Spring naar bijdragen

Zohemmoe

Members
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Zohemmoe

  1. TEGENSPRAKEN OVER GODS EIGENSCHAPPEN VAN IN DE BIJBEL

    Stierf Aaron op twee plaatsen?

    De berg hor?

    Numeri 33:38

    Toen beklom de priester Aaron de berg hor naar het bevel des Heren en hij stierf aldaar in het veertigste jaar na de uittocht der Israelieten uit het land Egypte, in de vijfde maand, op de eerste der maand.

    Beeroth Bene-jaaken?

    Deutronomium 10;6

    De Israelieten nu braken op van Beeroth BeneJaaken naar Mosera; daar stierf Aaron en daar werd hij begraven,...

    Wie laat David tellen, God of Satan?

    In kronieken 21;1

    Satan keerden zich tegen Israel en zette David aan, Israel te tellen.

    Samuel 24;1

    De toorn des Heren ontbrandde weer tege Israel

    Hij zette David tegen hen op en zei: Ga, tel Israeul en Juda

    In wiens naam dient er gedoopt te worden?

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heillige Geest?

    Mattheus 28:19

    Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en de Heiligen Geestes

    In de naam van Jezus Christus?

    Handelingen 2:38

    En Petrus zeide tot hen: Bekeert u, en een iegelijk van u worde gedoopt in den Naam van Jezus Christus, tot vergeving der zondenl en gij zult de gave des heiligen Geestes ontvangen.

    Handelingen 8:16

    Want Hij was nog op niemand van hen gevallen, maar zij waren alleenlijk gedoopt in den Naam van den Heere Jezus.

    Handelingen 19:5

    En die hem hoorden werden gedoopt in den Naam van den Heere Jezus

    Hoeveel doodde David?

    700?

    2 Samuel 10:18

    .....Doch de Arameers sloegen voor Israel op de vlucht, en David doodde van de Arameeers zevenhonderd wegenpaarden en veertigduizend ruiters. Hun krijgsoverste sobak verwondde hij zo, dat hij daar stierf.

    7000?

    Kronieken 19:18

    ......, maar de Arameers sloegen voor Israel op de vlucht, en David doodde van de Arameers zevenduizend wegepaarden en veertigduizend man voetvolk. Ook sofak, de krijgoverste, doodde hij.

    was het sofak of sobak?

    Schiep God eerste die dieren en toen pas de mens of andersom?

    Mens eerst

    Genesis 2:7-19

    En de HEERE God hadden den mens geformeerd uit het stof der aarde, en in zijn neusgaten geblazen den adem des leven; alszo werd de mens tot een levende ziel...........Ook had de HEERE God gesproken Het is niet goed, dat de mens alleen zij; ik zal hem een hulpe maken, die als tegen hem over zij. Want als de HEERE God uit de aarde al het gedierte des velds, en al het gevolgte des hemels gemaakt had, zo bracht Hij die tot Adam, om te zien, hoe hij ze noemen zou; en zo als Adam alle levende ziel noemen zoude, dat zou haar naam zijn.

    Dieren eerst?

    Genesis 1:15-26

    En God maakte het wild gedierte der aarde naar zijn aard, en het vee naar zijn, en al het kruipend gedierte des aarbodems naar zijn aard. En God zag, dat het goed was. En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevolgte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

    Kan en mens zijn Gods aanzicht aanschouwen zonder te sterven?

    In Exodus lezen wij dat het zien van God de dood als gevolg heeft:

    Exodus 33:20

    Hij (God) zeide verder: Gij zoudt Mijn aanzicht niet kunnen zien; want Mij zal geen mens zien, en leven.

    In tegenstelling tot de vorige tekst neemt Mozes maar liefst meer dan zevetig mensen mee de berg op die allen zonder verdere gevolgen God mogen aanschouwen en Jacob sterft ook niet als hij God ziet:

    Exodus 24:9-11

    Mozes nu en Aaron klommen opwaarts, ook Ndab en Abihu, en zeventig van de oudstenvan Israel. En zij zagen denGod van Israel, en onder Zijn voeten als een werk van saffierstenen, en als de gestaltenis des hemels in Zijn klaarheid. Doch Hij sterkte Zijn hand niet tot de afgezonderden van de inderen Israels; maar zij aten en dronken, nadat zij God gezien hadden.

    Genesis 32:30

    En Jakob noemde den naam dier plaats Pniel: Want, zeide hij ik heb God gezien van aangezicht tot aangezicht, en mijn ziel is gered gewees.

    KAN GOD VERMOEID RAKEN?

    Nee, God wordt nooit mee.

    Jesaja 40:28

    Weet gij het niet? Hebt gij niet gehoord, dat de eeuwige God, de HEERE, de Schepper van de einden der aarde, noch moede noch mat wordt?

    Ja God wordt moe

    Exodus 31;17

    Hij zal tussen Mij en tussen de kinderen Israels een teken in eeuwigheid zijn; dewijl de Heere, in zes dagen, den hemel en de aarde gemaakt, en op den zevenden dag gerust en Zich verkwikt heeft.

    Exodus 20;11

    Want in zes dagen heeft Here de hemel en de aardegemaakt, de zee en al wat daarn is, en Hij rustte op de zevende dag.....

    Kan God verzocht worden?

    In Jacobus lezen we duidelijk dat God niet verzocht kan worden:

    Jakobus 1:13

    Niemand, als hij verzocht wordt, zegge: Ik wordt van God verzocht; want God kan niet verzocht worden met het kwade, en Hij Zelf verzoekt niemand

    De volgende tekste spreken de bovenstaande tekst tegen. In Maleachi staat zelfs:''..ook verzoeken zij den HEERE, en ontkomen''.

    Maleachi 3:15

    En nu, wij achten de hoogmoedigen gelukzalig; ook die goddeloosheid doen, worde gebouwd; ook verzoeken zij den HEERE, en ontkomen.

    Deuteronomium 6:16

    Gij zult den HEERE, uw God, niet verzoeken, geljk als gij Hem verzocht hebt te Massa.

    Handelingen 15;10

    Nu dan, watverzoekt gij God, om een juk op den hals der discipelen te leggen, het welk noch onze vaders, noch wij hebben kunnen dragen?

    KAN GOD LIEGEN?

    NEE

    Hebreeen 6;18

    Opdat wij, door twee onveranderlijke dingen, in welke het ONMOGELIJK IS DAT GOD LIEGEN, een sterke vertroosting zouden hebben, wij namelijk, die de toevlucht genomen hebben, om de voorgestelde hoop vast te houden.

    titus 1;2

    In de hoop des eeuwigen levens, welke God, DIE NIET LIEGE KAN, beloofd heeft, voor de tijden de eeuwen, maar geopenbaard heeft te Zijner tijd:

    JA

    1 koningen 22;22

    En de HEERE zeide tot hem: Waarmede? En hij zeide: ik zal uitgaan, en een LEUGENGEEST zijn in den mond van al zijn profeten.

    Brengt God verwarring?

    Geen verwarring

    1 korinthiers 14;33

    Want God is geen God van verwarring, maar van vrede, gelijk in al de Gemeenten der heiligen.

    Wel verwarring

    Jesaja 22;5

    Want het is een dag van beroering, en van de vertreding, EN VAN VERWARRING VAN DEN HEERE, den HEERE der heirscharenn, in het dal des gezichts, een dag van ontmuring des muurs, en van geschreeuw naar het gebergte toe.

    HOELANG DUURT GODS TOORN?

    Korte tijd

    Jeremia 3;12

    ..... want ik ben goedertieren, spreekt de HEERE. Ik zal dn toorn niet eeuwigheid behouden.

    Eeuwig

    Jeremia 17;4

    ...... want gijlieden hebt een vuur aangestoken in Mijn toorn, tot in eeuwigheid zal het branden.

    Volgens Jeremia 25;30 brult god

    Jeremia 25;30

    Ook dit moest ik zeggen: '' De heer schreeuwt uit de hoge hemel, hij brult vanuit zijn heilige woning. Uit alle mach klaagt hij zijn land aan; hij schreeuwt als iemand die de druiven perst, alle bewoners van de aarde horen het. Zijn geschreeuw klinkt tot het einde van aarde....

    God vecht met Jacob en verliest de strijd

    In Genesis 32 vanaf 24 tot en met 31 vecht Jacob met een man. die later God blijk te zijn. Ook wordt hierin verteld dat God de strijd verliest;

    Genesis 32;24-31

    En de man zei; ''voortaan zul je niet meer Jacob heten, maar Israel. Strijdr met God, want je hebt met God en mensen gestreden en je hebt gewonnen.

    GODEN IN DE BIJBEL?

    Voordat wij de teksten in de Bijbel toelichten over het aantal goden, willen wij eerst u bekend maken over wat de Enige ware God zegt in de Koran:

    Waarlijk, God vergeeft niet dat men iets met Hem vereenzelvigt, maar Hij zal al hetgeen daarbuiten staat vergeven, wie Hij wil. En wie iets met Allah vereenzelvigt, heeft inderdaad een zeer grote zonde begaan. Koran hoofdstuk 4 vers 48

    Allah vergeeft niet dat iets met Hem vereenzelvigd wordt en Hij zal, buiten dat, vergeven wie Hij wil. En wie iets met Allah vereenzelvigt, is inderdaad ver afgedwaald. koran hoofdstuk 4 vers 116

    Zegt:''komt, ik zal u verkondigen, wat uw Heer heeft verboden;''n.l dat gij iets met Hem vereenzelvigt en dat gij uw ouders niet goed behandelt en dat gij uw kinderen doodt uit armoede.- Wij zijn het, Die voor u en voor hen zorgen- en dat hij onbetamelijke daden hetzij openlijk of in het geheim begaat en dat gij een ziel ten onrechte doodt die God heilig heeft verklaard. Dit is, hetgeen Hij u heeft bevolen, opdat gij moogt begrijpen. (koran hoofdstuk 6 vers 151

    En zij zeggen: ''De Barmhartige heeft zich een zon genomen.''

    Gij hebt voorzeker een lastering uitgesproken.

    De hemelen dreigen vaneen te scheuren, en de aarde te splijten en de bergen in stukken te vallen.

    Daar zij aan de Barmhartige een zoon te hebben toegekend

    Terwijl de Barhmhartige te verheven is om een zoon te hebben.

    Er is niemand in de hemelen en op de aarde die niet als een dinaar tot de Barmhartige zal komen

    Koran hoofdstuk 19 vers 88-93

    En (de Koran is geopenbaard)om(ook) diegenen te waarschuwen, die zeggen:''God heeft Zich een zoon genomen.''

    Zij hebben er geen kennis van en hun vaderen evenmin.

    Erg is het woord, dat uit hun mond komt. Zij zeggen slechts onwaarheid. Koran hoofdstuk 18 vers 4-5

    Het past niet bij God Zich een zoon te verwekken, Heilig is Hij. Wanneer Hij een beslessing neemt, zegt Hij daartoe slechts; ''wees'', en het wordt. Koran hoofdstuk 19 vers 35

    Over hoeveel goden spreekt de bijbel?

    En de Joden zeggen: De Christenen hebben geen ware grondslag'' en de Christenen zeggen:''De Joden hebben geen ware grondslag'', terwijl zij beiden hetzelfde Boek lezen. Hetzelfde zeggen degenen, die geen kennis hebben. Maar Allah zal op de dag der Opstanding uitspraak doen in hun geschil. Koran 2:113

    De tien geboden

    De term ''Tien Geboden'' komt in de Bijbel niet voor, er wordt gesproken over de ''toen woorden'' die God twee keer toe eigenhandig in 2 stenen tafelen heeft gegraveerd op de berg Sinai. Als Mozes met de eerste tafelen terugkeert, ziet hij dat het volk bezig is een gouden kalf te aanbidden. Hij ontsteekt in woede en smijt de tafelen kapot.

    Exodus 32:19

    En het geschiedde, als hij aan het leger naderde, en het kalf, en de reien zag, dat de toorn van Mozes ontstak, en dat hij de tafelen uit zijn handen wierp, en dezelve beneden aan den berg verbrak.

    Later krijgt Mozes opdracht op nieuwe tafelen te ontvangen waarin God, naar eigen zeggen, dezelfde instructies zal schrijven als op de eerste twee

    Exodus 34;1

    Toen zeide de HEERE tot Mozes: Houw u twee stenen tafelen, gelijk de eerste waren, zo zal Ik op de tafelen schrijven dezelfde woorden, die op de eerste tafelen geweest zijn, die gij gebroken hebt.

    De tweede keer wijkt nogal af van de eerder gegeven instructies

    Eerste keer

    Exodus 20:1

    1. Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben

    2.Gij zult geen gesneden beeld, noch enige gelijkenis maken,

    3.Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken

    4.Gedenkt den sabbatdag, dat gij dien heiligt.

    5.Eert uw vader en uw moeder

    6.Gij zult niet doodslaan

    7.Gij zult niet echtbreken

    8.Gij zult niet stelen

    9 Gij zult geen valse getuigenis spreken.

    10 Gij zult niet begeren

    Tweede keer

    Exodus 34:1

    1. Want gij zult u niet buigen voor een anderen god

    2.Gij zult u geen gegoten goden maken

    3.Het feest der ongezuurde broden zult gij houden

    4.Zes dagen zult gij aarbeiden, maar op den zevenden dag zult gij rusten

    5.Het feest der weken zult gij ook houden

    6. Al wat mannelijk is onder u zal driemaal in het jaar verschijnen voor het aangezicht des Heeren HEEREN.

    7.Gij zult het bloed van Mijn slachtoffer niet offeren met gedesemd brood

    8.Het slachtoffer van het paasfeest zal ook niet vernachten tot den morgen

    9. De eerstelingen van de eerste vruchten uws lands zult gij in het huis des HEEREN uws Gods brengen.

    10. Gij zult het bokje in de melk zijner moeder niet koken.

    De Bijbel spreekt namelijk zowel over een God als over ontelbare goden. Als er sprake is van meerdere goden dan onstaan meteen vragen zoals: Wie was de eerste God, wie is de ware God, wie is de allerhoogste en wie moet worden aanbeden?

    God staat in de vergadering Gods

    Psalmen 82:1

    God staat in de vergadering Gods, Hij oordeelt in het midden der goden.

    Over hoeveel goden spreekt deze tekst?

    of deze

    1 Johannes 5:7-8

    Want Drie zijn er, Die getuigen in den hemel, de Vader het Woord en de Heilige Geest: en deze Drie zijn Een. En drie zijn er, die getuigen op de aarde, de Geest en het water, en het bloed; en die drie zijn tot een.

    ik stel u als God

    Exodus 7;1

    En de Here zeide tot Mozes: Zie, ik stel u als God voor Farao; en uw broeder Aaron zal uw profeet zijn

    In Exodus 4;16

    En gij zult hem (Aaron) tot God zijn.

    In tegenstelling tot de bovenstaande teksten lezen wij elders in de bijbel:

    Deuteronomium 4:35

    U is het getoond, opdat gij wete, dat de HEERE die god is; er is NIEMAND MEER dan Hij alleen

    deuteronomium 6:4

    Zo zult gij heden weten, en in uw hart hervatten, dat de HEERE die God is, boven in den hemel, en onder op de aarde, NIEMAND MEER

    Zie ook

    Jesaja 45:5

    1sAMUEL 2:2

    1Koningen 8:60

    Marcus 12:29

    Conclussie

    Wij geloven dat de Bijbel ooit een zuiver en mooi Boek was, geopenbaard door God. Helaas is er mee geknoeid. De vele tegenspraken liegen er niet om en kunnen absoluut niet aan Good worden toegeschrevenl Gods woord is foutloos en bevat geen tegespreken!

    Mensen hebben de Bijbel veranderd, desondaks blijft men volhouden dat het 100% het woord van God is. Er zijn nog talloze tegenspraken maar heb het zo kort mogelijk gehouden

    Wij geloven niet dat dit de ware visie van de Bijbel kan zijn. Wij geloven ook niet dat Jezus zulke uitspraken heeft gedaan, de uitspraken die wij in het nieuwe testament tegenkomen.

    Wee daarom degenen, die een boek met hun eigen handen schrijven en dan zeggen: ''Dit is van Allah'', opdat zij er een onwaardige prijs voor kunnen nemen. Wee hun dan, voor hetgeen hun handen schrijven en wee hun voor hetgeen zij verdienen. Koran hoofdstuk 2 vers 79

    Wat zegt God over de Koran?

    Verdiepen zij zich niet in de Koran? Was deze van iemand anders dan Allah gekomen dan hadden zij zeker menige tegenstrijdigheid daarin ontdenkt. Koran hoofdstuk 4 vers 82

    Wat is gods naam in werkelijkheid?

    Men heeft de Schepper namen gegeven zoals: God, Allon, Deus, Dieu, Dios, Theos, Gado, Pramatama, Tuhan, Allegany, Mulungu....

    Die Israelieten aan wie het Oude Testament is geopenbaard noemen God ''Adonai'', wat de Heer betekent. Deze naam is ontleend aan de naam Ado, die de Kananisten gebruikten voor God. Mischien zijn de Joden in deze geinspireerd door de Grieken, die een mens aanbeden die Adonis werd genoemnd, de god van de schoonheid.

    Hoe heeft Jezus Gods naam uitgesproken?

    In mattheus 27:46 lezen wij: ''Eli, Eli, lama sabachthani?''

    Jezus heeft God ''eli''genoemd. Dit is dan ook de eigennaam van God die de Israelieten kennen.

    In de Hebreeuwse Bijbel wordt ook vaan Elohim gebruikt in plaats van Eli.Vele denken dat dit het meervoud is van het woord God. Wanneer je een Joodse taalkundige echter vraagt wat dit woordt betekent, antwoordt alleen God dat hiermee wordt bedoeld.

    De namen Eli en Elohim komen in het Oude Testament meer dan 6000 keer voor. In het Oude Testament wordt God met de letter .y.h.w.h. aangeduid. Deze letters komen 68000 keer voor. Men heeft de naam Adonai en Elohim gekoppend aan de letters Y.H.W.H., in het Hebreeuwse Oude Testament lees je dan ook heel vaak ''Adonai Y.H.W.H.'' of ''Elohim Y.H.W.H.''.

    Wat betekent Y.H.W.H.?

    De Grieken hebben deze letters vertaald met het woordt ''Tetragramaton''(Het woord van vier letters). Ook zij wisten niet hoe het uitgesproken moest worden. Zij hebben het, evenals de Joden, niet gewaagd om medeklinkers aan de vier letters toe te voegen. Zij waren bang de naam van God verkeerd uit te spreken. Want in exodus staat:

    Exodus 20:7

    Gij zult den naam des Heren u God niet ijdellijk(vals) gebruiken, want de Here zal niet onschuldig houden die Zijn naam ijdellijk gebruikt.

    Omdat men vroeger geen medeklinkers had, hebben de Joodse priesters in het verleden verboden de letters J.H.W.H. met medeklinkers uit te spreken. Zij beschouwden het verkeerd of vals uitspreken van Gods naam als Godlastering en verklaarden de dood aan de degene die zich hieraan waagde:

    Leviticus 24:16

    En die den naam des Heren gelasterd zal hebben, zal zekerlijk gedood worden.....

    De letter ''Y'' is in het Hebreeuws een uitroepteken, zoals in het Nederlands de letter ''O'' als uitroepteken wordt gebruikt.

    De letters H.W.H. staan voor HOEWAH wat betekent ''hij is''

    Als eerder hebben we gezegd dat Jezus God toesprak met de naam Eli. In het Arabisch wordt niet Eli gezegd maar ILahi.

    We zien dat er maar een klein verschil is. Het''im'' van Elohim is een aanduiding van Gods grootheid, wanneer we ''im'' weglaten, blijft alleen Eloh over(eigelijk ELAH).

    Wanneer je een Jood ''Elah'' hoort uitspreken, dan hoor je ''Alah''. Wanneer we dit allemaal bij elkaar zetten, krijgen we de volgende zin ''YA HoeWah Alah;, wat betekent: 'O Hij is Allah'' De Joodse priesters hebben nooit medeklinkers gebruikt voor de letters Y.H.W.H. De Grieken hebben het vertaald als Teragramaton(het woord van vier letters). Pas veel later in 1878 hebben dhr, Rutherford en zijn opvolger Russel Charles medeklinkers aan deze letters toegevoegd. Zij hebben van Y.H.W.H. Jehovah gemaakt en daar een nieuwe stroming aan gekoppeld binnen het Christendom.

  2. marcus 12;29

    En Jezus antwoordde hen: Het eerste van alle geboden is: Hoor Israel, de Heer onze God is de enige hier.

    Mattheus 19;17

    En Hij zeide tot hem: Wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed dan Een, namelijk God.

    Mattheus 27;46

    En omtrent de negende ure riep Jezus met een grote stem zeggende: ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI! dat is: Mijn God!Mijn God! Waarom hebt gij Mij verlaten?

    Is jezus god?

    De Mesias, de zoon van Maria was slechts een boodschapper; voorzeker, alle boodschappers voor hem zijn heengegaan. En zijn moeder was een waarheidslievende vrouw. Zij plachtn beide voedsel tot zich te nemen. Zie, hoe Wij de tekenen voor hen (de mensen) verduidelijken, en zie, hoe zij zich afwenden.(Koran hoofdstuk 5 vers 75

    Voorzeker het geval van Jezus is bij Allah hetzelfde als die van Adam. Hij(ALLAH) schiep hem uit stof en zei: ''wees'' en het werd.(koran hoofdstuk 3 vers 60

    Een van de argumenten van de Christenen voor e status van Jezus, iszijn geboorte zonder vader. Natuurlijk is dat een wonder, maar we mogen niet vergeten dat Adam ook vaderloos was en zelfs ook geen moeder had. Als Jezus om die reden vergoddelijkt wordt, dan zou Adam een grotere god zijn, want hij had helemaal geen ouders.

    Er is geen enkel vers in de Bijbel waarin staatdat Jezus zegt: ''Ik ben God''. D Christenen beweren dat o.a. in het volgnde vers die de goddelijkheid van Jezus verkondigt:

    Johannes 1;1

    In het begin was het woord en het woord was bij God en het woord was God.

    Maar volgens de volgende teksten is Jezus geen God:

    Johannes 17;3

    Dit is nu het eeuwige leven, dat zij U kennen, DE ENIGE WAARACHTIGE GOD, en Jezus Christus, die GIJ gezonden hebt.

    Marcus 12;29

    Jezus antoordde: Het eerste is: Hoor, Israel, de here, onze God, de Here is een.

    Jezus kende de toekomst niet

    Marcus 13;12

    Maar van die dag of van die ure weet niemand, ook de engelen in hemel niet, ook de zoon niet, alleen de vader.

    Lucas 2:21

    En toen acht dagen vervuld waren, zodat zij hem moesten besnijden, ontving hij ook de naam Jezus...

    Het klinkt heel vreemd als hij God zou zijn en besneden moet worden?

    Johannes 5:30-31

    Ik kan van niets doen uit mijzelf; ik oordeel zoals ik het van God hoor, en mij oordeel is rechtsvaarig, omdat ik niet mijn wil probeer te don, maar de wil van hem die mij gezonden heeft.

    Jezus had voedsel nodig

    Marcus

    11;12

    En de volgende dag toen zij van Bethanie kwamen werd hij (Jezus) hongerig.

    Indien Jezus God zou zijn, zou hij geen honger mogen krijgen!

    De koran hierover:

    De Messias, de zoon van Maria was slechts een boodschapper; voorzeker, alle boodschappers voor hem zijn heengegaan. En zijn meder was een waarheidslievende vrouw. Zij plachten beide voedsel tot zich te nemen. Zie, hoe Wij de tekenen voor hen (de mensen) verduidelijken, en zie, hoe zij zich afwenden.(koran hoofdstuk 5 vers 75

    Eli , eli lama sabachthani; wat wordt vertaald met, ''mijn god, mijn God, waarom heeft U mij verlaten.

    Hier hebben we de kreet an een hulploze man, die pijnen lijdt en zijn Schepper aanreept.

    Alle gebeurtennissen die we in de bovenstaande teksten lezen, zijn menselijke handelingen. Bovendien wordt ook een stamboom van 42 voorvaderen aan Jezus toegeschreven. Christelijke geleerden vertellen dat Jezus wonderen heeft getoond, da geloven wij ook. In de koran staat:

    De messias, zoon van aria was slechts een boodschapper aan wie andere boodschappers zijn voor afgegaan....(koran hoofdstuk 5 vers 75)

    Alle boodschappers hebben wonderen getoond, het verrichten van wonderen maakt van een profeet geen God!

    Het past niet bij God Zich een zoon te verwekken, Heilig is Hij. Wanneer Hij een beslissing neemt, zegt Hij daartoe slechts: ''Wees'', en het wordt.(koran hoofdstuk 19 vers 35)

  3. in een hadis van onze profeet(s.a.v)

    mijn umme zal in 73 sekte verdeeld worden. Je hebt er nu 73.

    Andere hadis van onze profeet(s.a.v)

    Ik laat 2 dingen voor jullie over als ik dood ben.

    1 is de Kuran

    2 Ahl al-Sunnah

    Nadat hij dood is gegaan heb je 4 kalief.

    Hz.Ebubekir

    Hz.Omer

    Hz.Osman

    Hz.Ali

    Sommige mensen zeide van ''Hz Ali is god'' of ''alcohol is niet verboden want dat heeft god ook aan ons gegeven'' terwijl in Hoofdstuk 5(sura Maide) staat. 5:91 Voorwaar, de Satan wil alleen maar vijandschap en haat onder jullie veroorzaken met behulp van wijn en gokken en door jullie af te houden van het gedenken van Allah en de shalat: houdt ermee op!

    Maar goed in kan nu hele dag verder gaan maar ik zal het proberen om het kort te houden.

    Zie het nu zo

    Islam is een boom en er zijn 4 takken. Hanefi(imami azam ebu hanife), maliki, hambeli en safi ook wel 4 mezep genoemd) dit hoort bij de ehli sunnet

    4 takken zijn bij kleine dingen niet met elkaar eens maar zijn alle 4 goed.

    Bijv eentje zegt als je abdest hebt(wassing) en je bloed dan moet opnieuw wassing doen.

    andere zegt je kan tot je knie bloeden en andere zegt weer maakt niet of je bloed.

    Maar stel je voor.. je bent van hanefi (als je bloed moet je opnieuw wassing doen was het volgens mij..) je hebt je wassing gedaan en je teen bloed of je vinger en je hebt nog maar 1 minuut voor de gebed of je hebt geen mogelijkheid om weer een wassing te doen dan mag je volgens maliki mezep (die zei van dat een beetje bloed niet echt uitmaakte)anders kom je te laat voor je gebed of je kan niet opnieuw wassing doen want er is geen moggelijkheid..

    Sorry ik weet dat ik niet echt een verhaal schrijver ben want mij verhalen zijn meestal echt puzzels.. ik heb mn best gedaan

  4. Ja,moslms kennen veel wonderen.

    Istihare gebed- Stel je voor je gaat met iemand trouwen en je wilt weten of die gene de ware is of die gene het beste is voor deze en de volgende wereld?

    Stel je voor je wilt een winkel openen maar je weet niet wat voor winkel? of je bent niet zeker dat je veel winst gaat draaien of helal gaat verdienen.

    Elke vraag die je zelf niet kan beantwoorden kan je dan vragen van god.

    Voordat je slaapt moet je 2 rekaat bidden en een dua. Na het gebed zal je op een of andere manier een teken krijgen wat het beste keuze is voor je. Dat kan bijvoorbeeld met een droom zijn, of een hele goeie gevoel of juist slecht.

    Bijv: Ik vroeg wat de beste tarikat(sekte) voor me was en ik werd zo wakker ''KADRIII''. Dus toen wist ik dat het kadri is.

    Ilmi ledoen- Ilmi ledoen krijg je niet zomaar, je moet daar hard voor werken. Niet iedereen heeft dat. Ilmi ledoen is dat je als persoon weet wat door iemand anders gedachte heen gaat. Als je het onderzoek zal je precies weten hoe het is.

    Paar jaar terug is er in een vrouw een slechte cin geweest. Die vrouw zij allemaal van die zieke dingen(ze kon bijv geen arabisch en opeens begon ze arabisch te praten enzo).

    10 dagen lang heeft een imam(seyh) 1 vers van de kuran achter elkaar gezegd en na 10 dagen is de cin verbrand en werd de vrouw weer normaal.

    Je hebt veel dingen man..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid