïncarnatie en karma betreft:

    Hebreeën 9

    26b maar thans is Hij eenmaal,

    bij de voleinding der eeuwen, verschenen

    om door zijn offer de zonde weg te doen.

    27 En zoals het de mensen beschikt is, eenmaal te

    sterven en daarna het oordeel,

    28 zo zal ook Christus, nadat Hij Zich eenmaal

    geofferd heeft om veler zonden op Zich te nemen,

    ten tweeden male zonder zonde aanschouwd worden

    door hen, die Hem tot hun heil verwachten.

    Uit dit stuk blijkt datgene waar heel het nieuwe testament over gaat en dat vaak in het oude testament wordt aangekondigt, met name in Jesaja 53, dat Jezus zich voor ons heeft opgeofferd. Als er reincarnatie is en karma-aflossing, waar is het dan voor nodig geweest dat God de Vader zijn Zoon heeft gegeven? Jezus heeft ons verlost door voor ons te sterven aan het kruis. Je hoeft alleen maar Hem als Verlosser en Redder aan te nemen. Doe je het niet, dan kan je het schudden. Gelijk in je eerste leven al, want er komt geen ander leven.

    Johannes 3

    16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloeren ga, maar eeuwig leven hebbe.

    En dan nog wat. Heb je de bergrede in Mattheus wel eens gelezen? Als je die goed leest blijkt dat je nooit je karma zelf af kan lossen. Waarom niet? Omdat bijvoorbeeld voor God kwaad worden op je naaste gelijk staat met moord. En op een verkeerde manier denken aan een vrouw gelijk met echtbreuk. Heb je wel eens iemand meegemaakt die echt nooit kwaad is op iemand? Of een man die nog nooit heeft gedacht "met die vrouw zou ik wel eens.." terwijl hij getrouwd is? .Ik niet. Heel de brief van Paulus aan de Romeinen handelt over het feit dat wij nooit zelf de wet kunnen volbrengen, dat wil zeggen het zogenaamde karma aflossen. Dat zou betekenen dat we voor altijd verloren zouden zijn. Toch is dat niet zo. Waarom niet? De liefde van God voor ons bestaat uit het feit dat Hij zijn Zoon voor ons heeft gegeven. Om ons te verlossen. Wanneer wij dit offer aanvaarden worden we behouden. Alleen dan.

  15. Atwoord: Nee, lees maar:

    Er wordt vaak de nadruk gelegd op het feit dat we door Christus vrijgemaakt zijn. Maar kijk eens wat er in Zijn woord staat over als wij tegen beter weten in zondigen?

    "Wij hebben de waarheid leren kennen en weten dat Jezus Christus voor onze zonden gestorven is. Maar als wij willens en wetens blijven zondigen, is er geen offer meer over om onze zonden weg te doen. Het enige wat ons dan te wachten staat, is een vreselijk oordeel; want God zal al Zijn tegenstanders in een laaiend vuur verbranden." (Hebreeën 10 : 26-27)

  16. Waar komt het "liefdevolle" van reiki vandaan?

    2 Korintiërs 11

    Want zulke lieden zijn schijn-apostelen, bedrieglijke arbeiders, die zich voordoen als apostelen van Christus. 14 Geen wonder ook! Immers, de satan zelf doet zich voor als een engel des lichts. 15 Het is dus niets bijzonders, indien ook zijn dienaren zich voordoen als dienaren der gerechtigheid; maar hun einde zal zijn naar hun werken.

    Zo een apostel ben ik ook een aantal jaar geweest, ja, in dienst van de satan als reikimaster en de bijbel lezende. Ik heb het zogenaamde liefdevolle ook ervaren. Maar hoe langer ik werkte met reiki des te duidelijker zag ik dat dat "liefdevolle" bedrog was. En dat niet alleen, ik kreeg zelf steeds meer, ook psychische, problemen die weer afnamen en weggingen zodra ik met reiki stopte. Dit is niet geschreven om mensen die reiki beoefenen aan te vallen maar echt als waarschuwing. Doe ermee wat je wilt.

  17. Ik heb nog een reden om mezelf aan God te geven.

    Christus heeft geen ander handen

    dan onze handen

    om vandaag zijn werk te doen.

    Hij heeft geen ander voeten

    dan onze voeten

    om de mens te geleiden op Zijn weg.

    Hij heeft geen andere mond

    dan onze mond om de mens te verhalen

    hoe Hij stierf en weer verrees.

    Hij heeft geen andere hulp

    dan onze hulp om de mens nader

    tot Hem te brengen.

    Maar als onze handen nu eens

    drukker zijn met ander werk

    dan met het zijne?

    Wie heeft hij dan?

    Om over zijn liefde te vertellen?

    Om zijn Licht te verspreiden?

    Om Hem te loven voor

    wat Hij voor ons heeft gedaan? Wie?

  18. Ik heb er mee geworsteld, kinderdoop of toch volwassendoop. Ik was als kind gedoopt maar omdat er niets lettelijk over kinderdoop in de bijbel staat heb ik gekozen voor de volwassendoop, ook de volgende teksten waren mijn argumenten om zo te kiezen.

    Matteus 3

    5 Toen liep Jeruzalem en heel Judea en de gehele Jordaanstreek tot hem uit, 6 en zij lieten zich in de rivier, de Jordaan, door hem dopen, onder belijdenis van hun zonden.

    Matteus 3

    13 Toen kwam Jezus uit Galilea naar de Jordaan tot Johannes, om Zich door hem te laten dopen. 14 Maar deze trachtte Hem daarvan terug te houden en zeide: Ik heb nodig door U gedoopt te worden en komt Gij tot mij?

    15 Jezus echter antwoordde en zeide tot hem: Laat Mij thans geworden, want aldus betaamt het ons alle gerechtigheid te vervullen. Toen liet hij Hem geworden. 16 Terstond nadat Jezus gedoopt was, steeg Hij op uit het water.

    Marcus 16

    16 Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden.

    Handelingen 8

    36 En terwijl zij onderweg waren, kwamen zij bij een water, en de kamerling zeide: Zie, daar is water; wat is ertegen, dat ik gedoopt word? 37 [En hij zeide: Indien gij van ganser harte gelooft, is het geoorloofd. En hij antwoordde en zeide: Ik geloof, dat Jezus Christus de Zoon van God is.] 38 En hij liet de wagen stilhouden en beiden daalden af in het water, zowel Filippus als de kamerling, en hij doopte hem

    Een belangrijk argument was voor mij Marcus 16 een baby kan nog niet geloven en dus ook niet kiezen. Omdat er dus niets lettelijk over kinderdoop heb ik gekozen voor de volwassendoop, door onderdompeling in de oosterschelde.

    Ik heb een hele tijd geleden belijdenis gedaan. Maar toen ik dertig jaar later echt tot geloof kwam en voor Jezus koos als mijn redder en dit ook echt ging begrijpen wist ik ook dat ik toen ik belijdenis deed en ja zei op de vragen ik niet echt wist waar ik ja tegen zei. Dat kwam pas dertig jaar later. Toen begreep ik wel dat ik zonder de Here Jezus aan te nemen ook niet behouden was.

    Ik heb er nooit een seconde spijt van gehad dat ik zo heb gekozen, ik was immers op dezelfde manier gedoopt als de Here Jezus. Zoals in Romeinen 6 staat over het watergraf

    Of weet gij niet, dat wij allen, die in Christus Jezus gedoopt zijn, in zijn dood gedoopt zijn? 4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen. 5 Want indien wij samengegroeid zijn met hetgeen gelijk is aan zijn dood, zullen wij het ook zijn (met hetgeen gelijk is) aan zijn opstanding;

    Het is een beetje uitgebreid geworden maar het was voor mij een hele studie en het heeft best even geduurd voordat ik koos voor de volwassen doop. Maar ik kon niet om de letterlijke argumenten heen.

  19. Jesaja 14 Nbv

    12 O morgenster, zoon van de dageraad,

    hoe diep ben je uit de hemel gevallen.

    Overwinnaar van alle volken,

    hoe smadelijk lig je daar geveld.

    13 Je zei bij jezelf: Ik stijg op naar de hemel,

    boven Gods sterren plaats ik mijn troon.

    Ik zetel op de toppen van de Safon,

    de berg waar de goden bijeenkomen.

    14 Ik stijg op tot boven de wolken,

    ik evenaar de Allerhoogste.

    15 Nee! Je daalt af in het dodenrijk,

    in de allerdiepste put.

  20. Waarom laat God lijden toe? En als je lijdt, geeft Hij dan uitkomst?

    Vaak wordt God de schuld gegeven als iemand lijdt.

    Ik wil je iets geven om over na te denken. Denk eens na over de vraag, "Waarom laat de minister van verkeer zoveel verkeersongelukken toe...?"

    Als je aangereden wordt door iemand waarvan je geen voorrang krijgt en je komt in het ziekenhuis terecht, kan je dan de minister van verkeer de schuld geven? Nee? Kun je God de schuld geven als iemand je wat aandoet?

    Of als iemand met een dronken kop je kind omver rijdt? Kan je daar de minister van verkeer de schuld van geven? Nee? Kan je dan God hiervan de schuld geven?

    Het gaat allemaal terug naar Genesis. Het begin van de bijbel. De zondeval. Door de zondeval is er pijn, lijden en ziekte in de wereld gekomen en is de mens sterfelijk geworden. Laten we daar eens naar kijken.

    Genesis 3 : 1-7

    De slang was het slimste dier dat God, de Heer, gemaakt had. Hij zei tegen de vrouw: 'God heeft zeker gezegd dat jullie van geen enkele boom in de tuin de vruchten mogen eten?

    De vrouw antwoordde: 'We mogen van alle bomen in de tuin eten behalve van de boom in het midden van de tuin. God heeft gezegd dat we die boom zelfs niet mogen aanraken, want anders zouden we sterven.

    Maar de slang zei: 'Sterven? Je zult helemaal niet sterven! Integendeel, God weet dat jullie de ogen open zullen gaan zodra je ervan eet. Dan zul je aan hem gelijk zijn en inzicht hebben in goed en kwaad.'

    De vrouw zag dat er heerlijke vruchten aan de boom hingen. Ze zagen er aanlokkelijk en veelbelovend uit: door ervan te eten zou je verstandig kunnen worden! Daarom plukte ze wat vruchten van de boom en at ervan; ook gaf ze wat aan haar man en hij at er eveneens van.

    Toen gingen hun de ogen open, ze ontdekten dat ze naakt waren. Daarom bonden ze vijgenbladeren om hun heupen.

    Door de belofte van de satan, in de vorm van de slang, dat de mensen door het eten van de vrucht gelijk zouden zijn aan God ontwaakte voor de eerste keer in de geschiedenis de hebzucht van de mens. De vleselijke begeerten. Oorlogen ontstaan door de hebzucht van de mens. Verkrachting en incest ontstaat door de hebzucht van de mens. Vele ziektes ontstaan door stress, bijvoorbeeld veroorzaakt door steeds meer geld willen hebben, een groter huis dan de buren, een grotere auto dan de buren. Dus door de hebzucht van de mens.

    Het gevolg van die eerste daad van hebzucht was dat God een vloek over de aardboden uitsprak en niet alleen over de aardbodem. Kijk maar.

    Genesis 3 : 16-19

    Tegen de vrouw zei hij: 'Zwaar zal ik je zwangerschap maken, met pijn breng je kinderen ter wereld. Verlangen zul je naar je man, hij zal je heerser zijn.'

    Tegen de man zei hij: 'Naar je vrouw heb je geluisterd, gegeten heb je van de boom die ik je verboden had. Daarom zal de grond vervloekt zijn: zwoegen moet je om ervan te kunnen eten, je leven lang. Dorens en distels zullen op je akker groeien, wilde planten zul je eten. Je zult je in het zweet moeten werken voor je dagelijks brood tot je terugkeert in de aarde, want daaruit ben je genomen; uit stof ben je gemaakt en stof zul je weer worden.'.

    En nu, nu het lijden in de wereld gekomen is? God heeft de mens met een vrije wil geschapen. God is een rechtvaardig God. Hij grijpt niet zomaar in, in iemands leven. Lijdt jij op het moment? God heeft je de macht gegeven om te kiezen. Je kunt kiezen om bij de pakken neer te zitten. Boos op God te zijn. Hem de schuld te geven. Wanhopig te zijn, zoals die man in het voorbeeld. Maar je kunt ook kiezen om God te zoeken. Al je pijn en verdriet bij Hem brengen. Heb je dat al geprobeerd? Jezus roept je!! Kijk maar.

    Mattheus 11 : 28-30

    Laat allen die gebukt gaan onder zware lasten, bij mij komen: ik zal u verlichting geven. Neem mijn juk op u en laat mij uw leermeester zijn, want ik ben zachtmoedig en eenvoudig. Bij mij zult u rust vinden. Want het juk dat ik u opleg, is zacht en de last die ik u te dragen geef, is licht.'

    Waarom roept Jezus je? Omdat Hij weet wat lijden is. Hij heeft geleden aan het kruis. Ook voor jou. Hij is ter wereld gekomen om mens te zijn. Om te weten wat lijden is. Zodat hij nu ons, ook jou, kan helpen. Zodat Hij ongedaan kan maken wat de satan en de eerste mensen voor ons kapot gemaakt hebben. Kijk maar.

    Hebreeën 2 : 14-18

    Nu zijn die kinderen kinderen van vlees en bloed. Daarom heeft hij hun bestaan willen delen om door zijn dood hem die de dood onder zijn macht heeft, de duivel, uit te schakelen, en om allen die heel hun leven lang onder de angst voor de dood gebukt gingen, te verlossen van deze slavernij.

    Het is duidelijk dat hij niet de engelen, maar de nakomelingen van Abraham te hulp is gekomen. Daarom moest hij zijn broers in alles gelijk worden. Zo zou hij in zijn dienst aan God als een medelijdend en getrouw hogepriester boete doen voor de zonden van het volk. Omdat hij zelf beproevingen heeft ondergaan, kan hij allen die beproefd worden, helpen.

    Nu is het aan jou. Hij WIL je helpen. Kijk maar.

    Johannes 14 : 12-17

    Ik verzeker jullie: wie in mij gelooft, zal doen wat ik doe; ja, hij zal nog grotere dingen doen, want ik ga naar de Vader. En ik zal alles doen wat jullie met een beroep op mij zullen vragen; dan zal de glorie van de Vader openbaar worden in de Zoon. Als jullie mij iets vragen, met een beroep op mij zal ik het voor jullie doen. Als je mij liefhebt, zul je je aan mijn geboden houden. Op mijn verzoek zal de Vader jullie een ander zenden om jullie bij te staan, iemand die altijd bij jullie blijft: de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, omdat ze hem niet ziet of kent. Maar jullie kennen hem, want hij woont bij jullie en zal in jullie zijn.

    Durf je jezelf aan Hem over te geven? Durf je Hem lief te hebben? Hij heeft zelfs de Heilige Geest gegeven om ons te helpen. Durf je om leiding van zijn Geest te vragen? Durf je te bidden: Heer, ik weet het niet meer. Ik geef me helemaal over aan U. Laat Uw Geest mij leiden. Help mij. Doe het eens?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid