Spring naar bijdragen

Miesje.

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Miesje.

  1. Assepoester schreef:
    En wat was er ook al weer precies mis met het aanbidden en vereren van Jezus?

    heel veel wat mij betreft.

    hoe een ander het ziet of ervaart moet hij/zij weten; ik spreek voor mijzelf.

    het ontaart in een persoonsverheerlijking [zoals ik al zei, vergelijkbaar met een popidool] gebaseerd op mooie fantasie plaatjes en films.

    fictie dus.

    Jezus is God dus het kan nooit persoonsverheerlijking zijn. Ook kan hij nooit vergeleken worden met een pop-idool. Het is alleen maar goed om Jezus als voorbeeld te nemen (lees: idool is voorbeeld) staat dat niet overal in de bijbel?

    Ik ben zelf niet zo'n fan van afbeeldingen van Jezus of films of wat dan ook. Ik lees gewono het woord. Anyway, overal in de bijbel staat eigenlijk dat het goed is om Jezus te verhogen dus ik snap je punt niet helemaal.

  2. Frank Bosman schreef
    Bethke’s succes op internet is te verklaren uit een combinatie tussen vorm (vlotte jongen, vlotte rap, strakke montage, goede muziek) en het voor zovele van ons aantrekkelijke idee van een kerkloos geloof zonder dogma’s, regels en discipline. Bethke’s theologie is echter die van een bloederige substitutie: Jezus lijdt voor ons en er is niets wat we daar aan kunnen doen. Ik krijg er de kriebels van.

    mee eens! [met het hele artikel trouwens]

    duidelijk voorbeeld van een jesus-freak.

    een zeer bekend fenomeen--vertel over je vroegere 'slechte' leven en ga jezus uitvergroten, net zoals in the Passion of the Christ--hoe bloederiger hoe beter...[vreselijk]en zet dat neer als basis voor je getuigenis.

    ben je dan ook nog eens een bekende rapper, dan zal het wel aanslaan, mede ter evangelisatie.

    het komt op mij goedkoop en simpel over--de manier van presentatie van Betkhe dan.

    verder zegt hij ook eigenlijk niets nieuws, hoofdzakelijk clichés en niet of slecht onderbouwde beweringen.

    maar goed, aan de andere kant vraag ik mij tevens af of het wel de bedoeling is een song-tekst tot op het bot toe te analyseren.

    song-writers en dichters hebben ook artistieke vrijheden: ze mogen overdrijven :)

    we hoeven het in dat geval ook niet letterlijk te lezen.

    Moet hij per se iets nieuws zeggen dan? en nieuw voor wie? Ik weet zeker dat voor heel veel mensen hij wel nieuwe dingen zegt. En dan spreek ik uit eigen ervaring.

    En jesus-freak? Is het niet fantastisch om vol te zijn van Jezus?

  3. Ik vind dat de rap te grondig wordt bekritiseerd. Ik bedoel weten wij als christen nou echt niet wat hij bedoeld? Dat is toch duidelijk. Hoeveel mensen belijden het geloof, beweren dat ze christen zijn maar hebben hun naasten niet lief. Hoeveel mensen zijn 'christen' zonder Jezus echt aan te nemen in hun hart. En daarbij bedoelt Bethke denk ik ook niet dat je je niet aan regels moet houden van God, hij bedoelt volgens mij alleen dat je niet ónder de wet hoeft te leven. Niet in angst leven dat je zonde maakt omdat je weet dat je volmaakt bent in Jezus. Ik ben van mening dat als je geleid wordt door de heilige geest, je deze rap niet zo af kraakt. Tuurlijk zijn er dingen op aan te merken en dat mag ook best, maar hoe dat wordt gedaan door meneer Bosman vind ik respectloos. Het is belangrijk om in liefde te reageren en Jezus als voorbeeld te houden!

    Ik wil jullie nog een stukje meegeven, heb ik ooit eens gekregen op een kaartje:

    Gevoel zegt: Jij bent zo zwak

    Jezus zegt: Niets kan je van Mijn liefde scheiden

    Gevoel zegt: Trek maar een muur op

    Jezus zegt: Hef je hoofd omhoog

    Gevoel zegt: Hoe kun je nu volhouden?

    Jezus zegt: Als je mij maar verwacht

    Gevoel zegt: Kijk eens om je heen

    Jezus zegt: Zie op Mij

    Gevoel zegt: Hier kom je nooit uit

    Jezus zegt: Ik maak je vrij

    Gevoel zegt: Je struikelt telkens weer

    Jezus zegt: Ik houd je vast

    Gevoel zegt: Je hebt ook zoveel zorgen

    Jezus zegt: Geef Mij je last

    Gevoel zegt: Jij schiet altijd te kort

    Jezus zegt: In Mij ben je volmaakt

    Gevoel zegt: Jij kan alleen maar huilen

    Jezus zegt: Verblijd je altijd

    Gevoel zegt: Je bent zo minderwaardig

    Jezus zegt: Je bent kostbaar in Mijn ogen

    Gevoel zegt: Je hebt weer te weinig gebeden

    Jezus zegt: Slaap nu maar, rust in Mijn vrede

  4. @ Joon: Ja je hebt helemaal gelijk, dat probeer ik ook zeker. Ik merk dat veel mensen bezig zijn met zichzelf als kunstenaar terwijl mijn gedachtegang vaak zo is; hoe kan ik met mijn creativiteit iets betekenen voor deze wereld? Tof idee trouwens!

    @ Olorin: Ja dat is ook zo, vroeger waren het vaak bijbelse tafereeltjes. Nou moet ik zeggen dat mijn interesses daar niet echt liggen. Maaaar.. binnekort is er een Christianart event in Rotterdam, dus ben echt heel benieuwd. Ik denk wel dat het heel inspirerend is:)

  5. Het ligt er denk ik aan wat voor opleiding je volgt. Ik vind het wel moeilijk, ik studeer beeldende kunst (autonoom) en de mensen die op deze richting rondlopen willen zich vaak afzetten tegen vormen van controle. Het woord autonoom betekent dan ook onafhankelijk. Vaak lopen niet gelovige mensen met het idee rond dat als je christen bent je onder de wet leeft en dan niet vrij bent (zoals jullie vast bekend is). Dus jullie snappen misschien wel dat het soms best moeilijk is... Zelfgemaakte kerstkaarten krijgen waarop heel het kerststalbabyjezusgebeuren in de maling wordt genomen is op zich best jammer:P

    Ik kreeg laatst les over Babylon, waarin er hele rare dingen werden gezegd over de bijbel (wat trouwens niet ongebruikelijk is).

    Ik probeer er maar het positieve uit te halen en een licht te zijn voor de mensen om mij heen:) Ondanks dit alles denk ik wel dat ik op deze opleiding hoor, ik bedoel als christen moet je toch ook kunstenaar kunnen zijn!

    Herkent iemand anders dit probleem ook?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid