Spring naar bijdragen

Nasrani2012

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Nasrani2012

  1. Je kiest met je door God gegeven vrije wil voor een bestaan zonder God. Verder leef je goed. Maar omdat de keuze die jij maakt uiteindelijk God niet bevalt, ga je naar de Hel. Waar is de rechtvaardigheid hierin?

    Dat is punt van vrije wil. God geeft vrije wil. Je word niet zozeer gedwongen om voor hem te kiezen. Je kunt namelijk ook kiezen voor een leven zonder Hem en dat geeft nou eenmaal consequenties.

    Je kunt het zo zien. Er is God en de hemel er er is Satan en de hel. Iedereen weet dat de hel slecht is en de hemel is fijn. God creëert schepselen waarvan Hij hoopt dat ze bij hem blijven wonen in Zijn mooie huis. Maar de mens kies bewust om zonder God te leven en kiest voor het kwade. Wat voor andere optie heb je dan? De hel als bestemming (als je in deze beide gelooft). Het leven bestaat uit consequenties. Als ik een baan krijg dan krijg ik van mijn werkgever vertrouwen in mijn gedragingen. Als ik op mijn werk dingen doe die mijn werkgever niet wil, heb ik kans op ontslag. Je weet namelijk dat wat je doet niet goed is, en toch kies je ervoor het wel te doen. Iedereen weet dat zoiets rechtvaardig is omdat je bewust kiest om niet akkoord te gaan met de regels. Waarom moet God dan wel zo zijn? Je kunt god niet vormen naar wie jij wilt dat Hij is.

    Rechtvaardigheid is iemand een straf geven die past bij zijn overtreding. Dat is wat God ook doet.

    En vrije wil is zoiets als je eigen wil doen, waarom zou je je eigen wil willen doen als je weet dat God goed is, en Zijn wil beter is?

    Vrije wil is er voor iedereen, en je hebt daarin zelf de keuze.

    En wat versta je onder ''goed'' leven? Dan vermoord je niemand en steel je niet of doe je anderen geen pijn.. maar je vloekt wel zo af en toe eens, gewoon omdat het kan? Of zo af en toe een klein leugentje om bestwil? Wie geeft daar nou om? Daarin zit het verschil denk ik.

  2. Hoewel het waar is dat er vaak ongelovigen in de kerk zitten die komen om het evangelie te horen is het niet nodig om dan altijd laagdrempelig te blijven. Je hebt namelijk na de melk vast voedsel nodig. Het is namelijk wel nodig dat de kerkgangers die al langer gaan moeten worden onderwezen in dingen die ze nog niet weten.

    Zelf gaan wij naar een evangelische gemeente waar ook moeilijke punten aan bod komen. Het zou wel fijn zijn als elke voorganger/dominee laagdrempelig preekte want daar houd je een hoop mensen mee in de kerk. Maar je moet ook scherp blijven en weten in wat voor tijd we leven. We moeten als christen wakker worden geschud door een preek en niet iets horen wat we altijd maar horen.

    En als je denkt; ik kom niet verder met deze kerk, hier kan ik niet groeien in geloof. Dan is het wijs om een een andere gemeente te zoeken waar je dat wel hebt. Stilstaan is achteruitgaan...

  3. @ Eliahoe,

    Wie denk jij dan dat er mee bedoeld word in Jesaja 53?

    Bs'd

    Ik denk dat de lijdende knecht van God in Jesaja 53 het volk Israel is.

    Voor de fijnere details kijk hier: http://Jesaja53.notlong.com

    Eliyahu

    Hoe kan dit het volk Israel zijn dan? Ik ken profetieen die met een persoon het volk bedoelen. (Zoals in Hosea, de hoer Gomer).

    Maar dit klinkt onlogisch.

    Maar hij was het die onze ziekten droeg,

    die ons lijden op zich nam.

    Wij echter zagen hem als een verstoteling,

    door God geslagen en vernederd.

    5 Om onze zonden werd hij doorboord,

    om onze wandaden gebroken.

    Voor ons welzijn werd hij getuchtigd,

    zijn striemen brachten ons genezing.

    6 Wij dwaalden rond als schapen,

    ieder zocht zijn eigen weg;

    maar de wandaden van ons allen

    liet de HEER op hem neerkomen.

    Het volk Israel heeft wel bedriegelijke taal gesproken (eerder in Jes 53).

    Het volk Israel heeft geen ziekten gedragen voor anderen.

    Ook werd het niet getuchtigd voor ons welzijn.

    als er staat wij dwaalden rond als schapen, dat gaat over het volk Israel wand zij waren dolende. Maar de wandaden van de Israelieten liet God op de knecht neerkomen.

    Dit stuk gaat over een man, niet over een heel volk.

    Mijn rechtvaardige dienaar verschaft velen recht,

    hij neemt hun wandaden op zich.

    12 Daarom ken ik hem een plaats toe onder velen

    en zal hij met machtigen delen in de buit,

    omdat hij zijn leven prijsgaf aan de dood

    en zich tot de zondaars liet rekenen.

    Hij droeg echter de schuld van velen

    en nam het voor zondaars op.

    Israel heeft dit nooit gekund omdat zij altijd stundelden.

    De dienaar heeft dit voor Israel gedaan.

  4. God is een liefdevol rechtvaardig God. hij wil helemaal niet dat mensen naar de verdoemenis gaan. Daar spreekt Hij duidelijk over. Vergeving en genade is alleen bij Hem.

    Ik ken ook mensen die het raar vinden dat God mensen naar de hel ''stuurt''. Want ze hebben toch altijd goed geleefd? Mensen die in dit leven zonder God kiezen te leven, kiezen er ook voor zonder God te leven in het hiernamaals. Hiervoor kun je dus God niet de schuld geven, maar dat is de schuld van die mensen zelf.

    En als je geboren wordt in een moslim gezin, word je meestal zelf ook moslim. Of in een ander geval, boeddhist, hindoeist, atheist e.d.

    Toch zijn er inderdaad ook daartussen geval die zich bekeren tot het christendom omdat ze over Jezus hebben gehoord. Hoewel het voor hun veiliger had geweest als ze in hun oude straatje hadden blijven lopen.

    We moeten vooral niet vergeten dat de verantwoording bij de mensen zelf ligt. Zij maken de (foute) keuzes en willen daar achteraf God voor de schuld geven. Dat is pas niet eerlijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid