Spring naar bijdragen

Kajim

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Kajim

  1. schepping in 7 dagen (7de dag was rust/shabbat)

    Jezus kwam begin 4de dag (het millenium van 4001-5000)

    stierf en stond de derde dag weer op en is Heer van de shabbat(7e dag)

    Velen verwachten de Messias heel snel nu en terecht.

    we zijn nu het 7e millenium in gegaan (6001-7000) en hierin zal Jezus Koning zijn.

    Jezus is dus gekomen in de 4e dag en stief die 'dag' (4001-5000) en stond de derde dag weer op (6001-7000)

    (de telling van rabbinale Joden klopt niet en weten zij ook, zij zitten nu in het jaar 5773)

    Verder is Zijn eerste komst in profetiën aangekondigd (tevens moest het zijn voor de verwoesting van de tempel in 70AD) en zal de laatste generatie (70-80 jaren) alles zien geschieden wat met haast wordt voltooid. (Israel geboren op een dag is de olijfboom)

  2. Eentje, waarom heb je zo'n hekel aan de letter 'o' dat je hem consequent weglaat?

    Ik doe dit ook en is om heel duidelijk het verschil tussen G-d en god aan te geven, zodat er geen vergissing gemaakt kan worden.

    Verder is G-d een titel en geen naam.

    Jezus is wel een naam, maar dan wel de naam die steeds verder veranderd is van hoe deze in eerste instantie gegeven is aan Hem.

    Y'shua is al een afkorting van de volledige naam

    Iesous is de griekse variant en daaruit komen we langzaam bij Jezus.

    Overgens ben ik het volledig eens dat behoudenis alleen via Jezus gaat.

    Aan Hem is het oordeel gegeven en alleen via Hem kunnen we tot de Vader komen.

    Verder zal ik niet weer tegen Ken Yehuwdiy ingaan, want het zal een op en neer verhaal worden dan en de lezers kunnen beide standpunten lezen en zelf beslissen

  3. Als de wet van Mozes (die G-d aan Mozes gaf) alleen van toepassing is op de Joden, ....

    -wie waren dan de menige die met Israel aan de voet van de berg Sinai stonden en ook Ja zeiden op alles wat G-d zei? (Ex 12:38)

    -voor welke zonden is Jezus dan gestorven voor jou als er geen wet is die je kunt overtreden?

    -waarom werd de mensheid (niet alleen Joden, die toen nog niet eens bestonden) dan in de zondvloed gedood als Zijn wet niet voor " anderen" dan Zijn volk gelden?

    Als Jezus alleen gekomen is voor de verloren schapen van het huis van Israel (Matt 15:24), waar pas jij er dan in?

    Als Jezus een nieuw gebod gaf (Joh 13:34) (wat refereert aan Lev 19:18,34) , maar er geen straf op staat bij het niet houden ervan, waarom heb je Jezus dan nodig?

    Als G-d bepaalde daden slecht vind voor een mens, maakt dit dan uit of die mens afstamt van Jacob? of zou G-d het fijn vinden als iedereen zich hieraan zou houden?

    Als G-d bepaald voedsel selecteert voor een Jood alszijnde goed voor de Jood, is ander voedsel wat niet goed is voor een Jood dan wel goed voor een ander mens? (Deut 4:40 , 10:13, 12:25 en nog vele vele verzen)

    Wat was de missie van Paulus?

    -evangelie brengen aan de heidenen

    Wat leerde Paulus aan de mensen?

    -alles uit het OT, want het NT bestond nog niet

    Handelingen 17:11 en dezen onderscheidden zich gunstig van die te Tessalonica, daar zij het woord met alle bereidwilligheid aannamen en dagelijks de Schriften nagingen, of deze dingen zo waren.

    Is Paulus een valse profeet als hij leerde dat de wet niet meer van toepassing is voor ons?

    -Ja (Deut 13:1-5), maar gelukkig leerde Paulus ons dat niet, maar lezen mensen graag wat zij(hun lichaam/vlees) willen lezen. (2 Pet 3:16)

    Nou een kort antwoord op de volgende verzen die werden aangehaald.

    Galaten 5:18 Indien gij u echter door de Geest laat leiden, dan zijt gij niet onder de wet.

    -Omdat de Geest je niet zal brengen tot het overtreden van Zijn wet, maar je vlees wel. (zie vers 17)

    Galaten 3:24 De wet is dus een tuchtmeester voor ons geweest tot Christus, opdat wij uit geloof gerechtvaardigd zouden worden. 25 Nu echter het geloof gekomen is, zijn wij niet meer onder de tuchtmeester.

    -de wet doet drie dingen, het laat ons zien wat zonde is, het zegend en het vervloekt. (1 Joh 3:4 en Deut 28)

    Doordat niemand (behalve Christus) de wet 100% en altijd kan volbrengen, laat de wet zien dat we schuldig zijn en tekort komen. (Rom 3:23) en de wet straft bij overtreding.

    In Christus is de vloek van de wet genomen (Gal 3:13 en Kol 2:14) en worden we niet meer gestraft.

    We worden dus niet meer uit angst in het gereel gehouden, maar mogen G-d dienen uit liefde, echter is G-d nog steeds niet veranderd en wil Hij nog steeds dat we op dezelfde manier met elkaar omgaan als Hij uiteen gezet heeft in de Torah (eerste vijf boeken v/d bijbel)

    Wil G-d nog steeds dat het goed met ons gaat kwa gezondheid en wil Hij dus nog steeds dat we onze vrijheid in het eten beperken tot wat Hij goed voor ons vindt etc etc.

    De wet is dus niet veranderd, wel de consequenties op het overtreden ervan in Christus!

    Galaten 2:16 weten we dat niemand als rechtvaardige wordt aangenomen door de wet na te leven, maar door het geloof in Jezus Christus. Ook wij zijn tot geloof in Christus Jezus gekomen om daardoor, en niet door de wet, rechtvaardig te worden, want niemand wordt rechtvaardig door de wet na te leven.

    -klopt toch ook helemaal, dat liet de wet als zien toen het nog een tuchtmeester was, want iedereen overtreedt de wet en iedereen wist dat je hierdoor dus niet gered kon worden. (Yom Kippur elk jaar verzoening in de tempel etc..)

    Romeinen 7:6 We waren aan de wet geketend, maar nu zijn we bevrijd; we zijn dood voor de wet, zodat we niet meer de oude orde van de wet dienen, maar de nieuwe orde van de Geest.

    -We dienen niet meer uit angst voor de straf, want overtreden doen we toch, hoe goed we ook proberen te zijn, maar mogen uit liefde dienen door de Geest.

    Alsof de Geest van G-d nu ineens iets onreins rein zou verklaren of overspel wel zou goedkeuren, of het aanbidden van beelden wel zou goedkeuren.. etc

    Kolossenzen 2:13 U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. 14 Hij heeft het document met voorschriften waarin wij werden aangeklaagd, uitgewist en het vernietigd door het aan het kruis te nagelen.

    -dit is de vloek van de wet (Gal 3:13) waar staat dat als wij de wet overtreden er dit en dit en dat ons zal overkomen (vervloeking Deut 28:15-65), want zonder de wet waar de vervloeking een onderdeel van is, zou je ook geen zonden hebben en kunnen maken waarvoor Christus moest sterven.

    2 Korinth. 3:7-11 Wanneer wat de dood bracht en met letters in steen werd gegrift, al met zo veel luister verscheen dat het volk van Israël niet naar Mozes kon kijken door de stralende glans op zijn gezicht – een glans die verdween –, 8 zal dan wat de Geest brengt niet nog groter luister hebben? 9 Wanneer wat tot veroordeling leidt al met luister is bekleed, dan is wat tot vrijspraak leidt dat des te meer. 10 De luister van toen is niets in vergelijking met de overweldigende luister van nu. 11 Wanneer wat verdwijnt al luister bezit, geldt dat des te meer voor wat blijft.

    -de wet zelf is een stuk tekst en niet levend, maar schildert wel de Wil van G-d af.

    de wet laat wel zien dat G-d zo rechtvaardig is, dat wanneer je zondigt tegen een medemens, G-d jou straft voor de zonde op die medemens, want dat is rechtvaardig.

    trek die lijn door en ieder mens zal sterven (geestelijk ook) en geen recht hebben op eewug leven.

    In Christus wacht die straf dus niet, vanwege Zijn genade, die dus niet inhoud dat je maar mag blijven zondigen, want het blijven slechte dingen om te doen.

    De Geest maakt echter levend en dat kon de wet niet, omdat de mensen tekort komen. (Rom 8:3)

    Valt het jullie trouwens op dat elke "poging" om de wet van God te ontkrachten voor de christen een tekst van Paulus is?

    Romeinen 7:12 Zo is dan de wet heilig, en ook het gebod is heilig en rechtvaardig en goed.

    De goede werken die we opgedragen worden te doen, komen dan ook daaruit.

    Sorry dat het wat lang geworden is.

  4. ‎1 Korintiërs 11

    “Want de man behoort zijn hoofd niet te dekken, daar hij het beeld en de heerlijkheid van God is; maar de vrouw is de heerlijkheid van de man†Vers 7

    De man laat de heerlijkheid van God dus al zien door zijn hoofd NIET te bedekken.

    De vrouw laat met haar haren(sluier) de heerlijkheid van de man zien en haar eigen heerlijkheid en NIET de heerlijkheid van God.

    “Maar als een vrouw lang haar draagt, is het een eer voor haar, omdat haar het lange haar tot een sluier gegeven is.†Vers 15

    Het lange haar dat een bedekking (sluier) is voor de vrouw, is tegelijkertijd haar eer (heerlijkheid). Het lange haar bedekt de vrouw (=heerlijkheid van de man) maar is tegelijkertijd weer haar heerlijkheid. Deze bedekking is dus de heerlijkheid van de vrouw en moet dan ook bedekt worden.

    Hoofdbedekking is dus een dubbele bedekking (lange haar + ‘macht’) die de heerlijkheid van de man en de vrouw (= heerlijkheid van de mens) bedekt opdat de heerlijkheid van God alleen zichtbaar is.

    God geeft zijn eer aan geen ander (Jes. 42:8).

    Hoofdbedekking is dus ook een verkondiging ‘aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten’ Ef. 3:10, zo krijgt de toevoeging ‘ter wille van de engelen’ ook een andere betekenis. De hoofdbedekking is een verkondiging van de heerlijkheid van God

    Met de verkondiging is ook meteen duidelijk waar hoofdbedekking haar plaats heeft en dat is die sfeer waar Christus het hoofd is, het is namelijk de gemeente die verkondigt en daar is ook Christus het hoofd (Ef 1:22, 6:23).

    Dus om Christus als Heer te belijden, moet je je eigen heerlijkheid afdoen.

    De man dient geen hoofdbedekking te hebben omdat we direkt door God geschapen zijn to heerlijkheid van Hem.

    De vrouw is geschapen tot heerlijkheid van de man. De vrouw is om de man geschapen, niet de man om de vrouw.

    Dit is wat ik eruit haal

  5. Ik denk....

    Noach viel onder de belofte die ook via Abraham, Izaak en Jacob loopt.

    Genisis 6:8

    Alleen Noach vond bij de HEER genade.

    Genisis 7:5

    Noach deed alles zoals de HEER het hem had opgedragen

    Noch leefde in geloof, daarom bouwde hij ook die ark en God rekende hem het aan als gerechtigheid

    Ook ik val onder de belofte omdat ik geen Jood (Huis van Judah) of Israeli (Huis van Israel) ben.

    Je bent dus geen heiden meer zodra je Christus hebt aangenomen, maar een kind van God DOOR DE BELOFTE.

    Een Jood of Israeliër is nooit een heiden, maar zal toch ook tot Christus moeten komen, maar een heiden is hij/zij nooit.

    Romeinen 11:23 En als de Israëlieten niet volharden in hun ongeloof, zullen ook zij worden geënt, want God is bij machte hen opnieuw te enten. 24 Immers, als u die van nature een tak van de wilde olijfboom bent, tegen de natuur in op de edele olijfboom bent geënt, hoeveel eerder zullen dan zij (Israëlieten) die er van nature bij horen, op die boom worden geënt!

    Dit is zo krachtig!

    God heeft de Israëlieten ongelovig gemaakt ZODAT er voor ons plaats zou komen. WOW

    Daarna zal God hen (Israëlieten) de ogen openen en zullen zij die Christus aannemen direct terug geënt worden op de edele olijf. ( hoeveel eerder zullen dan zij (Israëlieten) die er van nature bij horen, op die boom worden geënt!)

  6. Hallo Ursa,

    Excuses voor de engelse taal, ik zal het nog vertalen, maar het is geen copy/paste knip/plak werk, bahalve de teksten uit de bijbel natuurlijk, dit komt niet elders van het internet af, was er gisteren mee bezig, maar doe veel van mijn werk in het engels, sorry

    Ik heb het inmiddels vertaald en zal de taal voortaan in het Nederlands houden.

  7. Ik ben van mening dat de Torah zeker voor ons geldt.

    Yeshua (Jezus) is de levende Torah. (Johannes 1:1)

    Het is echter geen punt voor de redding van je leven.

    De aanname van de Messias als De Zoon van God is voldoende voor de redding.

    Echter vind ik het vreemd dat mensen de Messias aannemen en verder hun leven niet nodig achten om aan te passen.

    Indien je leven niet veranderd is na je bekering, waar geloof je dan in?

    Geloof je dan dat Jezus een boterbriefje is dat je gevonden hebt en wilt gebruiken??

    Yeshua is echter WEL Het Offer en laaste offer dat gebracht werd.

    God hecht nu dus totaal geen waarde aan offers, daar wij dan Zijn Zoon verlochenen.

    Yeshua gaf ons de 2 belangrijkste geboden in het NT.

    Matteus 22

    37 Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. 40 Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’

    Dit staat ook in Marcus 12:30 en Lukas 10:27, maar komt natuurlijk uit...... het oude testament.

    Deutronomium 6

    5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. 6 Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten.

    Leviticus 19:18

    Heb je naaste lief als jezelf. Ik ben de HEER

    Deze twee geboden zijn de GRONDSLAG van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.

    Yeshua kwam ons geen nieuwe geboden geven, Hij gaf ons daar in de tekst de belangrijkste 2, waaraan de rest hangt!!

    Als je het woord Torah in het Hebreeuws schrijft en optelt, kom je op getalswaarde 611

    In de eerste vijf boeken van het OT (Torah) staan 613 Mitzvot (verordeningen)

    Als je de twee belangrijkste neemt en de rest eronder hangt, dan heb je dus 2 + 611 = 613

    Dit is natuurlijk geen wetenschap, maar is het gewoon 'toevallig' ?

    Wanneer de juist bekeerde heidenen in Handelingen 15 verteld wordt waar ze zich van moeten onthouden, dan zitten deze twee belangrijkste geboden er niet eens bij..

    19 Daarom ben ik van mening dat we de heidenen die zich tot God bekeren geen al te zware lasten moeten opleggen, 20 maar dat we hun moeten schrijven dat ze zich dienen te onthouden van wat door de afgodendienst bezoedeld is, van ontucht, van vlees waar nog bloed in zit en van het bloed zelf. 21 In haast elke stad wordt de wet van Mozes immers al sinds mensenheugenis verkondigd en op iedere sabbat in de synagogen voorgelezen.’

    In het laatste vers (21) staat de werkelijke waarheid wat men vind dat ze moeten volgen...

    Omdat de Torah in haast elke stad op iedere Sabbat wordt voorgelezen (vanaf de stoel van Mozes, Matteus 23:2)

    Afsluitend geef ik jullie Johannes 15:10 waarin duidelijk wordt welke geboden Yeshua allemaal bedoeld. Alle geboden die Hij (Yeshua) ook voor Zijn Vader hield.

    Johannes 15:10 je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf.

  8. Wie zijn God's kinderen?

    Wie zal Yeshua's bruid zijn?

    Heb jij deel aan het nieuwe verbond?

    Als je een christen bent zul je waarschijnlijk ja zeggen, maar kun je echt deel uitmaken van het nieuwe verbond als christen?

    Als je in de bijbel leest waar God het nieuwe verbond sloot, staat dat Hij het BETER en onder BETERE VOORWAARDEN gemakt heeft. (Heb 8:6)

    In het nieuwe verbond heeft Hij zijn Wetten in onze gedachten geplaatst en in onze harten geschreven. (Heb 8:10)

    Het meest verrassende feit hierin is MET WIE HIJ DIT VERBOND SLOOT:....

    Hebreeën 8

    8 Want Hij berispt hen, als Hij zegt:

    Zie, er komen dagen, spreekt de Here, dat Ik voor het huis Israëls en het huis Juda een nieuw verbond tot stand zal brengen

    Jeremia 31

    33 Maar dit is het verbond dat ik in de toekomst met Israël zal sluiten – spreekt de HEER: Ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en hem in hun hart schrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij mijn volk.

    Nooit heeft God een verbond gesloten met de heidenen, NOOIT..

    Dus als je onder het nieuwe verbond en de belofte van het eeuwige leven door Christus staat, dan kom uit het Huis van Juda, Het Huis van Israel, of je bent opgenomen/toegelaten in Het Huis van Israel.

    Romeinen 9

    6 God heeft zijn belofte niet gebroken. Want niet alle Israëlieten behoren werkelijk tot Israël, 7 niet alle nakomelingen van Abraham zijn ook werkelijk zijn kinderen. Er staat immers geschreven: ‘Alleen de nakomelingen van Isaak zullen gelden als jouw nageslacht.’ 8 Dat wil zeggen: ze zijn niet door hun natuurlijke afstamming kinderen van God, maar gelden als nageslacht van Abraham op grond van Gods belofte.

    Galaten 4

    28 En u, broeders en zusters, bent net als Isaak kinderen van de belofte.

    Romeinen 10

    12 En er is geen onderscheid tussen Joden en andere volken, want ze hebben allen dezelfde Heer. Hij geeft zijn rijke gaven aan allen die hem aanroepen

    Efeziërs 2

    11 Bedenk daarom dat u – u die eigenlijk door uw afkomst heidenen bent en onbesnedenen genoemd wordt door hen die door mensenhanden besneden zijn – 12 bedenk dat u destijds niet verbonden was met Christus, geen deel had aan het burgerschap van Israël en niet betrokken was bij de verbondssluitingen en de beloften die daarbij hoorden. U leefde in een wereld zonder hoop en zonder God. 13 Maar nu bent u, die eens ver weg was, in Christus Jezus dichtbij gekomen, door zijn bloed. 14 Want hij is onze vrede, hij die met zijn dood de twee werelden één heeft gemaakt, de muur van vijandschap ertussen heeft afgebroken 15 en de wet met zijn geboden en voorschriften buiten werking heeft gesteld, om uit die twee in zichzelf één nieuwe mens te scheppen. Zo bracht hij vrede 16 en verzoende hij door het kruis beide in één lichaam met God, door in zijn lichaam de vijandschap te doden. 17 Vrede kwam hij verkondigen aan u die ver weg was en vrede aan hen die dichtbij waren: 18 dankzij hem hebben wij allen door één Geest toegang tot de Vader.

    19 Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid