Spring naar bijdragen

alexs

Members
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door alexs

  1. weet je zeker dat je een console nodig hebt? tenzij je een laptop heb kan het upgraden van een standaard pc een stuk goedkoper zijn. en je kan er natuurlijk de piraat mee uit hangen :)

  2. groot probleem is dat veel mensen joden en israel over een kam scheren. hoe meer israel negatief in het beeld staat, hoe meer er kans is dat in een traditioneel orthodox pak lopen negatieve reacties opwekt. hetzelfde soort effect speelt ook met in europa wonende moslims zodra er weer een aanslag gebeurt.

  3. wat als "spoenk" nou dan toch een magisch woord blijkt te zijn? punt is, het is niet te bewijzen. en magie hoef je niet uit te leggen. simpel toch?

    omdat me hier over te discussiëren nogal zonde van onze tijd lijkt, stel ik voor dat we elkaar de hand schudden en lekker ijs gaan eten.

  4. misschien is dit mijn eigen verwrongen idee van het woord, maar als ik geloven zeg dan heeft dat woord een onzeker element in zich. ook achter het woord vertrouwen zit dit, als voorbeeld, je vertrouwt erop dat iemand niet heeft gelogen omdat je hem al lang kent, omdat je niet KAN of misschien niet WIL geloven dat hij gelogen heeft.

    in een filosofisch opzicht kan je zeggen dat het allemaal hetzelfde is, maar te zeggen dat een vierkant vier hoeken heeft, daar heb ik geen geloof voor nodig.

  5. Inderdaad. Deze God van mij is eigenlijk enkel een excuus. Maar toch voelt het sommige momenten meer als een "weten" dan een "geloven", maar misschien houd ik mezelf dan ook gewoon voor de gek. Ik probeer voor mijzelf steeds een beter beeld van God te krijgen door onder andere lezen in de Bijbel.

    stel jezelf eens de vraag wat het verschil is tussen weten en geloven. beide zijn een resultaat van een opstapeling van informatie die je hele leven door je je hoofd maalt. beide veranderen naar mate je leert, ontdekt. je kan wel iets geloven, maar dan betekend dat niet per se dat je het zeker weet. waar streef jij naar? denk je dat je dat via religie/christendom kan vinden? kan je überhaupt iets zeker weten? door jezelf dit soort vragen te stellen help je jezelf, je eigen doelen te zetten enzo.

  6. @ steffaniee: לתמיד בלב שלי het is op verschillende manieren te zeggen maar dit is de simpelste manier (meer spreek taal) op google translate zijn nog meer opties.

    @ gabymv: תקווה ,(hoop) ×לוהי (goddelijk), (geloof) ×מונה

    zoals je ziet zijn de eerste twee woorden van de zelfde stam.

  7. eigenlijk is het wel degelijk relevant. mensen zijn nou eenmaal niet te vergelijken. iemand met een heel impulsief karakter kan ondoordacht overkomen maar dat betekend absoluut niet dat hij/zij minder intelligent zou zijn dan een ander. daarnaast is intelligentie een veel te ruim onderwerp om in hokjes en vakjes te stoppen; de een is goed in taal, de ander is weer goed in rekenen. en nog een ander weet enorm veel over loodgieten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid